VeChain Review: gestió de la cadena de subministrament de blockchain

VeChain és un dels principals projectes de blockchain centrats en la cadena de subministrament actualment disponibles. Estan cridant força l’atenció des del seu llançament a la xarxa principal.

Aquest va ser el llançament de mainnet que els va veure llançar els seus tokens d’FP natius que han vist augmentar el volum en diversos intercanvis. Tanmateix, VeChain no és l’únic centrat en la cadena de subministrament i hi ha diverses empreses i projectes que s’han llançat recentment.

Per tant, amb tanta competència, VeChain encara val la pena considerar-lo?

En aquesta revisió de VeChain intentaré respondre-hi. També analitzaré els casos d’ús del testimoni d’FP i el seu potencial per a una eventual adopció massiva.

Què és VeChain?

VeChain és un gir interessant sobre els usos de la tecnologia blockchain. Començat el 2015, se centra en aplicacions empresarials, principalment en el camp de la logística mitjançant la gestió de la cadena de subministrament que proporciona seguiment, control de qualitat, gestió d’inventari i molt més.

El mainnet per VeChain es va llançar el juny del 2018 i, des de llavors, el projecte ha tirat endavant amb força, incorporant molts socis a l’ecosistema VeChain..

Pila de tecnologia VeChain

Pila de tecnologia sencera de VeChain. Imatge mitjançant VeChain

convertir-se en una part del programa d’incubació de Price Waterhouse Cooper, treballa en una prova de concepte amb BMW i Renault i recentment s’ha associat amb l’enòleg australià Penfolds per proporcionar proves d’autenticitat dels seus vins que es lliuren a la Xina..

Malauradament, per als inversors, totes aquestes sòlides associacions han tingut poc impacte en el preu del testimoni d’FP, que va caure al llarg del 2018, no va aconseguir gran part de la recuperació el 2019 i principis del 2020 i, després, va tornar a caure després de l’esfondrament del març del 2020 en el finançament tradicional. mercats.

També preocupa recentment el pirateig de desembre de 2019 en què es van robar fitxes d’FP per valor de prop de 6,5 milions de dòlars. A continuació, analitzarem com es va desenvolupar el hack i si continua sent un problema de seguretat en aquest moment.

No obstant això, el projecte VeChain ha continuat avançant, incorporant noves associacions, iniciant nous programes pilot i creixent a l’espai empresarial. Això encara no s’ha reflectit en el preu del testimoni, però sí que apunta a una major adopció, que finalment s’hauria de reflectir en el preu del testimoni.

Prova d’Autoritat 1.0 i 2.0


VeChain funciona amb un model de consens de prova d’autoritat (PoA) que requereix nodes autoritzats abans que puguin participar en el consens de blockchain. Un cop un node s’autoritza, s’uneix a l’agrupació d’altres nodes autoritzats i cadascun té les mateixes possibilitats de publicar nous blocs i rebre recompenses. En aquest sistema, els nodes rics no tenen avantatges i no cal que els nodes competeixin entre ells i utilitzin una gran quantitat de recursos..

El sistema PoA també ofereix un ús eficient de l’amplada de banda, cosa que comporta un rendiment més elevat per a la xarxa. Això equival a un major nombre de transaccions per segon i augmenta l’escalabilitat de la xarxa.

Prova de l'autoritat VeChain

Avantatges de la prova d’autoritat a Vechain

Tot i que PoA té avantatges evidents i la cadena de blocs VeChainThor continua funcionant de manera eficient i segura, encara hi ha limitacions en aquest mètode de consens. Una d’aquestes limitacions és la impossibilitat d’evitar que un node manipuli tot el sistema quan té dret a afegir un nou bloc..

Tanmateix, hi ha maneres en què la cadena de blocs pot rastrejar qualsevol comportament incorrecte i utilitzar-la com a prova contra el node més endavant. A més, com a part de la família de mètodes de consens de Nakamoto, PoA només ens proporciona una garantia probabilística de que les transaccions són segures. Això podria deixar la xarxa vulnerable a la partició de xarxa a gran escala.

