Forklaret erklæret: Alt hvad du behøver at vide om projektet

Decred, som blev lanceret i februar 2016, sigter mod at være en åben og progressiv selvfinansierende kryptokurrency, der er baseret på samfundsstyring.

Et af de mest interessante aspekter af Decred-kryptovalutaen er, hvordan den forsøger at kombinere forestillingen om digitale penge som Bitcoin med en slags decentraliseret regeringsførelse. Dette gøres ved hjælp af forskellige minedriftsprotokoller.

Inkludering af en eller anden form for styring i protokoller, hvor deltagerne kan stemme, er noget, der for nylig er blevet vedtaget af en række kryptokurver. Disse betragtes som nogle af de mest effektive måder at undgå de uenigheder, vi for nylig har haft med SegWit2X hard fork debacle det seneste eksempel.

Der har også været nogle andre interessante udviklinger med Decred-mønt (DCR) i løbet af de sidste par måneder. Men inden vi går ind i de seneste nyheder på Decred, skal vi se på det grundlæggende i projektet.

Hvad er dekreteret?

Afkrævet lancerede mainnet i februar 2016 med det formål at skabe en mønt, der virkelig inkarnerede det decentrale økosystem, som Bitcoin skulle være.

Dette lyder ofte som en smule kliche, når en mønt hævder, at de repræsenterer det sande formål med Bitcoin. De har dog et punkt, når det kommer til minedriftens centralisering af Bitcoin. I øjeblikket udvindes Bitcoin med Proof-of-Work-algoritmer.

Dette betyder grundlæggende, at minearbejdere vil prøve at knække komplicerede matematiske algoritmer kaldet hash-funktioner ved hjælp af brute force computing. Nogle minearbejdere har været i stand til at udvikle specifikke maskiner kaldet Application Specific Integrated Circuits (ASICs).

Disse ASIC’er er i stand til at udvinde Bitcoin meget mere effektivt gennem en udnyttelse af SHA256 hashing-algoritmen. Dette betyder, at de minearbejdere, der har disse maskiner, er i stand til at udkonkurrere de andre mindre minearbejdere. Dette fører til store og centraliserede minedrift.

Decred er i stand til at imødegå dette gennem et hybrid minesystem, som vi vil dække nedenfor. Der er et par andre unikke forskelle mellem Decred og Bitcoin, som inkluderer den måde, de blev frigivet på, og hashing-funktionen.

Afkrævet sammenligning Bitcoin

Sammenligning af Bitcoin & Afkrævet. Kilde: Medium

Et andet interessant træk, som Decred har, er evnen til at få transaktioner til at udløbe, når en bestemt periode er gået. Brugeren kan indtaste det udløbstidspunkt, som de ønsker, inden transaktionen underskrives.

Hvis transaktionen ikke er inkluderet efter et bestemt antal blokke, afvises den automatisk efter denne blokhøjde. Dette er fantastisk, da det gør det muligt at annullere transaktioner, hvis der er betydelige forsinkelser på netværket.

Hyrbid PoS og PoW Mining

Decred-kryptovalutaen bruger en kombination af en Proof-of-Work (PoW) og Proof-of-Stake (PoS) minealgoritme. I modsætning til PoW-minedrift er der ingen beregninger eller “arbejde”, der kræves for at kunne bryde under PoS.

Decred bruger stadig PoW-minedrift for at verificere transaktionerne. For at begrænse minedrift med ASIC’er er den hashingalgoritme, der anvendes af Decred, imidlertid “blake” -algoritmen. Dette hjælper med at begrænse centralisering af hashkraft.

Alt, hvad der kræves i en PoS-model, er, at deltagerne i netværket spiller en bestemt mængde mønter for at fungere som verifikationsnoder for konsensusalgoritmen. Disse noder bekræfter transaktionerne uden at beregne beløb.

Med hensyn til fordelingen af ​​belønningerne vil 60% af de nyligt genererede mønter i Decred gå til PoW-minearbejdere, 30% vil gå til dem, der har sat mønterne, mens de resterende 10% vil gå til et udviklingsstøtte.

Med Bitcoin går alle fordelene ved minedrift af mønterne til minearbejderen, og der er ingen midler tilbage til fremtidig udvikling af Bitcoin-protokollen. Vi har set dette for nylig, da arbejde, der er udført for at imødegå Bitcoin-skaleringsproblemer, har været begrænset.

Med Decred får udviklerne betalt for deres arbejde med de forslag, der er lagt i samfundet. Dette skal også godkendes af samfundet, før midlerne frigøres.

Med hensyn til den samlede møntforsyning har både Bitcoin og Decred et begrænset antal mønter, der er sat til 21 millioner. Dette betyder, at minedriftens vanskeligheder vil blive justeret på en lignende måde som Bitcoin, således at der ikke mere end 21 millioner mønter nogensinde kan udvindes.

Afstemning med Decred

Ekskluderet afstemningseksempel

Eksempel på afstemning. Billede via Steemit

PoS-modellen egner sig også langt ud over de validerende transaktioner. De brugere, der har sat deres mønter, har også fordelen ved at være deltagere i enhver samfundsbaseret beslutning omkring udvikling.

