Ardor-alustan tarkistus: Next Level Blockchain-as-a-Service

Blockchain as a service (BaaS) on yhä suositumpi alue, ja yksi edelläkävijöistä on Ardor. He pyrkivät tarjoamaan yrityksille blockchain-infrastruktuurin, jota tarvitaan blockchain-tekniikan hyötyjen hyödyntämiseksi, ilman, että heidän omien mukautettujen blockchain-ratkaisujensa kehittämisen aika ja kustannukset kannattavat..

Ardor saavuttaa tämän antamalla yrityksille pääketjun, joka hoitaa turvallisuuden ja hajauttamisen, yhdistettynä lapsiketjuihin, joita voidaan käyttää erilaisiin liiketoimintasovelluksiin.

Ardorin loi sama tiimi, joka kehitti Nxt-lohkoketju, ja tunnetaan joissakin piireissä nimellä Nxt 2.0. Ardor ratkaisee joitain kriittisiä ongelmia, joista Nxt kärsi, mukaan lukien skaalautuvuus, lohkoketjun paisuminen ja räätälöinti.

Tämän artikkelin loppuosassa tarkastellaan syvemmin Ardoria, sen alkua Nxt: ssä ja ensimmäistä Ignis-nimistä lapsiketjuprojektia. On suurta toivoa, että Ardor-projekti luo uuden tason käytettävyyden blockchainille palveluna.

Ardorin menestys voi kuitenkin riippua suuresti siitä, kuinka paljon vetoa kehitystiimi voi tuottaa projektille. Nxt ja Ardor eivät molemmat ole kyenneet saamaan aikaan suurta ääntä, vaikka Nxt pystyi turvaamaan merkittävät kumppanuudet Accenturen ja BNP Paribasin kanssa.

Ensin oli Nxt

Ennen kuin puututaan Kiihko, on tärkeää ymmärtää, miten Nxt osallistui Ardorin luomiseen. Kuten edellä mainitsin, Ardoria on kutsuttu nimellä Nxt 2.0, lähinnä siksi, että se perustuu vahvasti Nxt-ydinohjelmointiin. Ardor kehitettiin kaikkien Nxt: n ominaisuuksien lisäksi omien uusien edistyneiden ominaisuuksiensa kanssa.

NXT-alustan yleiskatsaus

NXT-alustan yleiskatsaus. Lähde: NXT-alusta

Nxt aloitettiin jo vuonna 2013 ja oli yksi ensimmäisistä ICO: ista. Sitä olisi pidetty nykypäivän standardien mukaan melko heikkona ICO: na, sillä se olisi kerännyt vain 6000 dollaria, mutta se ei estänyt Nxt-kehittäjiä jatkamasta visioaan.

Nxt oli tuolloin melko uraauurtava, ja se oli yksi ensimmäisistä, joka rakensi oman lohkoketjun tyhjästä sen sijaan, että ohjelmointi perustuisi Bitcoin-ytimeen. Nxt on avoimen lähdekoodin projekti, kirjoitettu Javamissa ja oli ensimmäinen lohkoketju, joka käytti Proof-of-Stake (PoS) konsensusmekanismina.

Yksi Nxt: n ensisijaisista syistä oli kannustaa kokeiluihin. Se antoi yrityksille mahdollisuuden käyttää API: taan omien blockchain-ratkaisujensa toteuttamiseen Nxt-blockchainin päälle. Sisäänrakennettiin useita toimintoja, jotka olivat käytettävissä heti uuden tunnuksen luomisen jälkeen. Näitä ovat blockchain-äänestys, kaupankäynti, omaisuuden luominen ja markkinoiden luominen. Nxt haluaa tehdä yrityksille yksinkertaisesta luoda uusia tunnuksia, joilla on apuohjelma heti.

Nxt-ongelmat

Pitkällä kehityshistorialla Nxtistä on tullut arvostettu ja vakiintunut blockchain-projekti. Kehittäjät kuitenkin ymmärtävät, että lohkoketjun käytön lisääntyessä Nxt ja muut lohkoketjut kohtaavat kriittisiä ongelmia skaalautuvuudessa, räätälöinnissä ja maksuissa. Katsotaanpa tarkemmin näitä peruskysymyksiä.

Alkuperäinen tunnusvaatimus


Selkein ongelma on natiivimerkkien käyttö tapahtumamaksujen maksamiseen. Koska Nxt käyttää väärennettyä vaakaprosessiprotokollaa, uusia tunnuksia ei luoda. Sen sijaan väärentäjät, jotka tarkistavat lohkoja, saavat osan verkkomaksuista.

Jotta tämä toimisi, transaktiomaksut on maksettava Nxt-muodossa. Tämä pätee, vaikka luotaisiin uusi, Nxt: stä riippumaton valuutta. Uuden blockchain-omistajan on vielä omistettava Nxt maksamaan transaktiomaksut, ja tämä laimentaa heidän oman valuuttansa arvoa. Tämä pätee myös Ethereumin ERC-20 -protokollaan, jonka verot maksetaan Etherissä.

