Comerç de marges criptogràfics: guia completa sobre palanquejament

El comerç de marges criptogràfics pot no ser per a tothom.

No obstant això, aquells que són capaços d’utilitzar si són eficaços i en un risc controlat de manera que pugui augmentar els seus rendiments per una quantitat fixa de capital. Els dóna la possibilitat de negociar amb diners manllevats.

També és una manera excel·lent perquè els comerciants no només tinguin una visió llarga de l’actiu en qüestió, sinó que també el venguin a curt termini.

En aquest post, us donarem tot el que necessiteu saber sobre el comerç de marges criptogràfics. També us donarem alguns consells i consells essencials, a més d’examinar alguns dels millors llocs per operar amb marge.

Què és el comerç de marges?

El comerç de marges és essencialment la pràctica de negociar amb diners que s’ha prestat. Comercieu amb un “palanquejament”, ja que el marge (garantia) que esteu posant per al comerç sol ser només una fracció de la quantitat necessària.

Tenint en compte que es tracta d’una posició apalancada, podeu augmentar els vostres beneficis (i pèrdues) d’un moviment determinat en el preu de l’actiu. Per això, el comerç de marges sovint es pot considerar un espasa de doble tall.

Per descomptat, tenint en compte que amb el comerç de marge s’està prestant fons, hi haurà comissions. Es tracta de tipus d’interès o tipus “overnight” que s’apliquen a l’import total que teniu pendent.

Exemple pràctic

Suposem que voldríeu canviar Bitcoin al marge. L’intercanvi en qüestió tindrà el màxim apalancament (o marge mínim) que calgui perquè pugueu prendre la posició. Suposem que el marge mínim és del 20%.

Això significa que si voleu prendre una posició a Bitcoin, haureu de deixar el 20% de l’import del nocional del comerç. Per tant, si la vostra posició és a 10BTC, haureu de deixar 2BTC com a garantia o marge.

Això també significa que el palanquejament de la posició és de 5 vegades. L’apalancament és una mesura de la reacció de la vostra posició davant el moviment de l’actiu subjacent. Per tant, en aquest exemple, si el preu de Bitcoin es mou un 1%, la vostra posició es mourà c. 5% (aproximació percentual).

Exemple de criptografia de comerç de marge

Exemple de comerç de marge en accions. Imatge via Corredors interactius


Ara podeu veure per què el comerç de marges pot ser lucratiu i alhora arriscat. Algunes empreses de borsa i corretatge permeten que el palanquejament pugi fins a 10 – 100 vegades. Un comerç ben situat pot fer que obtingueu una rendibilitat altament rendible o que acabi amb el vostre capital.

Per evitar aquest darrer resultat, algunes empreses de corretatge requeriran el que s’anomena “Marge de manteniment“. Això és el mínim que es requereix que es mantingui al compte de marge un cop s’hagi obert l’operació. Si la posició és inferior a aquesta, el comerciant rebrà una trucada de marge del corredor.

Pros & Contres del comerç de marges

Hi ha bastants avantatges que es coneixen universalment amb el comerç de marges:

  • Major retorn: Això és evident, evidentment. El comerç de marges us permet palanquejar el que significa que el vostre retorn és X vegades més gran que sense (on “X” és el nivell de palanquejament).
  • Pot reduir el recurs: El comerç de marges també us permet reduir l’actiu en qüestió, cosa que significa que també podeu beneficiar-vos de les caigudes del preu.
  • Oficis estructurats: Quan es combina amb diferents graus d’apalancament i compra / venda, el comerç de marge permet a l’inversor fer operacions més estructurades. Essencialment, poden desenvolupar estratègies que s’assemblin bastant a les operacions d’opcions.

Com la majoria pot saber, augmentar els rendiments als mercats de criptomonedes també significa augmentar el risc. La negociació al marge no té els seus inconvenients:

  • Pèrdues més grans: Com dèiem, el palanquejament és una arma de doble tall. Segur que podeu augmentar els rendiments a l’alça en X però també podeu augmentar les pèrdues. Si no disposeu d’estructures de gestió de riscos, podeu esgotar molt ràpidament el vostre capital.
  • Cost del finançament: Fins i tot si teniu una visió de l’orientació de l’actiu i el comerç finalment va per aquest camí, encara teniu el risc d’una trucada de marge i d’una liquidació. Això es deu al fet que amb el palanquejament sovint un petit moviment en direcció contrària pot provocar que la vostra posició sigui cridada o tancada. Per descomptat, tenint en compte que esteu demanant fons per fer el comerç, haureu de pagar interessos per aquests fons. Aquesta és la taxa de desplaçament que s’aplica a la posició. Si teniu una posició realment gran i el manteniu obert durant un període prolongat de temps, us podreu beneficiar.

