Revisió de Coinbase Pro: Visió general completa de l’intercanvi

Coinbase Pro (anteriorment GDAX) és la plataforma avançada de negociació de criptomonedes que Coinbase posseeix i opera..

A part d’una selecció de monedes molt més extensa, els comerciants d’aquesta plataforma poden negociar amb sistemes més sofisticats. Coinbase Pro funciona com un “intercanvi” més tradicional amb llibres de comandes reals i liquiditat del mercat.

No obstant això, val la pena?

En aquesta revisió de Coinbase Pro, us donarem tot el que necessiteu saber sobre aquest intercanvi. També us donarem alguns consells principals per aprofitar al màxim la plataforma de negociació.

Visió general

Com es va esmentar, Coinbase Pro solia anomenar-se “GDAX” i era la plataforma de negociació avançada que Coinbase operava. El 2018, l’intercanvi es va canviar de marca a “Coinbase Pro”.

Coinbase és ben conegut per gairebé tots els comerciants de criptomonedes del món i va ser un dels primers intercanvis. Van obrir els seus llibres al mercat el juny del 2013 i només han crescut des de llavors.

Amb seu a San Francisco, Coinbase compta amb més de 20 milions d’usuaris que han cotitzat en més de 150.000 milions de dòlars des que la borsa va obrir les seves portes. També s’han expandit a nombrosos països de tot el món i tenen fàcil incorporació de moneda fiduciària als Estats Units, el Regne Unit i la UE.

Coinbase Pro es va construir per aprofitar el gran i lucratiu mercat de negociació de criptografia a criptografia. Els comerciants poden canviar diverses monedes mitjançant llibres de comandes del mercat. Això és diferent de Coinbase, on esteu comprant directament a la borsa com a creador del mercat.

Tot i la plataforma més avançada, Coinbase Pro opera amb la mateixa infraestructura tecnològica i experiència que gestiona Coinbase.

Aquest punt lliga molt bé amb la nostra següent pregunta …

És segur Coinbase Pro?

Coinbase Pro té exactament els mateixos procediments de seguretat que a Coinbase. Això significa que els comerciants es beneficien d’anys d’experiència dels desenvolupadors que executen un sistema de seguretat que està provat a la batalla.

Seguretat de Coinbase Pro

També vol dir que Coinbase Pro té la mateixa supervisió reguladora que Coinbase. Analitzem de prop tots aquests aspectes.


Seguretat de monedes

Coinbase Pro opera una política d’emmagatzematge en fred per a la major part de les monedes que contenen. Més del 98% de totes les monedes de Coinbase Pro s’emmagatzemen en carteres fora de línia que estan “sense aire” desconnectades d’Internet.

Ho savies ❓: Coinbase són experts en emmagatzematge de monedes donat el seu funcionament de Coinbase Custody, un servei de custòdia de monedes a nivell institucional.

També operen carteres multisignatura. Això significa que les monedes només es poden treure del magatzem frigorífic si diverses persones de l’organització autoritzen la transacció.

Assegurança FDIC

Hi ha una altra cosa que té Coinbase Pro que no està disponible en molts altres borses Assegurança FDIC als seus comptes en USD. Això és una cosa que els bancs solen tenir per protegir els seus clients.

L’assegurança FDIC significa que els operadors amb saldos en USD inferiors a 250.000 dòlars estan assegurats pel govern dels Estats Units. Si Coinbase Pro passés per sota, el govern dels EUA reembossaria el saldo.

Seguretat de l’usuari

També hi ha una gran quantitat de procediments de seguretat que han de protegir els comptes individuals. En primer lloc, teniu una autenticació de dos factors que es requereix de manera predeterminada al vostre compte. Això us protegirà de la pesca.

Hi ha dos mètodes que podeu utilitzar per a l’autenticació de dos factors, ja sigui mitjançant la verificació per SMS o mitjançant Google aplicació d’autenticació. Recomanaríem aquest últim atès el risc que ha suposat intercanvi de sim.

Coinbase Pro 2FA

Aplicació Coinbase Pro 2FA i Authenticator

Al costat de la cartera, Coinbase Pro també us permet etiquetar en blanc les vostres adreces de criptomoneda. Això vol dir que només podeu retirar-vos a determinades adreces de criptocurrency aprovades prèviament.

