ArcBlock Review: Yksinkertainen Dapp & Blockchain -kehitysympäristö

ArcBlock (ABT) on toinen projekti, joka yrittää yksinkertaistaa hajautetun sovelluksen (dApp) ja lohkoketjun kehittämistä.

Projekti käynnistyi huomattavan ICO: n kanssa vuonna 2018, ja se on hitaasti rakentanut tekniikkaansa. Käyttäjäystävällisen ja skaalautuvan kehitysalustan rakentaminen ei todellakaan ole pieni saavutus, ja on monia hankkeita, jotka yrittävät saavuttaa samanlaisia ​​päämääriä.

Joten miten ArcBlock eroaa yhtä kunnianhimoisista projekteista?

Tässä katsauksessa annan sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ArcBlockista. Analysoin myös ABT-tunnusten pitkäaikaisia ​​käyttötapauksia ja käyttöönottopotentiaalia.

Mikä on ArcBlock?

ArcBlock on blockchain 3.0 -alusta, joka on vienyt dApp-kehityksen ja mukautettujen lohkoketjujen luomisen uudelle yksinkertaisuuden kehittäjille. Se antaa blockchain-sovellusten rakentamiseen tarvittavat perustekijät, kuten joustavat SDK: t, koodipaketit, kehittäjien työkalut ja palvelut.

Se tarjoaa myös mahdollisuuden luoda yritystason dApps ja mukautetut lohkoketjut monimutkaisten liiketoimintasääntöjen perusteella. Ja sen avulla kehittäjät voivat muodostaa yhteyden mihin tahansa estoketjuun saadakseen tarvitsemansa tulokset.

ArcBlock Blockchain 3.0

Suunnitelma kohti lohkoketjua 3.0. Kuva kautta ArcBlock Whitepaper

ArcBlockin tarkoituksena on poistaa esteet, jotka ovat estäneet blockchainia hyväksymästä suurta yleisöä. He käyttävät ainutlaatuista lähestymistapaa kehityksen nopeuttamiseen ja helpottamiseen sekä valmiiden tuotteiden käyttökelpoisuuden parantamiseen suuren yleisön ja yritysten keskuudessa.

ArcBlock työskentelee ahkerasti blockchain 3.0 -alustan suunnittelussa, mikä antaa kehittäjille mahdollisuuden rakentaa, hallita ja ottaa käyttöön dApps helposti. Suunnitelmana on luoda blockchain-versio Ruby on Rails Tämä antaa kehittäjille kaikki peruskomponentit, jotta asiat toimisivat niin, että he voivat keskittyä koodin kirjoittamiseen.

ArcBlock-ratkaisut

ArcBlockin ehdottama ratkaisu ei pelkästään tee dApp-kehityksestä helpompaa ja helpompaa, vaan se odottaa myös ratkaisevan yleiset lohkoketjuongelmat, kuten ominaisuuksien puute, heikko suorituskyky, alustan lukitus, kustannukset ja käyttäjien puute. ystävällisyys.

ArcBlock on paljon enemmän kuin estoketju, sen sijaan se voidaan määritellä alustapalveluna. Tämä tekee siitä paljon tehokkaamman kuin API-sarja, jonka voit odottaa useimmilta blockchain-projekteilta. ArcBlock on ajateltava kokonaisratkaisuksi, joka yhdistää blockchain-tekniikan pilvipalveluun.


ArcBlock on suunniteltu auttamaan kehittäjää kannustimella ohjattavalla markkinapaikalla, joka sisältää uudelleenkäytettäviä komponentteja ja palveluja. Se muuttaa myös kaivostyöläisten roolia yhteisössä, mikä tekee heistä paljon muutakin kuin vain verkon tapa turvata tietokoneresursseja. He osallistuvat myös järjestelmän ohjelmistokomponentteihin ja palveluntarjoajina, mikä auttaa rakentamaan koko alustan.

