Tale of Two Trezors: Model One i Model T comparats

Si visiteu habitualment aquestes pàgines, sabreu que aquí prediquem l’evangeli de la cartera de maquinari. Simplement, si busqueu la manera més segura possible d’emmagatzemar el vostre xifrat i mantenir-lo fora de les mans de lladres i pirates informàtics, és imprescindible una cartera de maquinari. Fa uns mesos vam fer un repàs de les millors carteres de maquinari que hi havia i, més recentment, vam aprofundir en el model Nano X de Ledger.

Tot i que hi ha diferències en el disseny, les característiques, el cost i molt més, totes aquestes carteres de maquinari funcionen bàsicament de la mateixa manera. Emmagatzemen les claus privades del vostre xifratge i les mantenen fora de l’abast de tothom, excepte el seu propietari real. Si feu alguna transacció amb els vostres fons, el dispositiu els signarà abans de penjar-los a la xarxa. La vostra cartera de maquinari es converteix en el vostre portal cap al món de les criptografies i us manté fora de perill mentre hi esteu.

Models Trezor

Tres models diferents de Trezor. Trezor One (negre & blanc) & Trezor T

Poden semblar peces complexes del kit, però de fet aquestes carteres són coses molt senzilles. És possible que hàgiu escoltat el terme “emmagatzematge en fred”, sobretot en referència a com els intercanvis criptogràfics emmagatzemen una gran part dels seus actius. En realitat, és una manera fantàstica de dir que aquests actius es mantenen fora de línia, cosa que els fa inaccessibles per a pirates informàtics o programari maliciós. Una cartera de maquinari funciona de la mateixa manera i us proporciona el vostre propi magatzem frigorífic personal. Mai no accedeixen a Internet i estan protegits contra atacs fins i tot quan estan connectats a un ordinador infectat.

Totes les carteres inclouen un conjunt de paraules inicials i un passador que es pot utilitzar per accedir a les claus privades que s’emmagatzemaran. Mentre siguin coneguts només pel propietari de la cartera, només podran utilitzar el dispositiu.

Les alternatives

Sí, podeu mantenir el vostre xifrat en un intercanvi com Coinbase, Binance o qualsevol dels centenars d’altres que hi hagi. La seguretat de l’intercanvi ha passat de gegant des dels primers temps de Crypto i, en la majoria dels casos, s’han après les lliçons de diversos pirates informàtics i incompliments. Tot i això, encara hi ha vulnerabilitats i els pirates informàtics sempre estaran temptats per les riqueses potencials que s’ofereixen si són capaços d’escollir els bloquejos.

Seguretat de la cartera HardWare

Res no supera la seguretat de la cartera de maquinari. Imatge a través de Shutterstock

A més, hi ha aquestes opcions de cartera mòbil, algunes de les quals són força bones. Els millors proveïdors han gastat molt de temps i diners en seguretat i, per a aquells que tenen petites carteres que no volen obtenir un dispositiu de maquinari, les carteres mòbils són una bona opció. Tanmateix, es manté el fet que aquestes plataformes estan en línia i, per tant, encara són temptadores per a aquells amb intencions lleugeres.

Hi ha una opció més per a aquells que vulguin mantenir les claus privades fora de línia: la bona vella cartera de paper. Només cal que escriviu les vostres claus privades i mantingueu el tros de paper en algun lloc segur. Per descomptat, haureu de passar pel rigor de teclejar-los penosament cada vegada que vulgueu fer transaccions, però l’última vegada que vaig comprovar que ningú no havia esbrinat com piratejar un tros de paper. Només heu d’assegurar-vos que no perdeu la maleïda cosa ni la llenceu accidentalment al reciclatge.

