Kotikaivoksen taloustiede: Onko sinun aikaasi kannattaa?

Bitcoinin kaltaisten kryptovaluuttojen yleistyessä monet ihmiset ovat miettineet, onko heidän aikansa syytä kaivaa salausta kotona. Todellinen kysymys on kuitenkin, onko investoinnin arvoinen kryptovaluuttojen louhinta kotona.

Aikavaatimukset kaivostoiminnassa ovat alun perin asetusten tekemiseen kuluneen ajan lisäksi melko pienet, koska tietokonelaitteisto tekee kaiken työn.

Toki, sinulla saattaa olla jonkin aikaa mukana ohjaimien päivittämisessä tai joidenkin laitteisto- tai ohjelmisto-ongelmien vianetsinnässä, mutta todellinen investointi ei ole sinun aikaasi, se on kaivoslaitteiden tai lautan kustannuksia ja laitteesi virtalähteeseen käytetyn sähkön kustannuksia. kaivoslautta.

Joten, alusta alkaen aion mennä eteenpäin ja vastata kysymykseen, onko sen arvoista kaivaa kryptovaluuttoja kotona. Vastaus on “ehkä”.

Kodin kryptovaluutan louhinta

Tiedän, että ehkä vastaus näyttää olevan kopio, joten selitän tarkemmin.

On otettava huomioon useita näkökohtia, ennen kuin voit vastata kysymykseen siitä, onko kotikaivostoiminta kannattavaa. Se voi varmasti olla, mutta sinun on tehtävä oikeat päätökset, jos haluat ansaita rahaa kotisalauksen avulla.

Ja ei ole todennäköistä, että rikastut, vaikka voisitkin luoda mukavan pienen panoksen, varsinkin jos kaivokseksi valitsemasi kryptovaluutta kasvaa dramaattisesti. Joten tässä on joitain huomioitavia asioita:

  • Käytätkö nykyisiä tietokonelaitteitasi vai ostatko uusia laitteita?
  • Minkä kolikon haluat kaivaa? Voit jopa päättää useista kolikoista, jotka saatat kaivaa, ja tämä vaikuttaa päätöksiisi siitä, mitä laitteistoa haluat käyttää.
  • Tuletko suorittimen kaivos, GPU kaivos vai ASIC kaivos?
  • Aiotteko yksin kaivoksen vai liityttekö kaivosaltaaseen?
  • Tarvitsetko edes kaivoslaitteistoa, vai onko muita hyväksyttäviä vaihtoehtoja??

Voitko kaivaa nykyisellä tietokoneellasi

Ellei sinulla ole erittäin huippuluokan järjestelmää, sinulla ei ole paljon menestystä kaivostoiminnassa. Ainakin sinun on lisättävä järjestelmääsi lisää grafiikkasuoritimia erityisesti kaivostoimintaa varten. Tämä tarkoittaa, että sinulle aiheutuu lisäkustannuksia, ja pidentää kaivamiseen tarvitsemasi ajanjaksoa ennen kuin menet tasapainoon.

Jos aiot ostaa lisälaitteita, haluat todennäköisesti kaivaa hieman syvemmälle ennen kuin päätät, mitä laitteita ostat. Tämä johtuu siitä, että laitteistosi voi sanella, mitkä kolikot voit kaivaa.

CPU, GPU tai ASIC?

Suorittimen kaivostoiminta ei ole nykyään ollenkaan kannattavaa, joten päätät GPU-kaivoksen ja ASIC-kaivoksen välillä. GPU-kaivostoiminnalla on tiettyjä etuja, vaikka ASIC-kaivosmies onkin paljon tehokkaampi ja antaa sinulle eniten hash-voimaa.

Jos päätät mennä GPU-kaivosreitille, voit aloittaa pienestä ja laajentaa myöhemmin. Haluat tutkia, mitkä näytönohjaimet toimivat kaivostoiminnassa parhaiten, mutta niin monen valittavan joukosta pystyt tasapainottamaan kustannuksesi.

Jos sinulla on käteisrajaa, voit aloittaa halvemmilla korteilla, kuten Radeon RX 470 tai Radeon RX 480, jotka ovat kumpikin 200 dollaria. Kun alat ansaita voittoa, voit myöhemmin laajentaa, lisätä enemmän näytönohjaimia laitteellesi tai paremmin suorituskykyisiä kortteja.


Suoritin, GPU, Asic

Kuvat Fotolian kautta

GPU-kaivos antaa sinulle enemmän joustavuutta, koska suurin osa kryptovaluutoista voidaan louhita GPU: lla, vaikka jotkut soveltuvat varmasti paremmin GPU-kaivoksiin. Zcash ja Monero ovat molemmat suosikkeja GPU-kaivoksille, ja Ethereum on myös erittäin suosittu GPU-kaivostyöläisten keskuudessa.