El més important que cal apreciar sobre el comerç de marges és que hi ha riscos i que aquests riscos poden ser importants si no es té una estratègia.

Tanmateix, la majoria dels operadors amb marge d’èxit estaran d’acord en què, sempre que pugueu gestionar aquests riscos de manera més eficaç, podeu aconseguir-ne un èxit. Això és quelcom que tocarem una mica més a continuació en alguns dels millors consells sobre el comerç de marges.

Intercanvis de negociació de marges criptogràfics

Per tant, ara heu decidit que voldríeu provar alguna operació de marge. El següent pas més important és que trobeu una plataforma que s’adapti millor a les vostres necessitats individuals. Això és important perquè poden ser els productes de marge i futurs que ofereixen aquestes borses molt diferent.

A la llista següent, fem una ullada a algunes de les plataformes de comerç de marges criptogràfics més conegudes. És important assenyalar que no són, en cap cas, exhaustius i que hi pot haver altres intercanvis que ofereixen productes similars. Assegureu-vos d’investigar abans de començar a utilitzar els serveis d’aquestes borses / corredors.

BitMEX

BitMEX és potser una de les plataformes de negociació de derivats i marges més conegudes que hi ha actualment al mercat. Existeixen des del 2014, operen a Hong Kong i estan registrats a les Seychelles.

Els productes que s’ofereixen a BitMEX són instruments Futures. Es poden considerar anàlogues a la negociació de marges al comptat, amb la diferència que esteu negociant un instrument que es liquidarà i es tancarà en un futur en un preu futur..

BitMEX té una versió a preu spot del seu contracte de futurs i aquest és el seu “intercanvi perpetu“.

Exemple de comerç de marges BitMEX

La plataforma de negociació de futurs BitMEX

Es tracta essencialment d’un contracte de futurs que no té un preu de caducitat. Es comercialitzarà cada dia en funció del moviment del preu de l’actiu subjacent i mai no arribarà a la seva terminació.

Quan es tracta dels efectes de palanquejament de BitMEX, són força elevats. Per exemple, en el seu primer contracte de futurs BTC, l’import mínim que heu de deixar és de l’1% del nocional. Això implica un apalancament de 100 vegades sobre l’actiu subjacent.

Un cop oberta la vostra posició, BitMEX farà un càlcul més refinat del marge de manteniment. No rebrà cap trucada de marge de BitMEX, però es beneficiarà dels vostres fons o, en cas d’esgotament del fons, liquidaran la vostra posició.

BitMEX també té una sèrie d’altres actius de criptomoneda. A la taula següent tenim una llista de les monedes que s’ofereixen a BitMEX, així com el seu marge i les seves comissions de negociació.

Moneda Marge mínim Taker Fee Bonificació del fabricant Comissió de liquidació
Bitcoin 1% 0,0750% (0,0250%) 0,0500%
Ethereum 2% 0,2500% (0,0500%) NA
Litecoin 3% 0,2500% (0,0500%) NA
Bitcoin Cash 5% 0,2500% (0,0500%) NA
Cardano 5% 0,2500% (0,0500%) NA
Ondulació 5% 0,2500% (0,0500%) NA

També hi ha moltes altres coses a tenir en compte a l’hora de negociar amb BitMEX. Teniu moltes més opcions sobre la funcionalitat comercial i la gestió de riscos. Si voleu obtenir una visió general completa, us recomanem que consulteu la nostra revisió completa de BitMEX.

Deribit

Deribit és un altre intercanvi de derivats de Bitcoin que existeix des del 2016. Tenen la seu a Amsterdam, als Països Baixos.

Igual que BitMEX, Deribit també ofereix aquests contractes de futurs pel preu de Bitcoin. No obstant això, Deribit és un dels únics intercanvis d’opcions de criptografia totalment operatius. Proporcionen un mercat per a una gamma d’instruments d’opcions diferents a Bitcoin.

Aquí no detallarem massa les opcions. Això es deu al fet que, tot i que les opcions curtes requereixen marge de publicació, les opcions no són realment instruments de negociació de marges. Podeu llegir la nostra completa guia sobre opcions de criptografia si voleu més informació.

Negociació de marges derivats

Plataforma de derivats amb llibres de comandes per contracte perpetu

Igual que BitMEX, Deribit també té un marge mínim de l’1% en els seus principals futurs de Bitcoin. És important tenir en compte que aquest marge de l’1% no és constant i s’ajustarà en un factor del 0,5% per a cada mida de 100BTC a la posició.

