AirSwap (AST) -katsaus: Hajautettu ERC20-vaihtoverkko

AirSwap (AST) on toinen merkintä pitkälle hajautettujen vaihtomerkkien luetteloon, jotka ovat äskettäin tulleet markkinoille.

Tarkemmin sanottuna AirSwap on hajautettu vaihto (DEX) Hongkongissa sijaitseville ERC-20-rahakkeille. Se käyttää omaa kryptovaluuttansa, AirSwap-tunnusta tai AST: tä, markkinoiden luomiseksi mille tahansa tuhannesta olemassa olevasta ERC-20-tunnuksesta. Tämä kaikki tehdään ilman keskitettyä markkinatakaajaa.

Ottaen kuitenkin huomioon joukon muita markkinoilla olevia DEX-tunnuksia, voiko se todella kilpailla?

Tässä AirSwap-katsauksessa tarkastelemme perusteellisesti projektia, mukaan lukien sen tekniikka, kehitys ja tiekartta. Analysoimme myös AST-tunnuksen mahdollisia käyttötapauksia ja niiden pitkäaikaisen käyttöönoton potentiaalia.

Mikä on AirSwap?

AirSwap vaihtoa kehitettiin asettamalla käyttäjien yksityisyys ja turvallisuus ensisijaisiksi tavoitteiksi. Yritys haluaa tarjota käyttäjilleen alustan, jossa he voivat käydä kauppaa nimettömästi vertaisverkolla, jolloin vältetään kolmannet osapuolet ja kaupankäyntimaksut.

Itse AirSwap-tunnus on ERC-20-merkki, ja alusta käyttää Ethereumin lohkoketjua hajautetun kaupankäyntialustan luomiseen. Itse foorumi on myös suunniteltu tukemaan Ethereum-pohjaisia ​​ERC-20-rahakkeita, mikä on erittäin hyödyllistä kauppiaille, kun otetaan huomioon valtava määrä ERC-20-standardiin perustuvia altcoineja.

AirSwap järjesti joukon myyntiä vuonna 2017, jolloin he antoivat AST-tunnuksen avustajille. Tämä oli suhteellisen onnistunut ICO, jonka projektin keräys oli yli 30 miljoonaa dollaria

AirSwap-protokolla

AirSwap loi Swap-protokollan mahdollistamaan maksuton kaupankäynti. Vaihtoprotokolla käyttää Ethereum-lohkoketjussa älykkäitä sopimuksia tilausten maksamiseen. Kaikki muu hoidetaan ketjun ulkopuolella. AirSwap-tiimi uskoo, että kauppiaiden liittäminen ketjun ulkopuolelle tekee kaupankäynnistä hajautetussa pörssissään nopeammin kuin kilpailevat hajautetut pörssit, kuten EtherDelta, jotka riippuvat lohkoketjusta tilausten täyttämisessä ja tiedon levittämisessä.

AirSwap-tiimi huomasi aikaisin, että kauppojen sovittaminen ketjuun ei ollut paras ratkaisu sen aiheuttamien viivästysten vuoksi. Kun suoritat kauppoja ketjussa, sinun on odotettava, että solmut pääsevät yksimielisyyteen liiketoimista, ja Ethereum-verkossa tämä kestää noin 15 sekuntia. Se on aivan liian hidasta vaihdolle, jossa tilaukset tulisi täyttää mikrosekunteina.

Toinen ongelma ketjutilauksen reitityksessä on, että huonoilla toimijoilla on mahdollisuus manipuloida julkisia tietoja lohkoketjusta. Perinteisillä osakemarkkinoilla tätä kutsutaan etukäteen, ja siitä tulee ongelma hajautetulle kryptovaluutanvaihdolle, kun he julkaisevat kaikki tilaustietonsa julkisesti blockchainissa.

Vertaamalla DEX-vaihtoehtoja AirSwap

Koska AirSwap käyttää ketjun ulkopuolista Swap-protokollaa, se eliminoi mahdollisuuden etukäteen ajamiseen, joka voi tapahtua, jos kolmannet osapuolet tuntevat arkaluonteisia tilaustietoja, joita voidaan hyödyntää. Toinen etu Swap-protokollalle on, että se poistaa keskitetyn tilauskannan. Tämä on mahdollista, koska AirSwap ottaa käyttöön indeksoijan ja valinnaisen oraakelin.

AirSwapin indeksoija toimii kuin DEX: n hakukone. Sillä on vastapuolitietoja ja se jaetaan yksityisesti, kun vastapuoli sitä tarvitsee missä tahansa kaupassa. Jos elinkeinonharjoittaja ei ole varma, mikä hinta sopii kaupalle, hän voi tutustua oraakkeliin.


Oraakkeli on valmis tarjoamaan hinnoitteluehdotuksia. Tämä antaa AirSwap DEX -hintahaun jopa matalalla likviditeettitasolla.

Kuinka AST Token toimii?

