Waves Review: Protocol d’intercanvi descentralitzat pioner

Waves és un dels pocs projectes de criptomoneda que ha resistit la prova del temps. Mentre que Waves es refereix generalment a la pròpia moneda digital (WAVES), també és el nom de la plataforma Blockchain Waves. Com haureu endevinat, la criptomoneda Waves és el testimoni utilitzat a la plataforma Blockchain Waves.

Creada inicialment per simplificar el procés de tokenització d’actius i les transferències de criptografia i fiat, la plataforma Waves Blockchain ha evolucionat des de llavors per donar suport als contractes intel·ligents i al desenvolupament de dApps. Waves és la moneda que s’utilitza per encunyar fitxes, processar transaccions i premiar els miners d’aquest ecosistema.

beneficis de Waves

Avantatges de construir sobre ones

Des dels seus inicis, Waves n’ha tingut un objectiu en ment: l’adopció massiva de tecnologies blockchain. Per assolir aquest objectiu, s’ha centrat en l’experiència dels usuaris i en la creació de relacions amb institucions heretades tant del sector públic com del privat.

Com veureu, Waves va ser i continua sent un dels líders en criptografia, introduint tecnologies com un dels primers intercanvis descentralitzats (DEX) i assegurant múltiples associacions amb institucions heretades en un moment en què altres projectes acabaven de començar. al món de la criptomoneda.

Qui va fer onades?

Waves va ser fundada el 2016 pel físic teòric ucraïnès, Sasha Ivanov. Abans de crear Waves, Ivanov va ser un dels cofundadors de la plataforma fiat a criptografia Coinmat. També va participar molt en el desenvolupament de la cadena de blocs NXT (NXT), que es va assenyalar al Llibre blanc de les ones com la principal inspiració darrere de la plataforma Waves Blockchain.

Ivanov va notar un defecte crític en criptomoneda i blockchain: la facilitat d’adopció. Segons ell, aquesta qüestió és doble. En primer lloc, l’experiència d’usuari de la compra, el comerç i l’emmagatzematge de criptomonedes pot ser extremadament confusa. Com a resultat, aprendre a comprar, negociar i emmagatzemar criptomoneda sol implicar una corba d’aprenentatge forta, que fa fonamentalment la criptografia menys agradable per a la persona mitjana.

Ones Sasha Ivanov

Shasha Ivanov. Imatge via Mitjà

El segon número és que les institucions heretades són escèptics de cadenes de blocs de codi obert descentralitzades. Molts consideren la noció de coses com un llibre major distribuït com un risc de seguretat més que un benefici operatiu.

Per empitjorar les coses, aquells que s’encarreguen de decidir si s’han d’integrar o no les solucions blockchain al seu negoci poden tenir dificultats importants per entendre la tecnologia subjacent i fer-los descartar per complet..

Per a què es van fer les ones?

Waves va ser dissenyat per abordar la confusa experiència d’usuari de criptomonedes i portar tecnologies blockchain a institucions heretades. Es tracta de crear la millor experiència d’usuari possible mitjançant la implementació d’interfases que siguin familiars per a la persona mitjana.

En un Entrevista del 2018 Ivanov va afirmar que l’equip principal de Waves estava format per 15 persones, de les quals 10 es van centrar exclusivament en el desenvolupament de front-end per a l’ecosistema Waves. Aquests desenvolupadors se centren a imitar els dissenys i dissenys que es troben als llocs web d’entitats com ara bancs.

Moneda Whopper

Imatge via Twitter

Per atraure les empreses, Waves ha estat negociant activament i recopilant comentaris d’empreses privades sobre la creació de la solució blockchain ideal. Ivanov fins i tot ha arribat a crear projectes de blockchain separats com Vlostok i Waves Enterprise per satisfer les demandes específiques de les empreses..

Aquesta dedicació ha creat una reputació favorable per a l’equip que hi ha darrere de Waves a l’Europa de l’Est, i fins i tot a Rússia, on les regulacions sobre criptomonedes i blockchain segueixen sent estrictes. Cas i punt: el 2017, Waves es va associar amb Burger King per crear un “Whoppercoin”Testimoni que es podia bescanviar als restaurants participants de Rússia.

L’ICO de les ones

Waves va recaptar més de 16,4 milions de dòlars en Bitcoin durant la seva ICO, que va durar d’abril de 2016 a maig de 2016. En aquell moment, això equivalia a uns 30.000 Bitcoin i cada testimoni d’Ones es va vendre als inversors per un valor de 38 mil Satoshis, al voltant de 19 cèntims de dòlars.

