Token de xarxa Bancor: liquiditat descentralitzada de cadena creuada

Tot i que hi ha un munt de projectes de blockchain centrats en dApps i la conversió de tokens, un que destaca és la xarxa Bancor i el seu token BNT.

De fet, aquest projecte és un dels més coneguts en l’espai de criptomonedes. També ha tingut una bona part d’alts i baixos. Des d’una ICO de taquilla fins als desafiaments legals. Des d’associacions generalitzades fins a un hack molt difós.

Tanmateix, és una cosa que hauríeu de tenir en compte?

En aquesta revisió del testimoni de xarxa de Bancor, us donaré tot el que necessiteu saber. També faré un cop d’ull a les perspectives a llarg termini i al potencial d’adopció de BNT.

Què és la xarxa Bancor?

El Xarxa Bancor ha creat una solució elegant a la seva xarxa descentralitzada que permet als comerciants intercanviar tokens ERC-20 i EOS sense problemes entre gairebé 10.000 parells de tokens i tot amb un sol clic.

Què és la xarxa Bancor

Imatge a través del lloc web Bancor

Bancor permet als usuaris convertir instantàniament entre dues fitxes sense necessitat de contrapartida del comerç. Tot això es fa directament dins de Cartera Bancor, i aquest model ha permès a Bancor proporcionar als comerciants liquiditat automàtica per a operacions.

Més important encara, permet que la xarxa es mantingui completament descentralitzada i gran part de la funcionalitat de la xarxa és gràcies a l’ús innovador del testimoni BNT per facilitar les operacions..

Per tant, tot això sona realment intrigant, però per entendre el pes real que hi ha darrere de Bancor, hem de repassar la seva història relativament plena d’esforços..

Antecedents de la xarxa Bancor

La xarxa Bancor està supervisada per Fundació Bancor, que té la seu a Zug, Suïssa. La companyia també opera una investigació & Centre de desenvolupament a Tel Aviv, Israel, que dóna peu a la companyia al creixent bloc de cadenes de blocs a Zug, així com al creixent centre tecnològic de l’Orient Mitjà de Tel Aviv.

L’empresa va ser fundada el 2016 per un grup israelià amb experiència en startups de Silicon Valley, a més d’experiència en l’escala de startups i tecnologies blockchain. Va rebre el nom de la moneda internacional d’equilibri comercial prevista inicialment per John Maynard Keynes.

Venda de token de xarxa Bancor

Pàgina de venda del testimoni del testimoni de la xarxa Bancor

La Xarxa Bancor és potser la més coneguda per tenir un dels ICO més reeixits de la història. El 2017 va establir un rècord mundial en recaptar més de 153 milions de dòlars en fitxes Ethereum en menys de 3 hores. El rècord mundial ha estat superat per diversos projectes (inclosos SIRIN Labs i Tezos), però continua sent un inici impressionant per al projecte.

Des de l’ICO, la xarxa Bancor ha registrat més de 1.500 milions de dòlars en conversions de token a la seva plataforma, tot facilitat pel token BNT. A més, hi ha més de 100 proveïdors de liquiditat que actuen com a nodes Bancor, i aquests nodes proporcionen més de 13 milions de dòlars en liquiditat mitjançant la participació de tokens BNT per a la conversió de tokens.

Més recentment, l’1 de gener de 2020, Bancor ha afegit dràsticament al seu fons de liquiditat llançant tota la seva reserva Ethereum, que sumava el 10% del mercat de BNT en aquell moment, en forma de fitxes ETHBNT Bancor Pool.

De fet, això va afegir 60.000 proveïdors de liquiditat, tot i que s’entén que molts dels destinataris de llançament d’avió simplement van donar la volta i van vendre els tokens. Tot i això, la xarxa Bancor ha passat de la liquiditat de poc menys de 4 milions de dòlars l’1 de gener de 2020 a més de 17 milions de dòlars a mitjan juny de 2020.

Conversió entre cadenes

Bancor ha convertit l’experiència dels usuaris en intercanviar fitxes amb força facilitat. L’aplicació de cartera intuïtiva és senzilla i permet la conversió ràpida i senzilla de fitxes similars a les que obtenen els usuaris quan utilitzen Coinbase Pro o altres carteres de custòdia.

