Què és Dash Cryptocurrency

Quan es tracta de criptomonedes, un dels avantatges originals que molta gent havia promocionat era que estava descentralitzada. No hi havia cap persona o entitat que el controlés. La xarxa es va estendre per tota una sèrie de nodes i el desenvolupament es va fer de forma oberta.

Tot i que les xarxes descentralitzades es veuen com una manera d’eliminar el control de les forces centralitzades, presenta molts inconvenients. Això s’ha mostrat recentment amb la xarxa Bitcoin. És l’exemple perfecte d’on juguen la teoria i la pràctica.

La idea darrere de Bitcoin era que estaria governada per tots els nodes. La idea era que totes les decisions importants sobre el desenvolupament de la xarxa es basessin en tota la comunitat. El resultat ha estat una llarga i extensa batalla interna sobre la millor manera de fer créixer la xarxa i escalar les transaccions.

A mesura que el debat sobre Bitcoin s’ha intensificat i diferents persones han intentat servir els seus propis interessos, la congestió a la xarxa i el cost amb què s’estan produint les transaccions ha continuat creixent. També hem tingut força forquilles i fraccionaments de cadenes a la xarxa Bitcoin.

A més, hi ha hagut constantment la preocupació que tot i que Bitcoin estigui “descentralitzat”, els miners que controlen la majoria de la potència minera poden arribar a una etapa en què poden dominar la majoria de la xarxa amb un 51% d’atac.

Com intenta Dash resoldre això

Pagaments de Dash CryptocurrencyGuió ha intentat resoldre aquest problema amb la creació de xarxes de dos nivells o un sistema de “node de 2 nivells”. En aquest sistema tenim la capacitat d’un sistema de vot descentralitzat. Això existeix a la xarxa blockchain i només poden participar-hi els participants que han invertit 1.000 Dash en el procés.

Una de les principals raons per les quals existeix aquest sistema de vot és que aquells partits que han apostat per les fitxes poden participar en les decisions sobre el funcionament del sistema de finançament mensual. Aquest sistema de finançament mensual descentralitzat està integrat al protocol i no prové de cap persona ni entitat.

Aquest fons de finançament mensual es pot utilitzar per a qualsevol propòsit que els participants considerin oportú. Sempre estarà disponible i, per tant, l’organització Dash no ha de confiar en finançament extern. És governança de fons compartits per la majoria i per a la majoria.

Si voleu treballar en un projecte a la xarxa Dash que creieu que beneficiarà l’ecosistema a la llarga, tot el que heu de fer és convèncer els altres participants de que “votin” pel vostre projecte. Si té més vots, el protocol Dash està dissenyat automàticament per assignar els fons a l’adreça que heu donat per al projecte..

Viouslybviament, aquests projectes hauran de ser completament transparents i hauran de ser realment convincents per aconseguir que els altres participants creguin que és digne del finançament.

Els fons mensuals del projecte també provenen de blocs de nova creació. Això significa que encara estan limitats pel creixement de la inflació definit a la xarxa. Hi ha diversos casos d’ús diferents dels fons, però normalment seran per al desenvolupament bàsic, carteres i desenvolupament de programari.

Finançament exponencial

El geni darrere d’aquest fons de finançament per al desenvolupament és que a mesura que augmenta el valor de la moneda, també ho fa el valor del fons. Això significarà que hi haurà més fons disponibles per desenvolupar el sistema, fent-lo més demandat i, per tant, augmentant encara més el preu.

Aquest cicle de finançament, demanda i augment de preus crea un incentiu positiu per a l’equip de desenvolupament i els que voten a la xarxa. Els anima a pensar en solucions que millorin el protocol accelerant la xarxa i, per tant, augmentant encara més la demanda. El resultat és un cicle exponencial que crea valor.


També desaconsella qualsevol tipus de dolents actors a intentar explotar el sistema per obtenir el seu propi benefici. Si fessin alguna cosa que minés la confiança en el protocol de guió, això significaria que els 1.000 guions que havien invertit corrien el risc de disminuir el seu valor. Això també és contrari a la majoria de sistemes de govern centralitzats en què les decisions preses pels més alts podrien beneficiar-se a costa dels altres.

Transaccions privades i ràpides

A part dels protocols que gestionen l’autofinançament a la xarxa, l’objectiu principal de Dash és funcionar eficaçment com a efectiu digital (d’aquí el seu nom). A més, era essencial per a l’adopció massiva de Dash que les transaccions es poguessin completar ràpidament i amb costos relativament inferiors. De la mateixa manera, el protocol Dash volia intentar incorporar l’opcionalitat per anonimitzar les transaccions.

La xarxa Dash pot fer-ho amb dues innovacions, Instant X i Darksend Mixing

Transaccions X instantànies

L’objectiu principal de les transaccions Instant X és resoldre quelcom que és ben conegut a Bitcoin, blocs complets. Quan hi hagi blocs complets a la xarxa, el temps de confirmació del bloc augmentarà. De la mateixa manera, quan teniu congestió a la xarxa Bitcoin, no és pràctic enviar transaccions molt petites.

Tot i això, les transaccions Instant X poden processar fins a 8 confirmacions en qüestió de segons. Instant X fa ús del protocol de votació “masternode” de segon nivell per proporcionar consens instantani a la xarxa. Atès que aquestes transaccions es poden esborrar en un període de temps tan curt, és una gran solució per a les transaccions al punt de venda.

Per exemple, suposem que volíeu comprar una tassa de cafè. Podeu enviar el tauler immediatament i el venedor el rebria en qüestió de segons. A continuació, podrien decidir en quina moneda Fiat volen rebre-la a la botiga o conservar-la a Dash. Això significa que poden cobrir qualsevol volatilitat i incertesa en el preu allà mateix a la botiga.