Bloated Blockchain

NTX-paisunut lohkoketju

Paisutetut lohkoketjut. Kuva Fotolian kautta

Kun lohkoketjut pidentyvät ja niitä käytetään enemmän, lähes kaikilla, Nxt mukaan lukien, on jonkin verran lohkoketjua. Tämän paisumisen alkuperä on tarve ladata ja tallentaa koko lohkoketju verkkosolmun suorittamiseksi. Kun lohkoketjun korkeus kasvaa, tämä vaikeutuu entisestään.

Pian solmuoperaattorin on ehkä ladattava ja tallennettava teratavua tapahtumadataa. Ilmeisesti tämä luo valtavan esteen uusien solmujen luomiselle. Nxt on toteuttanut joitain tietojen karsimistoimenpiteitä, mutta vaikka koko lohkoketjun nykyinen latausjärjestelmä ei ole kestävä pitkällä aikavälillä.

Mukautusongelmat

Kun sinulla on estoketju palveluratkaisuna, joka kannustaa yrityksiä luomaan uusia resursseja ja mukauttamaan niiden versiota, se aiheuttaa ongelmia kaikkien näiden räätälöityjen järjestelmien ylläpidossa. Nxt-lohkoketjun sulkeminen on tarpeeksi helppoa, mutta se vaatii myös uusia palvelimia ja jatkuvaa ylläpitoa, jotta räätälöity blockchain toimii oikein.

Ja vaikka kloonatuissa järjestelmissä olisi suljettu välilehti, ne jäävät silti jälkeen tietoturva- ja ohjelmistopäivityksissä. Nxt: n olisi yksinkertaisesti liian resurssiintensiivistä jatkaa räätälöityjen ratkaisujen tukemista.

Kuinka Ardor ratkaisee Nxt-ongelmia

Jokainen Nxtin tukema ominaisuus sisällytettiin myös Ardoriin, mutta siinä tehtiin keskeinen muutos tapassa, jolla Ardor toteuttaa uusia lohkoketjuja. Ardor luo useita ketjuja, joita kutsutaan lapsiketjuiksi, joiden avulla toiminnot voidaan erottaa suojauksesta. Tämä tarkoittaa, että Ardorin pääketju voidaan ohentaa ja rakentaa yksinomaan turvallisuuden ja nopeuden vuoksi.

Jokainen uusi Ardorissa toteutettu projekti luo erillisen lapsiketjun. Nämä lapsiketjut sisältävät kaikki toiminnot ja räätälöinnin, joita Nxt tukee, mutta turvallisuus ja hajauttaminen saadaan Ardorin pääketjusta.

Tämän arkkitehtuurin avulla uudet ketjut voidaan toteuttaa erittäin nopeasti tunteina tai jopa minuutteina. Koska Ardorin pääketjussa on jo infrastruktuuri turvallisuutta ja hajauttamista varten, lapsiketjut kehitetään nopeasti mukautettujen käyttötapausten käsittelemiseksi. Koska he ovat edelleen samalla alustalla, he voivat käyttää pääketjun turvallisuutta, nopeutta ja hajauttamista.

HitBTC ARDR

Rekisteröidy HitBTC: ssä ja osta ARDR-tunnuksia

Ardor on käsitellyt myös blockchain-turvotusta. Se käyttää uutta tapahtuman karsimisjärjestelmää, joka lopulta tarkoittaa, että jokaisen solmun ei enää tarvitse pitää täydellistä kopiota lohkoketjutapahtumista. Sen sijaan solmut pystyvät ylläpitämään vain viimeaikaista tapahtumahistoriaa. Tämä on mahdollista käyttämällä arkistosolmuja, jotka ylläpitävät täydellistä tapahtumahistoriaa, jota voidaan käyttää vain tarvittaessa.

Lopuksi Ardor on käsitellyt natiivimerkkiongelman luomalla niputtimien järjestelmän. Nämä ovat verkkosolmuja, jotka hyväksyvät maksut lapsiketjun tunnuksissa ja muuntavat sitten maksut ARDR: ksi maksamaan Ardorin väärentäjille. Pohjimmiltaan ne ovat ketjunvaihto. Tämä antaa jokaiselle lapsiketjulle mahdollisuuden maksaa omassa valuutassaan.

Käyttäjien ei tarvitse edes olla tietoisia Ardorin olemassaolosta, koska kaikki sen ominaisuudet toimivat taustalla. Juuri tämä, infrastruktuurin kehittämisen epäseksuaalinen liiketoiminta, estää Ardoria tuottamasta paljon ääntä. Sitä paitsi Ardor voisi tarjota perustan loputtomille erilaisille blockchain-sovelluksille, jos se voi saada jonkin verran pitoa.

Ensimmäinen lapsiketju: Ignis

Ajatestatun Nxt-lohkoketjun kehittyneet ominaisuudet ja toiminnot otettiin käyttöön julkisessa ja luvattomassa Ignis-lapsiketjussa 1. tammikuuta 2018. Ignis tarjoaa yli 250 sovellusliittymää, jotka kilpailevat markkinajohtajien, kuten Ethereumin ja Stellarin, kanssa, jolloin kuka tahansa voi käynnistää dAppsin, KYC: n / AML-yhteensopivat STO: t ja blockchain-palvelut.