No obstant això, a diferència de BitMEX, Deribit llista el seu marge de manteniment. Està predefinit i té un 0,55% i també s’escala segons la mida de la posició.

Una altra cosa que Deribit té al marge que no s’ofereix en altres borses és el que anomenen el seu “marge de cartera”. Aquesta és una característica interessant que permet als comerciants compensar els requisits de marge en operacions concretes en funció de les posicions que tinguin en altres.

Si voleu obtenir més informació sobre el marge de la cartera, els seus instruments d’opció o més sobre la seva plataforma avançada, podeu llegir la nostra descripció completa de Deribit.

Kraken

Aquells de vosaltres que porteu algun temps al mercat de Bitcoin, sens dubte, haureu sentit a parlar de Kraken. Potser són un dels intercanvis de Bitcoin més antics que es van llançar el 2011. Kraken té la seva seu a San Francisco, als Estats Units.

Són més coneguts per ser un intercanvi de criptografia física, tot i que han començat a oferir serveis similars al comerç de marges. Permeten als usuaris demanar préstecs per prendre posicions en determinades monedes.

A diferència de BitMEX i Deribit, aquests requisits de marge són realment força mansos. El marge mínim que podeu publicar és del 20% del nocional, cosa que implica un apalancament de 5 vegades. Tot i això, encara podeu reduir els actius criptogràfics venent amb fons prestats.

Aquests límits de palanquejament, així com el límit de préstecs totals, variaran en funció del parell que esteu negociant i del nivell de compte que hàgiu verificat. Si voleu obtenir més informació sobre això, consulteu-ne límits de préstecs de marge.

En termes de tarifes, se us cobrarà una tarifa estàndard per obrir la posició, així com una tarifa per traspassar la posició cada 4 hores. Les comissions d’obertura i les despeses de retrocés són les mateixes i són iguals 0,01% per a les posicions base de XBT i USDT i 0,02% per a totes les altres criptomonedes de base.

Si us interessava obtenir més informació sobre la seva plataforma de negociació i les seves opcions per al comerç de criptomonedes físiques, podeu llegir la nostra revisió d’intercanvi de Kraken.

Huobi Pro

Igual que Kraken, Huobi és en realitat un intercanvi físic de Bitcoin que ara ofereix el comerç de marges criptogràfics. Huobi va llançar els seus serveis el 2013 a la Xina i ara té les seves oficines centrals a Singapur. Ara també han obert una filial als EUA.

Igual que BitMEX ha fet amb els seus futurs perpetus, Huobi ha creat la seva pròpia forma de derivats financers i productes de marge. Aquest és el Huobi DM i recentment s’ha posat en marxa com a servei d’intercanvi independent.

Plataforma de contractes Huobi DM

La interfície de negociació Huobi DM amb contractes trimestrals

Igual que un producte d’apostes per a un futur o un spread perpetu, el Huobi DM és un instrument que us proporcionarà una exposició apalancada a l’actiu subjacent. No obstant això, a diferència dels contractes de futurs perpetus, aquests tenen dates de caducitat i es poden liquidar setmanalment, quinzenalment i trimestralment.

Pel que fa a l’apalancament que se us permetrà amb aquests contractes, ofereixen 1X, 5X, 10X i 20X. Per tant, amb un màxim palanquejament de 20X no són tan alts com BitMEX o Deribit, però són més grans que a Kraken.

Huobi també operarà una taxa de marge de manteniment. S’utilitza com a indicador per avaluar el risc que la posició es mogui massa ràpidament cap a la pèrdua de Huobi. A continuació es mostra una fórmula senzilla que mostra com es calcula a la borsa.

MMR = (saldo patrimonial / marge usat) * 100%: factor d’ajust

El coeficient de crida de marge o “Factor d’ajust” variarà en funció del risc de la posició i de l’instrument individual. Quan la taxa de marge de manteniment caigui per sota de 0, Huobi inicialitzarà una liquidació a la vostra posició.

Hi ha molt més a Huobi que el seu comerç de marge i tenen una gran quantitat d’altres productes. Aquí no entrarem en cap detall, però podeu obtenir més informació a la nostra revisió de Huobi Exchange.

Poloniex

Un altre canvi que ofereix serveis de préstec als seus comerciants és el de Poloniex. Són una borsa nord-americana que es va llançar el 2014. També han estat notícies recentment en ser adquirides per Circle Financial.

No només es poden demanar préstecs per operar amb marge a Poloniex, sinó que també es pot optar per estar a l’altra banda com qui ofereix fons. Dit d’una altra manera, podeu ser el proveïdor de marges i obtenir els honoraris que comporta algú que prengui criptogràfic en préstec.

