Økonomien ved hjemmearbejdning: Er det din tid værd?

Da kryptokurver som Bitcoin bliver stadig mere populære, har mange mennesker spekuleret på, om det er værd at bruge tid på at udvinde krypto derhjemme. Det virkelige spørgsmål er dog, om det er investeringen værd at udvinde kryptokurver derhjemme.

Bortset fra den tid, der oprindeligt blev brugt på at indstille tingene, er dine tidskrav til minedrift ret små, da computerhardwaren gør alt arbejdet.

Sikker på, du har muligvis noget tid med at opdatere drivere eller fejlfinding af nogle hardware- eller softwareproblemer, men den virkelige investering er ikke din tid, det er prisen på minedriftudstyret eller riggen og prisen på den elektricitet, der bruges til at drive din minerig.

Så lige fra starten vil jeg fortsætte med at besvare spørgsmålet om, hvorvidt det er det værd at udvinde kryptokurver derhjemme. Svaret er “Måske”.

Hjem Cryptocurrency Mining Overvejelser

Jeg ved, at det måske svar svarer som en cop-out, så jeg forklarer nærmere.

Der er en række overvejelser, der skal tages i betragtning, før du kan besvare spørgsmålet om, hvorvidt husminedrift vil være rentabelt. Det kan det bestemt være, men du skal træffe de rigtige beslutninger, hvis du vil tjene penge med kryptomining i hjemmet.

Og det er ikke sandsynligt, at du bliver rig, selvom du kan oprette en dejlig lille indsats, især hvis den kryptokurrency, du vælger at udvinde, stiger dramatisk i værdi. Så her er nogle ting at overveje:

  • Vil du bruge dit eksisterende computerudstyr, eller vil du købe nyt udstyr?
  • Hvilken mønt vil du mine? Du kan endda beslutte dig for flere mønter, du måske mine, og dette vil påvirke dine beslutninger vedrørende hvilken hardware, du skal bruge.
  • Vil du være CPU-minedrift, GPU-minedrift eller ASIC-minedrift?
  • Vil du solo mine, eller vil du deltage i en minepool?
  • Har du brug for minedrift hardware, eller er der andre alternativer, der er acceptabelt for dig??

Kan du udvinde med din nuværende computer

Medmindre du har et meget avanceret system, har du ikke meget succes med minedrift. I det mindste skal du tilføje yderligere GPU’er til dit system specifikt til minedrift. Dette vil betyde, at du afholder ekstra omkostninger og forlænger den tid, du har brug for til minedrift, før du går lige ud.

Hvis du overvejer at købe ekstra udstyr, vil du sandsynligvis grave lidt dybere, inden du beslutter dig for, hvilket udstyr du vil købe. Dette skyldes, at din hardware kan diktere, hvilke mønter du kan udvinde.

CPU, GPU eller ASIC?

CPU-minedrift i disse dage er slet ikke rentabelt, så du skal vælge mellem GPU-minedrift og ASIC-minedrift. GPU-minedrift har nogle klare fordele, selvom en ASIC-minearbejder vil være langt mere kraftfuld, hvilket giver dig den største hashkraft.

Hvis du beslutter at gå GPU-mineruten, kan du starte små og skalere op senere. Du vil gerne undersøge for at se, hvilke grafikkort der fungerer bedst til minedrift, men med så mange at vælge imellem, kan du også afbalancere dine omkostninger.

Hvis du er pengebundet, kan du starte med billigere kort som Radeon RX 470 eller Radeon RX 480, der løber omkring $ 200 hver. Når du begynder at tjene penge, kan du senere skalere op, tilføje flere grafikkort til din rig eller kort med bedre resultater.


CPU, GPU, Asic

Billeder via Fotolia

GPU-minedrift giver dig også mere fleksibilitet, da de fleste kryptokurver kan udvindes ved hjælp af en GPU, selvom nogle bestemt er mere velegnede til GPU-minedrift. Zcash og Monero er begge favoritter til GPU-minedrift, og Ethereum er også meget populær blandt hjemme-GPU-minearbejdere.

Endelig kan du muligvis finde brugte GPU’er til endnu billigere priser og sænke din oprindelige investering yderligere. Prøv at se på spilwebsteder efter kort i stedet for på kryptokurrency-sider, fordi spillere har tendens til at sælge kortene til lavere priser, og du løber ikke risikoen for at købe et kort, der allerede har været hårdt brugt til minedrift og ikke nødvendigvis kører med sin optimale ydeevne.

ASIC-minedrift har den åbenlyse fordel ved mere rå hashkraft. Når det er sagt, er disse ASIC-rigge en ret forudgående investering med priser, der overstiger $ 2.000 og op til $ 5.000 + i nogle tilfælde. Du har også meget højere driftsomkostninger med en ASIC-rig, da den bruger meget elektricitet.

Endelig mister du din fleksibilitet med et ASIC-kort, da hvert enkelt er lavet specielt til en mønt. Og mange kryptokurver kan ikke udvindes med ASIC, da der endnu ikke er udviklet noget specifikt kort til mønten. Hvis alt, hvad du er interesseret i, er hashkraft, er en ASIC-rig bestemt den rigtige vej.

Jeg skal også bemærke, at selvom ASIC-riggen er dyrere på forhånd, vil du typisk gendanne din oprindelige investering hurtigere med et ASIC-kort versus en GPU. Du kan se en sammenligning af omkostningerne ved mange populære GPU’er og ASIC’er her. Du får også alle de relevante oplysninger, du har brug for for at tilslutte en kryptovaluta minearbejder at bestemme rentabiliteten.

