WCX Review: Visió general de l’intercanvi complet

WCX és una nova plataforma de comerç criptogràfic que va llançar els seus serveis el 2017 i ha anat augmentant la seva base d’usuaris.

Ofereixen un servei de negociació apalancat que ofereix més de 150 actius al comerç i que només accepta finançament en Bitcoin. La plataforma també ha atret força premsa a causa de la seva venda multitudinària l’any passat.

Tot i això, es pot confiar realment en un intercanvi tan nou?

En aquesta revisió de WCX, aprofundirem en l’intercanvi i analitzarem la seva seguretat, palanquejament i reputació. També us donarem alguns consells principals a l’hora de negociar amb ells.

Visió general

WCX té seu a Suïssa i va ser fundada per dos ex enginyers d’Apple. Aquests inclouen Amatsu Soyoobu i Tagawa Hayashida. Volien crear una corredoria que evités els desafiaments d’utilitzar el fiat tradicional per a comptes de finançament.

Des del llançament de l’intercanvi, han anat augmentant la seva base d’usuaris i el seu volum. Per exemple, han afirmat que l’intercanvi ha vist créixer més de 125.000 comerciants de més de 189 països.

WCX és un intercanvi de negociació de marges criptogràfics que significa que esteu negociant la seva gamma d’actius amb palanquejament. Els vostres guanys i pèrdues a la borsa s’amplien per un determinat factor. Això fa que WCX s’assembli a un intercanvi de futurs com BitMEX o un corredor de CFD com IQ Option.

L’intercanvi no està regulat fins ara i, com a tal, hi ha diversos països que no poden oferir els seus serveis. Aquests inclouen EUA, Cuba, Iran i Síria. I, si bé l’intercanvi pot oferir els seus serveis a clients europeus, l’apalancament que se’ls permet està limitat a un màxim de 30: 1 segons les directrius de l’ESMA.

Tot i que WCX només té finançament a Bitcoin, tenen una àmplia gamma d’actius que podeu negociar a la borsa. Aquests inclouen nombrosos parells de criptografia, divises, renda variable i productes bàsics. Podeu veure una llista completa de tots els actius que es cotitzen a la borsa aquí.

Palanquejament WCX

Quan cotitzeu al marge, bàsicament comercieu amb diners manllevats. Esteu establint un percentatge determinat per al “marge” i el propi canvi cobreix la resta de la posició.

Per tant, la vostra posició efectiva només és la quantitat que heu deixat pel marge. En aquest cas, la vostra posició s’amplia amb un determinat factor sobre la inversió inicial. Aquest factor s’anomena “palanquejament”.

Per exemple, si se us demana que deixeu un marge del 5%, significa que el 95% de la posició és diners prestats i que esteu apalancats 20: 1. Si se us demana que deixeu un marge de l’1%, el vostre palanquejament és de 100: 1.

Això augmenta els guanys del vostre compte en una posició rendible. Per descomptat, també augmenta les pèrdues, de manera que de vegades es veu com una potent espasa de doble tall. Si esteu negociant amb nivells de palanquejament elevats, haureu de practicar una gestió de riscos adequada.


Pel que fa als nivells de palanquejament a WCX, varien des de 15x fins a 300x. Els límits inferiors de palanquejament es reserven per als seus parells de criptomonedes, ja que són més volàtils. Això els situa en línia amb altres borses i corredors.

WCX Trading palanquejat

Avantatges de negociar a WCX

Tot i això, amb un palanquejament 300: 1 als seus parells de divises, estan més ben posicionats que altres corredors de CFD com Plus500. Per descomptat, aquest nivell de palanquejament dependrà de la vostra ubicació.

WCX gestionarà la pèrdua de posicions mitjançant una liquidació automàtica. Si la vostra posició ha perdut el 80% del valor patrimonial, tancaran la negociació. La liquidació de tots els seus contractes es produeix a les 12 UTC cada dia.

També operen un fons d’assegurances a la borsa que intentarà solucionar els dèficits que es produeixin en cas que hi hagi més comerciants guanyadors que comerciants perdedors. Aquest fons d’assegurances està construït i mantingut per WCX.