Cobertura d’actius

En total, podeu comprar 12 monedes diferents. Aquests inclouen l’oferta estàndard de Coinbase de Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash i Ethereum Classic.

A continuació es mostren algunes de les monedes addicionals de Coinbase Pro amb el comerç complet habilitat:

 • Ripple (XRP)
 • Lúmens estel·lars (XLM)
 • Testimoni bàsic d’atenció (BAT)
 • Zcash (ZEC)
 • Augur (REP)
 • 0x (ZRX)

També hi ha una sèrie d’altres monedes altes més petites que podeu negociar, però és possible que hi hagi restriccions sobre el tipus de negociació que podeu fer (només limiteu les comandes). Podeu veure l’estat en directe de tots els mercats al seu pàgina del mercat.

Estat del mercat Coinbase Pro

Visió general de l’estat del mercat a Coinbase Pro

També hi ha diversos mercats diferents per a totes les monedes enumerades anteriorment. Per exemple, teniu els mercats fiat estàndard de USD, EUR i GBP. A continuació, també teniu les monedes creuades amb BTC i altres que s’han creuat amb USDC, la moneda estable de Coinbase..

Consell professional: ✔️ El USDC està vinculat al dòlar 1: 1. Això el converteix en un candidat ideal per “Hodl” els vostres guanys.

Comissions de Coinbase Pro

Una diferència important entre Coinbase i Coinbase Pro és l’estructura de les comissions de negociació.

Coinbase Pro opera un model de tarifa per als fabricants. Això vol dir que hi haurà dos tipus que depenguin de si esteu creant liquiditat a la borsa o de que traieu liquiditat dels seus llibres..

Nota: ✍️Quan feu una comanda de “mercat”, sereu un “comprador”. Les comandes límit són principalment ordres de fabricant. Vegeu els detalls de la comanda a continuació

Com que Coinbase Pro vol incentivar els seus comerciants perquè facin liquiditat als llibres, la tarifa del fabricant és inferior a la tarifa dels compradors. També hi ha diferents tarifes que s’apliquen en funció del volum que heu negociat. A continuació es mostra una taula de tarifes simplificada:

Volum de 30 dies Taker Fee Tarifa del fabricant
Fins a 100.000 dòlars 0,25% 0,15%
100.000 $ – 1 milió de dòlars 0,20% 0,10%
Entre 1 i 10 milions de dòlars 0,18% 0,08%
De 10 a 50 milions de dòlars 0,15% 0,05%
50 milions de dòlars – 100 milions de dòlars 0,10% 0,00%

Com podeu veure, com més volum comercieu, més baixes seran les vostres tarifes. El volum anterior es calcula sobre la base del vostre volum de negociació de 30 dies en dòlars anteriors de forma continuada.

Si voleu veure les comissions que heu estat pagant per les transaccions, les podeu veure al tauler del vostre compte. Aniríeu a la secció “Les meves comandes”, on tindreu les vostres comandes anteriors i el que heu pagat.

Una altra cosa que ens va semblar molt útil era la possibilitat de generar ràpidament declaracions de tots els vostres negocis passats. Això es fa a la secció de perfils del vostre compte i aquests documents es podrien utilitzar amb fins administratius, com ara impostos, etc..

Finançament / Retirada

Pel que fa al finançament / retirada del vostre compte, pagareu les mateixes comissions que es cobren a la central principal de Coinbase.

Per exemple, en finançar mitjançant una targeta de crèdit, se us cobrarà una comissió del 3,99%. El finançament per cable és gratuït, però la retirada per cable comportarà una comissió d’1 GBP per als comptes bancaris en GBP i 1 EUR en comptes d’EUR.

Per descomptat, quan es tracta de retirades de criptomonedes, haureu de pagar les comissions de la xarxa o del “miner”. Tot i això, són realment insignificants.

Països Coinbase Pro

Coinbase Pro està disponible a la majoria de les regions on es troba Coinbase. Això vol dir que tenen un abast força ampli i estan oberts a diverses persones.

En primer lloc, per a aquells que es trobin als Estats Units, el Regne Unit i la major part de la UE, tindreu accés complet als parells de comerç fiduciari de la borsa. També teniu accés a tots els mercats de criptografia a criptografia.

