LiteCoin vs. Bitcoin: la diferència explicada

Actualment, la tercera criptomoneda més valuosa per capitalització borsària, Litecoin ja està ben consolidada. Tot i això, què és exactament i en què es diferencia de Bitcoin. Anteriorment hem analitzat les característiques específiques del que és Bitcoin, així com també de la vostra extracció, emmagatzematge, enviació i recepció.

LiteCoin comparteix moltes similituds amb Bitcoin i sovint s’ha anomenat “Plata” a “Or” de Bitcoin. Això es deu principalment a que Litecoin es va crear per millorar Bitcoin. Va ser creat el 2011 per Charlie Lee, que va ser creat dos anys després de crear Bitcoin. Charlie Lee és un enginyer de Google i treballava com a cap d’enginyeria de Coinbase.

Quan es tracta de la diferència entre tots dos, es resumeix principalment en com s’extreuen, incloent-hi els algoritmes que s’utilitzen i les restriccions que es col·loquen a la xarxa. Els usuaris poden notar l’impacte dels diferents protocols principalment en la velocitat de les transaccions.

Mineria Litecoin vs Bitcoin

Quan es tracta d’algunes de les restriccions més importants de Bitcoin, l’escala és una de les més pertinents. Això es deu principalment a les premisses i la tecnologia inicials darrere dels protocols. També hi ha algunes preocupacions pel fet que s’hagi centralitzat a mesura que les grans empreses mineres s’apoderin de la indústria. Litecoin volia abordar aquestes preocupacions i, sobretot, es deu a l’algorisme que s’utilitza per a la meva.

L’algorisme Scrypt

L’algorisme i funció de hash que s’utilitza per confirmar les transaccions i la meva a la xarxa Bitcoin és un algorisme SHA 256. Aquest algorisme de resum és un dels més complexos i, per tant, requereix molt més temps per confirmar-ho.

Litecoin, en canvi, utilitza un algoritme de hash anomenat “Scrypt” pronunciat “Script”. Això és generalment més ràpid i complex de tots dos. Això vol dir que les transaccions es poden fer més ràpidament a mesura que s’esborren els blocs d’una manera més eficient. Com a tal, el temps mitjà de bloqueig a la xarxa Litecoin és de 2,5 minuts en comparació amb els 10 minuts de Bitcoin.

Equips menys especialitzats

GPU Mining LiteCoin

Com que Bitcoin utilitza un algorisme SHA 256, molts miners han descobert que només poden competir realment al mercat si fan ús del processament paral·lel. Això es fa mitjançant l’ús de circuits integrats específics d’aplicació (ASICS). Estan dissenyats amb l’únic propòsit d’extreure Bitcoin i la seva introducció ha conduït a un augment exponencial de la dificultat minera. Això també ha significat que, tret que els miners individuals tinguessin els recursos necessaris per comprar ASIC, haurien de sumar-se a grups.

Amb l’algorisme Scrypt, els càlculs estan molt més serialitzats, cosa que significa que afavoreix grans quantitats de memòria de l’ordinador per sobre de la potència de processament en brut. Més particularment, Scrypt és un “problema de memòria”. Això significa que els usuaris poden fer servir CPU i GPU per explotar Litecoin de manera efectiva i no necessiten recursos importants per participar en el procés.

Com a comparació directa de la potència de hash a la xarxa, actualment la xarxa Bitcoin té més de 7 m de hash Terra per segon, mentre que Litecoin és només 23 hash Terra. El que això significa és que les xarxes mineres poden continuar sent força descentralitzades.

Altres diferències de protocol

Hi ha altres diferències en el protocol de Litecoin. Pel que fa al subministrament global que mai es pot explotar, Bitcoin té un límit de monedes de 21 milions mentre que Litecoin té un límit de monedes de 84 milions. En termes d’ajustos de dificultat, la recompensa per blocs de Bitcoin es reduirà a la meitat cada 210.000 blocs, mentre que es reduirà a la meitat cada 840.000 blocs per a Litecoin. La recompensa per blocs també és diferent amb 12 BTC per a Bitcoin i 25 LTC per a un bloc de Litecoin.


Per tal d’ajustar-se a l’augment de la potència de processament i l’augment de l’oferta que ja existeix al mercat, també s’ha d’ajustar la recompensa per blocs per canviar els incentius. Amb Bitcoin, les recompenses es redueixen a la meitat cada 210.000 blocs, mentre que amb Litecoin són cada 840.000 blocs, aproximadament cada 5 anys..

Transaccions a Litecoin vs. Bitcoin

Com que Litecoin utilitza l’algorisme Scrypt, això significa que les transaccions es poden completar en un període de temps molt més ràpid. La generació de blocs més ràpida significa que es poden incloure més transaccions al bloc i, per tant, esborrar-les. Tot i que això pot semblar un gran resultat, també significa que hi haurà una cadena de blocs considerablement més gran amb molts blocs més orfes.

Tot i que el temps de transacció més ràpid és, de fet, un avantatge, la majoria dels defensors de Bitcoin no pensen que sigui una preocupació. Un comerciant que accepta fons a Bitcoin sol estar satisfet amb una transacció que s’ha enviat independentment de si encara no està confirmada.

Implementació de testimonis segregats de Litecoin

A principis d’aquest any, Litecoin havia implementat Segregated Witness (SegWit) al seu protocol. Anteriorment hem tractat els detalls del que és SegWit, però bàsicament és una manera de dividir el testimoni (dades signatàries) de la resta de dades de transaccions.

Aquesta implementació també va suposar un canvi compatible amb la versió anterior, de manera que els blocs anteriors encara eren vàlids encara que no implementessin les transaccions de testimonis segregats. Per descomptat, el que realment volen veure la majoria d’usuaris és la xarxa Lightning que funciona amb Litecoin. Aquesta era inicialment una proposta destinada a millorar Bitcoin, però que ara han estat assumida pels desenvolupadors de Litecoin.

Més equip de desenvolupament cohesionat

També hem vist molt del debat sobre el futur de Bitcoin i com es pot escalar adequadament. Això ha estat controvertit, ja que nombrosos grups d’interès han tingut incentius diferents. Hi ha els miners, els usuaris, els desenvolupadors i els processadors de pagaments. Com a resultat, hi va haver un gran desacord i va ser difícil arribar a un consens. El resultat ha estat que Bitcoin va haver de passar una dura forquilla a l’agost i va provocar la creació d’una nova moneda, l’efectiu de Bitcoin.

Quan es tracta de Litecoin, l’equip de desenvolupadors és més petit però molt més cohesionat. Hi ha grups d’interès menys poderosos que poden controlar les discussions i els protocols al seu voltant. Això ha fet que l’equip de Litecoin pugui arribar a un consens d’una manera generalment més eficient. Per exemple, quan es va decidir si actualitzar a Segwit hi va haver cap desacord en absolut.

Compra i emmagatzematge de LTC

Si heu decidit que us agradaria HODL una mica de plata per a l’or de Bitcoin, haureu d’aconseguir una part en un intercanvi de criptomonedes. Tenint en compte la popularitat de Litecoin, hi ha una sèrie de diferents intercanvis que llisten la moneda. Alguns dels més grans són Binance, Coinbase, Bitstamp i Huobi.

Un cop tingueu el vostre LTC, voldreu moure’ls de l’intercanvi a una cartera separada. Això es deu als riscos que comporta deixar monedes en un intercanvi, com ara pirates informàtics i altres activitats nefastes. Anteriorment hem cobert algunes de les millors carteres Litecoin on podeu emmagatzemar de forma segura el vostre LTC.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map