Pel que fa als límits de palanquejament, aquests són els més baixos que s’ofereixen entre les borses actualment. Per exemple, el màxim que permetran a BTC és 2,5X el que implica un marge inicial del 40%.

Préstecs Poloniex a canvi

Plataforma de préstecs BTC a l’intercanvi Poloniex

El que val la pena assenyalar és que, a diferència de BitMEX, Huobi i Deribit, Poloniex requereix que es faci KYC complet abans de començar a negociar amb ells. Tot i que pot ser que això no suposi un trencament per a alguns comerciants, hi ha molts altres que valoren la seva privadesa i no se senten còmodes compartint això.

Hi ha més males notícies per als comerciants de Poloniex amb seu als Estats Units. Només ho han fet recentment va deixar d’oferir les seves funcions de marge i préstec BTC per a aquests operadors.

Probablement, això es deu a les regles que Circle ha establert després de la compra. Tanmateix, aquesta opció encara hauria d’estar disponible per a aquells comerciants que tinguin la seva seu en altres jurisdiccions.

A part de les desafortunades notícies per als comerciants nord-americans i els baixos nivells d’apalancament, Poloniex és un canvi força avançat amb una gran cobertura de monedes. Si voleu més informació sobre la seva plataforma i productes comercials, podeu llegir la nostra ressenya de Poloniex.

Consells principals sobre el comerç de marges

Si heu decidit que voleu avançar a la negociació del marge, haureu d’assegurar-vos que sabeu què utilitzeu les pràctiques recomanades de gestió de riscos a l’hora de col·locar les vostres operacions. Aquests són alguns consells professionals que podeu utilitzar per aprofitar al màxim el vostre comerç de marge:

  • Comença en petit: No hi ha cap raó per accedir amb un palanquejament de 50 a 100 vegades quan comenceu a operar per primera vegada. Haureu de relaxar-vos-hi amb nivells de palanquejament més baixos que no tinguin tant de risc de retrocés. Si és eliminat i liquidat en una posició altament apalancada, és probable que afecti negativament la seva confiança en el futur.
  • Eviteu el palanquejament excessiu: Si es compleix el punt anterior, no és realment necessari superar l’apalança de 50 vegades en cap d’aquests intercanvis. De fet, n’hi ha hagut estudis fets que han demostrat que l’ús de palanquejament excessiu en actius com Bitcoin és menys òptim i pot conduir a una liquidació prematura. Recordeu, fins i tot si una operació va en la direcció que esperava que les fluctuacions a curt termini amb un gran apalancament puguin expulsar-la ràpidament..
  • Utilitzeu Stop Losses: En el cas que una operació acabi anant en direcció contrària, haureu d’aturar les pèrdues adequades. Tots aquests intercanvis enumerats anteriorment tenen funcions de stop loss a les seves comandes i realment no hi ha excusa per no utilitzar-los. Si utilitzeu anàlisis tècniques per informar el vostre negoci, hauríeu de situar aquestes parades en nivells que indiquin una inversió de la tendència. Algunes borses tenen les pèrdues aturades fixades en garantit per defecte. Alguns requereixen que pagueu més pel privilegi (cosa que us recomanem)
  • Invertiu només el que us pugueu permetre: Aquest és bastant obvi, però sovint es passa per alt especialment per als comerciants més nous. Haureu de tenir una quantitat definida de fons que vulgueu participar en un intercanvi, una estratègia comercial i fins i tot un comerç concret. No persegueu mai les pèrdues i no deixeu que les vostres emocions us dificultin el comerç de marges.

Molts d’aquests consells, per descomptat, es relacionaran amb el comerç de criptomonedes en general. També es tracta de saber el que saps, saber el que no i aprendre el que no saps. Si teniu un respecte general pel comerç de marge, hauríeu d’estar bé.

Conclusió

El comerç de marges de criptomoneda és una manera excel·lent d’obtenir rendiments de fons que no són vostres. En realitat, això és el que fan els bancs quan ingressen els seus diners als seus comptes. Utilitzen els fons per generar rendiments més elevats per a la seva pròpia butxaca.

Per descomptat, no sou un banc i els bancs estan recolzats per les agències governamentals.

Tot i això, això no vol dir que no s’apliquin les seves finances. Sempre que tingueu una estratègia de negociació criptogràfica adequada i tingueu els protocols de gestió de riscos adequats, el comerç de marges pot ser una opció atractiva..

Per descomptat, no cal dir que sempre s’ha de fer Feu la vostra pròpia investigació (DYOR). Això és especialment cert per als productes amb marge criptogràfic altament apalancat.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me