Bancor Network Token: Hajautettu ketjujen välinen likviditeetti

Vaikka dApps: iin ja rahakkeiden muuntamiseen keskittyviä blockchain-projekteja on paljon, erottuva on Bancor Network ja sen BNT-tunnus.

Itse asiassa tämä projekti on yksi tunnetuimmista kryptovaluutta-avaruudesta. Sillä on myös ollut kohtuullinen osuus ylä- ja alamäkiä. Suurimmasta ICO: sta oikeudellisiin haasteisiin. Laajasta kumppanuudesta laajasti julkistettuun hakkerointiin.

Onko sitä kuitenkin syytä harkita?

Tässä Bancor Network Token -katsauksessa annan sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää. Tarkastelen myös BNT: n pitkän aikavälin näkymiä ja adoptiopotentiaalia.

Mikä on Bancor-verkosto?

Bancor-verkosto on luonut hajautetussa verkostossaan tyylikkään ratkaisun, jonka avulla elinkeinonharjoittajat voivat vaihtaa ERC-20-mainos EOS-tunnukset saumattomasti lähes 10000 merkkiparin yli ja kaikki yhdellä napsautuksella.

Mikä on Bancor Network

Kuva Bancor-verkkosivuston kautta

Bancor antaa käyttäjille mahdollisuuden muuntaa välittömästi kahden tunnuksen välillä tarvitsematta vastapuolta kaupalle. Tämä kaikki tehdään oikein Bancor-lompakko, ja tämä malli on antanut Bancorille mahdollisuuden tarjota kauppiaille automaattista likviditeettiä kauppaa varten.

Vielä tärkeämpää on, että se antaa verkon pysyä täysin hajautettuna, ja suuri osa verkon toiminnallisuudesta johtuu BNT-tunnuksen innovatiivisesta käytöstä kaupan helpottamiseksi.

Joten tämä kaikki kuulostaa todella kiehtovalta, mutta jotta ymmärtäisimme Bancorin takana olevan todellisen käden, meidän on mentävä läpi sen suhteellisen tapahtumarikas historia.

Pankkiiriverkoston tausta

Pankkiiriverkostoa valvoo Bancor-säätiö, joka sijaitsee Zugissä, Sveitsissä. Yhtiöllä on myös tutkimus & Kehityskeskus Tel Avivissa, Israel, joka antaa yritykselle jalansijaa nousevassa blockchain-keskuksessa Zugissa sekä nousevassa Lähi-idän teknologiakeskuksessa Tel Avivissa.

Yrityksen perusti vuonna 2016 ryhmä israelilaisia, joilla on taustaa Piilaakson startup-yrityksissä sekä kokemusta startup-yritysten skaalaamisesta ja blockchain-tekniikoista. Se nimettiin kansainvälisen kaupan tasapainottavan valuutan mukaan, jonka John Maynard Keynes alun perin kuvitteli.

Bancor Network Token -myynti

Token-myyntisivu Bancor Network -tunnukselle

Bancor-verkosto on ehkä tunnetuin siitä, että sillä on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä ICO: ista. Vuonna 2017 se saavutti maailmanennätyksen keräämällä yli 153 miljoonaa dollaria Ethereum-rahakkeisiin alle 3 tunnissa. Maailmanennätys on sittemmin ollut useiden projektien (mukaan lukien SIRIN Labs ja Tezos) kärjessä, mutta se on edelleen vaikuttava alku projektille.

Koska ICO, Bancor-verkosto on nähnyt, että sen alustalla tapahtuu yli 1,5 miljardia dollaria merkkimuunnoksia, ja kaikki nämä helpottavat BNT-tunnus. Lisäksi Bancor-solmuina toimii yli 100 likviditeettipalvelujen tarjoajaa, ja nämä solmut tarjoavat yli 13 miljoonan dollarin likviditeettiä kiinnittämällä BNT-tokenit merkkikonversioihin.

Viime aikoina, 1. tammikuuta 2020, Bancor on lisännyt dramaattisesti likviditeettikokoelmaansa pudottamalla kaikki Ethereum Reserve -varantonsa, joka oli 10% BNT: n markkina-arvosta tuolloin, ETHBNT Bancor Pool -tunnisteiden muodossa..

