Ansaitse korkoa kryptovaluutalta? Celsius-verkko aikoo tehdä sen

Entä jos voisit ansaita korkoa kryptovaluutastasi?

Tämän kysymyksen kysyy Celsius-verkko, New Yorkissa sijaitseva startup-yritys, joka haluaa käyttää Ethereumin voimaa häiritä nykyaikaista pankkijärjestelmää ja palauttaa taloudellisen itsenäisyyden massoille.

Tänään, jos talletat fiat-valuutan perinteiseen pankkiin, sinua pidetään erittäin onnekkaana saada jopa 1% korko talletuksestasi useimmissa maissa. Vaikka liityt korkokorkoiseen luottoyhteisöön, saat todennäköisesti kuitenkin enintään 3–5% ja vain tilisi ensimmäisiltä 500 tai 1000 dollarilla..

Sitten pankit kääntyvät takaisin ja lainaavat saman rahan takaisin luottokorttina tai henkilökohtaisena lainana, jonka korko on 14-25%. Jos luottosi on huono, luku voi olla paljon suurempi. Tai et ehkä voi saada lainaa lainkaan.

Joten missä rahat ovat talletusten alhaisen koron ja uskomattoman korkean lainojen koron välillä? Vastaus: kaikki menee pankkiirien taskuun.

Tilanteen pahentamiseksi pankit ja pankkilainat ovat aina pinossa nuorempia sukupolvia vastaan. Tämä johtuu siitä, että nuoremmilla ihmisillä on lyhyempi tai ei lainkaan luottotietoja, joten he eivät pysty saamaan parempia lainoja ja luottopalveluja. Jopa keski-ikäiset ihmiset eivät usein pysty saamaan parhaita lainoja, koska ylimmän tason palvelut vaativat yleensä vähintään miljoonan dollarin saldon voidakseen saada.

Monille meistä on käsketty pitää säästöjä pankissa korkojen ansaitsemiseksi ja inflaation ylläpitämiseksi. Ja silti päinvastoin, mitä teemme kryptovaluutallamme. Jätämme sen lompakkoihin, jotka eivät tarjoa kiinnostusta, ja sen sijaan luotamme yksinomaan omaisuuden kykyyn arvioida itse.

Salausvaluutan ongelma

Ongelma kryptovaluutassa

Kuinka ansaita krypto-omistuksilta? – Kuva Fotolian kautta

Jokaiselle, joka on sijoittanut aikaisin kryptovaluuttoihin, kuten Bitcoin tai Ethereum, he istuvat nyt potentiaalisesti suurella arvopinolla. Vaikka heidän omistuksensa eivät olekaan massiivisia, se edustaa silti osaa heidän varallisuudestaan, jonka pitäisi ihannetapauksessa olla heille jollakin tavalla hyödyllistä. Vaikka jotkut yritykset hyväksyvät kryptovaluutan maksettavaksi, suuret ostot, kuten auto tai talo, tarvitsevat silti käteismaksuja.

Valitettavasti salausvaroihin sidotun arvon täysimääräiseksi hyödyntämiseksi on todennäköisesti myytävä ne. Omaisuuden myynti johtaa kahteen merkittävään ongelmaan. Ilmeisin on, jos omaisuuden arvo nousee, myyjä menettää tuon ylösalaisin.

Toinen ja ehkä vähemmän ilmeinen seuraus on, että kryptovaluutan myynti altistaa verot ns. Myyntivoittoveroksi. Myyntivoittoverot voivat olla riittävän suuria lamauttamaan, ja ne voivat merkittävästi vähentää voittojen arvoa arvostamalla omaisuusarvoja.

Vastauksena tähän on viime vuonna tullut esiin muutama kryptovaluuttahanke, joista jokainen tarjoaa erilaisen ratkaisun tähän ongelmaan.

Esimerkiksi Salt Lending antaa käyttäjille mahdollisuuden ottaa käteislainoja kryptovaluutta-vakuuksia vastaan. Raha lainoille tulee kuitenkin ensisijaisesti pankeilta. Vaikka tämä on parannus kryptovaluutan haltijoille, pankit ovat edelleen mukana, joten he etsivät leijonan osuutta käytettävissä olevista voitoista. Celsius Networkilla on toisaalta täysin erilainen ratkaisu.

Celsiuksen yhteisökeskeinen lähestymistapa

Sen sijaan, että luodaan vain yksisuuntainen suhde, Celsius-verkosto antaa jäsenilleen mahdollisuuden lainata käteistä vain kryptovaluutta-vakuuksia vastaan, mutta se antaa myös jäsenille mahdollisuuden ansaita säännöllisiä korkoja talletuksistaan.

Järjestelmä on niin joustava, että yksi viikko jäsen voi olla lainanottaja, seuraavalla viikolla lainanantaja ja myöhemmin taas lainanottaja. Joka kerta, kun jäsen on lainanantaja (jolla on talletus ja hän ansaitsee korkoa), ansaitsemansa korot voidaan käyttää tulevan lainan koron maksamiseen, mikä mahdollistaa uskomattoman määrän taloudellista joustavuutta.