Cartera de paper Dog Ate

El meu gos va menjar la meva cartera de paper. Imatge a través de Shutterstock

Heck, aquest és el segle XXI. Disposem d’impressores 3D, seqüenciació de gens i cotxes elèctrics. Estem vivint els primers dies de blockchain i portem més potència informàtica a la butxaca del que s’utilitzava per posar els homes a la lluna per primera vegada. Ho podem fer millor que un tros de paper.

Factor Out Txec

Hi ha dos grans jugadors en l’àmbit de la cartera de maquinari i entre ells dominen el mercat. Penseu en la mateixa línia que Mastercard i Visa per a targetes de crèdit o iOS i Android per a sistemes operatius mòbils i obtindreu la imatge. Són els francesos Ledger (de fama Nano S i Nano X) i els seus grans rivals, Trezor. Són els dos productes insígnia de Trezor, el Trezor One i el Model T, que veurem detalladament aquí.

Trezor és filial de SatoshiLabs, una empresa amb seu a Praga. El mateix SatoshiLabs va néixer el 2013, tot i que els seus fundadors, Pavol Rusnak (també conegut com a pal), Marek Palatinus (també conegut com Slush) i Alena Vránová feia temps que treballava en solucions per emmagatzemar claus privades amb seguretat.

Fundadors de Trezor

Slush & Stick que representa SatoshiLabs. Imatge via SatoshiLabs

Els treballs de desenvolupament van continuar fins que, el 2014, es va llançar Trezor One, la primera cartera de maquinari de criptomoneda que va sortir al mercat. La seva aparició es pot considerar com una fita en la història del desenvolupament de la criptografia des d’un nínxol només geeks fins al fenomen global que és actualment. La lluita contra els pirates informàtics havia fet un gran pas endavant.

Trezor One

Qualsevol producte que sigui el primer d’aquest tipus corre el risc de quedar obsolet amb força rapidesa. Els rivals poden distingir-lo i trobar maneres de millorar-lo, mentre que fins i tot els seus propis desenvolupadors intentaran actualitzar-los i millorar-los. La tecnologia no s’atura. Tot i aquest desavantatge del primer motor, el Trezor One s’ha mantingut molt bé en els sis anys des que va aparèixer a l’escena..

Potser la consideració més important per a molts és exactament quines monedes admet la seva cartera. Amb molts fans de criptografia que tenen diverses carteres, voldran estar segurs que la cartera que han triat pot emmagatzemar la gamma de monedes que tenen.

Trezor Model One

Contingut del paquet de Trezor Model One. Imatge via Trezor

El Trezor One admet la majoria de monedes importants i una pila completa d’altcoins. Es pot veure la llista completa aquí, tot i que val la pena marcar un parell d’omissions. Els titulars de XRP quedaran decebuts (tot i que probablement ja estiguin bastant desil·lusionats) en saber que el Trezor One no admet el testimoni, mentre que EOS, Cardano i Tezos tampoc no figuren a la llista. Donat el protagonisme d’aquestes fitxes i el fet que tenen una capitalització de mercat combinada al nord de 13.000 milions de dòlars, és estrany veure-les sense suport.

El Trezor One també és bastant minimalista en termes de funcionalitat, amb una petita pantalla OLED de 128 × 64 píxels, un processador ARM Cortex-M3 a l’interior i dos botons de navegació muntats a la part frontal. Pesa només 12 grams, de manera que es pot guardar discretament en un clauer.

De manera crucial per a molts, el Trezor One es troba entre les carteres de maquinari més barates del mercat i costa només 55 dòlars (uns 60 €). Aquest és un petit preu a pagar per mantenir segura la vostra preciosa cartera.

Trezor Model T

L’equip de Trezor no va descansar en els llorers després de l’alliberament del Trezor One. Amb el dispositiu Nano S de Ledger rival que va sortir al mercat al mateix temps, la carrera començava a desenvolupar i construir la propera generació de carteres de maquinari.

Trezor va presentar el Model T el febrer del 2018 i va quedar clar de seguida que havien augmentat l’avantatge amb el seu nou dispositiu. La novetat més evident és la pantalla tàctil en color que elimina els botons gruixuts del Trezor One.