Itse asiassa tämä lisäsi 60 000 likviditeetin tarjoajaa, vaikka on selvää, että monet maapallon vastaanottajista yksinkertaisesti kääntyivät ympäri ja myivät rahakkeet. Silti Bancor-verkosto on siirtynyt vajaan 4 miljoonan dollarin likviditeetistä 1. tammikuuta 2020 yli 17 miljoonaan dollariin kesäkuun puolivälissä 2020.

Ketjujen välinen muuntaminen

Bancor on tehnyt käyttökokemuksen rahakkeiden vaihtamisesta melko helposti. Intuitiivinen lompakkosovellus on liukas ja mahdollistaa nopean ja helpon muunnoksen rahakkeista, jotka ovat samanlaisia ​​kuin mitä käyttäjät saavat käyttäessään Coinbase Prota tai muita säilytyslompakoita.

Vaikka käyttöliittymä tekee siitä näyttävän yksinkertaiselta, kulissien takana Bancor-lompakko käy kauppaa suoraan BNT-älykkäiden sopimusten kanssa lohkoketjussa, samalla kun käyttäjät voivat pitää hallussaan yksityisiä avaimiaan ja varojaan koko ajan.

Bancor ristiketju

Cross Chain Token Vaihda Bancoriin

Bancorin lompakon ilmeinen etu on, että se paitsi sallii rahakkeiden vaihdon, mutta tekee sen myös ilman vastapuolta. Tämä tekee siitä ensimmäisen verkon, joka sallii ketjujen väliset muunnokset vaatimatta käyttäjiä luopumaan yksityisistä avaimista vaihdon aikana.

Bancor aloitti ketjujen väliset integraatioprosessinsa EOS: n ja Ethereumin kanssa, mutta heillä on kuitenkin aikomus lisätä muita siltoja ajan myötä, mikä lopulta antaa heille mahdollisuuden toimia moniketjuisena likviditeettiratkaisuna, joka voi tarjota välitön tunnuskonversio monille suosituille lohkoketjuille kuten Bitcoin, Tron ja Ripple.

Muunnosalue

Jo Bancor tarjoaa kauppiaille ja sijoittajille hämmästyttävän valikoiman muuntamisvaihtoehtoja, ja Ethereum- ja EOS-rahakkeille on tarjolla maksuttomia välittömiä kauppoja yli 8700 merkkiparille suoraan Bancor-lompakon kautta.

Vertailun vuoksi yksi suosituimmista pörsseistä Binance tarjoaa noin 196 rahaketta, mutta vain 586 kaupankäyntiparia.

Automaattinen maksuvalmius

Yksi Bancorin ja BNT-tunnuksen suurimmista eduista on, että ne tuovat likviditeettiä kryptovaluuttamarkkinoille, ja ilman likviditeettiä valuutat voivat kuihtua ja kuolla. Loppujen lopuksi kuka haluaa omistaa valuutan, jota ei voi helposti ostaa ja myydä.

Tietenkin ylimmillä kryptovaluutoilla, kuten Ethereum, Ripple, Litecoin ja muilla 20 parhaan joukossa, on riittävästi omaa kaupankäyntimäärää, mutta Bancor-protokolla tuo ainutlaatuisen ratkaisun, joka tarjoaa automaattisen hajautetun likviditeetin mihin tahansa tunnukseen.

Pankkiirin likviditeetti

Välitön & Edullinen likviditeetti Bancorilla. Kuva kautta Bancor-blogi

Bancor-protokollan avulla kaikki merkit, jopa yksityisesti luodut, voivat saada välitöntä likviditeettiä riippumatta siitä, minkä kokoinen kauppaketju merkillä on. Tämä on uskomattoman tärkeä toiminnallisuus hajautettujen sovellusten käyttöönoton helpottamisessa.

Koska monilla dApps: lla on omat tunnuksensa, ja nyt ne voidaan muuntaa muiden kryptovaluuttojen kanssa välittömästi ja yhdellä napsautuksella suoraan käyttäjän lompakossa..

