SushiSwap (SUSHI): el bufet DeFi ‘All You Can Eat’

L’estat actual de DeFi de l’espai DeFi es pot resumir en dues paraules: lluita alimentària. Se sent com un nou ridícul temàtica alimentària El protocol DeFi s’afegeix a aquesta carnisseria culinària cada dos dies. L’arma més recent escollida? Sushi.

Per a alguns de vosaltres, la introducció de SushiSwap va indicar que DeFi ha anat oficialment massa lluny. Els polèmics esdeveniments al voltant del projecte que s’han desenvolupat en les poques setmanes des del seu llançament també han espatllat la gana de molts a l’espai DeFi.

Logotip de SushiSwap

No obstant això, quan es tracta de SushiSwap, hi ha molt més del que sembla (o el nas). El 2500% inicial + rendiments anuals dels fons dipositats són només la punta de la tilàpia. SushiSwap va ser temporalment el protocol DeFi més gran del mercat i continua situant-se entre els 5 primers (tot i que no s’ha classificat oficialment).

El testimoni SUSHI també continua apareixent a Binance i el protocol en si mateix va ser recentment assumit per un jugador de confiança a l’espai criptogràfic. Al final d’aquest article, sabreu per què SushiSwap pot merèixer una estrella Michelin.

Qui va fer SushiSwap?

SushiSwap va ser fundat per dos desenvolupadors anònims anomenats 0xMaki i Xef Nomi. El 26 d’agost va sortir el xef Nomi una publicació mitjana detallant el protocol SushiSwap. Això va atraure a 0xMaki a unir-se a SushiSwap Discord.

Sent un dels primers participants, 0xMaki va parlar llargament amb el xef Nomi i, en conseqüència, es va convertir en el cofundador de SushiSwap. Es creu que hi havia al voltant de 5 desenvolupadors treballant en total en el projecte en el moment del llançament.

Creadors de SushiSwap

0xMaki (esquerra) i Xef Nomi (dreta), creadors de SushiSwap. Imatge via Podcast sense cadena

Tot i que no se sap molt sobre 0xMaki o el xef Nomi, a una entrevista recent 0xMaki va confirmar que el xef Nomi té seu a algun lloc d’Àsia. El fet que el joc de cartes Hearthstone del qual prové el pseudònim de Chef Nomi sigui popular a la Xina, això suggereix que Xef Nomi és xinès..

Tenint en compte l’accent, l’aspecte i l’indicació de la zona horària francesa de 0xMaki, és probable que es trobi en algun lloc de França o en un país de parla francesa de l’Orient Mitjà. 0x fa referència al número inicial i a la lletra de totes les adreces d’Ethereum, i Maki és un plat de sushi popular.

La història de peix de SushiSwap

Historial de SushiSwap

Imatge via Notícies.Bitcoin 

A més de ser creat per dos desenvolupadors anònims, SushiSwap no va ser auditat abans del llançament. Dit això, el xef Nomi va convidar obertament algunes de les empreses més reputades, incloses Quanstamp i Consensys, a auditar el codi de SushiSwap al primer missatge mitjà sobre el projecte.

Durant la primera setmana del seu llançament, SushiSwap havia acumulat més de mil milions de dòlars en fons bloquejats i va superar temporalment Aave com el protocol DeFi més gran. Els tipus d’interès dels fons bloquejats van superar el 2500% anual.

SushiSwap Xef Nomi

La transacció de frau de sortida del xef Nomi activada Etherscan.io 

El 5 de setembre, la xef Nomi de sobte liquidat més de 14 milions de dòlars de tokens SUSHI que el protocol havia acumulat com a fons de desenvolupament. En una sèrie de Publicacions de Twitter va assenyalar que se sentia dret als fons. Això va provocar una immensa indignació per part de la comunitat de criptomonedes, especialment el creador de finances amb ànsia Andre Cronje.

Popular YouTuber Ivan a Tech també va pensar i va comentar que “[SushiSwap] és tan dolent com el sushi real”. Ivan també va assenyalar que la venda sobtada de SUSHI probablement va causar un bloqueig al mercat de criptomonedes l’endemà a causa del seu efecte en tot l’espai DeFi.

Portafolis SushiSwap

Tenidors d’adreces de cartera multi-sig SushiSwap. Imatge via Twitter.

