Hvad er Kovri? Moneros seneste funktion til forbedring af privatlivets fred

Monero har altid været en af ​​de mest fortrolige kryptokurver på markedet. Nu bliver det sandsynligvis meget sikrere med alfa-frigivelsen af ​​implementeringen af ​​Kovri-routeren.

Projektet, som har været i værk siden november i 2015, sigter mod at forbedre netværket privatliv ved at skjule IP-adresserne til dem, der ønsker at interagere med Monero blockchain.

Monero-samfundet har været meget begejstret for frigivelsen af ​​Kovri. Ikke alene eliminerer det potentialet for IP-adresseidentifikation på Monero-netværket, men det kan også have mange flere konsekvenser for at skjule IP-adresser i mere generel kommunikation.

Vi tager et kort kig på Kovri-protokollen, dens tumultagtige historie og dens større løfte om online anonymitet.

Hvad er Kovri?

Kovri er en gratis og decentraliseret anonymitetsteknologi. Det er baseret på specifikationerne som beskrevet af I2P, men er udviklet i C ++ i modsætning til Java. Dette betyder, at det er bedre i stand til at interagere med kryptokurver som Monero.

Kovri krypterer internettrafik ved hjælp af hvidløgskryptering og hvidløgsrouteren. For dem, der måske ikke har hørt om Hvidløg routing, det er en mere sikker version af Onion routing, hvor flere beskeder krypteres sammen for at gøre det sværere at udføre trafikanalyse. Dette giver Kovri mulighed for at oprette et helt sikkert og privat overlay-netværk på internettet.

I øjeblikket er der 48 bidragydere til Kovri-projektet, og hovedudvikleren kaldes en udvikler Anonminal. Det udvikles under paraplyen af ​​Monero Project. I hans OpenHours-episode, Anonimal beskrev fordelene ved Kovri for Monero-netværket.

I det væsentlige vil vi være i stand til at anonymisere monero-transaktioner endnu mere end hvad monero er i stand til at gøre lige nu, teknisk set, på netværkslaget

Kovri er faktisk en fork af et andet projekt kaldet i2pd. Dette var som et resultat af en omstridt splittelse blandt udviklere i i2pd, der næsten førte til projektets død. Så kom Anonimal, der forsøgte at holde C ++ – projektet i live.

Han sendte en åben invitation ud til alle udviklere, der ønskede at slutte sig til ham for at komme videre med projektet. Dette fik den første forfatter af i2pd til at reagere på en uregelmæssig måde og udvikle kode uden for samfundets gren. Dette blev set som en indikation af, at de havde brug for at komme videre med et andet initiativ, og det var det, der fik Kovri-beskyttelsen i gang.

Kovri-projektet blev finansieret gennem en crowdfunding indsats promoveret via Monero-webstedet. Det lykkedes at rejse lidt over 7.200 XMR til projektet med ca. XMR 2.296 tilbage til udviklingen.

Medlemmer i samfundet var meget glade for at finansiere dette projekt i betragtning af fordelene ved Moneros privatliv, sikkerhed og værdi.

Fordele for Monero

Monero Privacy Protokoller

Monero Privacy Protokoller. Kilde: frihedsnode

Monero er allerede en af ​​de mest avancerede privatlivskryptovalutaer. Gennem deres brug af stealth-adresser, Ring CT-transaktioner og ringsignaturer er man i stand til at skjule al information om en transaktion. Dette skjuler de personlige data inklusive de to transaktionsadresser samt beløbet.

Der var dog altid spørgsmålet om IP-adresserne til dem, der interagerer med Monero-netværket. Når du starter en transaktion på Monero-blockchain, udsætter du din IP-adresse. Selvom dette ikke er gemt i blockchain, efterlader det dig åben for Meta-dataanalyse.

For eksempel kan ondsindede aktører overvåge Monero-netværket og forsøge at identificere din IP-adresse. Ganske vist er dette ret svært at gøre og vil kræve, at skuespilleren konstant betjener en node, der scanner netværket for at identificere den initierende node..

Men hvis angriberen er bestemt og har omfattende ressourcer, forbliver den dog en angrepsvektor. Ifølge Monero-lederudvikleren, Riccardo Spagni

det er et hårdt angreb at trække af, det er sket med bitcoin før, og måske kan det endda ske med monero, vi ville ikke vide …

Det er selvfølgelig muligt at bruge anden anonymiserende teknologi såsom VPN’er eller TOR-netværket. Problemet med VPN’er er dog risikoen for, at din udbyder fører logfiler over din aktivitet. Med TOR-netværket har der været en stigende bekymring over risikoen for ondsindede exit-noder.

Med Kovri på den anden side vil din transaktion blive dirigeret gennem det anonyme Kovri-netværk. Dette skjuler den oprindelige IP-adresse. Det endelige mål er, at alle Moneros transaktioner til sidst skal dirigeres gennem Kovri-netværket.

Bredere brugssager

For at Kovri skal være meget effektiv som middel til at skjule monero-brugere, skal den også bruges af andre applikationer og blockchains. Dette skyldes, at hvis Monero-brugere er de eneste, der kører Kovri Daemons, så vil andre blot knytte en Kovri-bruger til en Monero-bruger.

Dette er helt klart et uønsket resultat, og en af ​​grundene til, at de, der arbejder med Kovri-projektet, ønsker at gøre det tilgængeligt til andre applikationer.

Udviklerne byggede Kovri til at være et agnostisk system, der kan bruges af en række andre brugssager. Det kan bruges til dem, der ønsker et alternativ til TOR og andre protokoller, der forbedrer fortrolighed. Kovri er fuldt kompatibel med I2P-netværket og kan som sådan bruges til sikker kommunikation.

Dette er noget, som Monero-samfundet har anerkendt i onlinefora. De har foreslået et bredere skub fra samfundet for at få andre hold til at opbygge støtte til Kovri. Ifølge bruger xmr_karnal på reddit:

For at fremme vores mål for decentralisering og privatlivets fred foreslår jeg, at vi identificerer og henvender os til softwareteam, som vi antager at være med rimelighed interesseret i at tilføje support til i2p til deres brugere

I øjeblikket er der ingen andre applikationer eller blockchains, der har hævdet at være interesseret i at bruge Kovri, men dette kan ændre sig, når det har bevist sig på Monero blockchain.

Hvor skal man fra her?

Dette er kun den første alfa-frigivelse af Kovri, og der vil uden tvivl være meget test, der stadig skal gøres. Holdet har stadig lidt 2.000 XMR at afsætte til projektet. Anonimal respekteres godt af de førende figurer i Monero, så der kunne altid skaffes yderligere midler, hvis projektet kræver det.

Desuden er der et antal mennesker inden for Monero-økosystemet, der drives af ideologi og ikke monetære incitamenter. De er forpligtet til at gøre Monero så sikker og privat som muligt. De kunne være et stort aktiv, når Kovri skrider frem ad sin vej til fuld integration.

Håbet er, at Kovri en dag vil blive brugt som standard på Monero-blockchain, der skjuler alle node-IP-adresser. Dette ville ideelt set være stærkt tilsløret af en strøm af anden aktivitet fra andre blockchains, der har adopteret Kovri af de samme grunde som Monero.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me