Kuinka Bancor-protokolla toimii

Tässä vaiheessa saatat miettiä, onko todella tarpeen järjestää toinen hajautettu vaihto. Loppujen lopuksi keskitetyt pörssit näyttävät tässä vaiheessa olevan paljon suositumpia, ja kymmeniä aktiivisia pörssejä tarjoaa jo kaupankäyntialustan ja likviditeetin kryptovaluutoille.

Lyhyesti sanottuna kyllä, maailma tarvitsee toisen vaihtoa, tai ainakin se vaatii vaihtoa, kuten Bancor. Tämä johtuu siitä, että Bancor-alusta tarjoaa kaivattua palvelua minkä tahansa tunnuksen likviditeetin lisäämiseksi ja sellaisen alustan luomiseksi, jossa kaikki tunnukset voidaan vaihtaa ilman vastapuolta.

Tätä ei voida saavuttaa millään muulla omaisuudella. Otetaan esimerkkinä fiat-valuutat. Jos haluat vaihtaa Yhdysvaltain dollareita jeneiksi, sinun on löydettävä joku, joka haluaa myydä jeniä kaupan suorittamiseksi. Jokainen omaisuus on tällainen. Tapahtuman toimimiseen on oltava ostaja ja myyjä.

Bancor Protocol

Yleiskatsaus Bancor-protokollasta ulkoisille kehittäjille

Bancor vaatii vain yhden henkilön suorittamaan kaupan, jolla on alkuperäisen BNT-tunnuksen ja sen älykkäiden sopimusten tarjoama likviditeetti. BNT-tunnuksen älykkäät sopimukset varmistavat, että merkkien välillä on tasapaino aina. Kun kauppa on saatu päätökseen, jäljellä on myös kokonaissumma, joka edustaa älykkääseen sopimukseen koodattua BNT-saldoa.

Tämä rakenne poistaa tarpeen, että pörssi toimii kolmannena osapuolena liiketoimissa. Bancorin ja sen BNT-tunnuksen avulla voit vaihtaa jatkuvasti Ethereum- ja EOS-yhteensopivia tunnuksia suoraan Bancor-lompakon kautta.

Voit ajatella järjestelmää tiimalasina. Se on suljettu järjestelmä, eikä sillä ole väliä kuinka tiimalasia käännät, vaan siinä on aina sama määrä hiekkaa. Tässä analogiassa tiimalasi edustaa BNT: n älykästä sopimusta, ja hiekanjyvät ovat kaupankäynnin kohteena olevia merkkejä.

Seuraavaksi tiimistä tulee dApps-kehityspalvelu, joka hyödyntää myös ketjujen välistä yhteensopivuutta ja tasapainoisia älykkäitä sopimuksia. Myös tulevaisuuden suunnitelmissa on palkintoja likviditeetin kannustamiseksi, ja BancorDAO lisää itsehallintoa lohkoketjuun ja hajauttaa ne kokonaan.

Bancor Staking Palkinnot

BNT: n panostukset ovat tulevaisuuden parannuksia, joiden on tarkoitus kannustaa käyttäjiä tarjoamaan likviditeettiä verkolle. Panoksen lisäämisen perusta on, että Bancor tarvitsee likviditeettiä alentaakseen kauppiaille maksettavia maksuja samalla kun se lisää kaupankäyntimäärää ja yleisiä verkkomaksuja. Tarjoamalla käyttäjille kannustimen lisätä likviditeettiä verkkoon, Bancor odottaa verkon kasvavan ja kukoistavan.

Simuloitu panostus palauttaa

Simuloidut panostetut vuosikorkot. Kuva Bancor-blogin kautta

Vaikka panostuspalkkioiden lisäämistä koskevat suunnitelmat ovat alkuvaiheessa, perusasiat ovat, että käyttäjät saavat BNT: n palkkioita BNT: n pitämisestä olemassa olevassa likviditeettipoolissa, kuten MKR / BNT tai ETH / BNT. Panostuspalkkiona luotavan uuden BNT: n määrän ja panospalkkioiden jakautumisen verkon eri pooliin päättävät BancorDAO: ssa äänestävät käyttäjät.