Lopuksi saatat pystyä löytämään käytettyjä grafiikkasuoritimia vielä halvemmilla hinnoilla, mikä alentaa investointejasi entisestään. Yritä etsiä pelisivustoilta kortteja pikemminkin kuin kryptovaluutta-sivustoja, koska pelaajat pyrkivät myymään kortteja halvemmalla, etkä vaarassa ostaa korttia, jota on jo käytetty kaivostoimintaan, eikä välttämättä optimaalisella suorituskyvyllä.

ASIC-kaivostoiminnalla on ilmeinen hyöty raaka-aineen lisäämisestä. Nämä ASIC-lautat ovat kuitenkin melko ennakkomainonta, joiden hinnat ovat yli 2000 dollaria ja joissakin tapauksissa jopa 5000 dollaria +. ASIC-laitteistolla on myös paljon korkeammat käyttökustannukset, koska se kuluttaa paljon sähköä.

Lopuksi menetät joustavuutesi ASIC-kortilla, koska kukin niistä on tehty erityisesti yhdelle kolikolle. Ja monia kryptovaluuttoja ei voida louhia ASIC: illa, koska kolikolle ominaisia ​​kortteja ei ole vielä kehitetty. Jos kaikki, mikä sinua kiinnostaa, on kuitenkin voiman hajauttaminen, ASIC-lautta on ehdottomasti oikea tapa edetä.

Huomaa myös, että vaikka ASIC-laitteisto on kalliimpi etukäteen, voit yleensä palauttaa alkuperäisen sijoituksesi nopeammin ASIC-kortilla GPU: lla. Näet vertailun monien suosittujen grafiikkasuoritinten ja ASIC: ien kustannuksista tässä. Saat myös kaikki tarvittavat tiedot, jotka tarvitset liittääksesi kryptovaluutta kaivoslaskuri kannattavuuden määrittämiseksi.

Yksin- tai uima-altaan kaivos

Allaskaivosesimerkki

Kuva bitcoininvestment.news-palvelun kautta

Yksin kaivos menee yksin. Etu on, että pidät kaikki onnistuneesti kaivamani lohkon kaikki edut. Joten, jos kyseessä on Bitcoin, jos kaivat lohkon, pidät koko 12,5 Bitcoinin itsellesi.

Voit myös pitää yllä syntyvät verkkomaksumaksut. Haittapuoli on, että tulosi voivat olla hyvin epätasaisia ​​yksinkaivostoiminnan kanssa. Ehkä tässä kuussa kaivat kaksi korttelia – Hurraa! – mutta sitten et louhitse toista lohkoa useita kuukausia.

Yhdistetty kaivostoiminta on protokolla, jonka avulla kaivostyöläiset voivat “yhdistää” resurssejaan. Kaikki hajautusvoima menee samaan altaaseen. Tämä lisää mahdollisuutta onnistuneesti kaivaa lohko. Palkinnot jaetaan kuitenkin poolin kaikkien jäsenten kesken. Yhdistettyyn kaivostoimintaan voi liittyä myös maksuja, jotka alentavat palkkioita. Ja yhdistetyssä louhinnassa transaktiomaksuja ei jaeta.

Muita kaivostoiminnan haittoja on, että siihen kohdistuu hyökkäyksiä, kuten DDOS-hyökkäyksiä, ja se voi myös joutua seisokkeihin, vaikka ohjelmisto on mahdollista määrittää käyttämään toista allasta tai soolomiinaa, jos pääaltaasi menee offline-tilaan.

Suurin etu, joka pitää useimmat kaivostyöläiset uima-altaissa, on se, että tulot ovat johdonmukaisempia, vaikka ne olisivatkin ajan myötä 1-2% pienemmät kuin soololouhinta. Allaskaivoksella voit olla kohtuullisen varma nähdä samanlaiset tulot joka kuukausi ilman valtavaa vaihtelua, johon yksin kaivostyöläiset kohdistuvat.

Yksi kritiikki kaivospooleista on, että ne keskittävät kaivostoiminnan hallitsemalla niin paljon hash-voimaa. Esimerkiksi vuonna 2014 kaivosallas GHash.io hallitsi 42% Bitcoinin hashpowerista. Se on vaarallisen lähellä 51 prosentin hyökkäystasoa. Tällä hetkellä suurin uima-allas BTC.com on 27,8% Bitcoin-hashratesta.

