Hvad er Ethereum?

Ethereum er i øjeblikket den næstmest værdifulde kryptovaluta ved markedsværdi. Det er blevet den grundlæggende kryptovaluta, som investorer har i deres portefølje.

Det er blevet sagt af et antal mennesker, at Ethereum i høj grad kan ændre den måde, vi tænker på klientservermodel. Mange hævder, at det har potentialet til at revolutionere den måde, vi tænker på al forretning.

Ethereum er også blevet de-facto kryptovaluta for folk at drage fordel af ICO’er. Folk bruger Ethereum-netværket og tokens for at tilbyde deres egne tokens til offentligheden.

Men hvad er Ethereum, og hvordan adskiller det sig fra Bitcoin?

Hvad er præcis Ethereum?

Enkelt sagt er Ethereum software, der kører på et distribueret netværk af computere, der sikrer, at mindre programmer (kaldet smarte kontrakter) replikeres og udføres på tværs af netværket. I betragtning af Ethereums decentraliserede natur er der intet centralt server- eller koordineringssystem. Det langsigtede mål for Ethereum-netværket er at oprette en stor decentraliseret virtuel maskine.

I lighed med Bitcoin bruger Ethereum blockchain-koncepter til at validere, gemme og replikere transaktionsdata på tværs af alle netværksnoder. Det strækker sig ud over dette enkle koncept ved at inkludere beregningen af ​​de smarte kontraktkoder på netværket.

Mens Bitcoin ser ud til at gemme data om de registrerede transaktioner på netværket, tager Ethereum det et skridt videre ved at inkludere beregningen af ​​de smarte kontraktprogrammer på netværket.

Ethereum forklaret

Ligheder med Bitcoin

Før vi kan dykke ind i den underliggende teknologi, der gør Ether unik, hjælper det med at tage et skridt tilbage og se på, hvad Bitcoin og Ethereum deler til fælles.

Blockchain-teknologi

Ligesom Bitcoin har Ethereum en blockchain, der består af alle transaktionsblokke tidligere. Inde i disse blokke har vi oplysninger om de transaktioner, der fandt sted. På lignende måde som Bitcoin “udvindes” disse blokke af deltagere på netværket. Forbindelsen af ​​enhver Ethereum-blok er også knyttet til alle tidligere blokke med en hash-værdi. Disse blev oprettet ved hjælp af en algoritme med tidligere hashes, hvorved der dannedes en ikke-nedbrydeligt godkendt kæde.

Bevis for arbejdsminedrift

Når det kommer til minedrift og validering af disse blokke, bruges en Proof of Work (POW) algoritme. Med andre ord forsøger minearbejdere at løse komplicerede beregningsproblemer ved hjælp af elektricitet og hardware. Dette er “arbejdsdelen” i POW-protokollen. Ethereum-protokollen bruger en udfordring kaldet Etash, hvilket gør det mindre let for minearbejdere at bruge applikationsspecifikke integrerede kredsløb (ASICS). Dette betyder, at minearbejdere med mindre avanceret teknologi stadig kan konkurrere i minedrift af Ethereum-netværket. ASIC’er er en af ​​de uheldige bivirkninger af centraliseret Bitcoin-minedrift.

Offentlige og tilladelser

Ligesom Bitcoin er Ethereum open source, og alle kan downloade og skrive noget software og køre det på netværket. De kan også udføre mineopgaver ved at validere transaktioner og køre smarte kontrakter på tværs af netværket. Der er ikke noget krav om at “tilslutte sig” ethvert netværk og give dine oplysninger til det.

Ethereums valuta

Ethereum har også sin egen kryptovaluta. Disse kaldes Ether “Tokens” (ETH). Disse kan købes og udveksles til andre kryptovalutaer og FIAT-penge gennem et antal børser. Hvis du blot ville holde og handle med valutaen, kunne du bruge et antal tegnebogsklienter, der gemmer din Ether ligesom Bitcoin.