Solo Mining eller Pool Mining

Eksempel på poolminedrift

Billede via bitcoininvestment.news

Solo minedrift går det alene. Fordelen er, at du får beholde alle fordelene ved enhver blok, du succesfuldt mine. Så i tilfælde af Bitcoin, hvis du miner en blok, får du den fulde 12,5 Bitcoin til dig selv.

Du får også beholde netværkets transaktionsgebyrer, der genereres. Ulempen er, at din indtjening kan være meget uregelmæssig ved solo minedrift. Måske udvinder du denne måned to blokke – Hurra! – men så udvinder du ikke en ny blok i flere måneder.

Pooled mining er en protokol, der giver minearbejdere mulighed for at “samle” deres ressourcer. Al hashkraft går i den samme pool. Dette øger chancen for succesfuld minedrift af en blok. Dog belønninger fordeles mellem alle medlemmer af puljen. Pooled minedrift kan også komme med gebyrer, hvilket naturligvis reducerer dine belønninger. Og i samlet minedrift fordeles transaktionsgebyrerne ikke.

Andre ulemper ved pooled minedrift er, at det er udsat for angreb, såsom DDOS-angreb, og det kan også være udsat for nedetid, selvom det er muligt at konfigurere din software til at bruge en anden pool eller solo mine, hvis din hovedpool går offline.

Den største fordel, der holder de fleste minearbejdere i puljer, er, at indtjeningen er mere ensartet, selvom de er lavere med 1-2% over tid versus solo minedrift. Med poolminedrift kan du være rimelig sikker på at se lignende indtjening hver måned uden den enorme variation, som minearbejdere er underlagt.

En kritik af minedriftspuljer er, at de centraliserer minedrift ved at kontrollere så meget af hashpower. For eksempel kontrollerede minepuljen GHash.io tilbage i 2014 42% af Bitcoin hashpower. Det er farligt tæt på 51% angrebsniveauet. I øjeblikket den største pool BTC.com har 27,8% af Bitcoin-hashratet.

Der er mange forskellige minedrift puljer at vælge imellem. En af de største er AntPool, som ejes og drives af BitMain, et firma der er specialiseret i udvikling, fremstilling og salg af ASIC-kort. Den ældste og tredjestørste er SlushPool, som i øjeblikket har puljer til Bitcoin og Zcash. Du kan finde puljer til mange populære mønter med en simpel Google-søgning.

Alternativer til hjemmedrift

Hvis alt dette lyder dyrt og som for mange problemer, er der alternativer til at oprette din egen minerigg derhjemme. En af de mest populære er kendt som Cloud Mining. I sky minedrift indgår du kontrakt med et andet firma om at lease hashpower.

De opsætter og vedligeholder al hardware, og alt hvad du skal gøre er at betale for hashrate og samle belønningerne. Der er naturligvis gebyrer involveret i dette, så det bliver ikke så rentabelt som at oprette din egen minerigg, men det er langt mindre besvær.

En af de største og mest kendte cloud mining-virksomheder er Hashflare.io. Der kan du lease hashrate til Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Zcash og DASH minedrift. Virksomheden har været i drift siden begyndelsen af ​​2015 og respekteres i kryptokurrency kredse.

Et andet valg er Genesis Mining, der tilbyder minekontrakter til Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Zcash, DASH og Monero. Og med Genesis Mining kan du skifte din hashrate til den mønt, der er mest rentabel på det tidspunkt. Ulempen ved Genesis Mining er meget høje kontraktrater. Der er ingen måde at købe en lille plan her, så forvent at bruge mindst hundrede dollars. En anden ulempe er, at de ofte er udsolgt eller hashpower, og det kan derfor være nødvendigt at vente på at få en kontrakt.

Staking as Mining

Mønter til indsats

Nogle mønter til indsats

Du kan også overveje at “udvinde” en anden konsensusmekanisme. For eksempel betaler mønter, der bruger Proof of Stake, minearbejdere, der simpelthen har mønterne. Nogle interessante valg er tilgængelige for dem, der ville være lykkeligere ved at udvinde minedrift ved blot at holde mønter.

Den ene er NEO, hvilket er et godt valg, fordi det ikke kræver, at du til enhver tid holder din tegnebog åben for at samle dine belønninger, og det kræver heller ikke, at du kører en masternode. PIVX og OkCash er to indsatsmønter, der er lette at starte med, da de ikke har noget minimumskrav.

Hvis du har en betydelig mængde penge (eller allerede har udvundet dem), er DASH en hybrid, der giver mulighed for indsats. Du har dog mindst 1.000 DASH-mønter til at køre det, der kaldes en masternode. Til en nuværende pris på $ 439 betyder det, at du har brug for DASH til en værdi af $ 439.000 for at drage fordel af indsatsmuligheden.

Interessant nok skal Ethereum flytte til Casper proof of stake-systemet engang i 2018, så du kunne udvinde det nu, og når det skifter, ville du allerede have noget Ether til indsats.

Afslutningsvis

Minedrift af kryptokurver derhjemme kan være en sjov hobby, en sidegig eller en måde at opnå betydelige kryptovalutaoverskud på, hvis de gøres korrekt og skaleres op.

Det kan ikke være for alle, men hvis du ikke har noget imod den tekniske karakter af at bygge dine egne rigge og vedligeholde dem sammen med konfiguration af den passende software til at køre dine rigge, kan det være en måde for dig at opbygge en andel af din foretrukne kryptokurrency.

Eller du kan tage den enkle rute for at købe en cloud mining-kontrakt eller mønter, der fungerer på et bevis for indsatsmekanisme. Enten kræver ikke yderligere arbejde fra din side og kan give anstændigt afkast.

Fremhævet billede via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me