Tämäntyyppisen palkitsemisjärjestelmän odotetaan vetävän uusia käyttäjiä ekosysteemiin palkkioiden ja palkintojen tuottaman vuosikoron ansiosta. Bancor suunnittelee panospalkkijärjestelmäänsä huolellisesti välttääkseen palkkioiden keskittämisen pieneen määrään altaita, ja päättää sen sijaan tarjota tasaisen jakauman kymmenille verkkopooleille.

Bancor-tiimi

Bancor-verkoston perustivat vuonna 2016 israelilaiset sisarukset Guy ja Galia Benartzi. Molemmat ovat edelleen aktiivisia projektissa, Guy säätiöneuvostossa, kun taas Galia on vastuussa liiketoiminnan kehittämisestä. Hän on myös vahva naisten tukija lohkoketjussa ja salauksessa.

Säätiön neuvoston puheenjohtaja oli Bernard Lietaer kuolemaansa asti helmikuussa 2019. Sittemmin en ole löytänyt päivitystä, joka mainitsisi hänen seuraajansa.

Bancor-tiimi

Galia & Guy Benartzi & Yudi Levi. Kuvat Bancorin kautta & Viserrys

Bancorin CTO on Yudi Levi, Hän on toiminut tuossa tehtävässä Bancorin perustamisen jälkeen vuonna 2016. Sitä ennen hän oli AppCoinin perustaja ja teknologiajohtaja. Hän vietti myös yli vuosikymmenen pääarkkitehtina useissa mobiiliprojekteissa, kuten Real Dice, Mytopia ja Particle Code.

Joukkueella on myös vaikuttava luettelo neuvonantajista, mukaan lukien Brock Pierce, Bitcoin-säätiön hallituksen puheenjohtaja, ja pääomasijoittaja TimDraper.

BNT-tunnus

Kuten aiemmin mainittiin, Bancor järjesti ICO: n 12. kesäkuuta 2017, joka keräsi 153 miljoonaa dollaria vain kolmessa tunnissa. Että ICO myi noin 40 miljoonaa BNT-rahaketta keskihintaan 3,92 dollaria. Tällä hetkellä BNT: n kiertotarjonta on lähes 70 miljoonaa merkkiä.

BNT-tunnus pääsi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen 10,00 dollariin 10. tammikuuta 2018 ja kaikkien aikojen matalimmalle tasolleen 0,1117415 dollariin 13. maaliskuuta 2020. Kesäkuun puolivälistä 2020 lähtien se on toipunut huomattavasti maaliskuun kaikkien aikojen alimmasta tasostaan ​​ja käy kauppaa 1,17 dollaria hämmästyttävästä 1500 prosentin voitosta kolmessa kuukaudessa! Tämä voitto johtui pääasiassa uutisista Bancor V2: n heinäkuussa 2020 julkaisemasta.

BNT: n hintakehitys

BNT: n hintakehitys. Kuva kautta CMC

Kiertävä tarjonta voi kuitenkin muuttua, koska BNT luodaan tarpeen mukaan vaihdon aloittamiseksi. Bancor-protokolla luo niin paljon BNT: tä kuin tarvitaan älykkään sopimuksen valuuttojen arvon vastaamiseksi. Kun panostuspalkkiot on lisätty, kiertävä tarjonta kasvaa väistämättä nopeammin ja säännöllisesti.

Kaupankäynti & BNT: n säilyttäminen

Mielenkiintoista on, että Bancor Network käsittelee vain noin 2% BNT: n kaupankäyntimääristä. Ylivoimaisesti suurimmat kaupankäyntimäärät löytyvät Coinbenestä, seuraavina Bilaxy, Binance ja OKEx, ja sitten tulee Bancor Network. On olemassa kourallinen muita pörssejä, jotka myös hoitavat BNT-pörssejä, mutta kaupankäyntimäärät ovat parhaimmillaan vähäisiä.

Itse asiassa Coinbene kontrolloi yli puolta BNT: n merkkikaupan kokonaismäärästä, kun tarkistin. Tämä voi itse asiassa olla ongelma markkinoiden likviditeetin näkökulmasta. Se tarkoittaa, että kaupankäynti riippuu suuresti yhdestä pörssistä ja mahdolliset häiriöt saattavat aiheuttaa romahtamisen määrän.