A diferència de moltes altres ICO, el token Waves es va crear a la seva pròpia cadena de blocs nativa i es va dipositar a les carteres dels inversors de la plataforma Waves Blockchain quan la xarxa principal de Waves va entrar en funcionament uns mesos després.

La cadena de blocs d’ones

La cadena de blocs d’Ones ha experimentat molts canvis des que es va introduir per primera vegada el 2016. Tot i aquests canvis, la seva estructura s’ha mantingut igual. La cadena de blocs Waves es va codificar inicialment a Scala (una versió modificada de Javascript) i es va construir mitjançant la plataforma Scorex que es descriu al llibre blanc de Waves com “un enfocament [que utilitza] l’estat de la xarxa actual com a alternativa a l’historial complet de transaccions” com a referència per a consens. Això permet que Waves eviti la “inflació de blockchain” experimentada per algunes altres criptomonedes.

Com funciona l’ona

Com funciona l’ona. Imatge Font

La cadena de blocs Waves es va dissenyar inicialment amb dues capes. La primera és la capa “core” i està centralitzada, formada per “nodes complets” que tenen un registre complet de totes les transaccions a la cadena de blocs i proporcionen la potència de càlcul per mantenir la xarxa..

La segona capa és la capa “externa” i està descentralitzada, formada per més nodes lleugers que només contenen un registre de les transaccions més recents i les transmeten a nodes complets per registrar-los a la cadena de blocs d’ones..

Si hi ha discrepàncies entre els historials de transaccions, la cadena de blocs es bifurca temporalment fins que s’identifica la versió correcta en funció de la bifurcació que dura més. Els nodes lleugers també poden crear extensions de programa personalitzades a la cadena de blocs mitjançant Javascript. Aquests connectors en realitat no modifiquen la cadena de blocs bàsica, sinó que s’assemblen a les aplicacions de l’App Store d’Apple o de Google Play Store..

Com s’exploten les ones?

El consens sobre la cadena de blocs d’Ones s’aconsegueix mitjançant un nou mecanisme doblat Prova de participació en arrendament (LPoS). Igual que la prova d’estaca (PoS), cada node complet de la cadena de blocs d’ones que manté un saldo d’ones té una oportunitat proporcional al seu saldo per produir un bloc.

La L de LPoS prové del fet que els nodes lleugers poden “arrendar” la seva participació a qualsevol node complet que vulguin. Això augmenta les possibilitats que el node complet produeixi un bloc i rebi una recompensa, que després es comparteix amb els nodes lleugers que van llogar les seves participacions.

Mecanisme LPoS

Visió general del mecanisme LPoS. Imatge Font

Tot i que les recompenses de mineria es paguen a Waves, els operadors de nodes complets tenen l’opció de pagar recompenses a nodes lleugers en altres actius simbolitzats de la cadena de blocs Waves. Inicialment, els nodes complets necessitaven tenir un bonic 10.000 Waves per contribuir a la cadena de blocs principal.

El 2018, es va reduir a 1.000 ones després de vot de la comunitat. La comunitat Waves pot votar per canviar la participació cada 100 mil blocs (aproximadament cada 70 dies) per tenir en compte el preu de mercat canviant del testimoni Waves. Això garanteix que les barreres a la mineria no siguin excessivament altes i que els miners rebin una recompensa adequada.

Què fa The Waves Blockchain

La cadena de blocs Waves es va dissenyar inicialment per facilitar la transferència de moneda fiduciària i criptomoneda i per optimitzar la tokenització d’actius. Mitjançant la plataforma Waves, els usuaris podien dipositar nombroses criptomonedes i monedes fiduciàries a través de proveïdors de serveis externs de “passarel·la”.

Aquests actius es podrien enviar a través de la plataforma Waves com a fitxes i després retirar-los de nou a la seva forma original de criptografia o fiat a través d’una passarel·la. Es pot accedir a tot això descarregant l’extensió Waves al navegador!

Mecanisme LPoS

Captura de pantalla de l’extensió del navegador Waves. Imatge Font

Això pot ser una mica complicat per embolicar el cap, així que aquí teniu un exemple senzill.

Imagineu que volíeu enviar 100 dòlars nord-americans mitjançant la plataforma Waves. Pagueu amb targeta de crèdit o envieu una transferència bancària a un proveïdor de serveis de passarel·la, com ara Simplex. Després que Waves rebés el pagament, dipositarien 100 tokens a la vostra cartera de Waves.