Trezor Model Box

Contingut dins de Trezor Model T Box. Imatge via Trezor

La pantalla és naturalment més gran i millor que abans, amb una pantalla de 240 × 240 píxels per facilitar la navegació pel dispositiu. També inclou el processador ARM Cortex-M4 de nova generació, a més d’un port micro USB-C i ranura per a targetes SD. A 22 grams és més pesat que el Trezor One, però encara és agradable i lleuger.

El llista de monedes suportades també ha millorat, de manera que les persones que tinguin XRP, EOS, ADA i XTZ puguin respirar alleujades, ja que les claus de tot això ara es poden emmagatzemar al model T.

Aquestes funcions actualitzades, òbviament, signifiquen que el Model T té un preu més alt i suposa una pujada dels 55 $ que esperareu pagar per un Trezor One. El Model T és vostre per 169,99 dòlars (180 €), cosa que significa que pagareu més del tres per la pantalla tàctil, el processador més robust i el suport millorat per a monedes.

Programari

Abans d’arribar al veredicte sobre les dues ofertes de Trezor, es fa una ràpida paraula sobre com interactuen amb vosaltres i el vostre navegador, així com algunes funcions comunes a tots dos dispositius. També val la pena esmentar en aquesta etapa que les dues carteres són de codi obert, de manera que qualsevol persona interessada a aprofundir una mica més en els cargols i les femelles tècniques pot fer-ho..

IU del pont de Trezor

La IU del pont del navegador Trezor

El programari que sustenta tant el Trezor One com el Model T s’anomena Trezor Bridge i és aquest kit que, prou adequadament, funciona com a pont entre el dispositiu que utilitzeu i Internet. Això és necessari, ja que, com s’ha esmentat anteriorment, la cartera de maquinari no està connectada a Internet per mantenir segura la informació que emmagatzema. Tot i això, encara voldreu gestionar les vostres monedes a la cartera en línia de Trezor, que és on entra el Bridge.

El programa està dissenyat per executar-se en segon pla i, per tant, un cop instal·lat no hauríeu de fer-hi gaire. The Bridge es va actualitzar el 2018 com a substitut de la tan estimada extensió de Google Chrome, que Google havia decidit eliminar gradualment, cosa que va obligar Trezor a trobar una solució de substitució.

Funcions en comú

Tots dos models Trezor us permeten fer alguna cosa més que simplement emmagatzemar les vostres claus privades i enviar o rebre criptografia. Hi ha el rètol & Funció de verificació que us permet enviar i rebre missatges xifrats, mentre que el Gestor de contrasenyes us permet emmagatzemar totes les vostres dades d’inici de sessió de manera segura com emmagatzemeu aquestes monedes..

De la mateixa manera, si voleu iniciar sessió de manera segura a diversos llocs o plataformes, tant Trezor One com Model T poden actuar com a tokens d’autenticació de segon factor universal (U2F), funcionant de manera similar a l’eina d’autenticació de Google.

Semblances de Trezor

Trezors Comparteix funcions de nivell base que els fan segurs.

Les dues carteres també poden fer ús de la funció d’intercanvi i compra, que permet als usuaris (sí, ho heu endevinat) intercanviar o comprar una gamma de criptos a través de la plataforma en línia de Trezor.

Aquests serveis afegits són un petit avantatge per als usuaris de Trezor i podrien ser el següent front en la batalla per la supremacia de la cartera de maquinari criptogràfic. Al cap i a la fi, si cal destacar les futures carteres de maquinari, hauran d’oferir molt més que simplement mantenir i emmagatzemar claus privades. Com més puguin fer els usuaris amb un dispositiu, més probable serà que aquest dispositiu sigui popular.

El veredicte: que és adequat per a vosaltres?