Valittavana on monia erilaisia ​​kaivosaltaita. Yksi suurimmista on AntPool, jonka omistaa ja ylläpitää BitMain, yritys, joka on erikoistunut ASIC-korttien kehittämiseen, valmistamiseen ja myyntiin. Vanhin ja kolmanneksi suurin on SlushPool, jolla on tällä hetkellä altaat Bitcoinille ja Zcashille. Löydät altaat monille suosituille kolikoille yksinkertaisella Google-haulla.

Vaihtoehdot kotikaivokselle

Jos kaikki tämä kuulostaa kalliilta ja kuin liikaa vaivaa, on olemassa vaihtoehtoja oman kaivoslautan perustamiseen kotona. Yksi suosituimmista tunnetaan nimellä Cloud Mining. Pilvikaivoksessa teet sopimuksen toisen yrityksen kanssa vuokraamaan voimaa.

He asentavat ja ylläpitävät kaikkea laitteistoa, ja sinun tarvitsee vain maksaa hashratesta ja kerätä palkkiot. On selvää, että tähän liittyy maksuja, joten se ei tule olemaan yhtä kannattavaa kuin oman kaivoslautan perustaminen, mutta se on paljon vähemmän vaivaa.

Yksi suurimmista ja tunnetuimmista pilvikaivosyrityksistä on Hashflare.io. Sieltä voit vuokrata hashraten Bitcoin-, Litecoin-, Ethereum-, Zcash- ja DASH-kaivostoiminnalle. Yritys on toiminut vuoden 2015 alusta lähtien, ja sitä kunnioitetaan kryptovaluuttapiireissä.

Toinen valinta on Genesis Mining, joka tarjoaa kaivosopimuksia Bitcoinille, Litecoinille, Ethereumille, Zcashille, DASH: lle ja Monerolle. Ja Genesis Mining -sovelluksella voit vaihtaa hashratesi kumpi kolikko on tuolloin kannattavin. Genesis Miningin haittapuoli on erittäin korkea sopimuskorko. Täältä ei ole mahdollista ostaa pientä suunnitelmaa, joten odota kuluttavan ainakin useita satoja dollareita. Toinen haittapuoli on, että ne ovat usein loppu tai hashpower, joten sinun on ehkä odotettava sopimuksen saamista.

Panostaminen kaivos

Kolikot panostamiseen

Jotkut kolikot panostamiseen

Voit myös harkita erilaista konsensusmekanismia “louhimalla”. Esimerkiksi kolikoita, jotka käyttävät todistusta vaarnasta, maksavat kaivostyöläisille, jotka yksinkertaisesti pitävät kolikoita. Joitakin mielenkiintoisia valintoja on tarjolla niille, jotka olisivat onnellisempia tekemällä kaivostoimintansa yksinkertaisesti pitämällä kolikoita.

Yksi on NEO, joka on hyvä valinta, koska se ei vaadi sinua pitämään lompakkoasi aina auki palkkioiden keräämiseksi, eikä se vaadi masternodea. PIVX ja OkCash ovat kaksi panostavaa kolikkoa, joista on helppo aloittaa, koska niillä ei ole vähimmäisvaatimuksia.

Jos sinulla on huomattava määrä rahaa (tai olet jo kaivannut sitä), DASH on hybridi, joka mahdollistaa panostamisen. Sinulla on kuitenkin vähintään 1000 DASH-kolikkoa masternodeksi kutsuttujen tietojen ajamiseksi. Nykyisellä hinnalla 439 dollaria se tarkoittaa, että tarvitset 439 000 dollaria DASH: ta voidaksesi hyödyntää panostusvaihtoehtoa.

Mielenkiintoista on, että Ethereumin on tarkoitus siirtyä Casper-todistusosuusjärjestelmään joskus vuonna 2018, joten voit kaivaa sen nyt, ja sitten kun se vaihtaa, sinulla on jo eetteriä panostamiseen.

Tiivistettynä

Kryptovaluuttojen louhinta kotona voi olla hauska harrastus, sivukeikka tai tapa saada merkittäviä kryptovaluuttavoittoja, jos se tehdään oikein ja kasvatetaan.

Se ei välttämättä sovi kaikille, mutta jos et välitä omien laitteidesi rakentamisen ja ylläpidon teknisestä luonteesta sekä sopivien ohjelmistojen määrittämisestä laitojesi ajamiseksi, se voi olla tapa, jolla voit luoda panoksen suosikkisi kryptovaluutta.

Tai voit valita yksinkertaisen reitin, kun ostat pilvikaivosopimuksen tai kolikoita, jotka toimivat todisteena panosmekanismista. Kumpikaan ei vaadi ylimääräistä työtä puolestasi, ja voi tuottaa kunnollista tuottoa.

Esitelty kuva Fotolian kautta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me