Tarifes WCX

Les tarifes solen ser un dels punts més importants per a qualsevol comerciant. Amb molts corredors hi ha comissions ocultes i, de vegades, fins i tot una petita comissió pot afectar la rendibilitat del comerciant en un horitzó a llarg termini.

L’interessant de WCX és el seu model de tarifa únic. A diferència dels altres corredors i borses de CFD, no cobren cap comissió de negociació per entrar / sortir d’una posició. Només cobren una comissió de “decadència” que podeu considerar com la comissió de finançament o d’un dia per un altre que apliquen altres corredors per transferir posicions.

Es tracta bàsicament d’un percentatge de comissions que es carregaran al vostre compte pels fons que heu prestat per mantenir la posició oberta. A WCX, es cobrarà a totes les posicions que estiguin obertes durant més de 24 hores. A continuació es mostren algunes estadístiques sobre les mides màximes de comerç, l’apalancament i la decadència dels principals parells de criptografia.

Parella Mida màxima Apalancament màxim Decaïment
ADA / USD 5 BTC 5x -0,3%
BTC / USD 20 BTC 20x -0,05%
EOS / USD 5 BTC 10x -0,3%
ETC / USD 5 BTC 10x -0,3%
ETH / USD 10 BTC 10x -0,05%
LTC / USD 10 BTC 10x -0,05%
NEO / USD 5 BTC 5x -0,4%
TRX / USD 5 BTC 5x -0,4%
XRP / USD 5 BTC 5x -0,5%

Aquests són només un petit subconjunt de tots els actius, de manera que podeu veure la decadència dels altres actius de visió general dels mercats pàgina. No obstant això, les taxes de decadència d’altres actius, com ara les divises, són molt menys costoses i arriben al voltant del -0,024%.

Un dels avantatges de ser un intercanvi completament finançat per Bitcoin és que no hi ha comissions per pagaments i retirades. Tot es processa a la cadena de blocs amb total transparència. Si esteu retirant Bitcoin, és possible que hagueu de pagar una tarifa de miner, però no estan relacionats amb WCX i són relativament mínims.

WCX Security

La seguretat de l’intercanvi és una de les consideracions més importants en l’actualitat. Els hacks de criptomoneda són una de les amenaces més grans als quals s’enfronten els intercanvis i hi ha hagut nombrosos exemples en els darrers anys..

WCX ha detallat acuradament els seus protocols de seguretat en el seu documents. Sembla que cobreixen la majoria de les coses des del punt de vista del servidor d’intercanvi i del client.

Seguretat d’intercanvi

En primer lloc, i potser el més important, WCX opera una política d’emmagatzematge en fred. Més del 98% de les seves monedes s’emmagatzemen fora de línia en un entorn segur allunyat de l’amenaça dels pirates informàtics i altres amenaces.

Només hi ha una petita part dels seus fons que es mantenen en línia a les “carteres calentes” per tal de facilitar els seus pagaments i retirades. Fins i tot llavors, operaran una transferència de signatures múltiples d’aquests fons a la cartera d’interès.

Pel que fa a l’arquitectura del servidor a l’intercanvi, tenen nombroses subxarxes i zones de disponibilitat que intentaran protegir el trànsit amb un encaminament estricte, tallafocs i control d’accés per limitar l’exposició..

També tenen una protecció DDoS avançada per protegir-se dels atacs de denegació de servei. Finalment, fan una còpia de seguretat i xifren totes les dades del lloc, cosa que significa que els vostres documents i contrasenyes importants no es poden llegir fins i tot si s’hi accedeix..

Seguretat de la comunicació

SSL WCX

Verifiqueu el certificat SSL

Com passa amb la majoria de llocs actualment, WCX disposa d’un xifratge SSL complet al seu lloc web, cosa que significa que la vostra comunicació amb l’intercanvi està protegida i no és susceptible als espionatges en línia.