AST-tunnus toimii ensisijaisesti keinona markkinatakaajille (eli valmistajille) asettaa markkinoita AirSwapille. Kun valmistaja haluaa tarjota yhden kryptovaluutan toiselle asetettuun hintaan pörssissä, he käyttävät AST-tunnusta markkinoiden luomiseen kyseiselle altcoinille. Tätä kutsutaan myös likviditeetin tarjoamiseksi pörssille.

Valmistaja asettaa tarjoushinnan tai hinnan, jonka he ovat valmiita maksamaan, samoin kuin kyselyhinnan, joka on kuinka paljon he odottavat saavansa. Valmistaja pystyy luomaan markkinat tietylle omaisuuserälle, koska heillä on suuri määrä tarjottavaa omaisuutta. Sitten he hyötyvät osto- ja myyntihinnan erosta, jota kutsutaan myös spreadiksi.

AirSwap-liitäntä

AirSwap-käyttöliittymä tokenien ostamiseen / myymiseen. Lähde: Ilmavaihto

Perinteiset pörssit ovat asettaneet markkinatakaajia, mutta AirSwapin avulla kuka tahansa voi tulla markkinatakaajaksi ilmoittamalla aikomuksestaan ​​tarjota likviditeettiä. Tämä tapahtuu panemalla 250 AST. Kun AST on sidottu, se lukitaan seitsemäksi päiväksi ja markkinat luodaan.

AST: n haltijat määrittävät molemmat määrät, jotka on kiinnitettävä valmistajaksi tulemiseen, ja lukituksen keston, jotka äänestävät panosmäärästä ja lukitusajasta. Alun perin panos oli vain 100 AST, mutta kolikoiden haltijat äänestivät sen nostamisesta 250 AST: ksi.

Markkinoiden toisella puolella ovat ottajia tai tekijät, jotka ostavat altcoineja. Takaajat eivät maksa muita maksuja kuin verkkotapahtumamaksut. He voivat löytää kaikki valmistajat alustalla, saada hintatietoja ja tehdä tilauksia ilmaiseksi.

AirSwap-tiimi

AirSwapin perustajat ovat Don Mosites ja Michael Oved, jotka olivat yhdessä Carnegie Mellonin yliopiston opiskelijoita. Ovedista tuli menestyvä algoritmikauppias, kun taas Mositesista tuli koko pinon suunnittelija ja yrittäjä. Mosites käytti yli vuosikymmenen ajan tuotteiden suunnittelua Zyngan ja Googlen kaltaisissa yrityksissä ennen kuin aloitti AirSwapin Ovedin kanssa.

AirSwap-liitäntä

AirSwap-perustajat. Kuva kautta Juoksevuus

Kolmas perustaja on Sam Tabar, jolla on 15 vuoden kokemus finanssialalta. Tabar oli aiemmin pääomasijoitusjohtajana Bank of America Merrill Lynchissä ja ennen sitä valmistunut Oxfordin yliopistosta ja Columbian lakikoulusta. Muita merkittäviä lukuja AirSwap-alustalla ovat entinen hedge-rahastojen johtaja Michael Novogratz ja Joseph Lubin, joka oli Ethereumin perustaja. Molemmat ovat projektin neuvonantajia.

AirSwap-yhteisö

AirSwap on aktiivinen useilla soial-alustoilla, ja sillä on vaatimaton seuranta blockchain-projektille. Twitter-seuraajia ovat ylittäneet 30000 rajan, mikä ei ole valtava. AirSwapissa ala-Reddit on vain ujo 3600 seuraajasta. Viestit ovat harvinaisia, useita viikkoja, ja vain kourallinen kommentteja kustakin viestistä.

AirSwap-tiimi isännöi viikoittaista keskustelua, ja niillä on vähän enemmän vuorovaikutusta. Telegram-kanavalla on hieman yli 3600 seuraajaa ja Facebookissa AirSwap-sivulla on hieman yli 4100 seuraajaa. AirSwap-tiimi jatkaa päivityksiä molemmilla alustoilla.

Kehitys ja tiekartta

Yksi parhaista tavoista saada käsitys siitä, kuinka paljon kehitystä projektissa tehdään, on heidän GitHub-aktiviteettinsa. Nämä julkiset arkistot ovat paikka, jossa useimmat projektit julkaisevat avoimen lähdekoodin yhteisönsä tarkkailtavaksi.

Päätin hypätä Airswap GitHub nähdäksesi kuinka paljon koodia kehittäjät työntivät. Alla on koodin sitoutuminen projektin kolmelle aktiivisimmalle arkistolle.

airswap-koodi sitoutuu

Code sitoutuu kolmeen aktiiviseen repoon AirSwapissa

Kuten voit nähdä viimeisten 12 kuukauden aikana tehdyistä sitoumuksista, kehittäjät ovat edelleen melko vähän aktiivisia. Tietysti tämä ei ole läheskään niin paljon koodia, jota muut tarkistamamme projektit ajavat.