Posteriorment, el xef Nomi es va allunyar de Sushiswap i se’l va lliurar Sam Bankman-Fried, el conseller delegat de l’intercanvi de derivats de criptomonedes FTX. Andre Cronje també havia estat considerat pels desenvolupadors de SushiSwap com el nou líder defacto del protocol.

La comunitat SushiSwap va votar la selecció de 9 persones a l’espai DeFi, com ara el fundador de Compound Finance, Robert Leshner, per ser titulars de la cartera multi-sig amb els fons de desenvolupament de SushiSwap.

SushiSwap Uniswap Drain

El valor total d’Uniswap es va bloquejar caient en picat el 9 de setembre. Imatge via Twitter

El 9 de setembre, a Uniswap se li va retirar el títol d’intercanvi descentralitzat més gran quan els usuaris de SushiSwap van migrar més de 1.140 milions de dòlars dels actius de criptomoneda de 1,9 mil milions de dòlars Uniswap bloquejats a la nova plataforma SushiSwap.

Tot i que aquesta migració s’havia planificat des de l’anunci del protocol, 0xMaki creia que no es mourien més d’un centenar de milions de dòlars de criptomoneda. Aquesta sobtada transferència de liquiditat d’un protocol a un altre s’ha batejat com a atac de vampirs.

Torna la xef Nomi

El xef Nomi es va disculpar a Twitter després de retornar els fons de desenvolupament robats. Imatge via Twitter

L’11 de setembre, la xef Nomi de sobte va tornar els fons de desenvolupament robats a SushiSwap. Alguns creuen que això es va fer per cridar més l’atenció sobre el projecte. No obstant això, en l’esmentada entrevista amb 0xMaki, va assenyalar que havia emès un ultimàtum sobre Twitter al xef Nomi dient-li que respongués als seus missatges o bé revelaria detalls delicats sobre SushiSwap (probablement la veritable identitat del xef Nomi).

El xef Nomi ja no participa en el protocol i ara es descriu a si mateix a Twitter com l ‘”antic cap de cuina” de SushiSwap.

Què és SushiSwap?

SushiSwap és un intercanvi de criptomonedes descentralitzat basat en la cadena de blocs Ethereum. Vol ser una evolució de Uniswap, el DEX basat en Ethereum més popular al mercat de criptomonedes. És gairebé idèntic a Uniswap tant en aspecte com en funció.

SushiSwap Classic Interface

La interfície clàssica de SushiSwap.

SushiSwap premia els que dipositen criptomoneda per proporcionar liquiditat al protocol amb SUSHI, un testimoni ERC-20 donat als proveïdors de liquiditat a SushiSwap que es pot utilitzar per a la governança del protocol.

Tot i que SushiSwap té una història controvertida, va ser i continua sent fortament impulsat per la comunitat i compromès amb el codi obert d’ethos de la criptomoneda. Qualsevol usuari pot accedir fàcilment a tots els contractes i codis intel·ligents mitjançant GitHub de SushiSwap i Publicacions mitjanes.

SushiSwap també ha estat auditat per PeckShield i revisat per Quantstamp. SushiSwap manlleva gran part del seu codi a altres populars protocols DeFi, inclosos Uniswap, Compound Finance i els infames Yam Finance.

SushiSwap vs. Uniswap

Tenint en compte que Uniswap acaba de publicar el seu propi testimoni UNI, SushiSwap i Uniswap són encara més similars que abans. Tot i això, cal tenir en compte una cosa crítica, que és un problema que té Uniswap i SushiSwap no.

SushiSwap vs. Uniswap

Imatge via Publica0x

Els proveïdors de liquiditat obtenen una reducció de les comissions de negociació en ambdós protocols. A Uniswap, com més liquiditat aporti algú, més gran serà la reducció de les comissions de negociació del fons que obtindran.

La conseqüència d’això és que les recompenses per a proveïdors de liquiditat més petits es dilueixen a mesura que creixen els grups. Les entitats grans, com ara els intercanvis de criptomonedes, els fons miners i els fons de capital risc, poden obtenir i sovint la major part d’aquestes comissions de negociació..

Per contra, SushiSwap va dissenyar el seu SUSHI emissió de tal manera que els primers adoptants del protocol rebran 10 vegades la quantitat de SUSHI que els que s’incorporen al protocol més tard. Aquest SUSHI es podria utilitzar per obtenir una reducció de les comissions de negociació de tots els grups, fins i tot si els primers adoptants deixessin de proporcionar liquiditat als grups (més informació sobre això més endavant).