A causa d’aquestes limitacions, la VeChain Foundation treballa en la propera generació de Prova d’Autoritat, que anomenen PoA 2.0. Aquesta nova versió de PoA donarà a la xarxa l’estabilitat i la seguretat necessàries per donar suport al nombre creixent de casos d’ús empresarial a la cadena. Segons el VeChain Whitepaper 2.0, el nou PoA 2.0 oferirà:

  1. Finalitat absoluta (o garantia de seguretat) en blocs i transaccions;
  2. una reducció significativa del risc de ser interrompuda temporalment per la plataforma, cosa que provocarà una millor estabilitat del servei blockchain;
  3. finalitat probabilística de convergència més ràpida, que donarà lloc a una confirmació de transaccions més ràpida per a les aplicacions.

VeChain Governance i VeVote

Recentment, VeChain també ha actualitzat el seu model de governança per satisfer les necessitats de les grans empreses, reguladors i governs, mantenint la seva capacitat d’escala. El nou sistema es va llançar el passat 11 de novembre de 2019 i proporciona a VeChain un model de governança flexible que permetrà canvis ràpids quan sigui necessari.

VeChain VeVote

Exemple de VeVote recent & Visió general del mecanisme

La Carta de governança de VeChain revisada inclou els canvis següents als estatuts:

  1. S’ha especificat l’abast dels temes fonamentals que requereixen tota la votació dels grups d’interès;
  2. Es van redefinir les categories d’interessats amb autoritat de vot com Autoritat Masternode, Economic X Node i Economic Node;
  3. Es va ajustar el model d’autoritat de vot segons la nova classificació de les parts interessades;
  4. Es va simplificar el procediment de votació de totes les parts interessades.

A més, VeChain també va introduir la plataforma VeVote com una manera d’augmentar la transparència de la governança. VeVote és una plataforma de vot descentralitzada i va ser adoptada per una votació del Comitè de Direcció de 5 a 2 el 13 de desembre de 2019. L’aprovació de la plataforma VeVote també l’ha obert per a la seva utilització en les votacions dels grups d’interès.

VeChain descriu VeVote de la següent manera:

La plataforma VeVote proporciona una plataforma immutable, transparent i descentralitzada perquè els grups d’interès emetin els seus vots sobre decisions importants basades en la seva autoritat de vot. La votació es fa mitjançant contractes intel·ligents VeVote i el resultat es registrarà a la cadena de blocs VeChainThor.

Associacions VeChain

VeChain reconeix la importància de tenir una base de negocis i clients consolidada i, amb això, ha estat molt actiu en la creació d’associacions. Fins al final del segon trimestre del 2019, hi ha com a mínim 31 socis amb els quals VeChain treballa en pilots, qualsevol dels quals podria conduir a un avanç i una adopció més àmplia de la cadena de blocs. I continuen afegint noves associacions.

Alguns d’aquests socis són Price Waterhouse Cooper, Walmart China, LVMH Group, NTT Docomo i, recentment, el principal productor australià de vins Penfold’s.

VeChain gestiona la incorporació de nous socis i clients, ja que operen amb un model Blockchain com a servei i configuren tota la infraestructura per als clients, inclosa la personalització necessària. Aquest model ha permès a VeChain associar-se amb un grup d’indústries tan ampli i divers.

L’associació amb PwC ha donat accés a VeChain a moltes empreses de la Xina i el sud-est asiàtic i ha estat valuosa per difondre VeChain..

VeChain Partners

Només una petita selecció d’alguns dels socis VeChain

Amb LVMH, VeChain està desenvolupant un sistema que fa un seguiment de productes de luxe d’edició limitada. La pirateria d’aquest tipus de productes està molt estesa, sobretot a la Xina i al sud-est asiàtic. Amb la gran oferta de productes de luxe de LVHM, es tracta d’una associació perfecta.

VeChain també ha estat treballant amb DNV GL per augmentar la transparència dels productes de la fàbrica o de la granja al consumidor. En aquesta associació, VeChain ha desenvolupat una solució de garantia digital basada en blockchain que han anomenat La meva història.

Mitjançant aquest dApp, els consumidors poden conèixer la història que hi ha darrere d’una ampolla de vi des de la vinya, fins a l’embotellador, mitjançant la distribució i als prestatges de la seva botiga. Tot això s’aconsegueix simplement escanejant un codi QR a l’ampolla de vi.

Una altra associació valuosa és la del fabricant d’automòbils xinès BYD, on VeChain ha estat treballant en una prova de concepte per manejar els desequilibris d’emissions de carboni. Aquesta associació treballa en la creació d’una dApp que rastregi i registri les dades d’emissions de milions de cotxes, autobusos, trens i altres vehicles a la cadena de blocs pública VeChain.