Nota: ✍️Hi ha un estat en què Coinbase Pro no té llicència per proporcionar els seus serveis i es troba a Hawaii

Si no esteu situat en una de les regions anteriors, podeu accedir a tots els parells de criptografia a criptografia. Això inclou el següent:

 • Argentina
 • Austràlia
 • Brasil
 • Canadà
 • Xile
 • Colòmbia
 • Hong Kong
 • Índia
 • Indonèsia
 • Mèxic
 • Nova Zelanda
 • Perú
 • Filipines
 • Singapur
 • Corea del Sud

Per descomptat, quan es tracta de finançar el vostre compte amb fiat, aquest només està disponible per als Estats Units, el Regne Unit i la UE. Els que estiguin a Singapur, Canadà i Austràlia només poden comprar Bitcoin amb targeta de crèdit. Podeu veure més informació a la nostra secció de finançament / retirada a continuació.

També val la pena assenyalar que Coinbase Pro només és per a comptes individuals. Si teniu un requisit comercial a nivell d’empresa o institucional, podeu fer-ne ús Coinbase Prime. Això us dóna accés als mateixos grups de liquiditat que Coinbase Pro, però amb un servei molt més refinat.

Registre de Coinbase Pro

Si ja teniu un compte de Coinbase, registrar-vos a Coinbase Pro és molt senzill. Tot el que heu de fer és iniciar la sessió amb les vostres credencials de Coinbase i ja esteu a punt per operar.

Tot i això, si encara no us heu registrat a Coinbase, haureu de fer-ho abans de poder canviar a Coinbase Pro. Això vol dir que haureu de completar els passos de verificació i compliment.

Reginació de Coinbase Pro

Formulari de registre de Coinbase Pro

Això requereix que els envieu una prova d’identitat i una prova d’adreça. El primer pot ser una còpia del passaport / permís de conduir, mentre que el segon pot ser un extracte bancari o una factura de serveis públics.

Privacy Hawks &# 128374; ️: Coinbase Pro és un intercanvi complet de KYC. Mireu Binance si voleu començar amb un compte anònim

Coinbase Pro també us requerirà que us feu una selfie amb el carnet d’identitat. Això els permetrà verificar que sou el titular del document que esteu intentant enviar.

En la majoria dels casos, poden verificar els documents i el selfie mitjançant la tecnologia de reconeixement facial, cosa que significa que es pot fer gairebé a l’instant. Tot i això, les verificacions poden trigar més si necessiten més informació vostra.

Plataforma Coinbase Pro

Una de les principals raons per les quals s’anomena “Pro” és la plataforma de negociació.

Aquesta plataforma té un aspecte completament diferent de la que hi ha a Coinbase, però serà bastant familiar per als comerciants que hagin utilitzat altres intercanvis com ara Kraken o Bitstamp.

Dit això, la plataforma és força ben dissenyada i relativament intuïtiva per als comerciants principiants. També té moltes de les funcions que els comerciants avançats de criptomonedes han arribat a esperar.

Plataforma Coinbase Pro

Interfície de negociació de Coinbase ProPer als mussols nocturns &# 129417 ;: Podeu canviar l’esquema de colors de la interfície comercial a la part inferior dreta de la pantalla

Vegem més de prop cadascun d’aquests segments de la interfície comercial principal.

Els formularis de comanda es troben a l’esquerra. Aquí és on realitzareu les vostres comandes i les envieu als llibres de comandes de canvi. Hi ha una sèrie de paràmetres de comanda que tractarem a continuació.

Al costat, teniu els llibres de comandes. Això us proporciona una visió general de totes les comandes de compra / venda que hi ha actualment a l’intercanvi Coinbase Pro, així com de la distribució entre ambdues. Quan feu una comanda, veureu que s’envia a aquests llibres.

El gràfic de preus es troba a la part superior de la meitat. Té una funcionalitat bastant bàsica i podeu canviar la mida de la marca, la mida del gràfic i superposar dos indicadors de mitjana mòbil diferents (EMA12 o EMA26).

Malauradament per a l’analista tècnic experimentat en criptografia, no hi ha estudis, eines de gràfics ni altres indicadors tècnics que pugueu utilitzar en aquests gràfics..

Consell per a comerciants principals &# 128175 ;: Per què no utilitzar-lo? Vista comercial per realitzar el gràfic i després operar a Coinbase Pro?