Forskelle i forhold til Bitcoin

Selvom Ethereum deler mange almindelige discipliner med Bitcoin, er der mange flere tekniske forskelle, der gør det ret unikt. Faktisk var den underliggende idé bag Ethereum at oprette en stor og decentral virtuel maskine, mens hovedformålet bag Bitcoin var at være en digital valuta.

Grænser for blokstørrelse

Den måde, hvorpå Bitcoin og Ethereums blokstørrelsesgrænser beregnes, er helt anderledes. Mens Bitcoin har defineret en blokstørrelsesgrænse på 1 MB, er Ethereum-blokstørrelsen baseret på den smarte kontrakters beregningskompleksitet. Dette er kendt som “gas” -grænsen pr. Blok, som ikke er homogen på tværs af blokke. Den maksimale blokstørrelse på Ethereum-netværket er ca. 1,5 m gas.

En gasgrænse er sat på plads for at tilføje en omkostning til at køre de smarte kontrakter. Det bekæmper også problemet med “transaktionsspam”. Når du foretager en standardtransaktion, er den krævede gas ca. 21.000. Derfor kan du inden for en blok passe omkring 70 transaktioner. I hver Bitcoin-blok er du i stand til at få ca. 1.500-2.000 transaktioner pr. Blok.

Kortere blokeringstid

Når det kommer til den nødvendige tid til at oprette en blok, tager Ethereum cirka 14 sekunder. Dette er markant kortere end de 10 minutter, der i øjeblikket er nødvendige for Bitcoin-blokke. Derfor kan transaktioner gennemføres på meget kortere tid på Ethereum blockchain.

Udførelse af smarte kontrakter

Som nævnt er Ethereum kodet med et meget mere avanceret script-sprog. Denne kode er, hvad smarte kontrakter er bygget på og er lettere for udviklere at forstå. Disse kontrakter køres derefter over hele Ethereum-netværket eller på den “virtuelle maskine”.

Det er også vigtigt at påpege, at Ethereum-smarte kontrakter er “turing complete”. Hvad dette betyder er, at i teorien kan enhver beregning afsluttes på netværket uanset kompleksiteten.

Forsyning, vækst og minedrift

Dette er en anden grundlæggende forskel mellem Ethereum og Bitcoin, og det vedrører væksten i udbuddet af tokens. Bitcoin blev hårdkodet således, at BTC-token-generation halveres hvert 4. år. Minearbejdere på Bitcoin-netværket får 12,5 BTC for hver minedrift. Dette betyder, at kun 21m Bitcoin nogensinde vil blive udvundet i alt. ETH vil derimod stadig produceres med et konstant antal ETH pr. År.

ETH er forskellig fra Bitcon, idet de oprindelige tokens blev udstedt i et crowdfunding-salg. I industriens sprogbrug kaldes dette en ”pre mine”, og tidlige investorer får ETH til gengæld for deres investeringer. I salget af Ethereum blev der rejst $ 15m, så der blev udstedt ca. 72m ETH.

Med hensyn til udbudsvækst er der en hel del kilder til yderligere forsyning. Først er der den nuværende blokbelønning for minearbejderen, og denne indstilles til 5 ETH pr. Minedrift. Med de nuværende satser vil dette betyde, at ca. 18m ETH udvindes hvert år.

Man skal dog også tage hensyn til belønningen for “onkel” -blokke (forklaret nedenfor). Hvis der henvises til dem af senere blokke, er belønningen til den minearbejder, der refererer til, kun 4,375 ETH (lidt mindre end fuld blokbelønning). Dette kaldes “onkelbelønning”.

Der er endnu en forsyningskilde til ETH, omend en mere marginal. Det er onkelens referencetildeling. Dette er den belønning, der gives til en minearbejder, der refererer til en onkel et skridt senere i blockchain. Den nuværende onkelreferencebelønning er omkring 0,15 ETH. Der er kun maksimalt to onkler i Ethereum-protokollen.