Et eksempel på en ændring, der for nylig blev foreslået til afstemning, var implementeringen af ​​adskillige privatlivsmønterprotokoller. Holdet hos Decred ville omfatte nogle af de anonymitetsfunktioner, som mønter som Monero havde. Du kan se en oversigt over den aktuelle afstemning her.

Med andre ord får disse brugere stemmeret til de vigtigste udviklingsbeslutninger, der former teknologien fremadrettet. Afstemningen fungerer sammen med brugere, der køber “billetter”. Disse billetter koster en vis mængde DCR.

Selvom du ”betaler” for disse billetter, vil DCR blive refunderet til indehaveren. Dette betyder, at du stadig vil vinde, hvis prisen på DCR stiger. Dette sætter dine mønter til afstemningen, som finder sted inden for 28 dage.

Forslagene til fremtidig udvikling vil blive lagt ud, og billetindehaverne har mulighed for at stemme om disse forslag. Når du har afsluttet din stemme, får du din DCR givet tilbage, når 256 blokke er passeret. Du modtager derefter billetprisen tilbage samt PoS-belønningen.

Fordele ved regeringsførelse

Decentralisering Decred

Billede via Decred.org

Fordelen ved denne tilgang til afstemning er, at de, der har en direkte andel i prisen på mønten, er dem, der vil stemme om fremtiden for den. Derfor er incitamenter tilpasset, da disse brugere træffer beslutninger om afstemning, som sandsynligvis vil fremme prisen på DCR.

Mange undrer sig måske over, hvordan dette adskiller sig fra Dash-styringsmodellen, der bruger masternoder. Selvom de begge er stemmesystemer, skal du indsætte 1.000 DASH for at blive en Masternode hos Dash.

Til den nuværende pris på DASH vil dette kræve, at brugeren spiller over $ 500.000 for at stemme. Dette begrænser automatisk mange mennesker fra at kunne deltage i processen. Det kunne centralisere beslutningstagningen til kun et par store hvaler.

Desuden implementeres den måde, hvorpå Decred-protokollen er kodet, de ændringer, der til sidst besluttes, automatisk. Dette er i modsætning til andre stemmeøkosystemer, der samler stemmerne og derefter implementerer ændringerne separat.

Decred Contractor Model

I betragtning af den måde, hvorpå de nye mønter distribueres over hele samfundet, vil der altid være 10%, der afsættes til udviklingsomkostninger. Dette vil blive brugt til at betale for “entreprenører”, der arbejder med protokollen.

Dette gør det anderledes end Bitcoin, der er afhængig af udvikleres arbejde gratis. Udviklere får en direkte andel i den kryptokurrency, de arbejder på, som også tilpasser incitamenterne. Det gør det også muligt at opretholde økosystemet af nogle af de smarteste udviklere i verden.

Der er i øjeblikket 14 aktive udviklere hos Decred, og mange af dem er Bitcoin-udviklere, der arbejdede på BTCsuite. De har modtaget stor ros fra en række indflydelsesrige stemmer i samfundet, herunder Charlie Lee, Riccardo Spagni og Jimmy Song.

Lightning Network og Atomic Swaps

Atombytte dekreteret Litecoin

Billede via Decred.org

Decred er også foran med hensyn til implementeringer af noget af den nyeste teknologi i kryptokurrencyområdet. Da de f.eks. Arbejder tæt sammen med LN-udviklerne, er Lightning Network support allerede inkluderet.

Dette gør det muligt at oprette off-chain betalingskanaler mellem to forskellige Decred-brugere og vil give dem mulighed for at handle meget mere effektivt. Mange ser også lynnetværket som den mest effektive løsning til Bitcoin-skalering.

Decred var også en af ​​de første få kryptokurver, der gennemførte en on-chain atomombytning. Decred / Litecoin atmoic swap blev afsluttet i september sidste år og blev hyldet af mange i samfundet, herunder Charlie Lee.

Atomiske swaps tillader i det væsentlige to brugere, der har forskellige kryptovalutaer, at bytte disse mønter på en decentral måde over disk (OTC). Dette reducerer behovet for store centraliserede børser, der ofte opkræver høje gebyrer.

Decred fremtid

Der har ikke været for meget reklame kastet over Decred for nylig, men det er sandsynligvis fordi de har prioriteret udvikling frem for PR. Der er mange Altcoins, der bruger store mængder penge på markedsføring i stedet for andre vigtigere funktioner.

PoS-afstemningssystemet vil også have stor indflydelse på den fremtidige udvikling, da vigtige beslutninger træffes i en decentral og demokratisk karakter. Brugere vil for det meste stemme for de forbedringer, der øger værdien af ​​DCR.

Om Decred nogensinde virkelig kan være et stærkt alternativ til Bitcoin er ikke sikkert. Da skalering uden for kæden forbedres kraftigt i Bitcoin-kæden, er der mere håb om, at transaktionsefterslæb vil blive ryddet, og gebyrer vil falde.

Den ekstra fordel ved Hodling Decred er dog, at hvis du placerer dine mønter til afstemning, kan du tjene et afkast fra det. Det eneste håb om et afkast på Bitcoin er gennem ren prisforbedring.

Vi vil holde øje med de seneste nyheder, der kommer fra Decred-teamet.

Fremhævet billede via Fotolia & Afkrævet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me