Les millors carteres Verge: els 4 llocs més segurs per guardar XVG

Verge (XVG) és una altra de les monedes de privadesa existents des de fa molt de temps (segons els estàndards criptogràfics).

També adopta un enfocament bastant únic per mantenir la privadesa i l’anonimat. Mentre que altres cadenes de blocs es preocupen principalment d’ocultar dades de transaccions, Verge també treballa per emmascarar dades de geolocalització i adreces IP a través de Tor i I2P.

Tot i que el preu del XVG ha caigut dràsticament el 2018, es manté entre les 50 criptomonedes principals per capitalització de mercat, de manera que encara val la pena comprar-lo i mantenir-lo. Per descomptat, si decidiu fer-ho, necessitareu una cartera per emmagatzemar el vostre XVG.

Hi ha diverses opcions i, a continuació, veureu els quatre llocs més segurs per emmagatzemar el Verge XVG.

Top 4 carteres Verge

A diferència de moltes altres criptomonedes que es van basar en el protocol Ethereum, Verge té el seu propi protocol únic. Això significa que hi ha diverses carteres obertes a altres tokens ERC20 que no estan disponibles per Verge.

Tot i això, els desenvolupadors de Verge i la comunitat van ser capaços de desenvolupar almenys quatre carteres que tenen diferents graus de seguretat i usabilitat. També és important assenyalar que, tot i que hi pot haver altres carteres que admetin Verge, probablement siguin menys segures que no pas les carteres oficials XVG.

Dit això, aquí teniu les 4 millors carteres Verge (per ordre de preferència).

Cartera Verge Electrum Tor (cartera d’escriptori)

Verge té carteres natives i en veurem algunes més endavant, però primer us recomanem que tingueu en compte el Verge Cartera Electrum. És una cartera d’escriptori lleugera, fàcil d’utilitzar i una bona opció per als novells de Verge.

Electrum va començar com una cartera de Bitcoin, però a causa de la seva facilitat d’ús fàcil d’utilitzar, ha estat adoptada per diverses criptomonedes, i Verge n’és una. No hi ha dolços als ulls ni funcions especials. La cartera Verge Electrum simplement mostra la informació que necessiteu d’una manera lògica i familiaritzada als usuaris.

Cartera Verge Electrum

Interfície d’usuari de la cartera Verge Electrum Tor. Font: Verge

La cartera Electrum utilitza l’especificació de verificació de pagaments senzills, de manera que no cal descarregar tota la cadena de blocs per utilitzar la cartera. Després de descarregar la cartera, podeu començar a enviar i rebre Verge en pocs moments.

Obtindreu totes les funcions de privadesa integrades de Verge, juntament amb les funcions de seguretat que proporciona Electrum, com ara proteccions de contrasenya i autenticació de 2 factors..

La cartera es presenta en versions Windows, Linux i OSX, i també hi ha una cartera Electrum per a mòbils, tot i que no és la mateixa interfície que la versió d’escriptori..

També és important tenir en compte que la cartera Bitcoin Electrum va tenir un forat de seguretat descobert el 2018. Es va solucionar ràpidament, però vol dir que hauríeu d’estar segur d’utilitzar sempre la versió més recent de la cartera Electrum.

Verge Tor QT (cartera d’escriptori)

Si voleu obtenir la millor seguretat i una cartera Verge de nodes complets amb totes les funcions Cartera Verge Tor QT, desenvolupat específicament per XVG és la vostra millor opció. Com que és una cartera de node completa, cal descarregar tota la cadena de blocs de Verge, que supera els 4 GB a desembre de 2018.

Això pot ser un problema per a alguns usuaris, però les funcions que proporciona la cartera QT de node complet val la pena. Una característica excel·lent és la capa de seguretat addicional que proporciona el xifratge SSL. I com que la cartera és un node complet, no us haureu de preocupar per les transaccions no vàlides.

Cartera Verge TOR QT

Interfície d’usuari de la cartera Verge Electrum Tor. Font: Verge

Tot i que la interfície d’usuari us ofereix les mateixes funcions que la versió Electrum, es presenta d’una manera més atractiva visualment. El poder real de la cartera QT es troba en les seves ordres RPC, que us ofereixen un control granular sobre la cadena de blocs Verge i totes les activitats que hi hagi.

La cartera Verge QT està disponible per a Windows, Linux i OSX i només admet XVG.

Coinomi (cartera mòbil)

Tot i que Verge té la seva pròpia cartera mòbil nativa, realment no podeu superar la cartera Coinomi. I els usuaris d’iOS no tenen sort amb la cartera mòbil Verge, ja que encara està en desenvolupament, cosa que converteix Coinomi en la seva millor opció. També té l’avantatge de ser una cartera universal que us permet emmagatzemar totes les vostres monedes. Això suposa un avantatge per a les carteres mòbils, ja que s’utilitzen millor per portar les vostres monedes a gastar.

Cartera Verge Electrum

Coinomi Wallet a iOS. Font: Tenda d’aplicacions

Gràcies a la integració de ShapeShift i Changelly, és fàcil i ràpid si necessiteu canviar de Verge a una altra criptomoneda o viceversa..

Probablement ja sabeu que una cartera mòbil només és tan segura com el vostre propi dispositiu, però Coinomi té totes les funcions bàsiques de seguretat de la cartera mòbil, inclosa una tècnica d’amagatall IP integrada i funcions de privadesa addicionals..

Coinomi també ha llançat recentment una cartera d’escriptori que podria complementar la seva cartera mòbil. Tindrà la mateixa seguretat bàsica que la cartera mòbil i la podeu sincronitzar fàcilment amb la cartera mòbil per controlar tota l’activitat que s’ha dut a terme..