Foruden Bitcoin, der optjenes for at rydde blokken, får minearbejderen også Bitcoin transaktionsgebyrer for transaktionerne i blokken. På en lignende måde, når en minearbejder rydder en blok på Ethereum-netværket, tjener de også gasen. Det er også vigtigt at bemærke, at disse transaktionsgebyrer eller gas ikke tilføjer nogen forsyning til netværket, da de allerede er blevet udvundet og eksisterer i nuværende free float.

Onkler vs forældreløse

Når en minearbejder udfylder en gyldig blok, men som følger efter en tidligere afsluttet blok, kaldes dette for Bitcoin ”forældreløs” blok. Disse føjes ikke til hovedkæden og kasseres. I betragtning af at der oprettes mange flere blokke på Ethereum-netværket, er chancerne for at der oprettes gyldige blokke, der bare går glip af muligheden for at blive føjet til hovedkæden, meget højere.

Dette skyldes, at der oprettes omkring 250 blokke på Ethereum-netværket pr. Time sammenlignet med kun 6 på Bitcoin-netværket. I Ethereum kaldes disse blokke, der ikke er en del af hovedkæden, “Onkler”. Selvom de ikke føjes til hovedkæden, belønnes minearbejderne stadig for at skabe dem. Dette er en lavere belønning end for en hovedkædeblok.

Der er også en belønning for alle blokke, der henviser til Uncle ovenfor, men dette er meget mindre. Dette gøres for at tilskynde minearbejdere til at opgive blokke, der er væk fra hovedkæden.

Adresser vs. konti

Med Bitcoin gemmer du dine midler i en tegnebog. Din tegnebog identificeres på netværket af din adresse. Dette er hvad der bruges til at identificere din tegnebog på netværket. Med Ethereum betegnes disse konti. Der er to typer Ethereum-konti.

  • Eksterne ejede konti (EOA’er): Disse konti gemmer kun ETH og er som en Bitcoin-adresse. På en lignende måde foretager du en betaling ved at underskrive transaktionen med din private nøgle og overføre den til netværket.
  • Konti, der gemmer ETH og er vært for smarte kontrakter: Disse konti vil også have smarte kontrakter på dem ud over at have ETH. Disse smarte kontrakter køres og startes kun, når nogen sender ETH til adressen.

Ethereum Wallet Client

Decentrale applikationer

Et af de vigtigste brugssager for Ethereum-protokollen er til oprettelse af decentrale applikationer eller “Dapps”. Dapps er distribuerede, transparente, modstandsdygtige og incitamenterede applikationer, som mange hævder at kunne revolutionere den måde, teknologien fungerer på.

Disse decentrale applikationer kører på Ethereum-netværket med alle netværksnoder, der deltager i applikationens kørsel. Disse applikationsudviklere skaffer midler ved at tilbyde deres individuelle tokens til markedet for ETH. Disse kaldes ICO’er eller indledende mønttilbud.

Fremtiden for potentielle Dapps er så stor og revolutionerende, at vi vil dække den separat.

Potentielle ændringer i Ethereum

Ethereum er stadig en relativt ny teknologi, og som sådan er der mange ændringer, som udviklerne gerne vil implementere. I øjeblikket er Metropolis hårdgaffel nogle af de vigtigste opdateringer, der kan være rundt om hjørnet.

Dette sigter mod at gøre en række ting såsom justeringer af den mængde gas, der er behov for på netværket. Der er også implementeringer af beskyttelse mod quantum computing-angreb. Desuden vil en minedrift “vanskelighedsbombe” blive inkluderet i den hårde gaffel. Dette er det første skridt i at flytte fra PoW-minedrift til Proof of Stake Mining (POS). Ethereum-udviklerne vil til sidst flytte til en PoS-protokol, der kaldes Casper.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map