ArcBlock-arkkitehtuuri

Korkean tason yleiskatsaus ArcBlock-arkkitehtuurista. Kuva Whitepaperin kautta

Yksi ArcBlockin mielenkiintoisimmista ja mullistavimmista ominaisuuksista on Open Chain Access Protocol (OCAP). Sen käyttöönotto mahdollistaa yhteyden useiden blockchain-protokollien välillä. Tämä antaa kehittäjille täydellisen vapauden päättää, mikä alusta palvelee parhaiten heidän tarpeitaan.

He voivat vaihtaa käytettävissä olevien alustojen välillä ilman rajoituksia, mikä lisää niiden joustavuutta huomattavasti. Se on abstraktiokerros, joka mahdollistaa kehityksen ilman monimutkaisuutta. Avoimen lähdekoodin avulla alan johtavia työkaluja kehittäjien ei tarvitse huolehtia uusien kielten oppimisesta tai liiketoimintalogiikan uudelleenrakentamisesta uuden tekniikan mukauttamiseksi.

Blocklet

Toinen ArcBlock-alustan keskeinen osa on Blocklet. Palvelujen ja sovellusten rakentaminen hyödyntää palvelimettoman arkkitehtuurin etuja. Lohkot ovat uudelleenkäytettäviä ja muokattavissa nopeaan ja tehokkaaseen kehitykseen kaikilla kehittäjän valitsemilla alustoilla.

Se sallii myös minkä tahansa kielen käytön, mikä antaa kehittäjille enemmän joustavuutta ja mahdollisuuden hyödyntää alkuperäistä alustaa parhaalla mahdollisella tavalla. Bloketteja käytetään muun muassa älykkäiden sopimusten, resurssien, omaisuuden käsittelyn ja ketjun ulkopuolisen liiketoimintalogiikan kehittämiseen.

ArcBlockia ei ole kehitetty vain estoketjuun pääsyä varten. Se voi myös olla yhteydessä tietolähteisiin ja suorittaa sekä ketjun sisäisiä että ketjun ulkopuolisia laskelmia. Tämä ainutlaatuinen muotoilu antaa ArcBlockille kustannustehokkuuden ja korkean suorituskyvyn ja tekee alustasta entistä käyttäjäystävällisemmän.

Ja suunnitelmista tehdä ArcBlock-protokollasta agnostinen, se on teknisesti ylivoimainen, mikä mahdollistaa kaikkien ja kaikkien blockchain 3.0 dApps -sovellusten kehittämisen.

ArcBlock-edut

ArcBlockin ratkaisemien yleisten blockchain-ongelmien lisäksi alustalla on monia muita etuja. Alla on joitain alustan merkittävimpiä etuja:

Optimoitu parhaan käyttökokemuksen saavuttamiseksi

Yksi ArcBlockin ominaisuuksista on, että se on suunniteltu parhaan mahdollisen käyttökokemuksen saavuttamiseksi. Saavuttaakseen kehittäjät käyttivät ylhäältä alaspäin suuntautuvaa lähestymistapaa edistääkseen käyttäjäystävällistä kokemusta, joka perustuu blockchain-tekniikkaan.

ArcBlock-kehittäjäkonsoli

ArcBlockin kehittäjäkonsoli selaimessa

Yksi avaimista tähän käyttäjäystävälliseen kehitykseen on, että ArcBlockiin pääsee verkkoselaimen kautta. Ladattavaa ohjelmistoa ei ole, eikä käyttäjien tarvitse edes asentaa laajennusta tai laajennusta. Ja mobiilikäyttäjät voivat ladata helppokäyttöisen sovelluksen.

Suunniteltu merkkitalouteen

ArcBlock on täysin yhteensopiva nousevan merkkitalouden kanssa, mikä on yhä tärkeämpää, kun merkkitalouden merkitys kasvaa. Se on myös itsensä kehittyvä, kiitos alustan hajautetun luonteen ja yhteisön sisällyttämisen ArcBlockin jatkuvaan kehitykseen. Tunnustalouden sisällyttäminen helpottaa alustan kehitystä ja kehitystä.

