Mining Ravencoin (RVN): guia pas a pas

A mesura que Bitmain i altres fabricants d’ASIC continuen llançant nous equips per a l’explotació de nous algoritmes, la comunitat de criptomonedes ha anat recorrent cada cop més a algorismes i monedes resistents a l’ASIC en un esforç per mantenir la descentralització promesa per les criptomonedes..

Una moneda que va tenir molt d’interès fa uns mesos a Reddit i Twitter, i que continua sent popular i rendible per als miners domèstics, és el Ravencoin (RVN).

Hi ha monedes més rendibles, però Ravencoin s’ha mantingut a prop de la part superior pel que fa a la rendibilitat, i és probable que continuïn gràcies a la resistència ASIC de l’algoritme que utilitza la moneda. Si no heu sentit a parlar de Ravencoin abans, la següent guia us ajudarà a explotar aquesta petita moneda amb una GPU Nvidia o AMD.

La guia següent us proporcionarà enllaços a tots els recursos que necessiteu, des del programari de mineria Ravencoin fins a grups de mineria. Comencem.

Què és Ravencoin?

Ravencoin es va desenvolupar com una xarxa descentralitzada de codi obert peer-to-peer que està implementant una cadena de blocs dissenyada específicament per transferir actius d’una part a una altra. Si voleu aprofundir en el projecte i les seves capacitats, aquí teniu un enllaç al Llibre blanc de Ravencoin.

Estadístiques de la xarxa de Ravencoin

Ravencoin RVN Estadístiques de monedes i xarxes. Font: rvnstats

Ravencoin és un projecte força nou, que s’ha llançat el gener del 2018 com a bifurcació de Bitcoin. Igual que Bitcoin, es va crear sense pre-mine i sense ICO. A més, és una moneda completa de prova de treball amb la xarxa totalment protegida pels miners. Utilitza un algorisme X16R únic dissenyat específicament per a la resistència Ravencoin i ASIC.

X16R & Resistència ASIC

Un dels motius pels quals Ravencoin ha guanyat popularitat tan ràpidament és l’algoritme X16R que utilitza per a la mineria de proves de treball.

L’algorisme X16R és en realitat 16 algorismes diferents, que s’utilitzen aleatòriament durant la mineria i l’ordre depèn del hash del bloc anterior. A causa d’aquesta casualitat, és extremadament difícil programar una màquina ASIC per explotar l’algoritme X16R. I fins i tot si algú intentés crear un ASIC per a l’algorisme, els desenvolupadors simplement podrien canviar els algorismes que s’utilitzen a X16R.

Compra Nicehash ara

Per tant, és bastant segur suposar que l’algorisme X16R seguirà sent resistent a l’ASIC durant molt de temps.

Carteres Ravencoin

Com és cert per a qualsevol mineria, necessiteu una cartera per enviar les vostres monedes. Podeu obtenir l’última versió de l’oficial Cartera Raven de Github, on està disponible per a Windows, Mac, Linux, Ubuntu, cenos7 i fedora27. Descarregueu la cartera i aneu a Fitxer -> Adreça de recepció per crear una adreça de cartera nova.

Descàrrega de cartera core Ravencoin

GUA de cartera propietària de Ravencoin

També heu de xifrar la cartera anant a Configuració -> Xifra i segueix les instruccions.

A continuació, voldreu descarregar el programari de mineria adequat per a la vostra GPU.

Programari de mineria Ravencoin (X16R)

Quan es tracta de programari de mineria, hi ha diverses opcions disponibles i, si mireu els fòrums de mineria més importants, de vegades trobareu discussions acurades sobre quin miner produeix els millors resultats. La veritat és que els vostres resultats depenen molt de la configuració de la vostra pròpia màquina i, sincerament, la majoria dels miners produeixen resultats bastant similars.

Per tant, no us preocupeu massa per la vostra elecció de miner de Ravencoin. Segons el que hem llegit, el consens general és que per a les cartes Nvidia és el millor miner zelot / enemic-1.08. L’inconvenient d’aquest miner és que és de font tancada amb una taxa de desenvolupament de l’1%.

No recomano l’ús de miners de fonts tancades perquè mai se sap què més pot ocultar al codi. Les opcions de codi obert inclouen el fitxer Suprminer 1.6 (1% de tarifa de dev), el Mai més 0.2.3 (sense quota) o Ravencoin Miner v2.6.

Si utilitzeu una targeta AMD, el programari de mineria més popular és Avermore 1.4.1, que és del mateix desenvolupador que el programari de mineria Nevermore 0.2.3 per a X16R.

Per a qualsevol dels miners, haureu de descarregar i descomprimir els fitxers. Tingueu en compte que és molt probable que Windows Defender o el vostre antivirus marquin el programari com a maliciós i que ho haureu de permetre o afegir una excepció.