No sorprèn que aquestes associacions ajudin a créixer VeChain, tot i que continua sent més petit que els principals jugadors com Ethereum i EOS, que tenen ecosistemes dApp més desenvolupats, amb una oferta més gran de jocs i altres aplicacions..

L’equip VeChain

El principal motor que va impulsar l’adopció de VeChain i el testimoni VET és el Fundació VeChain, una organització fundada a Singapur que governa i manté el projecte, el seu desenvolupament i promoció. La Fundació està governada pel Comitè de Direcció, que és elegit cada dos anys i actualment està representat pels fundadors del projecte.

Sunny Lu és el conseller delegat de VeChain i un dels membres fundadors de VeChain. Abans de fundar VeChain, va ser CIO a Louis Vuitton China. Té més d’una dècada d’experiència treballant per a empreses de Fortune 500 amb càrrecs executius de TI.

Equip VeChain

D’esquerra: Sunny Lu, Jay Zhang i Kevin Feng & Jianliang Gu

Jay (Jie) Zhang va ser director financer de VeChain i també és cofundador del projecte. A causa del pirateig que es va produir el desembre de 2019, del qual va acceptar la plena responsabilitat, hauria abandonat el seu paper com a director financer, tot i que el lloc web de VeChain encara el llista com a director financer del projecte. Abans de treballar a VeChain, va treballar a Deloitte i abans va passar més d’una dotzena d’anys amb PwC. Va ser responsable del disseny del marc de governança VeChain.

Kevin Feng és soci de VeChain i fa de COO del projecte. Va arribar a VeChain amb més de 12 anys d’experiència treballant a PwC. La seva experiència està relacionada amb la seguretat i la ciberseguretat, i va ser un impulsor del desenvolupament dels serveis de blockchain de PwC..

Jianliang Gu és el CTO de VeChain, procedent de TCL & R d’Alcatel&D centre té més de 16 anys d’experiència en el desenvolupament de maquinari i programari mòbil. Ha acumulat més de 100 patents en el camp de la comunicació mòbil.

VET i VTHO Token Economics

VeChain és el tipus de cadena de blocs que utilitza un model econòmic de doble token per evitar que el cost de les transaccions augmenti quan augmenta el valor del testimoni. En el cas de VeChain, hi ha un testimoni d’FP utilitzat per especular sobre intercanvis i governança de la cadena de blocs. El testimoni VET també s’utilitza per a la participació i la generació de tokens VTHO.

Les fitxes VTHO s’utilitzen per pagar les transaccions de xarxa, amb una comissió de transacció predeterminada igual a 21 VTHO (0,000288 dòlars al 20 d’abril de 2020). Els usuaris poden augmentar el nombre de VTHO pagats per una transacció per augmentar la seva prioritat a la xarxa. Les fitxes VTHO es poden comprar a través d’intercanvis o es poden generar mantenint l’FP en una cartera.

VeChain Token Economics

Token Economics que potencia el VeChain Thor Blockchain. Imatge via Llibre blanc de la cadena

Ambdues fitxes són dràsticament diferents pel que fa a la funció que serveixen, l’oferta total i la inflació.

En utilitzar un model de doble testimoni com aquest, les comissions de la xarxa es mantenen separades de la potencial volatilitat del preu del testimoni d’FP, que al seu torn fa que la cadena de blocs sigui més adequada per a usos empresarials i empresarials..

Els usuaris que tinguin la FP en una cartera generaran VTHO amb el pas del temps, cosa que els permetrà fer transaccions de forma gratuïta en essència. Un efecte secundari d’això és que hauria d’augmentar la demanda d’FP a mesura que creixi l’ús de la xarxa.

A més de generar petites quantitats de VTHO, és possible generar quantitats molt més grans executant nodes per ajudar a donar suport a la xarxa. Hi ha tres tipus de nodes en ús i cada un requereix una quantitat substancial d’FP.

Nodes d’autoritat

Aquests nodes participen directament de forma consensuada i requereixen un mínim de 25 milions d’FP. A més, els propietaris de nodes d’autoritat han de poder demostrar que són capaços de fer una contribució significativa a l’ecosistema VeChain, a més d’aprovar mesures estrictes de KYC..