Ignis-sivuketjun kiihko

Ignis-lapsiketju. Kuva Ardorin kautta

Ignis-ketju sisältää ominaisuuksia, kuten digitaalisten omaisuuserien liikkeeseenlasku ja kaupankäynti sisäänrakennetussa hajautetussa keskuksessa, äänestysjärjestelmien käynnistäminen, sovellusten luominen mielivaltaisten viestien avulla, yksityisten tapahtumien lähettäminen ja hajautettu pilvitallennus. Näiden ominaisuuksien mahdollisia käyttötapauksia laajennetaan edelleen vallankumouksellisilla tarjouksilla, kuten kevyillä sopimuksilla, tilin ja omaisuuden valvonnalla sekä yhdistetyillä vaiheittaisilla tapahtumilla.

Ignisin liiketoimet “niputetaan” ja vahvistetaan Ardorin emoketjun todisteella panoksen yksimielisyydestä. Niputtajia voi hoitaa kuka tahansa ja ne ovat solmuja, jotka keräävät transaktiomaksuja natiivissa lapsiketjun tunnuksessa, IGNIS: ssä, samalla kun maksavat ARDR-tunnuksilla, jotta lähetetään lapsiketjun tapahtumat vahvistettavaksi vanhemmalle ketjulle..

Viisi mukautettua pakettimallia on sisäänrakennettu alustalle, jotta sovellusten ja palvelujen omistajat voivat sponsoroida transaktiomaksuja vain suunnitelluille loppukäyttäjilleen, jolloin käyttäjien ei tarvitse olla suoraan yhteydessä lohkoketjuun.

Ignis ICO keräsi 15 miljoonaa dollaria vuonna 2017 rahoittamaan projektin kehitystä. Yrityksille, jotka haluavat räätälöidä nämä toiminnot, kuten poistaa yksityiset liiketoimet, voidaan käynnistää mukautettu lapsiketju, joka hyödyntää Ardor-emoketjun hajautettua tietoturvaa.

Tulevat Ardorin lapsiketjut voisivat suorittaa monia erilaisia ​​toimintoja. Itse asiassa kaikki muiden lohkoketjujen kehittämät palvelut voitaisiin kaikki niputtaa Ardor-lohkoketjuun lapsiketjuina. Ardor-lapsiketjuja voitaisiin käyttää osakekaupan alustojen, digitaalisten tiedostojen siirtopalvelujen, yksityisten yritysten lohkoketjusovellusten ja monien muiden käyttötapausten luomiseen..

Ardor tarjoaa massiivisia mukautusvaihtoehtoja ja nopean asennuksen, mikä tekee siitä ihanteellisen yrityksille, jotka haluavat hyödyntää blockchain-tekniikkaa sitoutumatta liikaa aikaa ja rahaa oman mukautetun blockchainin kehittämiseen.

Ardor-tiimi

Ardor, Nxt ja Ignis ovat kaikki yksityisen yrityksen omistamia hankkeita Jelurida. Jelurida-tiimi on saanut alkunsa Nxt: n luomisesta vuonna 2013, ja se on yksi kokeneimmista blockchain-kehittäjistä maailmassa. Tiimissä on lukuisia ohjelmistoinsinöörejä, joilla on nyt yli viisi vuotta Nxt-, Ardor- ja Ignis-alustojen parissa.

Jelurida-tiimin jäsenet

Jelurida-tiimin jäsenet. Lähde: Jelurida

Tiimissä on myös oikeudellinen asiantuntija, joka hoitaa kaikki blockchain- ja avoimen lähdekoodin sovellusten oikeudelliset seuraukset. Tällainen Jelurida-tiimin pitkäaikainen sitoutuminen on hyvä merkki tulevaisuutta varten.

Johtopäätös

Vaikka he eivät saa paljon huomiota, Ardor-tiimi tekee erittäin tärkeätä työtä luodessaan uusia tapoja hyödyntää blockchain-infrastruktuuria turvallisuuden, nopeuden, skaalautuvuuden ja turvotuksen ongelmien ratkaisemiseksi. Jos heidän suunnitelmansa toimivat odotetulla tavalla, Ardor-alusta voi johtaa ratkaisuun, jonka avulla minkä tahansa kokoinen yritys voi hyödyntää blockchain-tekniikkaa.

Verkkotapahtumamaksujen hyväksyminen lapsitunnisteissa saattaa tuntua siltä, ​​että ARDR-tunnuksista tulee vähän enemmän kuin operatiivisia tunnuksia, mutta muista, että niputtimet toimivat pörsseinä, joiden pitäisi tarjota likviditeettiä ARDR: lle ja tukea tunnuksen hintaa.

Äskettäin ARDR: n hinta nousi sen jälkeen, kun Binance listasi kolikon 18. heinäkuuta. Tämä osoittaa jonkin verran tukea projektin takana, mutta Ardorin takana olevan tiimin on todella tuotettava enemmän jännitystä projektin ympärille, jos he odottavat saavansa adoptiota ja kumppanuuksia.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me