Celcius-verkkolompakot

Kuvalähde: Celcius Network Whitepaper

Jäsenellä voi olla jopa talletus, joka ansaitsee korkoa, ja hänellä voi olla lainaa ostoa varten samanaikaisesti (esimerkiksi 10 000 dollarin talletus ja 4 000 dollarin laina). Talletuksesta ansaittu korko voi olla riittävä lieventämään tai jopa kattamaan lainan kustannuksia, koska näiden kahden ero on paljon pienempi kuin normaalissa pankissa.

Lisäksi IRS: n mukaan lainoja ei lasketa tuloiksi, joten niistä ei kanneta myyntivoittoveroja.

Kuinka paljon korkoa joku voi ansaita celsiusasteelta?

Virallisen crowdsale-sivun mukaan ne, joilla on talletuksia järjestelmässä, voivat ansaita “jopa 9% korkoa lainatuista kolikoistaan”. Joten vaikka kaikki lainat eivät ansaitse 9%, Celsiuksessa ansaittu korko on huomattavasti suurempi kuin perinteisessä pankissa ja jopa useimmissa luotto-osuuskunnissa. Celsius kertoo, että alin korko, jonka voit odottaa ansaitsevan alustalla, on 5%.

Esimerkki Celcius-verkon lainanannosta

Korkojen aikataulu Celcius. Lähde: Celcius Network Whitepaper

Lainojen ottamisen yhteydessä korko on vain hieman korkeampi kuin luotonanto. Osa tästä erosta sijoitetaan sitten pooliin, jota käytetään suojaamaan luotonantajia tappioilta, jotka johtuvat lainanottajien laiminlyöneistä lainojen takaisinmaksusta.

Tuetut salausvaluutat

Kun foorumi käynnistyy joskus lähikuukausina, jäsenet voivat tallettaa ja ansaita korkoa Bitcoinista ja Ethereumista.

Yhtiö on ilmoittanut, että lähitulevaisuudessa he aikovat lisätä järjestelmäänsä paljon enemmän kryptovaluuttoja. Heidän ilmoitettu tavoite on, että kaikki 20 suosituinta valuuttaa ovat käytettävissä talletuksiin verkossa.

Celsius-asteen tunnus

Celsius-asteen merkin tarkoitus on kaksinkertainen. Ensinnäkin tutkintokoodeja tarvitaan jäsenyyden ostamiseen verkkosivustolle. Tämä näyttää olevan melko samanlainen kuin miten Salt Lending edellyttää vähintään yhden Salt-tunnuksen pääsyä alustalle.

Mutta vaikka Salt vaatii suurempia maksuja saadakseen suurempia lainoja tai joustavampia ehtoja, Celsius on paljon yksinkertaisempi. Lainattavasi määrä riippuu vain vakuuden määrästä, jonka voit antaa sen takaamiseksi.

Toiseksi tutkintotunnukset kertovat, kuinka korko ansaitaan ja maksetaan. Ajatuksena on, että kun kryptovaluuttarahastot (kuten hedge-rahastot) haluavat lainata omaisuuserää, heidän on maksettava korkoistaan ​​Celsius-asteen rahakkeissa. Tämä puolestaan ​​varmistaa tasaisen kysynnän tunnukselle ja lisää todennäköisyyttä, että sen arvo kasvaa hitaasti ajan myötä.

Varten crowdsale, Celsius-asteen rahakkeita (CEL) myydään 0,20 dollaria kappaleelta. Yleisömyynti alkaa helmikuun lopulla.

Lopulliset ajatukset

Vaikka on olemassa muutamia muita salausvaluuttaan liittyviä lainoja, Celsius-verkko näyttää olevan ainoa, joka kannustaa aktiivisesti käyttäjiä paitsi lainata rahaa myös lainata sitä ja ansaitsemaan siitä korkoa.

Lainanantajien riski on hyvin pieni kahdesta tärkeästä tekijästä johtuen. Yksi, kryptovaluutta lainataan institutionaalisille rahoitusryhmille (kuten hedge-rahastot tai kryptovaluuttarahastot) eikä yksityisille. Toiseksi Celsius ylläpitää vakuutuspoolia, joka on luotu lainanantajien keräämillä koroilla. Tämän poolin varoja voidaan sitten käyttää tappioiden kattamiseen, jos ne syntyvät.

Tämä on jyrkässä ristiriidassa muiden P2P-laina-alustojen kanssa Lainausklubi tai Prosper. Jos lainanottaja ei näillä sivustoilla maksa takaisin (täysin vakuudettomia) lainojaan, kaikki sijoitetut rahat menetetään luotonantajalle.

Nykyään ainoa tapa ansaita korkoja kryptovaluutta on asettamalla se marginaalilainoille pörsseissä, mikä aiheuttaa useita turvallisuusongelmia, tai ansaita erittäin matala tuotto vain bitcoinille bitcoin-erityisten säästösivustojen kautta.

Se, mitä Celsius tarjoaa, voi muuttaa paradigmaa siitä, miten kryptovaluutta toimii ja miten olemme vuorovaikutuksessa sen kanssa jokapäiväisessä elämässämme. Se voisi kannustaa uutta säästäjien sukupolvea rakentamaan varallisuutta ja lainaa viisaasti.

Esitelty kuva Medium.comin kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me