LiteCoin vs. Bitcoin: Ero selitetty

Tällä hetkellä markkina-arvon mukaan kolmanneksi arvokkain kryptovaluutta, Litecoin on jo vakiintunut. Silti, mikä se on tarkalleen ja miten se eroaa Bitcoinista. Olemme aiemmin perehtyneet Bitcoinin erityispiirteisiin samoin kuin sinä se on kaivettu, tallennettu lähetetty ja vastaanotettu.

LiteCoinilla on paljon yhtäläisyyksiä Bitcoinin kanssa, ja sitä on usein kutsuttu “hopeaksi” bitcoinin “kultaan”. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Litecoin luotiin parantamaan Bitcoinia. Sen aloitti vuonna 2011 Charlie Lee, joka 2 vuotta Bitcoinin luomisen jälkeen. Charlie Lee on entinen Googlen insinööri ja työskenteli aiemmin Coinbasen suunnittelupäällikkönä.

Kun on kyse näiden kahden välisestä erosta, se supistuu pääasiassa siihen, kuinka ne louhitaan, mukaan lukien käytetyt algoritmit ja rajoitukset, jotka asetetaan verkkoon. Käyttäjät pystyvät havaitsemaan eri protokollien vaikutukset pääasiassa tapahtumien nopeuteen.

Kaivos Litecoin vs Bitcoin

Kun on kyse suurimmista Bitcoinin rajoituksista, skaalaus on yksi tärkeimmistä. Tämä johtuu pääasiassa protokollien taustalla olevista alkuperäisistä oletuksista ja tekniikasta. On myös huolestuttavaa, että siitä on tullut melko keskitetty, kun suuret kaivosyhtiöt ottavat alan haltuunsa. Litecoin halusi puuttua näihin huolenaiheisiin, ja se tulee enimmäkseen algoritmiin, jota käytetään kaivamaan.

Scrypt-algoritmi

Hajautusalgoritmi ja funktio, jota käytetään tapahtumien ja kaivosten vahvistamiseen Bitcoin-verkossa, on SHA 256 -algoritmi. Tämä hajautusalgoritmi on yksi monimutkaisimmista ja vaatii sellaisenaan vahvistaakseen paljon enemmän aikaa.

Litecoin puolestaan ​​käyttää hajautusalgoritmia nimeltä “Scrypt”, josta lausutaan “Script”. Tämä on yleensä nopeampaa ja hiljaisempaa kompleksia. Tämä tarkoittaa, että liiketoimet voivat tapahtua nopeammin, kun lohkot tyhjennetään tehokkaammin. Sellaisena keskimääräinen estoaika Litecoin-verkossa on 2,5 minuuttia verrattuna 10 minuuttiin Bitcoinilla.

Vähemmän erikoistuneet laitteet

GPU Mining LiteCoin

Monet kaivostyöläiset ovat huomanneet, että Bitcoin käyttää SHA 256 -algoritmia, että he voivat todella kilpailla markkinoilla vain, jos he käyttävät rinnakkaista käsittelyä. Tämä tapahtuu käyttämällä sovelluskohtaisia ​​integroituja piirejä (ASICS). Ne on suunniteltu vain Bitcoinin louhintaan ja niiden käyttöönotto on johtanut kaivostoiminnan vaikeuksien eksponentiaaliseen lisääntymiseen. Tämä on tarkoittanut myös sitä, että ellei yksittäisillä kaivostyöläisillä ole resursseja ostaa ASIC-koneita, heidän on liityttävä pooliin.

Scrypt-algoritmin avulla laskelmat ovat paljon sarjallisempia, mikä tarkoittaa, että se suosii suuria määriä tietokoneen muistia raakaprosessointitehon sijaan. Tarkemmin sanottuna Scrypt on ”muistikova ongelma”. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjät voivat käyttää prosessoreita ja grafiikkasuorittimia Litecoinin tehokkaaseen louhintaan eivätkä he tarvitse suuria resursseja voidakseen osallistua prosessiin.

Suorana vertailuna verkon hajautusvoimasta tällä hetkellä Bitcoin-verkossa on yli 7 miljoonaa Terra-hajautusta sekunnissa, kun taas Litecoin on vain 23 Terra-hajautusta. Tämä tarkoittaa sitä, että kaivosverkot voivat edelleen olla melko hajautettuja.

Muut protokollan erot

Litecoinin protokollassa on muita eroja. Mitä tulee koskaan louhittavaan kokonaismäärään, Bitcoinilla on raja 21m kolikoita, kun taas Litecoinilla on 84m kolikoita. Vaikeuksien säätöjen osalta Bitcoinin lohkopalkinto puolittuu joka 210k lohkoa, kun taas Litecoin puolittaa 840k lohkon. Lohkopalkinto on erilainen myös 12 BTC: llä Bitcoinille ja 25 LTC: llä Litecoin-lohkolle.