A continuació, enviaríeu els USD simbolitzats al vostre amic o membre de la família, que tornaria a convertir els tokens de 100 USD en 100 USD per una comissió. Aleshores farien el mateix o similar proveïdor de passarel·la per enviar els diners al seu banc. Aquest sistema va ser força brillant, ja que va desplaçar la càrrega de qualsevol normativa de Know Your Customer (KYC) i contra el blanqueig de diners (AML) de la plataforma Waves als proveïdors de serveis de passarel·la.

Respecte a la tokenització, qualsevol usuari podria crear un testimoni personalitzat en qüestió de segons a la plataforma Waves per una tarifa de només 1 Wave. El més important és que aquests tokens es podrien negociar fàcilment amb altres recursos tokenitzats mitjançant la plataforma Waves.

Això va ser vist per molts com un canvi de joc al món de la tokenització, ja que altres fitxes generalment havien d’aconseguir una reputació considerable abans de poder ser intercanviats en qualsevol canvi per altres actius. Des d’aleshores, Waves ha afegit una infinitat de funcionalitats a la seva plataforma i també ha fet canvis a la seva cadena de blocs que s’entenen millor examinant el seu full de ruta..

Full de ruta d’ones

Igual que molts projectes de criptomonedes, el full de ruta de les ones és una mica difícil de seguir. Les ones van establir el primer full de ruta a Medium el 2017 i detallava què havia aconseguit des del 2016 i què pretenien assolir el 2018.

Al gener de 2019, es va esbossar Waves un altre full de ruta amb fites de desenvolupament d’aquest any. A l’agost de 2019, Waves va compartir una imatge en un fil de Reddit del que esperen aconseguir el 2020-2021.

Fins ara han aconseguit tot el que apareix a les seves llistes de tasques, que incloïen una actualització a la seva cadena de blocs anomenada Waves-NG que va augmentar les transaccions per segon (TPS) d’1 a 100, llançant l’intercanvi descentralitzat Waves (DEX), introduint Waves explorador de blockchain i fins i tot creant un llenguatge de codificació simplificat anomenat RIDE que s’utilitza per fer contractes intel·ligents.

Vegem de prop els seus desenvolupaments recents i això significa que Waves tindrà futur.

Full de ruta d’ones 2019

El 2019 va generar una nova marea per a Waves. El llenguatge RIDE es va modificar per permetre la creació d’aplicacions descentralitzades (dApps) a la cadena de blocs d’ones. Això va afegir una “tercera capa” a la seva cadena de blocs i també va introduir dos elements nous a l’ecosistema d’ones: actius intel·ligents i comptes intel·ligents (en termes de laics, actius programables i condicions personalitzades per confirmar una transacció).

RIDE Per a dApps Waves

Visió general de RIDE per a dApps

Ones també tancar el Waves DEX i va posar Waves Exchange al seu lloc. Com a plataforma de negociació de criptomonedes híbrides, Waves Exchange pretén combinar la seguretat dels intercanvis descentralitzats amb els avantatges dels intercanvis centralitzats..

Full de ruta d’ones 2020 i més enllà

La imatge que veieu a sobre és el full de ruta final detallat per Waves. Malauradament, no conté molts detalls i el fil de Reddit on es va publicar proporciona més aclariments (tingueu en compte que VST és el testimoni originari de la cadena de blocs Vostok creada per Ivanov per a ús empresarial).

A més d’aquesta imatge, l’últim missatge públic de Waves que s’assembla a un full de ruta sembla ser un Article mitjà a partir del març del 2019. Detalla com Waves pretén ser un dels pioners de Web3.0: una Internet ràpida i eficient que incorpora tecnologies com la intel·ligència artificial, el processament del llenguatge natural, la cadena de blocs i (esperem) la descentralització.

Full de ruta d’ones 2020

Full de ruta d’ones per al 2020. Imatge via Reddit

Segons el document, Waves ha d’anar “més enllà de la cripto-comunitat” per aconseguir l’adopció massiva de tecnologies blockchain, inclosa la criptomoneda. Aquest article conclou amb la següent afirmació:

Ja no fem tecnologia blockchain; és només una part d’una imatge més gran. Ens estem convertint en la primera empresa que se centra exclusivament en aplicacions WEB3.0 monetitzables. Volem convertir-nos en un dels primers Google o Facebook del futur Internet.

Anàlisi de preus d’ones

D’entrada, el rendiment de Waves com a actiu és bastant coherent amb la majoria d’altres criptomonedes. És a dir, quan es va introduir al mercat el juny del 2016, el preu de Waves va caure de poc més d’1 $ USD a uns 20 cèntims de dòlar en les dues primeres setmanes (que va ser proper al cost per testimoni a l’etapa ICO).

