VeChain: una solució Blockchain per a falsificacions i falsificacions?

Si viviu en una part del món desenvolupada, potser no sabreu que l’alcohol falsificat és un problema greu i potencialment mortal que preval a tot el món. Normalment, el que passa és que una organització criminal fabriqui un producte que sembli idèntic a una coneguda marca d’alcohol.

Després, ompliran les ampolles d’alcohol de gra barat o d’altres substàncies potencialment perilloses, com ara “etilenglicol, que és anticongelant, metanol, que pot causar ceguesa i alcohol isopropílic”.

Aquests productes es venen a parts del món que tenen mecanismes de seguiment de la cadena de subministrament deficients o inconsistents. O quan la supervisió governamental d’aquests productes és insuficient.

El potencial de beneficis de l’alcohol falsificat pot ser increïble. Això es deu al fet que el cost de produir-lo és gairebé nul i, ja que la falsificació segrestarà una marca coneguda, no calen despeses en màrqueting ni publicitat. El resultat final és doble.

En primer lloc, molts consumidors poden emmalaltir o fins i tot morir en beure quantitats perilloses de productes químics insegurs. Parlant amb El guardià, El doctor Bernhard Schwartlander de l’OMS va dir:

Quan l’alcohol falsificat es fabriqui amb ingredients de baixa qualitat o productes químics industrials tòxics, el seu consum podria provocar malalties agudes greus o pitjor a curt termini, i potencialment una sèrie de problemes de salut a mitjà i llarg termini..

En segon lloc, els consumidors que confien en la marca poden caure perquè no tenen manera de saber quins productes del prestatge són reals i quins són falsificats. Aquest dany a una marca és difícil de quantificar.

Lluitant contra els falsificadors

S’han proposat algunes solucions per a això, com ara incloure codis QR a les ampolles. L’escaneig del codi hauria de presentar idealment al consumidor un lloc que demostri l’autenticitat del producte.

Tanmateix, com que aquests sistemes són bastant nous i fàcils de falsificar, el productor d’un producte fals no imprimeix un codi QR que enllaci a un lloc web fals que afirma que el producte és legítim.

És clar que cal una solució alternativa. Això no s’aplica només a l’alcohol, sinó a qualsevol quantitat de mercaderies que puguin ser objecte de falsificació, emmagatzematge inadequat o qualsevol quantitat de problemes que prevalen a diferents parts del món..

VeChain ofereix una solució Blockchain

Cadenes de subministrament a VEChain Blockchain

Cadenes de subministrament a Blockchain: imatge a través de Fotolia

VeChain, una empresa amb seu a Singapur que dirigeix ​​la fundació VeChain, ha creat la seva pròpia solució a aquest problema mitjançant el poder de la tecnologia blockchain a les cadenes de subministrament. L’objectiu és utilitzar una cadena de blocs per fer un seguiment dels productes a cada pas del procés de producció i venda. A cada pas, es fa un seguiment dels enviaments a la cadena de blocs i aquesta informació es posa a disposició de tothom.

Per exemple, si voleu comprar una ampolla d’un whisky de marca, l’embalatge de l’ampolla pot incloure informació que us vinculi exactament a cada pas del procés de com va acabar aquesta ampolla a les vostres mans.


Podria mostrar-vos on es va fabricar i en quina data es va embotellar i us va mostrar on es va enviar per primera vegada, com ara un magatzem. Aleshores us podria mostrar a quin majorista el va comprar i, a continuació, a qui el va vendre, a on es va emmagatzemar i durant quant de temps..

Finalment, us pot mostrar en quin moment va arribar a la botiga on voleu comprar-lo. Fins i tot és possible que, un cop la compreu, aquesta informació també es pugui emmagatzemar a la cadena de blocs.

Articles de luxe com a cas d’ús

Quan es tracta d’articles de luxe com bosses de mà o rellotges, fins i tot és possible que es pugui fer un seguiment del cicle de vida complet del producte a la cadena de blocs. Per exemple, quan un client el compra i el ven o l’intercanvia en una altra botiga de segona mà. O potser fins i tot quan es ven a una altra persona en funció del funcionament de la cadena quan estigui completament operativa.

Aquesta informació podria esdevenir absolutament inestimable a parts del món on aquesta informació és simplement inexistent.

Atès que aquesta informació es podria emmagatzemar en una plataforma unificada, no seria possible que els delinqüents fessin simplement una base de dades falsa que enganyés no només els consumidors, sinó els minoristes que compren els béns..

La tecnologia de VeChain

VeChain està dissenyat per funcionar amb Ethereum i funciona amb el seu propi testimoni anomenat VET (o VEN, més endavant)..

Les fitxes que estan disponibles al mercat ara, el VEN (amb una nova marca), cotitzen actualment a poc menys de cinc dòlars cadascuna. Van estar operant durant força temps a uns 0,50 dòlars cadascun. Però a finals de desembre, els preus van arribar al màxim històric de 6,80 dòlars.

Després de la caiguda recent, les fitxes cotitzen ara a 4,50 dòlars. Actualment hi ha un subministrament total de 277 milions de tokens. VeChain es pot comprar en diverses borses, incloses Binance, BitMart i Huobi.

Un cop tingueu el VeChain, haureu d’assegurar-vos que els guardeu en un emmagatzematge segur. No és aconsellable mantenir les vostres fitxes en un intercanvi donats els riscos derivats dels hacks i similars. Hem cobert algunes de les millors carteres VeChain del mercat.

Imminent marca de marca

Segons un publicar a la pàgina oficial de VeChain, la companyia està experimentant una mena de marca. Part del canvi de marca inclou l’establiment definitiu de l’equip que supervisarà l’organització sense ànim de lucre VeChain.

A més, aquells que tinguin almenys 10.000 fitxes tindran dret a un vot sobre els assumptes que la fundació posa a votació. El nom de la cadena s’està canviant ara a “VeChain Thor Blockchain” i els tokens VEN existents es canviaran per FP.

A més, com a part del canvi de marca, les fitxes VET no s’utilitzaran com a despesa de blockchain. La cadena també canvia a allò que anomenen “prova d’autoritat”, ja que és un mecanisme de consens, i tindrà masternodes com a part. El document de rebrand en si és prou llarg per ser una novel·la curta, de manera que si voleu consultar la resta de detalls, us recomanem que consulteu la pàgina de rebrand a mitjà.

Conclusions i mirant cap endavant

Així, VeChain es convertirà en un component important de la logística i el seguiment en el futur?

Si juga bé a les cartes, VeChain podria convertir-se en un component important de productes de luxe, alcohol, menjar i altres casos d’ús al món en desenvolupament. Aquests també podrien ser importants per als minoristes del món desenvolupat, però és menys probable que siguin necessaris per a àrees on ja existeix una logística desenvolupada i amb un bon seguiment.

Tot i això, tenint en compte l’estat actual de la logística al món, sens dubte es pot veure un gran creixement. Per tant, podríem veure quantitats d’adopció més grans en els darrers anys. Tanmateix, és poc probable que VeChain vegi una adopció ràpida en els propers 12 a 24 mesos.

El més probable és que passin almenys uns quants anys fins que un nombre important de jugadors utilitzi la cadena. Això, però, no és un problema i, de fet, pot ser una gran oportunitat per a aquells que s’hi impliquen aviat.

Font de la imatge destacada: KUcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map