Tot i que la interfície d’usuari fa que sembli senzill, darrere de les escenes la cartera Bancor està transaccionant directament amb contractes intel·ligents BNT a la cadena de blocs, tot permetent als usuaris mantenir el control total de les seves claus i fons privats en tot moment.

Bancor Cross Cadena

Intercanvi de tokens de cadena creuada a Bancor

L’avantatge evident de la cartera de Bancor és que no només permet l’intercanvi de fitxes, sinó que ho fa sense la necessitat d’una contrapart. Això la converteix en la primera xarxa que permet conversions entre cadenes sense que els usuaris abandonin les seves claus privades durant el procés d’intercanvi.

Bancor va iniciar els seus esforços d’integració de cadenes creuades amb EOS i Ethereum, però tenen previst afegir altres ponts al llarg del temps, permetent-los finalment funcionar com una solució de liquiditat multicadena que pot proporcionar conversions de token instantanis a moltes de les populars cadenes de bloc com Bitcoin, Tron i Ripple.

Gamma de conversions

Bancor ja ofereix als comerciants i inversors una increïble gamma d’opcions de conversió, amb operacions instantànies sense comissions disponibles per als tokens Ethereum i EOS en més de 8.700 parells de tokens directament a través de la cartera Bancor.

Per fer una comparació, un dels intercanvis més populars de Binance té aproximadament 196 fitxes disponibles, però només 586 parells comercials.

Liquiditat automàtica

Un dels majors beneficis de Bancor i del símbol BNT és que aporten liquiditat als mercats de criptomonedes i, sense liquiditat, les monedes són aptes per esvair-se i morir. Al cap i a la fi, qui vol posseir una moneda que no es pugui comprar ni vendre fàcilment.

Per descomptat, les criptomonedes principals com Ethereum, Ripple, Litecoin i altres entre els 20 primers tenen prou volum de negociació per si soles, però el Protocol Bancor ofereix una solució única que proporciona liquiditat descentralitzada automàtica a qualsevol testimoni.

Liquor Bancor

Instantània & Liquiditat assequible a Bancor. Imatge via Bloc Bancor

Mitjançant el Protocol Bancor, qualsevol testimoni, fins i tot aquells creats de manera privada, pot obtenir liquiditat instantània, independentment de la mida del volum de comerç que tingui. Aquesta és una funcionalitat increïblement important a l’hora de facilitar l’adopció d’aplicacions descentralitzades.

Atès que moltes dApp tenen les seves pròpies fitxes, i ara aquestes fitxes es poden convertir amb altres criptomonedes a l’instant i amb un sol clic a la cartera d’un usuari..

Com funciona el protocol Bancor

En aquest moment, us podeu preguntar si és realment necessari tenir un altre intercanvi descentralitzat. Al cap i a la fi, els intercanvis centralitzats semblen molt més populars en aquest moment i hi ha desenes d’intercanvis actius que ja ofereixen una plataforma de negociació i liquiditat per a criptomonedes..

En resum, sí, el món necessita un altre intercanvi o, si més no, necessita un intercanvi com Bancor. Això es deu al fet que la plataforma Bancor proporciona un servei molt necessari per augmentar la liquiditat de qualsevol testimoni i per crear una plataforma on es pugui canviar qualsevol testimoni sense la necessitat d’una contrapart..

Això no es pot aconseguir amb cap altre recurs. Agafeu les monedes fiduciàries com a exemple. Si voleu canviar dòlars nord-americans per iens, heu de trobar algú disposat a vendre iens per completar la transacció. Tots els actius són així. Hi ha d’haver un comprador i un venedor perquè una transacció funcioni.

Protocol Bancor

Visió general del protocol Bancor per a desenvolupadors externs

Bancor només requereix una persona per completar una operació, amb la liquiditat proporcionada pel testimoni BNT natiu i els seus contractes intel·ligents. Els contractes intel·ligents de la fitxa BNT asseguren que hi hagi un equilibri entre els tokens en tot moment. Un cop s’hagi conclòs qualsevol operació, també quedarà un total restant que representi el saldo BNT codificat en el contracte intel·ligent.