Els preus van romandre plans fins a la cursa alcista del 2017-2018, quan Waves es va convertir en una de les criptomonedes més grans per capitalització de mercat en el seu màxim històric de més de 18 $ USD per moneda. Amb un subministrament en circulació de 100 milions, això li va donar un límit de mercat impressionant de més de 1.800 milions de dòlars en el seu moment màxim.

Rendiment del preu Waves

Rendiment del preu WAVES. Imatge via CMC

Tot i que Waves no ha estat a punt de recuperar els seus màxims anteriors, des de llavors ha aconseguit mantenir un nivell de suport d’uns 1 $ USD. Això contrasta amb moltes altres criptomonedes que es van deixar reposar al ciberespai després que el que quedava dels inversors minoristes va fugir del mercat després de la caiguda de criptografia de desembre de 2018.

A més, els que van participar al Waves ICO segueixen sent verds en un 500% saludable. Waves també continua sent una de les criptomonedes més importants per capitalització de mercat, classificada en el lloc 58 en el moment de la redacció.

On es poden comprar onades?

Si voleu comprar Waves, esteu de sort. Segons CoinMarketCap, Waves té una enorme quantitat de 132 parells comercials en més de dues dotzenes de borses, inclosa la Waves Exchange.

Això no és massa sorprenent quan recordeu l’enfermament de Sasha Ivanov sobre la creació d’associacions dins i fora de la comunitat criptogràfica. Tot i que no tots els intercanvis on apareixen Waves són de confiança o són especialment fiables, la llista inclou Binance, Huobi, OkEx i Kraken.

Binance WAVES

Registreu-vos a Binance i compreu WAVES

Una ràpida exploració de l’aparellament de mercats en aquestes borses mostra una distribució extraordinàriament uniforme del volum de negociació diari d’uns 33 milions de dòlars americans de Waves. Tot i que heu de desplaçar-vos una mica cap avall pels parells fins que vegeu un nom conegut com Binance, no hi ha escassetat de volum de negociació en els 40 primers parells.

Això vol dir que, independentment de l’intercanvi que preferiu utilitzar, Waves probablement hi sigui!

Waves Crypto Wallets

Si voleu emmagatzemar el vostre testimoni Waves, teniu moltes opcions. De fet, a principis d’aquest any hem cobert una llista de les millors carteres d’ones.

Tot i que Waves es basa en la cadena de blocs Waves, hi ha aproximadament una dotzena de carteres de criptomonedes digitals i físiques que admeten el seu emmagatzematge. Entre les carteres de criptomoneda digitals notables per a Waves s’inclouen Atomic Wallet, Trust Wallet i Waves Exchange / wallet. De moment, les úniques carteres de maquinari que poden emmagatzemar Waves són el Ledger Nano S i el Ledger Nano X.

Feu el que feu, no sigueu temeraris i deixeu el vostre testimoni Waves en un intercanvi regular. Recordeu sempre l’etern mantra del comerç de criptomonedes: no les vostres claus, ni la vostra criptografia!

La nostra opinió sobre les ones

Ens agraden les ones. És rar que un projecte de criptomoneda sigui capaç de fer millores tan increïbles en un període de temps tan curt. Les ones probablement ho deuen a la seva estructura més centralitzada.

A diferència de la majoria dels altres projectes de criptomonedes, la cadena de blocs central està centralitzada en mans de l’equip de desenvolupament Waves. Mentre que el gran exèrcit de desenvolupadors d’altres cadenes de blocs com Ethereum ha d’assolir un cert grau de consens sobre un canvi o arriscar-se a una forquilla, Waves és efectivament immune a aquest problema.

Tot i que aquest aspecte de la centralització pot donar un avantatge a Waves de moment, no està clar si superarà a llarg termini projectes similars a l’espai. És possible que alguns de vosaltres estigueu familiaritzats amb la dita “sols aneu més ràpid, però junts aneu més enllà”.

L’equip de desenvolupament de Waves és alguna cosa més que Sasha Ivanov, però fonamentalment consisteix en una petita tribu d’individus afins. Per contra, les cadenes de blocs de codi obert realment aporten opinions i idees externes. Tot i que poden trigar més a implementar-se, aporten la innovació necessària per proporcionar les millors solucions a problemes com l’escalabilitat, la privadesa i la descentralització..

Waves és realment una “criptomoneda”??