Com funciona SushiSwap?

Com molts altres DEX, SushiSwap consisteix fonamentalment en diversos grups d’actius. Cada grup conté 2 recursos, com ara ETH i LINK (Chainlink). Això es deu al fet que utilitza un fabricant de mercats automatitzat: un contracte intel·ligent que utilitza la relació entre dos actius de cada grup per determinar el seu preu.

Creador de mercats automatitzat

Imatge via YouTube

Vam tractar detalladament els fabricants de mercats automatitzats al nostre article recent sobre Finances de Curve i us recomanem que llegiu aquesta secció primer si no esteu familiaritzats amb les màquines automàtiques (AMM).

Quan SushiSwap es va llançar inicialment, es va centrar al voltant d’Uniswap LP (proveïdor de liquiditat) fitxes. Els tokens LP a Uniswap són tokens ERC-20 emesos a proveïdors de liquiditat quan dipositen actius a agrupacions a Uniswap.

Aquests tokens es poden canviar pels fons dipositats subjacents, usats en altres protocols DeFi, i fins i tot canviar-los per altres tokens LP. Els proveïdors de liquiditat també reben una part de les comissions de negociació dels actius a les agrupacions a les quals proporcionen liquiditat mitjançant els tokens LP.

SUSHI Farming Uniswap

Agricultura SUSHI a Uniswap. Imatge via Dapp.com

El que va fer SushiSwap va ser premiar els proveïdors de liquiditat a Uniswap per haver participat en les seves fitxes Uniswap LP en el protocol SushiSwap. La seva recompensa? Fitxes SUSHI! Durant les dues primeres setmanes del llançament del protocol, s’estaven emetent 1000 fitxes SUSHI cada bloc Ethereum (~ 12 segons) als usuaris que participaven en les seves fitxes Uniswap LP en una varietat de “grups” anomenats còmicament.

Atesa l’alta valoració de mercat de SUSHI en aquell moment, els interessos van superar el 2500% anual en molts d’aquests grups. Els rendiments més alts van ser (i continuen essent) de la piscina de Sushi Party, que va donar una recompensa addicional de 2 vegades a SUSHI per la participació de fitxes Uniswap LP per l’aparellament SUSHI-ETH.

Al final del període de dues setmanes, es va produir The Liquidity Migration ™. Això va fer que tots els tokens Uniswap LP es tornessin a enviar automàticament a Uniswap per canviar-los per la criptografia subjacent i enviar-ho tot als nous grups de SushiSwap. Aquest és l’esdeveniment que va desaprofitar més de 1.140 milions de dòlars americans d’Uniswap en 24 hores.

SushiSwap nova interfície

La nova interfície de SushiSwap és gairebé idèntica a la d’Uniswap.

Després d’això, SushiSwap es va convertir efectivament en una còpia de carboni d’Uniswap amb funcions addicionals. Les recompenses SUSHI també es van reduir a 100 SUSHI per bloc. SushiSwap, tal com està construït actualment, consta de quatre elements clau: el SushiSwap Exchange, SushiSwap Liquidity Pools, SushiSwap Menu (Farms) i SushiSwap Sushi Bar.

Tot i que la governança de SushiSwap encara no s’ha desplegat, també s’examinarà breument juntament amb el seu mecanisme de votació actual de SushiPowah.

SushiSwap Exchange

El SushiSwap Exchange us permet canviar fàcilment entre més de 100 tokens ERC-20. Igual que amb Uniswap, no es requereix cap KYC per utilitzar l’intercanvi SushiSwap. Tot el que necessiteu és una cartera Web 3.0 com Metamask i alguns Ethereum per pagar tarifes de gasolina per executar permutes.

SushiSwap Exchange

Les comissions de negociació a la borsa SushiSwap són del 0,3%, igual que Uniswap. El 0,25% d’aquestes despeses es destinen a aquells que proporcionen liquiditat als fons de liquiditat de SushiSwap i el 0,05% restant es destina a la piscina de Sushi Bar (més en un segon).

Piscines de liquiditat SushiSwap

Després de The Liquidity Migration ™, SushiSwap va introduir “formal” grups de mineria de liquiditat. Els proveïdors de liquiditat podrien obtenir una reducció del 0,25% de les comissions de negociació a la plataforma dipositant quantitats iguals de dues criptomonedes en un pool existent a SushiSwap o creant el seu propi pool.