Aquesta estructura elimina la necessitat que l’intercanvi actuï com a tercer de les transaccions. Amb Bancor i el seu testimoni BNT, podeu realitzar intercanvis continuats per tokens compatibles amb Ethereum i EOS directament a través de la cartera Bancor.

Podeu pensar en el sistema com en un rellotge de sorra. És un sistema tancat i no importa com gireu el rellotge de sorra, sempre conté la mateixa quantitat de sorra. En aquesta analogia, el rellotge de sorra representa el contracte intel·ligent BNT i els grans de sorra són les fitxes que es comercialitzen.

I el següent de l’equip serà un mercat de desenvolupament de dApps que també farà ús de la compatibilitat entre cadenes i dels contractes intel·ligents equilibrats. També s’està preparant per al futur recompenses per incentivar la liquiditat i un BancorDAO per afegir autogovern a la cadena de blocs i descentralitzar completament.

Recompenses Banc Staking

Les recompenses de participació de BNT són una millora futura que està prevista per incentivar els usuaris a proporcionar liquiditat a la xarxa. La base per afegir participacions és que Bancor necessita liquiditat per reduir les comissions dels comerciants, alhora que augmenta el volum de negociació i les comissions generals de la xarxa. En proporcionar als usuaris un incentiu per afegir liquiditat a la xarxa, Bancor espera veure la seva xarxa créixer i florir.

Retorns de participació simulats

TAE d’apostes simulades. Imatge a través del bloc Bancor

Tot i que els plans per afegir recompenses de participació es troben en les primeres etapes, el més bàsic és que els usuaris rebran recompenses de BNT per mantenir el seu BNT en un fons de liquiditat existent com MKR / BNT o ETH / BNT. La quantitat de nous BNT que es crearan com a recompenses d’aposta i la distribució de recompenses d’aposta a diferents grups de la xarxa la decidiran els usuaris que votin al BancorDAO..

S’espera que aquest tipus de sistema de recompensa atraurà nous usuaris a l’ecosistema gràcies al TAE generat per les taxes i les recompenses de participació. Bancor està dissenyant acuradament el seu sistema de recompenses de participació per evitar concentrar les recompenses en un nombre reduït de grups, escollint en canvi proporcionar una distribució uniforme entre desenes de grups de xarxes.

Equip Bancor

La xarxa Bancor va ser fundada el 2016 pels germans israelians Guy and Galia Benartzi. Tots dos continuen actius amb el projecte, amb Guy al Consell de la Fundació, mentre que Galia s’encarrega del desenvolupament empresarial. També és una ferma defensora de les dones en blockchain i criptografia.

El president del Consell de la Fundació va ser Bernard Lietaer fins a la seva mort el febrer del 2019. Des de llavors no he pogut trobar cap actualització que nomeni el seu successor..

Equip Bancor

Gàl·lia & Guy Benartzi & Yudi Levi. Imatges a través de Bancor & Twitter

El CTO de Bancor és Yudi Levi, i ocupa aquest càrrec des del començament de Bancor el 2016. Abans d’això, va ser cofundador i director d’oficines de AppCoin. També va passar més d’una dècada com a arquitecte en cap de diversos projectes mòbils, incloent Real Dice, Mytopia i Particle Code.

L’equip també compta amb una impressionant llista d’assessors, inclòs Brock Pierce, el president del consell de la Fundació Bitcoin i el capitalista de risc TimDraper..

El testimoni BNT

Com es va esmentar anteriorment, Bancor va celebrar una ICO el 12 de juny de 2017 que va recaptar 153 milions de dòlars en només tres hores. Aquest ICO va vendre aproximadament 40 milions de tokens BNT a un preu mitjà de 3,92 dòlars cadascun. Actualment, hi ha un subministrament en circulació de BNT de prop de 70 milions de tokens.