També hi ha un altre problema peculiar en l’enfocament de Waves sobre l’adopció massiva. Ivanov ha estat molt apassionat per col·laborar amb institucions heretades en finances, inclosos els proveïdors de pagaments i els bancs. Tanmateix, gairebé tots els altres projectes de criptomoneda intenten substituir aquestes intuïcions i, eventualment, poden aconseguir-ho.

A mesura que les tecnologies descentralitzades de blockchain continuen erosionant les bases de les institucions heretades, la centralització i el compromís de Waves de relacionar-se amb l’statu quo poden, de fet, fer-les fora dels focus en un nou món amb la descentralització com a ethos.

Curiosament, l’enfocament de màrqueting de Waves per dir eficaçment als usuaris que no es preocupin pel que passa sota la superfície de les seves plataformes sens dubte aixeca les celles del vostre criptòman mitjà. Probablement Ivanov respondria dient que la persona mitjana no dóna realment cap Satoshi sobre el que passa sota el capó (i probablement té un punt).

Ones vs. Ethereum

Tot i que hi ha molts competidors en aquest espai, sobretot Ethereum, EOS, Lisk i NEO, Waves destaca per la seva comprensió del que es necessita per aconseguir l’adopció massiva de criptomonedes i altres tecnologies de blockchain, fins i tot fins al punt de fer la codificació aspecte accessible per a la persona mitjana (com es veu més amunt).

Ones vs. Ethereum

Waves RIDE vs. Solidity. Imatge via Twitter

A més, Ethereum se sol anomenar “ordinador mundial” descentralitzat a partir del qual es pot construir qualsevol cosa. En canvi, Waves és una cadena de blocs parcialment centralitzada que admet multitud de “connectors” personalitzables, contractes intel·ligents i dApps.

Waves val la pena invertir-hi??

No som assessors d’inversions, de manera que no podem dir-vos on fer les vostres apostes al salvatge oest de la criptomoneda, però al nostre parer, Waves és un exemplar força interessant com a actiu..

És possible que alguns de vosaltres hagueu notat un detall estrany a la informació de Waves a CoinMarketCap. Això és, per descomptat, que tot el subministrament és també el subministrament en circulació. Tenint en compte que no totes les fitxes Waves s’han extret, com és possible que actualment estiguin en circulació els més de 100 milions de monedes?

Atès que l’explorador de la cadena de blocs d’Ones sembla que no funciona al moment d’escriure aquest document, hem de posar els nostres límits de pensament per resoldre aquest dilema. La raó per la qual l’oferta circulant d’ones és també l’oferta total es deu probablement a l’intercanvi d’ones.

Onades Subministrament total

Mètriques de monedes WAVES. Imatge via CMC

Atès que Waves Exchange apareix a CoinMarketCap i perquè està directament relacionat amb la cadena de blocs Waves (com a intercanvi híbrid), això significa que tot el subministrament de Waves està tècnicament disponible per a la seva negociació, tot i que encara no s’ha explotat. Això es deu al fet que tot el subministrament de Waves està “exposat” al comerç mitjançant la connexió de la central a la cadena de blocs Waves.

Aquest és el joc intel·ligent de l’equip de desenvolupament de Waves per garantir amb eficàcia un alt rang de la moneda. CoinMarketCap calcula el límit de mercat multiplicant l’oferta en circulació pel preu de mercat agregat a partir d’aparellaments en borses.

Com a tal, no és d’estranyar que Waves es trobés entre les 20 criptomonedes més importants del 2017 quan l’oferta en circulació de gairebé qualsevol altra criptomoneda no era la seva oferta total. Tot i que això pot ser astut, és difícil dir si és nefast.

El que preocupa, però, és que l’oferta total actual d’ona supera la seva oferta màxima a CoinMarketCap. Això ho va explicar un desenvolupador de Waves fa 3 mesos a Fil de reddit com a causa de la “inflació” i fa referència a Redditors en qüestió a un article mitjà que ja no existeix.

Conclusió

Waves és un projecte de criptomoneda que fins ara ha donat tot i molt més.

Tot i que hi ha alguns detalls qüestionables en les seves operacions, el seu enfocament a l’adaptació als usuaris i intuïcions actuals fa que es distingeixi d’altres projectes de criptomonedes que sovint es preocupen més per l’arquitectura de les seves cadenes de blocs que si la persona mitjana ho entendrà o no de manera realista. utilitzeu-los.

Només el temps dirà si aquesta visió farà que Waves s’assequi al nou món dels projectes de codi obert realment descentralitzats.

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me