VeChain Masternodes

Avantatges dels nodes d’autoritat a la xarxa

Els masternodes d’autoritat tenen un 30% de l’ús diari de VTHO.

Nodes econòmics

Hi ha tres tipus diferents i, tot i que no participen de forma consensuada, proporcionen estabilitat a la xarxa. Els nodes econòmics reben una part de VTHO generada per un conjunt de 15.000 milions de FP destinats a aquest propòsit.

Els nodes econòmics també reben VTHO en funció de les seves participacions en FP. Els tres tipus de nodes econòmics i requisits d’aposta són el Mjolnir Masternode (15 milions de VET requerit), el Thunder Masternode (5 milions de VET requerit) i el Strength Masternode (1 milió de VET requerit).

X-Nodes econòmics

Aquests són nodes que donaven suport a VeChain en les seves primeres etapes de desenvolupament. Reben el VTHO generat per un conjunt de 5.000 milions de FP destinats a aquest propòsit. Ja no és possible crear nous nodes X Economic.

El testimoni d’FP

VeChain va realitzar el seu ICO el 17 d’agost de 2017, aconseguint 200.000 ETH amb tokens al preu de 0,0008 dòlars cadascun o 1 ETH = 3,500 VEN. Tingueu en compte que he dit VEN i no VET.

Les fitxes originals eren fitxes ERC-20, però es van canviar per les fitxes VET natives amb una proporció d’1: 100 després que la xarxa principal VeChain es va publicar el 30 de juny de 2018. En aquell moment, la fitxa VEN valia 1,62 dòlars, convertint-se en fitxes VET per valor de 0,0162 dòlars cadascun.

El màxim històric també es va produir mentre existia el testimoni VEN i va ser de 8,28 dòlars el 23 de gener de 2018. Això equivaldria a 0,0828 dòlars per a la FP. El testimoni d’FP només va assolir el màxim històric de 0,019775 dòlars el 4 de setembre de 2018.

Rendiment del preu de la FP

Rendiment del preu de la FP. Imatge via CoinMarketCap

El preu va baixar després de l’intercanvi a la FP i es va reduir per sota de 0,010 dòlars a l’agost de 2018, però es va recuperar per operar entre 0,010 i 0,015 dòlars fins a tornar a baixar al novembre del 2018. El màxim històric de la FP es va produir durant aquest període i va ser de 0,019775 dòlars.

Des de llavors, el preu s’ha mantingut per sota dels 0,01 dòlars, tot i que gairebé ha recuperat aquest nivell el juny de 2019 i de nou el febrer de 2020. Des de llavors, el testimoni s’ha reduït constantment a baix i, a partir de la data d’aquest escrit (el 20 d’abril de 2020), la FP és de 0,003726 dòlars després cotitzant en el seu mínim històric de 0,001678 dòlars el 13 de març de 2020.

Comprant & Emmagatzematge de FP

Hi ha una sèrie de mercats per al testimoni d’FP, ja que cotitza en una àmplia gamma d’intercanvis. Aquests inclouen LAToken, OceanEx, Binance, Huobi i MXC. Hi ha un gran volum en aquests intercanvis, que és més del que he vist per a altres monedes amb una capitalització de mercat similar.

Tot i això, la major part d’aquest volum sembla concentrar-se en LATOKEN i OceanEx. Això significa que la liquiditat podria estar força concentrada i, per tant, depèn d’aquests dos intercanvis.

Si analitzem de prop els llibres de comandes individuals, sembla que són força robustos. Per exemple, a continuació es mostren els llibres de comandes Binance BTC / VET. Són força profunds i hi ha una quantitat raonable de rotació diària.

Binance VET

Registreu-vos a Binance i compreu fitxes d’FP

Un cop hàgiu comprat les vostres fitxes d’FP, voldreu desconnectar-les i emmagatzemar-les a la cartera. Tots coneixem els riscos derivats de mantenir tokens en grans intercanvis centralitzats.

Tenint en compte que es tracta de les fitxes natives d’FP, no teniu massa opcions d’emmagatzematge. De fet, tenim una publicació sobre les millors carteres VeChain. Potser la vostra millor aposta per emmagatzemar hauria de ser una cartera de maquinari segura.

Concurs tradicional

Tot i que les amenaces dels projectes blockchain són actualment mínimes, hi ha actors del sector tecnològic tradicional que ja representen una amenaça real.