El testimoni BNT va assolir el seu màxim històric de 10,00 dòlars el 10 de gener de 2018 i el seu mínim històric de 0,1117415 dòlars el 13 de març de 2020. A mitjans de juny de 2020 s’ha recuperat notablement del seu mínim històric de març i cotitza a 1,17 dòlars per obtenir un increïble guany del 1.500% en tres mesos. Aquest guany va ser impulsat principalment per les notícies de la versió de juliol de 2020 de Bancor V2.

Rendiment del preu de BNT

Rendiment del preu de BNT. Imatge via CMC

Tanmateix, el subministrament en circulació pot canviar ja que BNT es crea segons sigui necessari per iniciar intercanvis. El protocol Bancor crearà tanta quantitat de BNT com sigui necessari per fer coincidir el valor de les monedes mantingudes dins del contracte intel·ligent. Un cop s’afegeixen les recompenses d’aposta, l’oferta circulant necessàriament augmentarà més ràpidament i regularment.

Negociació & Emmagatzematge de BNT

Curiosament, la xarxa Bancor només gestiona al voltant del 2% dels volums de negociació de BNT. Els volums de negociació més grans es poden trobar amb diferència a Coinbene, seguit de Bilaxy, Binance i OKEx, i després arriba la xarxa Bancor. Hi ha un grapat d’altres borses que també gestionen borses BNT, però, en el millor dels casos, els volums de negociació són mínims.

De fet, Coinbene controlava més de la meitat del volum total de negociació de tokens de BNT quan ho vaig comprovar. En realitat, això podria ser un problema des de la perspectiva de la liquiditat del mercat. Vol dir que el comerç depèn en gran mesura d’un intercanvi i que qualsevol interrupció allà pugui provocar un col·lapse del volum.

A més, si féssim un cop d’ull a les llibres de comandes d’una borsa individual com Binance, és evident que hi ha una manca de liquiditat. Haureu de tenir molta precaució quan feu una comanda allà, ja que és probable que les comandes de mida raonable causin un lliscament.

Un cop tingueu els vostres tokens BNT, voldreu emmagatzemar-los en una cartera sense connexió segura. Tenint en compte que es tracta de fitxes ERC20, significa que podeu emmagatzemar-la amb qualsevol cartera compatible amb Ethereum. També hi ha un testimoni basat en EOS amb imatge de mirall que es va crear per imitar el testimoni ERC-20 i permetre l’intercanvi de tokens basats en EOS.

Si esteu negociant o apostant (un cop estigui disponible), emmagatzemeu BNT al país natal Cartera Bancor tindrà sentit.

Bancor V2

A finals d’abril de 2020, amb la fitxa BNT que es reduïa al voltant del nivell de 0,20 dòlars, l’equip va anunciar que aviat llançaria Bancor V2. El testimoni no va respondre immediatament, però a mitjans de maig havia començat una concentració seriosa i un mes després cotitzava a 1,17 dòlars. Això és especialment sorprenent ja que el testimoni es trobava en el seu mínim històric poc temps abans a mitjan març de 2020.

Versió 2 de Bancor

Anunci Bancor V2. Imatge a través del bloc Bancor

S’espera que el Protocol Bancor V2 afegeixi diverses funcions importants que situaran Bancor al capdavant del conjunt de projectes de finançament descentralitzats. Els canvis pretenen abordar quatre qüestions clau que es citen habitualment com a obstacles a l’adopció generalitzada dels fabricants de mercats automatitzats (AMM):

  1. Exposició a “pèrdues impermanents”
  2. Exposició a diversos actius
  3. Ineficiència de capital (és a dir, lliscament elevat)
  4. Cost d’oportunitat de proporcionar liquiditat

És interessant veure que les noves funcions s’activaran i que els usuaris poden crear i finançar AMM noves amb algunes, totes o cap de les noves funcions. S’ha promès que es publicaran detalls tècnics, documentació i codi font abans del llançament de Bancor V2 al juliol.

Desenvolupament & Full de ruta

La xarxa Bancor és una interessant barreja de programari de codi obert i de codi tancat. Alguns dels codis bàsics només els coneix l’empresa, mentre que hi ha repositoris de codi obert per desenvolupar-los.

Algunes persones argumenten que la manca de codi obert complet significa que podrien existir possibles vulnerabilitats que la comunitat no hagi verificat. De fet, pot ser que fos el cas del hack que tractem a continuació.