Seguint, a sota dels gràfics es mostren les parets de compra / venda. S’utilitzen per determinar la profunditat del llibre de comandes i qui té el control del mercat entre els bous i els óssos. També podeu ampliar aquest gràfic per obtenir més informació.

A continuació, teniu les vostres ordres recents que s’han executat o que encara estan en vigor. A la dreta d’aquest, teniu totes les ordres que s’acaben d’executar al mercat.

Què passa si voleu canviar els mercats que esteu negociant?

Canvi de mercat CoinbasePro

Canvi entre mercats

A l’esquerra de la plataforma, teniu un menú desplegable on podeu canviar entre els diferents mercats. Al menú desplegable també podeu cercar el parell desitjat i es filtrarà.

Col·locació de la comanda

A Coinbase Pro hi ha una quantitat raonable de funcions de comanda.

El formulari de comanda es troba fàcilment a l’esquerra de la interfície de negociació. El primer que haureu de decidir és si anireu a comprar o vendre. A continuació, seleccionareu l’import que voleu canviar.

Formularis de comanda de CoinbasePro

Diferents tipus de comandes en formularis de comanda

Ara que teniu els conceptes bàsics de la comanda ordenats, heu de decidir com voleu que es faci la comanda. A Coinbase Pro hi ha tres tipus de comandes i és important saber què volen dir cadascun d’aquests:

 • Comanda de mercat: Es tracta d’una comanda que es fa al mercat i s’executa gairebé immediatament. Es col·locarà a la “oferta” més baixa si es compra o a la “oferta” més alta si es ven
 • Ordre límit: Es tracta d’una comanda que es fa a un nivell que s’allunya del nivell de mercat actual a un preu predeterminat. Això podria estar per sobre del preu de mercat si es ven o per sota del preu si es compra.
 • Comanda d’aturada: Es tracta essencialment de dues ordres de mercat oposades que es fan al mateix temps. Un serà comprar / vendre i l’altre serà deixar fora de la posició. Són eines eficaces de gestió de riscos que protegeixen la vostra posició en cas de risc a la baixa.

Consell per a comerciants principals &# 128175 ;: Seleccioneu la comanda “Només publicar” per garantir la tarifa del fabricant amb la vostra comanda límit

A més d’aquestes comandes anteriors, també teniu opcions més avançades pel que fa a la “vida útil de les comandes” en el mercat. Aquests són els paràmetres següents:

 • Bon fins a la cancel·lació (GTC): Aquesta és una comanda que romandrà oberta fins que la executeu o cancel·leu. Si no passa cap dels dos, quedarà als llibres per sempre
 • Bon temps: Es tracta d’una comanda de mercat que romandrà oberta però només durant un període de temps especificat. A Coinbase Pro podeu establir-ho en un minut, una hora o un dia
 • Immediat o Cancel·la (COI): Amb aquesta comanda, executarà la totalitat o una part de la comanda immediatament i cancel·larà la part no omplerta. Això significa que aquest tipus d’ordre permet “omplir parcialment”
 • Omplir o matar (FOK): Amb aquest tipus d’ordre, tota la posició s’hauria d’executar a un preu concret. Si això no pot passar, la comanda es cancel·la. Això és diferent de l’ordre del COI, ja que no permet omplir parcialment

Per tant, si només voleu comprar una quantitat fixa de Bitcoin a un preu concret, hauríeu d’establir una comanda FOK. Si sou més flexible quant a la quantitat que s’executa, podríeu considerar els GTC o GTT. Actualment, realment no podem veure la necessitat de fer comandes del COI.

Dipòsits / Desistiments

Finançar el vostre compte és tan senzill com a l’intercanvi normal de Coinbase.

Per fer-ho a Coinbase Pro, podeu accedir a la secció “Les meves carteres”. Això us proporcionarà una visió general de tots els ingressos / retirades anteriors que heu fet al compte.

Seleccionareu el tipus de finançament que voleu fer. Suposant que estigui a Bitcoin, llavors tocarà la vostra cartera de Bitcoin. A continuació, seleccionareu “Dipòsit” i generarà una adreça de Bitcoin.