Un d’ells és IBM, que s’ha associat amb el gegant de l’enviament Maersk per crear una plataforma global de blockchain de gestió d’enviaments. Aquesta plataforma ja ha suscitat un gran interès i compta amb prop de 100 empreses a bord, incloent empreses de transport marítim, empreses de logística, ports i altres.

IBM Maersk

IBM Digitizing Global Trade amb Maersk. Imatges Font

IBM també ha començat a treballar amb Walmart i Unilever per descobrir noves àrees de la cadena de subministrament que es puguin beneficiar de la tecnologia blockchain. Amb el seu domini tecnològic i l’abast mundial, IBM és una amenaça que no es pot passar per alt.

SAP també entra a l’espai logístic de blockchain i treballa amb empreses de transport i farmacèutiques per crear un sistema de seguiment de la cadena de subministrament basat en blockchain. SAP és un altre gran jugador mundial amb recursos massius i una àmplia base de clients per aprofitar-se.

La incorporació més recent a la competició tradicional prové del mundialment famós fabricant d’automòbils BMW. És interessant observar que BMW va ser un dels primers socis de VeChain.

BMW Partchain

Visió general de la cadena de peces BMW. Imatge via BMW

Té previst desplegar la seva solució de cadena de subministrament de cadena de blocs a deu dels seus proveïdors en algun moment del 2020. Anomenat “PartChain”, va ser dissenyat per garantir la transparència de dades i la capacitat de rastreig dels components d’automoció a tota la cadena de subministrament.

Això serà beneficiós en les complexes cadenes de subministrament que utilitza BMW, on els components provenen de múltiples proveïdors internacionals. Finalment, BMW espera crear “una plataforma oberta que permeti intercanviar i compartir dades de les cadenes de subministrament amb seguretat i anonimització a tota la indústria”. A llarg termini, esperen aportar un seguiment complet de les matèries primeres utilitzades per crear components per a automoció.

El VeChain Hack

El desembre de 2019, VeChain va patir un pirateig que va suposar que 1.100 milions de tokens VET per valor de 6,5 milions de dòlars fossin extrets de la cartera de recompra de VeChain Foundations. Això es va produir el 13 de desembre i la Fundació va notar-ho immediatament, que va entrar en acció per investigar la inusual transacció.

Van comprovar la seguretat d’altres carteres i van informar els intercanvis per intentar mitigar els danys a l’economia de la FP. Finalment, es va comprovar que l’hack era possible gràcies a un error humà i la mala gestió d’una clau privada per part d’un membre de la fundació VeChain.

Es va crear una eina per fer un seguiment dels fons robats i fer una llista negra de les adreces que els contenien. 469 adreces que contenien 737 milions de tokens VET van ser descoberts i bloquejats pels nodes VeChain Authority, cosa que impedia que el pirata informàtic es mogués, intercanviés o gastés aquests tokens.

Hack VET

Anunci de VET Hack. Imatge via Twitter

Es va votar als membres de la comunitat per preguntar si les fitxes s’haurien de cremar i passar de manera aclaparadora, prenent aquestes fitxes de la circulació i desincentivant eficaçment futurs intents de pirateria similars..

La comunitat va respondre molt positivament als passos de VeChain per contenir el hack i garantir la seguretat de la cadena de blocs i dels actius. Tanmateix, hi va haver qui va expressar la seva preocupació pel que fa al caràcter òbviament centralitzat del projecte i el potencial de connivència entre els nodes anònims, que podria conduir a la llista negra d’adreces per motius equivocats..

Oportunitats i amenaces de VeChain

Tot i que VeChain s’orienta a diversos mercats diferents, el seu focus principal continua sent la indústria de la cadena de subministrament i la logística. També ha estat desenvolupant la seva funcionalitat de contractes intel·ligents i té els ulls posats a oferir solucions d’Internet de les coses.

L’enfocament en la indústria de la cadena de subministrament té sentit, ja que es tracta d’una indústria massiva, de diversos milions, que es pot beneficiar enormement de l’addició de tecnologia blockchain..

VeChain ja ha forjat diverses associacions amb marques de luxe per desenvolupar sistemes de seguiment de cadenes de blocs que serviran per mantenir l’autenticitat dels productes, ja siguin bosses de mà de luxe, vins de primera qualitat o la història del servei d’automòbils..