Trezor es mereix la seva reputació com un dels grans jugadors de la cartera de maquinari. Tots dos models fan exactament el que afirmen: mantenen els vostres sats segurs i us proporcionen tranquil·litat. A més, hi ha altres funcions que s’acaben d’esmentar, com ara Password Manager, U2F i Exchange and Buy, que us permeten fer més amb la vostra cartera que les monedes hodl..

Si el Model T té un desavantatge, és el preu tan elevat, cosa que el converteix en una certa distància en la cartera de maquinari més cara que hi ha. És molt més que el Trezor One i el Ledger Nano S més antics, mentre que el seu model de competidor, el Ledger Nano X, només us retornarà 138 $ (119 €).

Millor dispositiu Trezor

Pesar les opcions de Trezor. Imatge a través de Shutterstock & Trezor

Per tant, si heu decidit que Trezor és la vostra marca, us haureu de preguntar si val la pena pagar molt més per la fantàstica pantalla tàctil i el suport addicional per a monedes. Per descomptat, els diners gastats (dins de la raó) per mantenir segures les vostres participacions són una inversió sensata. Si sou fan de XRP, ADA, EOS o XTZ, haurà de ser el model T si voleu mantenir aquestes parts de la vostra cartera al mateix lloc que la resta..

Tanmateix, si aquestes monedes no apareixen a la vostra llista i és improbable que hi arribeu en el futur, potser és millor comprar un Trezor One i incorporar els diners estalviats a la vostra cartera.

Algunes paraules d’advertència

Sigui quina sigui la marca i el model de cartera de maquinari que decideixi comprar, se li adverteix que comprar-lo des d’un lloc de tercers (fins i tot un lloc consolidat com eBay o Amazon) pot comprometre la seva seguretat.

Hi ha hagut una sèrie d’incidents registrats en què s’han venut carteres de maquinari en aquests llocs per lladres que ja han obert la caixa i han extret les paraules inicials. Després, quan el comprador ha activat la cartera i l’ha carregat amb monedes, els venedors sense escrúpols han pogut netejar-la amb aquestes paraules de llavor.

La millor manera d’evitar la víctima d’aquest truc més brut és assegurar-se que compreu la cartera de maquinari directament des del lloc web del fabricant. Quan arriba, la caixa i el seu contingut s’hauria d’assegurar amb un adhesiu d’holograma. Si això és fluix, presenta signes de manipulació o no té el logotip oficial del venedor, no utilitzeu la cartera.

Prova de manipulació Trezor

Comprovació d’adhesius a prova de manipulacions tant de caixes com de dispositius. Imatge via Trezor

Finalment, mantingueu la cartera tan segura com sigui possible. Fins i tot si es manté fora de l’abast dels pirates informàtics, hi ha molta gent capaç d’utilitzar mètodes molt més de baixa tecnologia per arrabassar-vos. Per tant, si esteu fora de casa i algú amenaça de copejar-vos el cap amb un objecte pesat si no entregueu la cartera i les paraules de llavor (un atac de claus de 5 dòlars), tots els protocols d’emmagatzematge en fred del món no són No us servirà de res.

Molta gent atorga molta importància a poder accedir, gestionar i canviar la seva criptografia sobre la marxa. Si és així com es guanyen la vida, potser necessiten tenir sempre el dispositiu de maquinari amb ells. Mentre la mantinguin separada del tros de paper amb les seves paraules inicials, fins i tot, encara que es perdi, les claus emmagatzemades seguiran sent segures.

La majoria de nosaltres no hauríem de portar les carteres de maquinari amb nosaltres allà on anem. Conserveu les vostres amb seguretat a casa, conserveu aquestes paraules inicials a la memòria i guardeu-ne totes les còpies escrites tancades. D’aquesta manera, hauríeu de poder dormir profundament a la nit, segur que només sabeu que teniu accés al vostre xifrat.

Imatge destacada a través de Shutterstock & Trezor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me