El certificat també us ajuda a identificar si heu aterrat accidentalment en un lloc de pesca d’un pirata informàtic. Això es deu al fet que en el moment que atereu a una pàgina que no té el cadenat al navegador, és possible que el lloc no sigui el de WCX.

Seguretat del client

Encara que hi hagi una situació en què aterriu en un lloc de pesca i la vostra contrasenya estigui compromesa, WCX disposa d’una gamma de protocols de seguretat del costat del client o de l’usuari que us ajudaran a protegir el vostre compte..

El més important és l’autenticació de 2 factors. Això funcionarà com un backstop per iniciar la sessió i enviar fons del vostre compte. L’hacker haurà de tenir accés al vostre telèfon per poder accedir realment al vostre compte. Això no està activat per defecte, així que voldreu fer-ho en el moment que inicieu la sessió.

En segon lloc, per evitar que un pirata informàtic irrompi al vostre compte endevinant constantment la vostra contrasenya, WCX també té proteccions. S’anomenen atacs de “força bruta” i l’intercanvi requereix que es completin captchas per evitar aquests atacs automatitzats.

Registra’t & Inscripció

Si heu decidit que voleu provar WCX, haureu de registrar un compte. Per fer-ho, necessiten que proporcioneu la vostra adreça de correu electrònic, contrasenya i un nom.

Formulari d’inscripció WCX

Formulari d’inscripció a WCX en fer el registre

Un cop emplenat el formulari, haureu de verificar la vostra adreça de correu electrònic. Us enviaran un enllaç de verificació al vostre correu electrònic que hauríeu de seguir. Un cop hàgiu tornat a iniciar la sessió al vostre compte, podreu optar per executar-lo com a compte de demostració o completar el KYC per a un compte en viu..

Compte de demostració

Si voleu provar la plataforma i veure com us funciona, podeu començar amb el compte de demostració. Amb això, WCX us proporcionarà 10 BTC de fons de demostració que podreu negociar amb tota la funcionalitat del compte.

Aquest compte de demostració també no inclou cap cadena adjunta i podeu practicar-lo al vostre cor. Alguns altres corredors de CFD ofereixen comptes de demostració i són una forma no amenaçadora de practicar sense arriscar els vostres fons reals..

Compte en directe & KYC

Si heu estat negociant durant un temps amb un compte de demostració i esteu preparat per accedir al compte en viu, haureu de verificar-lo completament. A diferència d’alguns altres intercanvis de criptografia apalancats, WCX requereix KYC complet per estar en línia amb la normativa.

Comerç de verificació WCX

Finalització de la verificació a WCX

Per completar aquest KYC, us demanaran informació sobre vosaltres, com ara la vostra adreça, DOB i nom complet. Un cop s’hagi completat, us hauran d’enviar un document d’identitat amb fotografia emès pel govern, així com una prova d’adreça (no superior a 3 mesos).

L’últim que haureu de fer és fer-vos una selfie amb l’identificador i un tros de paper amb el domini WCX escrit. Això es fa per assegurar-vos que realment sou vosaltres qui intenteu registrar el compte i no un lladre d’identitat.

Dipòsits i retirades

Si operareu al compte en directe, haureu de finançar-lo. Com es va esmentar, WCX és un intercanvi exclusiu de Bitcoin, cosa que significa que no hi ha cap funcionalitat de finançament fiduciari (targetes de crèdit, cablejat, etc.)

Tot i que això pot limitar alguns comerciants que prefereixen utilitzar aquests mitjans de finançament, sí que fa que el procés sigui més transparent, més ràpid i més barat. A més, atès el fàcil que és comprar Bitcoin amb moneda fiduciària en aquests dies, no hauria de ser realment un problema.

Per finançar el vostre compte, només heu de prémer el botó “ingressar” de la plataforma. Us presentaran una cartera generada per intercanvi que tindrà una adreça de Bitcoin. A continuació, podeu enviar els vostres fons a aquesta adreça i un cop rebuda la transacció 2 confirmacions llavors es carregarà al vostre compte.