Tämä ei myöskään näytä varmuuskopioivan joukkueen ilmoittamien päivitysten määrää. Esimerkiksi heidän Vuoden 2018 vuosikatsaus he totesivat, että vuonna he olivat työntäneet 2 miljoonaa koodiriviä. Siksi on myös mahdollista, että kehittäjät työntävät koodia yksityisiin tietovarastoihin sisällytettäviksi päävarastoihin myöhemmin.

Vastaavasti voi olla muita syitä siihen, että Airswap ei ole julkaissut yhtä paljon koodia kuin muut projektit viime aikoina. AirSwap lanseerattiin vuonna 2017, ja paljon koodeja työnnettiin vuonna 2018. Se, onko todennäköisesti nähtävissä, että paljon enemmän sitoumuksia tänä vuonna, riippuu siitä, mitä he ovat asettaneet julkaisemaan etenemissuunnitelmassaan.

Toistaiseksi ainoa julkisesti saatavilla oleva tiekartta on ensimmäinen Se julkaistiin marraskuussa 2017. Tiimi kuitenkin kertoo aikovansa julkaista päivitetyn etenemissuunnitelman vuoden 2019 alussa..

Tietenkin erityisesti reddit kommentti tehtiin noin kaksi kuukautta sitten ja olemme tällä hetkellä menossa maaliskuussa. Voimme vain toivoa, että se on pian tulossa, mutta jos haluat pysyä ajan tasalla tästä, voit seurata sujuvuutta virallinen blogi.

AST-tunnuksen suorituskyky

AirSwap piti ICO: ta takaisin lokakuussa 2017, täyttäen kovan korkinsa ja keräten 33 miljoonaa dollaria. AST-rahakkeiden hinta oli 0,30 dollaria ICO: lla ja ne olivat jopa 2,08 dollaria tammikuussa 2018, mutta sitten ne pyyhkäistiin sala-valuuttojen karhumarkkinoilla.

Kolikon lasku jatkui koko vuoden 2018, ja vaikka suurimmilla krytovaluutoilla olisi joitain elämän merkkejä vuoden 2019 alussa, AST-tunnus on edelleen masentunut. Helmikuun 2019 lopusta lähtien AST käy kauppaa vain 0,032621 dollarilla eli melkein 1/10 ICO-hinnasta. Se on melko isku varhaisille sijoittajille.

Koska AST on ERC-20-merkki, sitä voidaan tallentaa mihin tahansa ERC-yhteensopivaan lompakkoon, mutta jos aiot käyttää sitä, se on tallennettava johonkin lompakosta, joka voidaan yhdistää AirSwap-alustaan. Siihen kuuluvat MetaMask, Ledger, Trezor ja Opera. Se tukee myös matkapuhelimia, kuten Trust, imToken, Status ja Coinbase Wallet.

Binance AST

Rekisteröidy Binancessa ja osta AST-tunnuksia

AST: n ostamisesta kiinnostuneet voivat löytää sen Binancesta ja IDCM: stä, Huobi Globalista ja tietysti itse AirSwap-alustasta. AirSwap tukee oletettavasti fiat-ostoksia Wyre-sovelluksen kautta, mutta en saanut Wyre-widgetiä toimimaan AirSwap-sivustolla.

AST istuu tällä hetkellä sijoitus 398 sivustolla CoinMarketCap. Tunnuksen likviditeetti näyttää olevan suhteellisen terve, vaikka yli 90% volyymista tapahtuu vain kahdessa pörssissä. Tämä tarkoittaa, että suurin osa likviditeetistä riippuu näistä keskitetyistä pörsseistä (tarkka asia, jonka AirSwap yrittää ratkaista).

Johtopäätös

AirSwap-alusta aloitti vahvan alun vuonna 2017 lahjakkaan perustajaryhmän ja vahvan neuvontaryhmän kanssa, mutta vuoden 2018 karhumarkkinat ovat todella ottaneet jotain pois alustasta. Vaikka sen olisi pitänyt kasvaa valtavasti käynnistämisen jälkeen, se näyttää sen sijaan olevan hitaasti, ja kaupan määrä on kasvanut vain vähän.

Ajatus vapaasta kaupankäynnistä on varmasti houkutteleva, mutta kauppiaat eivät ole jostain syystä päässeet käsitteeseen. Tällä hetkellä suurin DEX: n kaupankäyntivolyymi on DAI: ssa, Chainlinkissä ja OmiseGossa, mutta ymmärrä, että päivittäinen kauppavolyymi on alle 30000 dollaria.

AST-tunnuksella on hyvät mahdollisuudet, jos alusta pystyy saamaan jonkin verran pitoa, ja hinnan ollessa niin masentunut kuin tällä hetkellä AST-tunnus on, voi olla valtava kauppa, jos AirSwap-tiimi voi hengittää elämää takaisin projektiin. Maksuton kaupankäynti on varmasti kannustin, mutta toistaiseksi se ei näytä olevan riittävän kekseliäs kaupankäynnin joukkojen tuomiseksi.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Vastuuvapauslauseke: Nämä ovat kirjoittajan mielipiteitä, eikä niitä pidä pitää sijoitusneuvona. Lukijoiden tulisi tehdä oma tutkimus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map