Lisäksi, jos katsomme Binancen kaltaisen yksittäisen pörssin tilauskantoja, on selvää, että siellä ei ole likviditeettiä. Sinun on oltava hyvin varovainen, kun teet tilauksen sinne, kuin kohtuullisen kokoiset tilaukset todennäköisesti johtavat liukastumiseen.

Kun sinulla on BNT-tunnuksesi, haluat tallentaa ne turvalliseen offline-lompakkoon. Koska nämä ovat ERC20-rahakkeita, se tarkoittaa, että voit tallentaa siihen minkä tahansa Ethereum-yhteensopivan lompakon. On myös peilikuvana oleva EOS-pohjainen tunnus, joka luotiin jäljittelemään ERC-20-tunnusta ja sallimaan EOS-pohjaisten tunnusten vaihto.

Jos olet kaupankäynnissä tai panosta (kun se on käytettävissä), tallenna BNT natiiviin Bancor-lompakko on järkevää.

Bancor V2

Myöhään huhtikuussa 2020, kun BNT-tunnus heilutti 0,20 dollarin tason ympärillä, joukkue ilmoitti julkaisevansa pian Bancor V2: n. Tunnus ei vastannut heti, mutta toukokuun puoliväliin mennessä se oli aloittanut vakavan rallin, ja kuukautta myöhemmin se käy kauppaa 1,17 dollarilla. Se on erityisen hämmästyttävää, kun otetaan huomioon, että tunnus oli kaikkien aikojen matalimmillaan vain vähän ennen maaliskuun 2020 puolivälissä.

Bancor-versio 2

Bancor V2 -ilmoitus. Kuva Bancor-blogin kautta

Bancor Protocol V2: n odotetaan lisäävän useita tärkeitä ominaisuuksia, jotka asettavat Bancorin hajautettujen rahoitusprojektien kärkeen. Muutosten on tarkoitus käsitellä neljää avainkysymystä, jotka yleisesti mainitaan esteiksi automatisoitujen markkinatakaajien (AMM) laajalle levinneelle:

  1. Altistuminen “pysyvälle menetykselle”
  2. Altistuminen useille omaisuuserille
  3. Pääoman tehottomuus (ts. Suuri luiska)
  4. Likviditeetin tarjoamisen vaihtoehtoiset kustannukset

On mielenkiintoista nähdä, että uudet ominaisuudet otetaan käyttöön ja käyttäjät voivat luoda ja rahoittaa uusia AMM-moduuleja joillakin, kaikilla tai ei millään uusilla ominaisuuksilla. Tekniset tiedot, dokumentaatio ja lähdekoodi on luvattu julkaista ennen Bancor V2: n heinäkuussa julkaisua.

Kehitys & Tiekartta

Bancor-verkko on mielenkiintoinen sekoitus avoimen lähdekoodin ja suljetun lähdekoodin ohjelmistoja. Osa ydinkoodista on vain yrityksen tiedossa, kun taas kehittäjille on avoimen lähdekoodin arkistoja, joihin rakentaa.

Jotkut väittävät, että täydellisen avoimen lähdekoodin puuttuminen tarkoittaa, että saattaa olla potentiaalisia haavoittuvuuksia, joita yhteisö ei ole tarkistanut. Todellakin, tämä on voinut tapahtua alta käsittelemämme hakkeroinnin kanssa.

Tämän sanottuamme voimme silti saada hyvän käsityksen siitä, kuinka paljon Bancor-protokollaa tehdään töitä näiden kahden arkiston perusteella.

Alla olet sitoutunut yhteensä kahteen älykkääseen sopimusrekisteriin Bancor GitHub. Nämä ovat viimeisten 12 kuukauden aikana tehdyt sitoumukset repoihin.

Bancor GitHub

Sitoutuu valitsemaan repot viime vuonna

Kuten näette, näihin repoihin on työnnetty suhteellisen tasainen sitoumusten virta. Tämä osoittaa, että kehittäjät työskentelevät edelleen aktiivisesti protokollan parissa.

Tietenkin tämä voi sulkea pois kaiken työn, jota tehdään yksityisissä arkistoissa. Jos katsomme etenemissuunnitelmaa, näyttää siltä, ​​että projektilla on melko vähän edessä.

