Aika Bitcoinin skaalautumiseen salamaverkon kanssa

Monet saattavat olla hieman helpottuneita siitä, että kiistanalainen työ lohkokokorajan nostamiseksi on vältetty, skaalausta koskeviin laajempiin kysymyksiin on nyt vastattava. Monet ennen haarukkaa esiintyneet huolenaiheet ovat jälleen nostaneet päätä.

Yksi tärkeimmistä näistä oli verkon transaktioiden skaalautuvuus. Kirjoitushetkellä on noin 128000 vahvistamatonta tapahtumaa. Samoin verkon keskimääräinen transaktiomaksu nousi tämän viikonlopun seurauksena.

Yksi ehdotuksista kohtuullisen skaalausratkaisun saamiseksi oli lohkon koon lisääminen. ”Suuret estäjät” olivat sitä mieltä, että kasvavan kysynnän aiheuttamat täydet estot olivat viivästymisen syy. He väittivät, että tämä johtui 1 Mt: n rajoituksesta.

Ottaen huomioon, että tämä heitettiin ulos ikkunasta SegWit2X: n epäonnistumisen vuoksi, toinen ratkaisu on kunnossa. Siksi yksi tärkeimmistä ehdotuksista tällä hetkellä on salamaverkko.

Mikä on salamaverkko?

Yksinkertaisesti, salamaverkko oli älykäs sopimuskomentosarja, joka olisi otettu käyttöön Bitcoin-verkossa. Se mahdollistaisi yksityisten maksukanavien luomisen tietyn henkilön ja kaikkien muiden ihmisten kanssa, joiden kanssa he ovat olleet tekemisissä. Tämän lisäksi heillä olisi myös kanava avoinna Bitcoin-lohkoketjuun.

Näin ollen verkon käyttäjien sallittaisiin käydä kauppaa omilla yksityisillä kanavillaan. Kaikkia näitä välisiä maksuja ei tarvitse kirjata lohkoketjuun sellaisena kuin se on tällä hetkellä. Vasta kun kaupan lopullinen tulos on määritetty, se olisi lisätty ketjuun.

Tämä johtaisi sellaisten tapahtumien määrän vähenemiseen, jotka kaivostyöläisten olisi todennettava estoketjussa. Tämä vertaisverkkotapahtumaratkaisu tekee verkon tapahtumista nopeampia ja paljon edullisempia.

Jotta salamaverkko otettaisiin tehokkaasti käyttöön, Bitcoin-verkon oli korjattava tapahtuman muovattavuuteen liittyvä ongelma. Tämä ongelma esti salaman verkon käyttöönoton tehokkaasti.

Salamaverkon perusta oli kuitenkin se, että tuettiin erillisiä todistajatapahtumia (SegWit). Tämä toteutettiin tämän vuoden syyskuussa, ja se on hitaasti saamassa vauhtia, kun yhä useampi yritys / lompakko tukee tapahtumia.

SegWit oli osa New Yorkin sopimusta, jossa useat yritykset ja kaivostyöläiset sopivat, että se voidaan panna täytäntöön, kunhan lohkon koko kasvaa 2 Mt: ksi kolme kuukautta myöhemmin. Koska sopimus on romahtanut, SegWit-tapahtumat ja salamaverkko ovat tärkeimmät kilpailijat.

Kuinka verkko nopeuttaa sitä

Salamaverkko Bitcoinilla

Kuva Lähde

Salamaverkko mahdollistaa tapahtumien todentamisen välittömästi ja samaan aikaan. Lisäksi multilukko-osoitteella suojattujen aikalukkojen käyttö tarkoittaa, että maksut tapahtuvat välittömästi. Näin ollen “vahvistamattomista” tapahtumien odotusaikoista voi tulla menneisyyttä.

Toivon, että salamaverkon avulla maksut voivat laajentua huomattavasti ja antaa Bitcoinin tulla todelliseksi verkkokaupan vaihtovälineeksi. Yksi syy siihen, että myyjät ovat edelleen jumissa suurten luottokorttiprosessoreiden kanssa, on näiden tapahtumien nopeus. Tämä voi nyt muuttua näillä välittömillä tapahtumilla.

Toisin kuin korttitapahtumissa, maksu on P2P, mikä tarkoittaa, että maksu suoritetaan suoraan sinun ja toisen osapuolen välillä. Ei ole kolmannen osapuolen pankkia tai prosessoria, jonka on helpotettava tapahtumia.

Kilpailevat porttirakennukset

On melko tärkeää, että nämä skaalausratkaisut otetaan käyttöön melko pian. Tämä johtuu siitä, että on olemassa useita altcoineja, jotka jo käsittelevät tapahtumia hyvin nopeasti ja pienillä maksuilla. Tämä on ehkä yksi syy siihen, että Bitcoin-käteisellä oli metorinen nousu viikonloppuna.

Monet Bitcoin-yhteisön “suurista estäjistä” päättivät siirtää BTC-osuutensa BCH: ksi, koska he katsoivat, että 8 Mt: n estoraja tarjoaisi heille kaiken tarvitsemansa tilan tulevia tapahtumia varten.

Muut salausvaluutat, kuten Ethereum, Dash ja Litecoin, pystyvät käsittelemään tapahtumia paljon tehokkaammin. Lisäksi Ethereum kehittää myös Raiden-verkkoa, joka on ketjun ulkopuolinen skaalausratkaisu, joka ei ole niin erilainen kuin salamaverkko.

Silti näitä kilpailevia ekosysteemejä voidaan tarkastella positiivisessa valossa, koska se antaa lisää sysäystä Bitcoin-yhteisölle ratkaisemaan skaalauskriisiä.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me