Sopeutumiseksi prosessointitehon kasvuun ja jo markkinoilla olevan tarjonnan lisääntymiseen on myös mukautettava ryhmäpalkkio kannustimien muuttamiseksi. Bitcoinilla palkkiot puolitetaan joka 210k lohkolla, kun taas Litecoinilla se on joka 840k lohkoa, joka on suunnilleen 5 vuoden välein.

Transaktiot Litecoin vs. Bitcoin

Ottaen huomioon, että Litecoin käyttää Scrypt-algoritmia, tämä tarkoittaa, että tapahtumat voidaan suorittaa paljon nopeammin. Nopeampi lohkonmuodostus tarkoittaa, että lohkoon voidaan sisällyttää enemmän tapahtumia ja siten ne voidaan tyhjentää. Vaikka tämä saattaa tuntua hyvältä tulokselta, se tarkoittaa myös sitä, että tulee olemaan huomattavasti suurempi lohkoketju, jossa on paljon enemmän orpoja lohkoja.

Vaikka nopeampi tapahtuma-aika on todellakin plus, useimmat Bitcoin-kannattajat eivät ajattele sitä niin paljon huolta. Kauppias, joka hyväksyy varoja Bitcoinissa, on yleensä tyytyväinen lähetettyyn tapahtumaan riippumatta siitä, onko se edelleen vahvistamaton.

Litecoinin erillinen todistajien toteutus

Aiemmin tänä vuonna Litecoin oli ottanut käyttöön erillisen todistajan (SegWit) protokollassaan. Olemme aiemmin käsitelleet yksityiskohdat siitä, mikä SegWit on, mutta pohjimmiltaan se on tapa erottaa todistaja (allekirjoittajan tiedot) muusta tapahtumadatasta.

Tämä toteutus oli myös taaksepäin yhteensopiva muutos, joten edelliset lohkot olivat edelleen päteviä, vaikka ne eivät toteuttaneet erillisiä todistajatapahtumia. Tietenkin mitä useimmat käyttäjät todella haluavat nähdä, on Lightning Network ja käynnissä Litecoinissa. Tämä oli alun perin ehdotus, jonka oli tarkoitus parantaa Bitcoinia, mutta Litecoin-kehittäjät ovat nyt hyväksyneet sen.

Yhteenkuuluvampi kehitystiimi

Olemme myös nähneet paljon keskustelua Bitcoinin tulevaisuudesta ja siitä, miten sitä voidaan skaalata riittävästi. Tämä on ollut kiistanalaista, koska lukuisilla sidosryhmillä on ollut erilaisia ​​kannustimia. Siellä on kaivostyöläisiä, käyttäjiä, kehittäjiä ja maksuprosessoreita. Tämän seurauksena oli paljon erimielisyyksiä ja oli vaikea päästä yksimielisyyteen. Tuloksena on, että Bitcoin joutui käymään läpi kovan haarukan elokuussa, mikä johti uuden valuutan, Bitcoin-käteisen, luomiseen.

Litecoinin suhteen kehittäjien tiimi on pienempi, mutta paljon yhtenäisempi. On vähemmän tehokkaita sidosryhmiä, jotka pystyvät hallitsemaan keskusteluja ja protokollia sen ympärillä. Tämä on johtanut siihen, että Litecoinin tiimi pääsi yksimielisyyteen yleensä tehokkaammin. Esimerkiksi kun se tuli päätökseksi päivittää Segwitiin, se oli ei erimielisyyksiä ollenkaan.

LTC: n ostaminen ja säilyttäminen

Jos olet päättänyt HODL: n osan hopeasta Bitcoinin kultaan, sinun on hankittava osa kryptovaluutanvaihdosta. Ottaen huomioon, kuinka suosittu Litecoin on, on olemassa useita erilaisia ​​pörssejä, joissa luetellaan kolikko. Suurimpia ovat esimerkiksi Binance, Coinbase, Bitstamp ja Huobi.

Kun sinulla on LTC, haluat siirtää ne pois pörssistä erilliselle lompakolle. Tämä johtuu riskeistä, jotka aiheutuvat kolikoiden jättämisestä pörssiin, kuten hakkereista ja muusta ilkeästä toiminnasta. Olemme aiemmin käsitelleet joitain parhaita Litecoin-lompakoita, joissa voit säilyttää LTC: täsi turvallisesti.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me