La xarxa Lightning podria canviar tot el relacionat amb Bitcoin

La Lightning Network serà una addició crucial a l’ecosistema de bitcoins i criptomonedes. Potencialment podria alterar tota l’economia criptogràfica. Això es deu al fet que Lightning Network teòricament permetrà transaccions gairebé gratuïtes i instantànies a la xarxa bitcoin.

Avui en dia, les transaccions estan plagades de comissions de transacció extremadament costoses i de temps de confirmació increïblement llargs. Lightning Network podria resoldre tot això en un instant.

Canviant-ho tot en un llamp (llamp)

A més de canviar bitcoin, és possible que pateixin altres criptomonedes que depenen de baixos costos de transacció i de temps de confirmació ràpids com a principal punt de venda. Per exemple, Bitcoin Cash es va crear en gran part com a resposta als problemes que pateix la xarxa bitcoin.

Si Bitcoin és capaç de superar tots aquests problemes d’un dia per l’altre, el futur de Bitcoin Cash no seria tan senzill com ara. El mateix també es podria dir per a criptomonedes competidores com Litecoin, entre d’altres.

Tot i que Lightning Network està dissenyat per funcionar principalment amb bitcoin, s’està desenvolupant un ús similar de la mateixa tecnologia anomenada plasma per utilitzar-lo amb Ethereum.

Tot i que les tarifes i els horaris de la xarxa són significativament més baixos per a Ethereum que els bitcoins, continuen augmentant ràpidament i s’acosten ràpidament a l’interval d’1 dòlar durant les hores punta. El mateix es pot dir també per als tokens ERC-20 i els seus honoraris relacionats.

La xarxa de proves Lightning Network s’ha posat en funcionament i actualment està processant transaccions de prova a velocitats increïblement altes. Actualment hi ha diversos llocs web de proves en directe que representen botigues en línia. Aquests permeten als verificadors executar transaccions i compres de prova.

Qualsevol persona interessada pot configurar el seu propi node de prova Lightning Network i veure’n la tecnologia ells mateixos.

Com funciona la Lightning Network?

Canals de pagament Lightning Network

Canals de pagament fora de la cadena individuals

El problema de les transaccions amb bitcoin actuals és que cada transacció s’ha de posar directament a la cadena de blocs. Això és el que s’anomena una transacció en cadena.

El resultat és que cada transacció ha de pagar la taxa completa individualment per ser processada per un miner. A mesura que la popularitat de la xarxa bitcoin creix, aquestes taxes han anat creixent amb elles.

La tecnologia darrere de Lightning Network permetrà l’ús de contractes intel·ligents per establir canals de pagament. Els canals de pagament permetran confirmar les transaccions a l’instant i només es poden col·locar a la cadena de blocs un cop es pugui combinar un nombre determinat de transaccions.

Per visualitzar-ho, penseu en 100 persones que pugen a un vagó de metro en lloc de que 100 persones pugin a 100 cotxes personals. El resultat, per descomptat, és que les 100 persones del metro necessiten molta menys energia per viatjar que els 100 vehicles particulars.

Avui és difícil estimar el que costarà una transacció de Lightning Network, però és segur dir que la taxa probablement serà inferior a un cèntim i fins i tot pot ser significativament més barata que alguna vegada.

Transmissió de diners en el futur dels pagaments

El famós evangelista bitcoin Andreas Antonopoulos esmenta sovint a concepte crida a la transmissió de diners. La idea de transmetre diners és que, en lloc de fer pagaments forfet per diversos serveis, algun dia es pugui pagar pels serveis, per minut o fins i tot per segon..

Per exemple, si contractés un taxi, entrar al taxi podria provocar un contracte intel·ligent que pagaria al taxista cada 10 segons que es trobava al cotxe. Cada transacció podria ser per fraccions de cèntim. Un cop finalitzat el trajecte, el contracte intel·ligent es tancaria i el pagament finalitzaria.

Amb la transmissió de diners, pot ser possible que els empleats cobrin diàriament o fins i tot amb més freqüència, en lloc d’haver d’esperar dues setmanes o un mes per cobrar-los. Això podria desbloquejar tot un món d’oportunitats financeres i llibertat de despesa.

El destí de les cadenes de blocs alternatives

Lightning Network's Impact Altcoin Market

Lightning Network’s Impact Altcoin Market

Avui en dia, si voleu enviar a algú un pagament en criptomoneda, és molt més barat utilitzar una alternativa al bitcoin com Bitcoin Cash, Litecoin o Ethereum. Això es deu al fet que aquestes cadenes de blocs han estat dissenyades de manera que els seus honoraris de transacció són molt més baixos i els seus temps de transacció sovint són molt més ràpids.

Però si Lightning Network és capaç de resoldre completament tots els problemes relacionats amb les comissions i els temps de transacció de bitcoin, que és sens dubte la criptomoneda més valorada i reconeguda, significarà això final d’una àmplia franja d’altcoins?

Tot i que és difícil dir-ho exactament, és segur dir que és poc probable que només Lightning Network pugui eradicar o danyar significativament les cadenes de blocs alternatives quan ja són tan populars i tenen milers de seguidors.

Feu un cop d’ull als diversos fòrums i publicacions de Twitter dels partidaris de Litecoin i Bitcoin Cash i veureu que aquí hi ha moltes coses més que les taxes de transacció més baixes i els temps de transacció més ràpids.

Però, per a aquells que només utilitzen aquests monedes alternatius amb el propòsit de fer transaccions, en lloc d’això, simplement s’adhereixen a Bitcoin una vegada que Lightning Network estigui completament en funcionament. A més, podrien passar anys fins que la Lightning Network s’adopti plenament en un ampli espectre de serveis.

Lightning no només trigarà a configurar-se, sinó que molts altres blockchain populars implementen les seves pròpies solucions per al futur. Per exemple, Ethereum té plasma i cadenes de blocs, Dash té el seu sistema masternode en constant evolució i és molt probable que altres altcoins populars com Litecoin i Bitcoin Cash també es puguin incloure a la Lightning Network..

Quin sentit té tot això??

La qüestió és que, un cop la xarxa Lightning es posi en funcionament, tothom se’n beneficiarà molt i estarem un pas més cap a l’adopció generalitzada a tot el món.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me