Cartera de paper Verge

Aquest article tracta sobre els llocs més segurs per emmagatzemar el vostre Verge, de manera que, per descomptat, no estaria complet sense incloure-ho cartera de paper. Això és especialment cert, ja que no hi ha suport de cartera de maquinari per a Verge. Tot i que es rumoreja una cartera Ledger Verge, la cartera de paper Verge és el vostre mètode d’emmagatzematge en fred més segur a finals de 2018.

Com que la cartera de paper és un mitjà fora de línia, és molt segur per als pirates informàtics, però no és tan fàcil gastar monedes emmagatzemades en una cartera de paper. I encara hi ha amenaces físiques a considerar, inclòs el robatori de la cartera de paper.

Cartera de paper Verge

Creació d’una cartera de paper Verge al navegador

El generador de carteres de paper Verge us permet generar una cartera de paper nova i imprimir-la en qüestió de minuts. La cartera generada és estàndard, amb patrons impresos que impedeixen que altres persones vegin o manipulin les vostres monedes.

Les carteres de paper s’han de mantenir molt segures. Una caixa forta és una bona opció per a almenys una còpia, però heu d’imprimir-ne diverses i conservar-les en diversos llocs. Això protegeix les vostres monedes en cas que es destrueixi una de les carteres de paper. Recordeu que només és paper i que és molt fàcil de destruir o perdre.

El generador de carteres de paper Verge s’executa al navegador web i utilitza JavaScript. Si desitgeu més seguretat, és possible descarregar l’html que utilitza el generador per executar-lo i executar-lo en un navegador en un ordinador fora de línia. Això garanteix que les vostres claus privades no s’exposin mai a Internet.

Carteres de maquinari (TBC)

És important assenyalar en aquesta etapa que una de les opcions d’emmagatzematge més segures per a la criptomoneda en general és la d’un dispositiu de cartera de maquinari com un Ledger Nano S o un Trezor. Actualment cap d’aquests no admet Verge XVG.

Tot i això, això podria canviar amb el suport Ledger Nano S de Verge a la cantonada. Això es va provocar en un tuit del desenvolupador de productes de Verge, que va afirmar:

Quan se li va preguntar més sobre un cronograma potencial, el desenvolupador va dir que encara estava en proves i que depenia molt del calendari de la companyia Ledger sobre les incorporacions de noves monedes potencials. Vigilarem els anuncis dels equips de desenvolupament de Ledger i Verge.

Emmagatzematge segur de XVG

La cartera que acabes escollint acabarà per les teves preferències personals. Per a aquells Hodlers que vulguin conservar les seves monedes a la llarga, la millor opció és probablement crear una cartera de paper i guardar-la en un lloc segur.

Per a aquelles persones que utilitzen regularment el Verge per fer pagaments, no us podeu equivocar amb una de les carteres oficials desenvolupades per l’equip bàsic. Ja n’hi hauria prou amb la cartera Tor QT o la cartera Tor Electrum. És probable que també pugueu fer servir la cartera mòbil Coinomi Verge per a les compres més petites i habituals que cal fer en moviment.

Independentment de la cartera Verge que decidiu utilitzar, heu d’assegurar-vos que feu servir les millors pràctiques de seguretat de criptomonedes. Hi ha diverses coses que podeu fer per reduir les possibilitats de pèrdua.

  • Conserva les còpies de seguretat de les llavors: Quan creeu la cartera, rebreu una paraula inicial que us permetrà recuperar els vostres fons si oblideu la vostra contrasenya o la perdeu. Assegureu-vos de fer una còpia de seguretat d’aquestes paraules inicials, ja que són l’últim recurs entre vosaltres i els vostres fons que es perden per sempre.
  • Aneu amb compte amb els virus: Si feu servir les versions d’escriptori de la cartera Verge, assegureu-vos de no descarregar fitxers sospitosos de llocs web o correus electrònics. Aquesta és una de les maneres més habituals perquè el programari maliciós pugui accedir a la vostra màquina i agafar les vostres claus privades.
  • Eviteu les carteres de tercers: Tret que l’equip de desenvolupadors hagi recolzat explícitament una cartera XVG creada per un desenvolupador de tercers, hauríeu de ser escèptic quan l’utilitzeu. Això es deu al fet que les carteres malicioses sovint es dirigeixen als dispositius de l’usuari perquè eren ingènues en els seus supòsits.
  • No en parleu: La raó principal per la qual es va crear Verge va ser mantenir les vostres finances i transaccions privades. Si expliqueu a algú les vostres participacions de Verge, esteu derrotant aquest propòsit. A més, hi ha hagut diverses ocasions en què els titulars de criptomonedes estan físicament amenaçats per les seves contrasenyes. Per tant, en essència, només HODL el vostre silenci Verge. Ningú no hauria de saber que teniu Verge.

Conclusió

Tot i que és una mica lamentable que actualment no hi hagi cap opció de cartera de maquinari per a Verge, és possible que sigui a la volta de la cantonada. Fins llavors, podeu fer servir les carteres oficials que s’han desenvolupat tenint en compte la privadesa i la seguretat.

De fet, no haureu de triar només una cartera per atendre les vostres necessitats. Podeu conservar els vostres grans fons de XVG en forma de cartera de paper a l’emmagatzematge frigorífic. A continuació, podeu conservar una quantitat menor a la vostra cartera per a ordinadors i mòbils per fer-ne un ús més regular.

Distribuïu els vostres riscos a les carteres.

Finalment, si voleu emmagatzemar el vostre Verge en qualsevol cartera, assegureu-vos que seguiu les pràctiques recomanades de seguretat criptogràfica i mantingueu a ratlla els pirates informàtics i els estafadors.

Els millors llocs per comprar XVG:

  • Binance
  • Bittrex
  • HitBTC
  • Huobi

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me