Dit això, encara podem tenir una bona idea de la quantitat de treball que es fa al protocol Bancor basat en aquests dos dipòsits..

A continuació teniu el total de compromisos a dos dipòsits de contractes intel·ligents a Bancor GitHub. Aquests són el total de compromisos durant els darrers 12 mesos amb els repos.

Bancor GitHub

Es compromet a seleccionar reposicions durant l’any passat

Com podeu veure, hi ha hagut un flux relativament constant de commits que han estat enviats a aquests repos. Això demostra que els desenvolupadors segueixen treballant activament en el protocol.

Per descomptat, això pot excloure tota la feina que es fa als dipòsits privats. De fet, si féssim una ullada al full de ruta, semblaria que el projecte tingués força al davant.

Full de ruta

El setembre d’aquest any, l’equip de Bancor alliberat el seu full de ruta actualitzat per als propers 6-12 mesos. Algunes de les coses més importants a tenir en compte són les següents:

  • Participació en comunitat: Això permetrà que qualsevol persona de la xarxa Bancor pugui apostar pels seus tokens i augmentar la liquiditat de la xarxa. A canvi d’això, obtindran una recompensa important
  • BNT estable: Aquest serà un token bancor estable que mantindrà el seu valor amb USD. Això proporcionarà liquiditat a l’ecosistema i, alhora, eliminarà el risc que suposa un fluctuant preu del BNT.
  • BNT Airdrop: Els que tenen BNT a Ethereum & EOS pot esperar amb interès un llançament de la reserva Ethereum de BNT
  • Inflació BNT: L’equip espera actualitzar el testimoni BNT a un model inflacionari on el nivell inicial d’inflació s’establirà al 0%
  • Votació BNT: S’afegirà un component de governança. Amb la votació, els titulars de tokens BNT podran participar en decisions que afectin l’ecosistema

L’equip no ha publicat fites definides per a aquests passos, però ha aconseguit executar-se amb objectius definits prèviament. Això inclou el llançament de BancorX a l’EOS MainNet i l’experiència de la cadena creuada EOS / ETH.

Full de ruta de Bancor

Full de ruta de Bancor

A juny de 2020, els únics objectius d’aquest full de ruta assolits són el BNT Airdrop i el símbol BNT estable, que és el USDB. Només podem suposar que els altres objectius s’assoliran després de la publicació de Bancor V2, suposadament al juliol de 2020.

Si voleu estar al dia de les novetats del protocol Bancor, podeu llegir-ne el següent bloc oficial o els seus Compte de Twitter.

Conclusió

Un dels principals obstacles en l’adopció massiva és la manca de liquiditat i la dificultat per intercanviar diverses fitxes entre elles. El Protocol Bancor ha eliminat aquest problema mitjançant l’automatització de la liquiditat.

És cert que els principiants complets s’enfrontaran a una petita corba d’aprenentatge, però la interfície d’usuari de la cartera és tan senzilla com són. Qualsevol persona nova en criptomonedes no hauria de tenir problemes per aprendre a fer intercanvis amb la cartera Bancor.

A més, el Protocol Bancor facilita als desenvolupadors la creació d’una aplicació d’intercanvi perfecta entre una gran quantitat de tokens. També hi ha una sèrie d’actualitzacions previstes per als propers 6 a 12 mesos.

Per descomptat, encara queden preguntes al voltant del projecte, incloses les qüestions de la regulació als Estats Units i més enllà. La centralització potencial del control durant el període de transició de tres anys pot dissuadir alguns que temen el potencial de comptes congelats arbitraris.

També teniu el rendiment de token realment insignificant de BNT, especialment durant el darrer any. Sí, és cert que moltes altres fitxes estan en una rutina, però BNT sembla haver estat especialment afectat. Potser tot això estava relacionat amb els desafiaments legals?

Sigui com sigui, Bancor té una gran tecnologia, casos d’ús i un equip fort que la impulsa. Aquests fons ICO probablement els ajudaran a superar la tempesta i refinar encara més la seva oferta.

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me