Tiekartta

Tämän vuoden syyskuussa Bancor-tiimi vapautettu heidän päivitetyn etenemissuunnitelmansa seuraaville 6–12 kuukaudelle. Tärkeimpiä huomioitavia asioita ovat seuraavat:

  • Yhteisön panos: Tämä antaa kenellekään Bancor-verkostossa olevalle henkilölle mahdollisuuden liittää rahakkeitaan ja lisätä verkon likviditeettiä. Vastineeksi he ansaitsevat panoksen
  • Vakaa BNT: Tämä on vakaa kolikon Bancor Token, joka pitää arvonsa dollarilla. Tämä tarjoaa ekosysteemille likviditeettiä ja eliminoi kuitenkin vaihtelevan BNT-hinnan aiheuttaman riskin.
  • BNT Airdrop: Ne, joilla on BNT Ethereumissa & EOS voi odottaa BNT: n Ethereum-varantoa
  • BNT-inflaatio: Tiimi toivoo päivittävänsä BNT-tunnuksen inflaatiomalliksi, jossa alkuperäinen inflaatiotaso asetetaan 0 prosenttiin
  • BNT-äänestys: Hallinnointikomponentti lisätään. Äänestyksessä BNT-rahakkeiden haltijat voivat osallistua päätöksiin, jotka vaikuttavat ekosysteemiin

Tiimi ei ole julkaissut määriteltyjä virstanpylväitä näille vaiheille, mutta he ovat onnistuneet toteuttamaan aiemmin määritellyt tavoitteet. Tähän sisältyy BancorX-lanseeraus EOS MainNetissä ja EOS / ETH-ketjujen kokemus.

Bancor-etenemissuunnitelma

Bancor-etenemissuunnitelma

Kesäkuusta 2020 lähtien tämän etenemissuunnitelman ainoat saavutetut tavoitteet ovat BNT Airdrop ja vakaa BNT-tunnus, joka on USDB. Voimme olettaa, että muut tavoitteet saavutetaan Bancor V2: n julkaisemisen jälkeen, oletettavasti heinäkuussa 2020.

Jos haluat pysyä ajan tasalla Bancor-protokollan kehityksestä, voit lukea seuraamaan niitä virallinen blogi tai heidän Twitter-tili.

Johtopäätös

Yksi massan käyttöönoton suurimmista esteistä on likviditeetin puute ja vaikeus vaihtaa erilaisia ​​tunnuksia toisiinsa. Bancor-protokolla on poistanut tämän ongelman likviditeetin automatisoinnilla.

On totta, että täysin aloittelijat kohtaavat pienen oppimiskäyrän, mutta lompakon käyttöliittymä on yhtä yksinkertainen kuin he tulevat. Kenellä tahansa uudella kryptovaluutalla ei pitäisi olla ongelmaa oppia vaihtamaan Bancor-lompakkoa.

Lisäksi Bancor-protokolla helpottaa kehittäjiä saumattoman vaihtosovelluksen rakentamisessa lukuisten tunnusten välille. On myös joukko päivityksiä, jotka on suunniteltu seuraaville 6–12 kuukaudelle.

Tietenkin projektin ympärillä on vielä kysymyksiä, mukaan lukien kysymykset sääntelystä Yhdysvalloissa ja muualla. Mahdollinen valvonnan keskittäminen kolmen vuoden siirtymäkaudella voi estää jotkut, jotka pelkäävät mielivaltaisten jäädytettyjen tilien mahdollisuutta.

Sinulla on myös BNT: n todella vähäinen symbolinen suorituskyky erityisesti viimeisen vuoden aikana. Kyllä, on totta, että monet muut rahakkeet ovat kauhuissaan, mutta BNT näyttää olevan kärsinyt erityisen kovasti. Ehkä tämä kaikki liittyi oikeudellisiin haasteisiin?

Joko niin, Bancorilla on hienoa tekniikkaa, käyttötapauksia ja vahva joukkue, joka tukee sitä eteenpäin. Nämä ICO-rahastot todennäköisesti auttavat heitä selviytymään myrskystä ja parantamaan tarjontaansa.

Esitelty kuva Shutterstockin kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me