Dipòsit de Bitcoin

Fer dipòsit de Bitcoin a Coinbase Pro

Si teniu fons en un compte de Coinbase, també els podeu transferir de la cartera que hi deseu. Això és instantani, ja que Coinbase només transfereix el saldo d’un compte a l’altre.

Pista útil &# 128076 ;: Si es finança amb una cartera externa, Coinbase Pro requereix 6 confirmacions de Bitcoin. Utilitzeu exploradors de blocs bitcoin per fer un seguiment de la transacció

Si retirareu fons, el procés és tan senzill. Haureu d’inserir una adreça de cartera nova o d’utilitzar una de les anteriors a la vostra llibreta d’adreces. També podeu tornar-lo a transferir ràpidament a la cartera de Coinbase si ho necessiteu allà.

Hem utilitzat Bitcoin com a exemple, però Coinbase Pro té funcions de finançament / retirada de totes les monedes que figuren a la borsa. El procés és exactament el mateix que l’exemple de Bitcoin explicat anteriorment.

També és important tenir en compte que Coinbase Pro té establerts límits de retirada per defecte al vostre compte. Es fixa en 10.000 dòlars per a la majoria de comptes. Si voleu augmentar això, haureu de presentar una sol·licitud.

En aquesta sol·licitud, Coinbase Pro necessitarà més informació sobre per què feu la sol·licitud i un enllaç al vostre Linkedin. També demanen un extracte bancari per agilitar la vostra sol·licitud. Ens ha semblat força pesat i intrusiu, però potser us molestarà menys.

Finançament / retirada Fiat

Si voleu enviar USD, GBP o EUR, podeu utilitzar una de les nombroses opcions que tenen per finançar fiat a Coinbase Pro.

Igual que amb el finançament de Bitcoin, us dirigireu a la secció Wallets i seleccionareu la moneda que voleu finançar. En el nostre cas, buscarem finançar en GBP. Això generarà el següent formulari:

Dipòsit Fiat

Dipòsit monetari de Fiat Coinbase Pro

Això generarà la informació del compte bancari que haureu de finançar amb el vostre propi banc. També us heu d’assegurar que utilitzeu l’identificador únic a l’hora de finançar, ja que permetrà a Coinbase Pro fer un seguiment de la vostra transacció.

Nota ✍️: Només podeu enviar diners des d’un compte al vostre nom. No es permeten transferències de tercers

Un cop hàgiu efectuat el pagament, el temps que trigareu dependrà de la ubicació del banc, etc. Normalment hauria de ser dins d’un o dos dies laborables.

Les retirades de Fiat a comptes bancaris només es poden fer un cop hàgiu enllaçat el vostre compte bancari a Coinbase Pro.

Accedireu a la secció “Banca” del perfil del vostre compte. Aquí veureu els comptes actuals que heu enllaçat al vostre compte. Si voleu afegir-ne un, feu clic a “Enllaça un compte nou”.

Enllaça el compte bancari Coinbase

Vinculació del compte bancari a Coinbase

La informació anterior es requereix per als comptes del Regne Unit i de l’EUR. Tingueu en compte també que, com passa amb el finançament, només podeu retirar fons a un compte al vostre nom. Enllaçar el vostre compte normalment es pot fer de manera instantània suposant que es va proporcionar la informació correcta.

En cas que el vostre banc no es pugui enllaçar d’aquesta manera, Coinbase us requerirà que realitzeu una verificació de dipòsit. Us enviaran un petit codi al vostre banc amb un petit dipòsit que haureu d’utilitzar per verificar.

Atenció al client

El servei d’atenció al client de Coinbase Pro no és excepcional, però s’ajusta a la majoria d’intercanvis.

Hi ha diversos mètodes que podeu utilitzar per aconseguir-los. Potser la vostra millor aposta sigui mitjançant el seu sistema d’assistència d’entrades. S’hi pot accedir directament des del tauler de control en línia.

A l’extrem superior dret, tindreu el vostre nom. Podeu passar-hi el cursor per sobre i mostrarà les opcions del vostre tauler. Aquí podeu fer clic a “contacteu amb nosaltres” i apareixerà tot el formulari de contacte.

El temps que triguen exactament dependrà del tipus de sol·licitud i de la complexitat del vostre cas. Si encara esteu en fases de verificació, això pot trigar una mica de temps, especialment si cal comprovar manualment els vostres documents.