Avoin vakiotekniikka

ArcBlockin kehittäjät eivät ole yrittäneet keksiä blockchain-tekniikkaa uudelleen. Sen sijaan he käyttävät olemassa olevaa avoimen lähdekoodin tekniikkaa aina kun mahdollista, mikä helpottaa kehittäjien projektien siirtämistä ArcBlockiin.

ArcBlock OCAP

Open Chain Access -keskikerros Arcblock-pinossa

Sen lisäksi, että ArcBlock keskittyy kehittäjien tarpeisiin ja avoimiin standardeihin, se voi osallistua kaikkiin maailman blockchain-projekteihin avoimen ketjun käyttöprotokollansa kautta..

Suunniteltu pilveen

Kun ohjelmistot ja liiketoimintaprosessit siirtyvät yhä enemmän pilveen, on järkevää tehdä myös blockchain-tekniikalle, ja ArcBlock on suunniteltu pilvipalveluun. Tämän odotetaan olevan erittäin hyödyllistä ajan myötä, varsinkin kun ArcBlockista on tehty pilvi-agnostikko.

Tämän avulla dApps voidaan ottaa käyttöön mihin tahansa pilvi-infrastruktuuriin ja suorittaa missä tahansa verkkoselaimessa. Ei laajennuksia, laajennuksia tai omaa käyttöliittymää. Avaa vain verkkoselain ja pääset käyttämään tarvitsemiasi sovelluksia ja palveluita. Tämä vie blockchain-tekniikkaa ja hajautettuja sovelluksia seuraavalle tasolle.

ArcBlock-tiimi

ArcBlock-tiimillä on laaja kokemus ohjelmistosuunnittelusta, yrittäjyydestä ja suhdetoiminnasta.

Alustan toimitusjohtaja, perustaja ja pääarkkitehti ovat Robert Mao, pitkäaikainen teknologiayrittäjä. Ennen ArcBlockin perustamista hän oli Pixomobile-nimisen sosiaalisen median työkalupaketin perustaja ja toimitusjohtaja. Pixomobile rakentaa joukon mobiilisovelluksia ja -palveluja, joiden avulla käyttäjät voivat luoda, hallita, kuluttaa ja jakaa elämänhetkensä valokuvien ja videoiden avulla suoraan mobiililaitteestaan.

ArcBlock-tiimi

Jotkut Arcblock-tiimin jäsenet

ArcBlock-projektin johtava tutkija on Flavien Charlon, joka oli aiemmin Coinprismin perustaja ja toimitusjohtaja, yksi varhaisimmista blockchain-startup-yrityksistä. Hän on myös Trezeon perustaja ja teknologiajohtaja, joka auttaa freelancereita löytämään taloudellisen vakauden.

ArcBlockin suhdetoimintaa hoitaa Jean Chen, joka vietti 14 vuotta toimittajana Shanghaissa. Sen jälkeen hän siirtyi markkinointiin, hänellä oli rooleja markkinointiviestinnässä, brändäyksessä ja suhdetoiminnassa.

Ohjelmistosuunnittelua valvoo Tyr Chen, joka on viettänyt yli 10 vuotta ohjelmistosuunnittelussa sellaisten yritysten kanssa kuin Juniper Networks ja startup Tubi TV.

ArcBlock-yhteisö

Kryptovaluutan käyttöönoton lisäämisestä voi olla vahva ja sitoutunut yhteisö. ArcBlockin kaltaisessa projektissa tietoisuuden lisääminen merkitsee sitä, että enemmän kehittäjiä ja siten enemmän ihmisiä käyttää alustaansa.

Joten päätin tutustua tarkemmin seuraavaan Arcblock-yhteisöön.