Una clau d’aquests sistemes de seguiment és el xip VeChain NFC. Aquest petit xip es pot incrustar en qualsevol producte i els consumidors poden escanejar productes amb el seu telèfon intel·ligent per confirmar la seva autenticitat. La falsificació de béns de luxe és un enorme problema a nivell mundial, amb algunes estimacions que afirmen que la falsificació mundial afecta uns 1,2 bilions de dòlars de mercaderies anuals.

Curiosament, la major amenaça competitiva per a VeChain no són altres projectes de blockchain, tot i que hi ha certa competència des d’aquesta direcció, sinó de les empreses tradicionals..

Al criptoespai, VeChain s’enfronta a la competència d’IOTA a l’espai Internet de les coses i de Waltonchain en la gestió de la cadena de subministrament. Però l’adopció d’aquests dos projectes continua sent baixa i, fins que no tinguem un projecte de blockchain que pugui escalar un cas de treball, no és probable que hi hagi cap líder en l’espai blockchain.

Desenvolupament de VeChain & Full de ruta

No hi ha dubte que l’equip de VeChain ha estat actiu creant associacions i implementant actualitzacions, però la quantitat d’aquests treballs es reflecteix realment en el codi?

Atès que VeChain és un projecte de codi obert, pot tenir sentit anar als seus dipòsits de codi públic. Això us pot donar una bona idea de quant es treballa en el protocol.

Per tant, vaig decidir submergir-me en el VeChain GitHub i mireu l’activitat de codificació als seus repos. A continuació es mostra l’activitat de confirmació de dos dels seus repos més actius durant l’any passat.

VeChain GitHub

Compromisos realitzats durant els darrers 12 mesos per a seleccions selectives

Com podeu veure, hi ha hagut un nivell d’activitat força baix. Això és inferior a la mitjana d’alguns dels altres projectes que he cobert. Hi ha altres 35 dipòsits, encara que també tenen nivells baixos d’activitat.

Mirant cap endavant, hi ha moltes coses que es poden esperar. Tot i que no s’ha dissenyat cap full de ruta oficial, podeu obtenir-ne informació publicació al bloc.

Per exemple, els desenvolupadors estan treballant activament en la interoperabilitat de cadena creuada de VeChain. Actualment encara estan treballant en “preparatius tècnics” per a aquesta tecnologia. Aquesta interoperabilitat sens dubte podria augmentar l’adopció de VeChain.

A continuació, hi ha més estudis que s’estan fent sobre la implementació eventual de transaccions anònimes. Això es farà mitjançant l’ús de la tecnologia Bulletproof, que ja s’ha popularitzat a la talla de Monero (XMR).

Si voleu estar al dia amb el desenvolupament del projecte, haureu de mantenir els ulls posats en ells bloc oficial així com els seus Compte de Twitter.

Conclusió

No hi ha dubte que VeChain ha estat un dels projectes blockchain amb més èxit en termes de generació d’associacions. Amb projectes pilot en curs per a prop de 3 dotzenes d’empreses, VeChain comença a tenir alguns èxits. Si es pot basar en aquestes, es podria veure una major adopció.

El projecte està ben pensat, amb un bon govern i un model econòmic únic que funciona molt bé tenint en compte les necessitats de grans organitzacions i clients empresarials. Tampoc no s’ha enfrontat als problemes d’escalabilitat habituals en molts projectes de blockchain, tot i que això es podria deure a la manca d’adopció.

També ha pogut superar amb èxit el problema de pirateria informàtica de desembre de 2019, que podria haver estat una preocupació important per a la comunitat VeChain.

Amb tots els èxits que ha tingut VeChain, una cosa és eludir el projecte i això suposa un creixement positiu del valor del seu testimoni. Tot i que el mercat baixista global de les criptomonedes té, sens dubte, molt a veure amb això, un altre factor és la competència a la qual s’enfronten les grans empreses de tecnologia tradicional com IBM, BMW i SAP. És comprensible que els inversors preocupin que VeChain sigui enterrat per aquestes grans empreses.

L’any que ve serà crucial per a VeChain. Si aconsegueix la producció d’alguns dels seus programes pilot, es farà més atractiu com a actor a llarg termini de la indústria de la cadena de subministrament. Això podria arribar al cim dels projectes blockchain. Si no pot aconseguir-ho, és probable que BMW, IBM i SAP evitin que esdevingui una força important.

Imatge destacada a través de Fotolia

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me