Consell superior✔️: Intenteu que la vostra sol·licitud sigui el més específica possible amb tota la informació necessària. Això pot accelerar les sol·licituds

Si encara no teniu sort amb aquest sistema d’assistència de bitllets, tenen línies de telèfon dedicades. Podeu posar-vos en contacte amb ells al +1 888 908-7930 si sou als Estats Units / internacional o podeu utilitzar el 0808 168 4635 si esteu al Regne Unit.

Per descomptat, si preferiu no haver de tractar-los amb aquests mètodes, sempre podeu utilitzar els recursos dels seus clients. Té una gran quantitat de preguntes més freqüents i altra informació que us pot ajudar a resoldre la vostra consulta.

API Coinbase Pro

Per a aquells desenvolupadors, Coinbase Pro tenia una API bastant robusta. L’API us permetrà codificar els vostres propis robots i algorismes per canviar els mercats 24/7/365.

En primer lloc, teniu l’API de websocket que us permetrà llegir les dades del mercat. A continuació, teniu l’API FIX (Financial Information Exchange) on podeu fer sol·licituds de comanda. Finalment, teniu l’API REST que conté totes les eines de gestió de comptes. Podeu llegir l’API documents aquí.

Si voleu començar a utilitzar l’API, haureu d’obtenir la vostra clau API. Això es pot generar des del tauler del vostre compte. Premeu la “Nova clau API” a la part superior dreta de la pantalla.

Genera la clau API CBPro

Generació de la vostra clau API

Un cop fet això, haureu de seleccionar el tipus de permisos que voleu que tingui la clau. També haureu de triar una frase de contrasenya, així com si voleu vincular l’API a una adreça IP concreta. La vostra clau es generarà amb una cadena “Secreta”.

Prendre nota ✍️: El secret només es generarà una vegada. Assegureu-vos d’escriure-la i conservar-la en un lloc segur i segur.

Un cop tingueu la clau, apareixerà a la secció API. Ara podeu agafar-los i utilitzar-los als vostres robots que interactuen amb l’API Coinbase Pro.

El que no ens va agradar

Cap revisió de Coinbase Pro no seria completa sense fer una ullada a algunes de les coses que creiem que necessitaven millorar.

En primer lloc, tot i que la cobertura d’actius és més extensa que la plataforma Coinbase habitual, encara és força limitada en comparació amb altres borses. Hi ha algunes monedes importants entre les 20 primeres que no s’inclouen, com ara Monero (XMR), DASH, Cardano o Neo.

Consell superior✔️: Si necessiteu més monedes, sempre podeu considerar Bittrex, un altre intercanvi amb seu als Estats Units.

De la mateixa manera, tot i que la plataforma comercial és més avançada que la tradicional, hi ha alguns llocs que creiem que no tenen funcionalitat. Això és particularment el cas quan es tracta del gràfic a la plataforma. Com a mínim haurien d’integrar el programari de tradingview.

Tampoc hi ha cap aplicació Coinbase Pro i, si voleu canviar monedes al vostre telèfon, haureu d’utilitzar el navegador mòbil. L’única aplicació disponible a Coinbase és la del seu intercanvi estàndard. Això és lluny de ser ideal i Coinbase Pro necessita una aplicació pròpia.

Finalment, Coinbase Pro té tots els requisits KYC restrictius que teniu a la central principal de Coinbase. Això vol dir que potser no sigui ideal per a aquells comerciants que valorin la privadesa i prefereixin negociar en una borsa anònima.

Conclusió

En resum, la nostra revisió de Coinbase Pro ha considerat que aquest intercanvi és molt fàcil d’utilitzar, tot i que té una plataforma de comerç relativament avançada.

A més, aquests usuaris tenen accés a una àmplia gamma de monedes tot i beneficiar-se de l’experiència i la seguretat que ofereixen les persones de l’intercanvi principal de Coinbase.

Per descomptat, hi ha algunes coses que creiem que són necessàries per millorar, però són relativament fàcils d’implementar i podrien arribar amb el temps.

Per tant, hauríeu de tenir en compte Coinbase Pro?

Us animem a que feu la vostra pròpia investigació, però si esteu buscant un Exchange senzill però potent que sigui segur i fiable, pot ser que sigui per a vosaltres.

Imatge destacada mitjançant Coinbase Pro

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me