BitGrail ja Nano Saga: kierretty tarina hakkeroinnista, uhista ja oikeusjutusta

Tämän vuoden toisena suurimpana hyökkäyksenä italialainen kryptovaluutanvaihto BitGrail kärsi merkittävän tappion melkein 200 miljoonan dollarin arvosta. Hakkerit, jotka kohdistelivat sivustoon, ottivat käyttöön äskettäin uudistetun valuutan nimeltä Nano (aiemmin Raiblocks).

Itse BitGrail on ollut kiistanalaisena viime kuukausien jälkeen joulukuusta lähtien, jolloin he alkoivat rajoittaa käyttäjien kykyä tehdä nostoja. Jotkut kryptovaluuttayhteisöstä olivat alkaneet kyseenalaistaa BitGrailin vakavaraisuutta ja epäilivät, että vaihto on saattanut olla maksukyvytön useita kuukausia ennen viimeisintä hakkerointia.

Tässä artikkelissa käymme läpi mitä BitGrailin kanssa on tapahtunut viime kuukausina hakkerointiin.

“Pommikone” pommittaa

Johtaja BitGrail-vaihto, Francesco “The Bomber” Firano mahdollisti nostojen rajoittamisen viime vuoden lopulla. Rajoitus edellyttää, että kaikki käyttäjät läpäisevät tarkistuksen ennen kuin he voivat tehdä nostoja. Pörssi ilmoitti myös, että yritys lopettaa liiketoiminnan kaikkien EU: n ulkopuolisten henkilöiden kanssa.

Tämä epäilemättä raivostutti monia BitGrailin käyttäjiä, koska heidän varansa olivat olennaisesti lukittu vastoin heidän tahtoaan. Redditin mukaan lähettää Troy Retzer Nano-tiimistä, jotkut BitGrail-käyttäjät olivat odottaneet yli kaksi kuukautta tiliensä tarkistamisesta. Retzer totesi, että pommikoneen mukaan hänellä oli tuhansia tilejä todennettavaksi, ja vain hän ja yksi muu tekevät kaiken manuaalisesti.

Jotkut Reddit-ketjun käyttäjät jopa epäilivät, että ehkä Bomber oli sijoittanut ihmisten rahoja jonnekin ja menettänyt ne. Vaikka tästä ei ole toistaiseksi suoraa näyttöä, tämä mielipide toistuu vielä useita kertoja eri Internet-foorumeilla. Nano-tiimi itsessään ei näytä olevan täysin vakuuttunut siitä, että tämä oli hakkerointi.

BitGrail hakkeroidaan

Viralliselle BitGrail-uutissyötteelle (kuvan alla) lähetetyssä ilmoituksessa yritys toteaa, että “sisäiset tarkastukset paljastivat luvattomat liiketoimet, jotka johtivat 17 miljoonan nanovajeeseen”. Postaus huomauttaa myös, että hakkerointi ei vaikuttanut muihin valuuttoihin. Viesti päättyy anteeksipyyntöön ja huomautukseen, että “kaikki toiminnot keskeytetään väliaikaisesti (mukaan lukien nostot ja talletukset)”.

Bitgrail Hack -ilmoitus

Ilmoitus väitetystä “hakkeroinnista”

Ilmoitus ilmestyi 9. helmikuuta. Sinä päivänä Nano kävi kauppaa noin 11 dollarilla. Sen jälkeen hinnat ovat laskeneet hieman noin 8 dollariin kukin. Bitcoinin hinta laski melkein 50%.

Yhteisön viha syvenee

Kuukausien odottamisen jälkeen BitGrailin käyttäjät kohtaavat nyt todellisuuden, että kaikki toiminnot koko pörssissä on pysäytetty kokonaan. Yhdeksännen ilmoituksen jälkeen yhtiö on tehnyt yhden uuden ilmoituksen, mutta se on saatavilla vain italiaksi.

Epävirallisen käännöksen mukaan viesti antaa useita näennäisesti argumentatiivisia lausuntoja, jotka puolustavat BitGrailia ja syyttävät Nano-kehitystiimiä kieltäytymisestä auttamasta. Viestissä todetaan myös, että BitGrail oli pyytänyt Nanoa suorittamaan kovan haarukan oletetun varkauden kumoamiseksi. Toistaiseksi Nano ei näytä olevan halukas suorittamaan tällaista haarukkaa.


Jonkin sisällä lähettää julkaistu nanon virallisella keskisuurella sivulla nimeltä BitGrail Insolvency Update, joukkue väittää tutkineensa aktiivisesti tapahtumia 8. helmikuuta lähtien. He väittävät, että BitGrail on “lopettanut yhteydenpidon Nano-tiimin kanssa” 9. helmikuuta lähtien. Heidän tutkimuksensa mukaan on mahdollista, että varkaus alkoi joskus lokakuussa 2017. Mielenkiintoista kyllä, viestissä mainitaan hakkerointi “väitettynä”.

BitGrail-postissa yhtiö huomauttaa, että heidän mielestään Nano-kehitystiimi on “tarkoituksella syyttänyt BitGrailin toimitusjohtajaa halusta peittää tapahtuma”. Tämän seurauksena BitGrail sanoo, että he ovat tehneet valituksen “pahentuneesta kunnianloukkauksesta lehdistössä” Nano-kehitystiimiä vastaan.

BitGrail saattaa olla historiaa, mikä on seuraavaksi nanolle?

Uusi

Kuvan lähde: nano.org

Näyttää siltä, ​​että yhteisö on yleensä nanon takana eikä BitGrail. Vaikka hinnat ovat laskeneet jonkin verran tässä kuussa, yleisesti ottaen ne ovat silti paljon korkeammat kuin ne olivat juuri joulukuussa, jolloin Nano (entisellä nimellä RaiBlocks) oli alle puolen dollarin arvoinen.

Nanon hinnat ovat yleensä noudattaneet laskusuuntausta tammikuun puolivälistä lähtien, jonka suurin osa kryptovaluutoista on kokenut.

Aivan kuten hakkerointi, jossa NEM varastettiin japanilaisesta vaihdosta, yhteisö syyttää vaihtoa siitä, ettei se ryhtynyt asianmukaisiin turvatoimiin. Nanon kohdalla kehitystiimi väittää vakaasti, että hakkerin onnistuminen ei liittynyt lainkaan heidän omiin ohjelmistoihinsa.

Nano on kerännyt viime aikoina paljon höyryä ominaisuuksiensa ja kasvavan yhteisön tuen ansiosta. Kryptovaluutat selviävät yleensä tällaisista hakkeroista, vaikka niiden hinnat laskisivat jonkin verran lyhyellä aikavälillä. On todennäköistä, että tällä paketilla ei ole merkittävää vaikutusta nanohintoihin pitkällä aikavälillä.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me