Ensinnäkin ArcBlockilla on melko suuri sähke. Heillä on yli 15 000 seuraajaa virallinen kanava. Hyppäsin kanavalle saadakseni tunteen keskustelusta.

ArcBlock-sähke

Chatit ArcBlock-sähkeessä

Kuten näette, seuraajia on tuhansia, mutta olin pettynyt heidän väliseen vuorovaikutustasoonsa. Oli hyvin vähän mielenkiintoisia keskusteluja tai erityisen sitoutunut yhteisö. Heillä on kuitenkin WeChat-ryhmä kiinalaisyhteisölleen.

ArcBlockilla on myös virallinen Twitter tili, jolla on hieman yli 37 000 seuraajaa. Tämä on suhteellisen aktiivista, kun tiimi lähettää noin joka toinen päivä. He saavat myös kohtuullisen vuorovaikutuksen näiden twiittien kanssa.

Minusta kuitenkin tuntui varsin rohkaisevalta, että heillä on melko tekninenSuunnittelublogi“. Täällä he pitävät kehittäjäyhteisönsä ajan tasalla uusimmasta tekniikasta sekä tärkeistä opetusohjelmista.

ABT-tunnus

ABT-tunnus on ERC-20-merkki, joka perustuu Ethereum-lohkoketjuun. ABT: tä on yhteensä 186 000 000 ja nykyinen kiertävä tarjonta hieman yli 98,5 miljoonaa ABT: tä.

ArcBlock piti ICO: ta helmikuussa 2018, ja vaikka kriittimarkkinat olivat jo jäähtyneet korkeimmillaan tuolloin, joukkue pystyi edelleen keräämään 45 miljoonaa dollaria, myymällä rahakkeita 0,50 dollarilla.

Tunnus julkaistiin useita viikkoja myöhemmin ja hinta yli kaksinkertaistui. Se kävi pian kauppaa yli 1,30 dollaria, mutta se ei kestänyt kauan ja huhtikuuhun merkkihinta oli laskenut alle 0,60 dollaria, kun salamarkkinat putosivat funkiksi.

ABT Token Performance

ABT: n hintakehitys lanseerauksesta lähtien. Kuva kautta CMC

Toukokuun hintahyppy näki ABT: n kaikkien aikojen korkeimman $ 1.66: n 5.-5.5.2018. Sen jälkeen hinta vetäytyi tasaisesti läpi vuoden 2018 ja saavutti lopulta kaikkien aikojen alimman tason (0.054302) 29. tammikuuta 2019..

Hinta nousi tasaisesti korkeammalle ja ylitti $ 0.70: n toukokuussa 2019, kun koko kryptovaluuttamarkkinat olivat elpymässä vuonna 2019. Valitettavasti se ei pystynyt pitämään näitä toukokuun voittoja ja 15. heinäkuuta 2019 lähtien se käy kauppaa $ 0.260798: lla tai karkeasti puolet ICO-hinnasta.

Ostaminen & ABT: n säilyttäminen

ABT-tunnus käy kauppaa useilla pörsseillä, ja suurin kaupan volyymi tuli OKEx-pörssistä. DragonEx-pörssissä käydään melkein yhtä paljon kauppaa. Pienempi kauppavolyymi on Huobi Globalilla ja Gate.io: lla.

Näissä pörsseissä on myös hyvät liikevaihtotasot. Tämä tarkoittaa, että ABT: llä on terve likviditeetti ja et todennäköisesti saa paljon lippautta merkin suurista lohkotilauksista.

Kun olet ostanut ABT-rahakkeesi, haluat todennäköisesti siirtää ne pois pörssistä ja tallentaa ne offline-lompakkoon. Olemme kaikki tietoisia keskitetyn vaihto-hakkeroinnin riskeistä.