El procés de retirada és igual de senzill. Aneu al botó “retirar” de l’opció de gestió de comptes i us demanarà la vostra adreça personal de Bitcoin. Per confirmar la retirada, s’enviarà un enllaç al vostre correu electrònic i se us demanarà que confirmeu mitjançant l’autenticació de dos factors (si està activada).

Plataforma de negociació WCX

Un cop tingueu un compte i comenceu a operar, passareu més del 90% del vostre temps a la seva plataforma comercial. Per tant, analitzem en profunditat la seva tecnologia comercial i la seva funcionalitat de plataforma.

Quan obriu la plataforma, se us mostrarà directament amb la interfície d’usuari principal. Teniu tots els mercats que podeu negociar a la part superior i els gràfics principals al centre. A la dreta, a la barra lateral, teniu els formularis de comanda.

Plataforma de negociació WCX

Interfície d’usuari de la principal plataforma de negociació WCX

A la part superior dreta teniu accés a tota l’administració del vostre compte i, a la part inferior, podeu alternar entre les comandes anteriors, les comandes obertes i el vostre historial de finançament / negociació. També teniu un botó ràpid de finançament i retirada on es troba el formulari de comanda.

Pel que fa al gràfic en si, WCX ha integrat els gràfics Tradingview a la seva plataforma. Aquesta és una tecnologia de gràfics ben coneguda que fan servir analistes tècnics per completar la major part dels seus gràfics.

Tecnologia Tradingview també s’utilitza àmpliament en diferents intercanvis. Això vol dir que un cop hàgiu après a utilitzar els gràfics i complementar el vostre comerç amb ells, teniu flexibilitat a l’hora de triar la vostra opció d’intercanvi..

Realització de comandes

Fent un cop d’ull als formularis de comanda, està ben posicionat per fer operacions fàcils i ràpides. Si busqueu una comanda de mercat ràpida al preu actual, només haureu d’introduir l’import que voleu canviar, així com el palanquejament..

Formulari de comanda WCX

Formulari de comanda estàndard WCX a la dreta amb avançat a l’esquerra

També podeu canviar la moneda si preferiu calcular les vostres posicions en fiat en lloc de en BTC. El desglossament de la comanda apareixerà a sota, així com la quantitat de marge que es requerirà per obrir la posició.

També hi ha un formulari de comanda “avançat”, però els altres únics que podeu fer són una comanda límit amb un stop loss definit i obtenir beneficis. Animem els comerciants a fer ús d’aquestes stop pèrdues, especialment quan esteu negociant amb apalancament.

Això no arriba a una sèrie d’altres borses i corredors que tenen una àmplia gamma d’opcions de comanda. Aquestes poden ser eines essencials, especialment per a aquells comerciants que necessiten més opcions amb les seves comandes límit i de parada.

API WCX

Si sou desenvolupador i voleu codificar els vostres propis robots o algorismes de negociació, podeu fer servir el fitxer API WCX. WCX compta amb un portal web i una API REST que estan disponibles per a tots els comerciants.

És important tenir en compte que WCX té límits de tarifes a la seva API. Això es fa per evitar l’abús d’alguns comerciants que envien massa sol·licituds a WCX. Actualment, aquest límit és de 5 sol·licituds per segon per adreça IP.

Si voleu començar a utilitzar l’API, haureu d’obtenir la vostra clau API. Això permetrà a l’API WCX identificar les vostres sol·licituds i, per tant, respondre-hi amb la informació necessària. Podeu obtenir la vostra clau API a la configuració de gestió del compte.

Aquí teniu l’opció de generar la clau i podeu decidir si voleu que sigui la clau Llegir, escriure o canviar. Aquesta última opció permet la màxima funcionalitat amb tots els permisos i permetrà que el vostre bot faci comerços.

WCX API Trading

Generació de la vostra clau API (superior) amb la clau resultant i secreta (inferior)

Un cop fet això, generarà la clau i la presentarà a continuació. Mantingueu aquestes contrasenyes i claus segures i allunyades dels ulls indiscrets. També heu de tenir molta cura amb aquestes claus quan es tracta de robots de tercers, ja que poden ser maliciosos. Assegureu-vos que podeu examinar el codi Bots.