Piscines mineres de Ravencoin

L’última peça del trencaclosques de mineria és triar una piscina minera de Ravencoin. El millor és fer servir una piscina minera en lloc d’intentar fer-la sola. Tot i que Ravencoin és resistent a l’ASIC, encara és massa difícil fer-lo en solitari tret que tingueu una granja de GPU. Hi trobareu molts grups disponibles amb tarifes que oscil·len entre el 0% i el 2%. A continuació es mostren algunes de les piscines més populars i el seu hashrate. Tingueu en compte que no sempre és millor triar el grup més popular perquè promou la centralització.

Tingueu en compte que, al final del dia (o de la setmana tal com és), els vostres guanys s’equilibraran sense importar l’agrupació que utilitzeu. Això vol dir que realment no hi ha el millor grup, només grups amb tarifes més baixes i diferents tipus de pagament i mínims. Tria qualsevol piscina que et convingui i serà la millor per a tu.

Per a aquesta guia estic fent servir Ravenpool, però això no vol dir que sigui la millor.

Mining Ravencoin (RVN) amb Nvidia i AMD

Després de descarregar i extreure el programa de mineria, hauríeu de veure alguns fitxers, un dels quals és un fitxer per lots. En el meu cas, estic fent servir Suprminer i el fitxer per lots es diu mybat.bat, però per a altres persones només podeu veure un fitxer per lots anomenat “exemple”.

Directori de fitxers Ravencoin

Directori de fitxers Ravencoin Miner

En qualsevol cas, haureu de fer clic amb el botó dret al fitxer per lots i triar “Obre amb”. Podeu utilitzar el Bloc de notes o el Wordpad o qualsevol altre editor de text que tingueu instal·lat al vostre ordinador.

El que veieu dependrà del miner que utilitzeu, però en general seguirà aquest format:

ccminer -a x16r -o [url de la piscina] -u [adreça de cartera] -p [contrasenya] -i 19

Heu de completar el “URL de la piscina“, El”adreça de cartera”I la“ contrasenya. En el cas del miner de Ravencoin, tots aquests són preemplenats, però cal canviar-los per reflectir la vostra pròpia informació. I en la majoria dels casos –P el camp roman en blanc.

Configuració de Ravencoin Miner

Tingueu en compte la designació “ccminer” al començament de la línia. En el cas del miner enemic, això és “enemic z” i en el cas del miner Averminer per a AMD, aquest és “sgminer”.

Els valors d’URL, usuari i contrasenya del grup provenen de la vostra agrupació minera. En el meu cas, he utilitzat el grup Ravenminer i la meva configuració és la següent:

Configuració del fitxer .bat per a Ravencoin

.configuració del fitxer bat per a Ravencoin

Deseu el fitxer per lots i feu doble clic per executar-lo. S’hauria d’obrir una finestra d’ordres i el miner de Ravencoin es connectarà i començarà a explotar RVN.

Ravencoin Miner Running

Ravencoin Miner s’executa a la finestra d’ordres

Sintonització i resolució de problemes

Hi ha diversos errors que es poden produir en configurar el programari de mineria i no puc cobrir-los tots aquí. Recordeu que Google és el vostre amic. Si rebeu un missatge d’error, gairebé segur que no sou la primera persona a obtenir-lo i una cerca a Google probablement descobrirà una solució.

També hi ha diversos paràmetres relacionats amb la intensitat de la mineria i altres paràmetres. Tampoc no els tocaré, ja que són realment per a usuaris avançats. La mineria amb la configuració predeterminada estarà bé.

Una altra cosa a destacar és que els hashrates amb X16R no són estables a causa del canvi constant entre algorismes. De vegades, els miners també es congelen o es bloquegen i, en molts casos, reduir la configuració del overclock pot resoldre aquest problema.

Calculadora de rendibilitat de RVN

Hi ha diverses maneres d’estimar la vostra rendibilitat minera amb Ravencoin. El primer s’ha acabat WhattoMine.com. El segon és RavenCalc, que us proporciona la mateixa informació que WhattoMine.

Finalment, podeu utilitzar el bot al fitxer Canal Ravencoin Discord introduint “!hash xx“, ón el “xx”Se substitueix amb el vostre poder hash. El bot és bastant precís.

Conclusió

Esperem que aquesta guia us doni el que necessiteu per començar a minar Ravencoin. Hi ha poques monedes que també es mantinguin resistents a ASIC i sempre que Ravencoin, de manera que hauríeu de poder continuar extraient-la amb la vostra GPU durant molt de temps. No passa el mateix amb moltes altcoins.

Si no heu fet clic a continuació per comprovar el bot Ravencoin Discord, hauríeu de fer-ho, només si us uniu a la comunitat, que ara té més de 10.000 usuaris i és força activa. Ells us poden ajudar amb qualsevol problema o pregunta relacionada amb Ravencoin.

A part de ser minable amb una GPU, el projecte també se centra a proporcionar un producte blockchain útil. Amb una comunitat forta i una transparència completa, el projecte continua creixent. També m’agrada el fet que Ravencoin es va llançar sense pre-mina ni ICO, i està evitant l’ús de masternodes i apostant a favor de la mineria, que és un mecanisme de consens molt més descentralitzat.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me