Huobi ABT

Rekisteröidy Huobiin ja osta ABT-tunnuksia

Koska ABT on ERC-20-merkki, sitä voidaan tallentaa mihin tahansa ERC-20-yhteensopivaan lompakkoon, kuten MyEtherWallet. ArcBlock-tiimi on myös hiljattain julkaissut oman ABT lompakko, joka sisältää hajautetun identiteettiratkaisun, jonka avulla käyttäjät voivat ottaa takaisin hallintaansa digitaalisen identiteettinsä.

Jos etsit kuitenkin turvallisinta vaihtoehtoa offline-tallennustilaan, et voi voittaa laitteistolompakon turvallisuutta. Nämä pitävät yksityiset avaimesi “kylmävarastoinnissa”, avaimesi kaukana hakkereista.

Kehitys & Tiekartta

Joskus voi olla vaikeaa määrittää tarkalleen, kuinka paljon työtä projektissa on tehty. Yksi tarkimmista viitteistä on kuitenkin tutustua heidän julkisiin koodivarastoihinsa.

Siksi päätin hypätä ArcBlock GitHub ja katsokaa koodaustoiminnan tasoa. Yksi parhaista mittareista, joihin vyöhyke on kytketty, on koodi sitoutuu. Alla on koodi sitoo 3 parasta aktiivisinta repoa.

ArcBlock GitHub

Code sitoutuu valittuihin repoihin viimeisten 12 kuukauden aikana.

Kuten näette, kehittäjät ovat olleet melko aktiivisia ja ovat säännöllisesti työntäneet koodia näihin repoihin. On myös syytä huomata, että GitHubissa on vielä 48 arkistoa (heillä on kuitenkin vähemmän sitoumuksia).

Tämä kehitystaso on suunnilleen samankaltainen kuin muut projektit, jotka olemme käsittäneet heidän elämänsä vastaavissa vaiheissa.

Ehkä kaikki tämä koodaustoiminta voi liittyä heidän kunnianhimoisiin kehittämissuunnitelmiinsa ja virstanpylväihinsä. Esimerkiksi heidän yleisönsä tiekartta on itse asiassa melko laaja ja kattavampi kuin olemme nähneet muissa projekteissa.

On mielenkiintoista nähdä, pystyvätkö kehittäjät saavuttamaan tehokkaimmin tulevat välitavoitteensa. Jos haluat seurata viimeisintä kehitystä, voit siirtyä niiden eteen tekniikan blogi.

Johtopäätös

Jos he pystyvät täyttämään lupauksensa, näyttää siltä, ​​että ArcBlock on merkittävä osa tulevaa Blockchain 3.0 -teknologista vallankumousta.

Se tuo hajautettuja sovelluksia massoille ja tekee näiden dApps: ien luomisen yksinkertaiseksi kehittäjille. Sen kyky muodostaa yhteys eri protokollien välillä on valtava positiivinen vaikutus blockchain dApps: n tulevaisuuteen.

Yhteentoimivuuden parissa työskentelee useita kilpailijoita, mutta ArcBlock on erilainen keskittyen pilvipalveluihin ja rakentamalla ekosysteemin, jonka avulla kehittäjät voivat rakentaa, hallita ja käyttää lohkoketjujaan ja dApp-ohjelmiaan helposti.

OCAP: n ja Forge SDK: n sisällyttäminen tekee ArcBlockista loistavan tavan kehittäjille rakentaa lohkoketjuja ja dApps: iä. Ja pilvipalveluteknologian sisällyttäminen tuo kaiken tämän loppukäyttäjille suoraan selaimissaan, mikä lupaa käyttöönoton helppoa ja nopeasti kasvavaa käyttäjäyhteisöä.

ArcBlock pyrkii tekemään hajautetusta verkosta todellisuuden, ja on hyvällä tavalla menestymässä. Sijoittajat saattavat kuitenkin olla jonkin verran huolissaan symbolisen suorituskyvyn suhteen, koska sillä näyttää olevan vaikeuksia pysyä ICO-hinnan yläpuolella.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me