Darksend Mixing

Sens dubte, l’elecció del nom per a aquest tipus de transaccions fa que soni nefast i més per a l’àmbit del darknet. Això és lamentable, ja que no només els que tenen males intencions volen amagar la informació sobre les seves transaccions. Hi ha molta gent que no vol que el seu historial de transaccions estigui disponible públicament. De fet, si algú amb males intencions coneix la mida de la vostra cartera, us convertireu en un objectiu principal.

La barreja Darksend a la barreja Dash fa això, barreja les vostres monedes a la cadena de blocs. Podeu optar per dividir un pagament més gran de manera que sembli com si es tractés d’una col·lecció de pagaments més petits. És important assenyalar que no es tracta del tot d’una criptomoneda privada com Zcash o Monero.

Tanmateix, quan algú fa una anàlisi de les transaccions a la cadena de blocs Dash, tot el que veuran és una barreja de monedes més petites que flueixen a la cartera. No poden veure quantes monedes teniu i heu gastat. A la imatge següent es presenta exactament el funcionament de les transaccions de Darksend. Aquests es van desenvolupar quan Dash es va anomenar originalment “Darkcoin”. El seu nom es va canviar per raons òbvies.

Descripció de la imatge DarksendImatge Font

Sistema de nodes Dash Two Tiered

L’única manera que el sistema Dash pot funcionar segons aquest protocol d’autofinançament descentralitzat és mitjançant l’ús d’un sistema de nodes de dos nivells. El segon nivell o la xarxa “Masternode” és el que permet a Dash incloure totes aquestes innovacions.

  • Primer nivell: Aquest és el nivell que més reprodueix el de Bitcoin i altres cadenes de blocs. En aquest nivell no hi ha capacitat per votar i funcionarà com una cartera de criptomonedes normal. Tanmateix, dins d’aquest nivell hi ha funcionalitats com les transaccions Instant X i la barreja de Darksend. Aquests s’han incrustat a la xarxa Dash i han tingut avantatges ben establerts en aquest primer nivell.
  • Segon nivell: El segon nivell es coneix com a “Masternodes”. Aquestes són les carteres de clients que contenen els 1.000 Dash en aquesta adreça i s’han bloquejat com a garantia. Això permetrà al col·laborador votar les decisions de la xarxa. Hi ha molts plans en marxa per a la xarxa Masternode, però actualment s’utilitza amb un gran efecte per a la barreja Darksend i Instant X que hem comentat anteriorment. Aquests Masternodes també poden votar decisions importants que afecten el pressupost del projecte Dash, així com on s’envien aquests fons autogenerats. A part de poder participar en decisions importants per a la xarxa, també repartireu Dash per l’import que hàgiu participat. En el moment d’escriure aquesta recompensa, actualment té un ROI del 12%.

Projectes Dash interessants

Tenint en compte que Dash es pot assignar a qualsevol projecte que pugui beneficiar la xarxa, ja hi ha alguns desenvolupaments realment interessants. Un d’ells és Dash Evolution que és un protocol que es construeix a la part superior de la xarxa de segon nivell.

L’evolució del tauler també inclourà la infraestructura social on es poden registrar els noms d’usuari, la missatgeria instantània que s’utilitza a les llistes d’amics, així com la generació d’adreces instantànies amb les sol·licituds de pagament dels clients. L’objectiu principal serà fer pagaments a través de Dash fàcils i accessibles fins i tot per a aquells que no necessàriament tenen coneixements tecnològics.

Punts de preocupació

Tot i que Dash sona com si fos un competidor fort per a Bitcoin, hi ha diverses persones que no ho veuen així. Aquest és el motiu pel qual la quantitat de transaccions a la xarxa Dash encara és força limitada. Tampoc hi ha prou comerciants que acceptin Dash com a mitjà de pagament.

Un dels punts més controvertits pot ser la idea sencera dels masternodes per començar. Actualment, estan en mans d’un petit grup de persones que molts usuaris desconeixen. Això fa tornar les pors d’un cos centralitzat, que és el motiu pel qual Bitcoin va poder florir.

A més, ara hi ha una altra moneda digital que té com a objectiu convertir-se en un mitjà de pagament digital de facto i que és Bitcoin Cash. L’efectiu de Bitcoin és el resultat de la divisió a la cadena de Bitoin a l’agost del 2017, quan un grup de desenvolupadors volia actualitzar a una moneda que permetés obtenir mides de blocs més grans. Per tant, els usuaris tenen una moneda que té tots els avantatges d’una criptomoneda descentralitzada sense els blocs complets que afectaven Bitcoin

On comprar & Emmagatzema DASH

Si heu decidit que voleu comprar una mica de DASH, haureu de dirigir-vos a una de les borses on apareix. Tenint en compte la popularitat de DASH, hi ha diversos intercanvis on podeu comprar-los. Alguns dels més populars són Binance, BitHump i Bittrex.

Aquests intercanvis requereixen que primer compreu alguna altra moneda criptogràfica i que els hi envieu per canviar per DASH. Tanmateix, podeu utilitzar un canvi com ara Kraken, que és un “Fiat Gateway”. Això significa que podeu enviar-los la vostra moneda fiduciària i comprar DASH directament amb aquests fons.

Un cop tingueu el DASH, voldreu trobar un lloc segur per emmagatzemar-lo. Deixar una gran quantitat de monedes en un intercanvi no és una acció intel·ligent, atesos els riscos que comporten esdeveniments com ara pirateries de canvi de grans dimensions o malversacions corporatives. Potser és el més adequat per aconseguir-se una cartera de maquinari i mantenir les seves monedes en un entorn fora de línia. Hem cobert una extensa llista d’algunes de les millors carteres DASH per emmagatzemar de forma segura les vostres monedes.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me