Finalment, si voleu assegurar-vos que l’API estigués completament en funcionament i que respongués, podríeu dirigir-vos a la seva pàgina d’estat. Això us mostrarà el temps mitjà de resposta a les sol·licituds d’API.

Programa de referència WCX

Si heu quedat satisfets amb l’experiència a WCX, l’intercanvi us ofereix la possibilitat de referir-ne d’altres. Això es fa a través del seu programa de referència i també pot ser una bona manera d’obtenir ingressos derivats.

De fet, les comissions de WCX són de fet força atractives en comparació amb algunes de les altres borses. Ofereixen fins a un 50% de la quota d’ingressos sobre les comissions que realitza l’intercanvi. Si ho comparéssim amb Binance, que ofereix un 40% o BitMEX, que ofereix un 10%.

També hi ha un avantatge per a aquelles persones que consulteu la plataforma. Els rebran un descompte de les seves pèrdues del 10% durant els tres primers mesos. Això és més atractiu que el simple “descompte de comissions” que han ofert altres borses.

Si voleu començar a derivar persones a la plataforma, haureu d’obtenir el vostre enllaç de referència. Es troba dins de la derivació secció del compte.

Enllaç de referència de WCX

Obtenir l’enllaç de referència a la plataforma WCX

Un cop tingueu l’enllaç, podeu començar a promocionar-lo o enviar-lo als vostres amics. També podeu tornar al tauler de referència per fer un seguiment dels registres que heu capturat i quant us han guanyat.

El que no ens va agradar

Per descomptat, cap revisió seria completa sense fer una ullada a algunes coses que creiem que necessitaven millorar. Pot ser que es tracti de coses que WCX ha de treballar, però que cal mencionar.

En primer lloc, han d’intentar millorar la funcionalitat de la comanda a la seva plataforma comercial. Tot i que tenen els gràfics de tradingview, no podeu treure el màxim profit de les vostres anàlisis si no teniu un ventall d’opcions de negociació i d’ordre.

En segon lloc, WCX no ha ofert cap aplicació mòbil ni cap client de PC per a la descàrrega dels seus comerciants. Això significa que haurà de complir-se amb la plataforma basada en web, que de vegades no és tan eficient com una versió d’escriptori. De la mateixa manera, és bastant difícil operar amb un telèfon mòbil a través del navegador.

Per últim, es tracta d’un intercanvi complet de KYC. Això significa que no podeu negociar amb un compte anònim i que heu d’enviar tots els vostres documents. Tot i que això sembla ser la norma ara, encara hi ha una sèrie d’intercanvis que no ho requereixen, com ara BitMEX i Deribit.

Aquesta és, per descomptat, una preferència personal i a alguns comerciants no els importen les comprovacions de KYC, mentre que a altres els pot semblar una invasió de la privadesa. Al cap i a la fi, només tracten a Bitcoin, on la privadesa és un dels seus principals casos d’ús.

Conclusió

WCX sembla ser un intercanvi relativament atractiu que oferirà als comerciants els avantatges d’un alt apalancament en diversos actius diferents. Atès que només accepten finançament a Bitcoin, han facilitat que la gent enviï diners als seus comptes.

A més, la seva manca de comissions comercials és un gran punt de venda que probablement atraurà a molts comerciants que veuen que els seus marges són consumits per les comissions excessives. També són un dels pocs intercanvis i corredors que permeten als comerciants entrar en posicions de fins a 300 vegades a Forex.

Per descomptat, hi va haver algunes coses que no ens van agradar, però la majoria pot ser que el canvi es trobi encara en les seves fases inicials. Potser tenen en compte aquestes perspectives a mesura que presenten noves funcionalitats.

Per tant, si busqueu una plataforma relativament fàcil d’utilitzar que us permeti canviar diversos mercats amb palanquejament, s’hauria de considerar WCX.

Imatge destacada mitjançant WCX

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me