SushiSwap Mineria de liquiditat

Als proveïdors de liquiditat se’ls proporciona fitxes SushiSwap Liquidity Pool (fitxes SLP) que tenen les mateixes funcions que les fitxes LP d’Uniswap. Com haureu endevinat, aquestes són les fitxes que ara s’utilitzen en lloc de les fitxes LP d’Uniswap per obtenir una granja.

Menú SushiSwap (granja)

Menú de SushiSwap conté les antigues “piscines” agrícoles de rendiment que es troben a la versió inicial del protocol. Tanmateix, en lloc de les fitxes LP d’Uniswap, les fitxes SLP de SushiSwap s’apleguen per obtenir diferents quantitats d’interès anual..

Menú divertit SushiSwap

Actualment, l’element ‘Menú’ de major rendiment és Sushi Party, que proporciona un APY raonable del 100% + als tokens SLP implicats per proporcionar liquiditat a la piscina SUSHI-ETH de SushiSwap. Aquests elevats rendiments provenen de les fitxes SUSHI rebudes per les fitxes SLP de participació rebudes per proporcionar liquiditat a l’agrupació SUSHI-ETH.

SushiSwap Sushi Bar

SushiSwap’s Sushi Bar és on podeu apostar per fitxes SUSHI per guanyar més fitxes SUSHI. Si us pregunteu d’on provenen aquestes recompenses, recordeu la comissió de negociació del 0,05% esmentada anteriorment. El 0,05% de totes les comissions de negociació de SushiSwap s’afegeixen a la piscina de Sushi Bar en forma de fitxes SLP.

Participació en SushiSwap

Participació en SushiSwap

SushiSwap Staking: https://sushiswapclassic.org/staking

Com a mínim una vegada cada 24 hores, es pot convocar el contracte de recompenses que liquida totes les fitxes SLP a la piscina del Sushi Bar a canvi de comprar automàticament fitxes SUSHI a SushiSwap Exchange. Aquestes fitxes es distribueixen a tots els usuaris que comprenen fitxes SUSHI a la barra de sushi en forma de fitxes xSUSHI, que es poden convertir en fitxes SUSHI normals a la barra de sushi..

SushiSwap Governance

L’equip de SushiSwap s’està desenvolupant actualment un marc de governança anomenat Omakase DAO que lliurarà el control del protocol a la comunitat. Qualsevol persona que tingui fitxes SLP rebudes de proporcionar liquiditat a l’agrupació SUSHI-ETH o aquelles que tinguin fitxes xSUSHI (que també requereixen fitxes SLP SUSHI-ETH) podrà votar per canvis a SushiSwap.

Tot i que els detalls encara s’estan analitzant, es preveu que haureu d’apostar aquestes fitxes durant un temps fix per participar a la votació..

SushiSwap Votació de SushiPowah

De moment, les propostes de millora (SIP) de SushsiSwap poden ser presentades i votades per qualsevol persona del SushiSwap’s Pàgina SushiPowah a Instantània. Per a aquells que no estiguin familiaritzats, Snapshot és un fòrum de govern visible públicament utilitzat per protocols DeFi com Aave, Equilibrador, i anhelen.finançament.

Amb SushiPowah, cada testimoni SLP per a l’agrupació SUSHI-ETH és igual a un vot a favor o en contra de la proposta, amb 300.000 vots SLP a favor més un quòrum del 50% per aprovar i promulgar el canvi proposat que han de signar els nou multi-sig titulars de claus.

Criptomoneda SUSHI

SUSHI és un testimoni ERC-20 emès a proveïdors de liquiditat a la borsa descentralitzada SushiSwap. Es guanya proporcionant liquiditat a les agrupacions de SushiSwap i s’aposta a canvi de tokens SLP que s’utilitzen per governar el protocol..

Token SushiSwap

El testimoni es va dissenyar per premiar els primers usuaris del protocol, ja que els permetia continuar guanyant una reducció de les comissions de SushiSwap fins i tot després d’haver deixat de proporcionar liquiditat a les piscines de SushiSwap. Això es pot fer apostant per SUSHI per guanyar més SUSHI SushiSwap’s Sushi Bar.

ICO de criptocurrency SUSHI

No hi havia cap ICO per SUSHI. L’emissió de SUSHI va començar al bloc número Ethereum 10750000. Com s’ha esmentat anteriorment, s’estaven emetent 1000 SUSHI cada bloc d’Ethereum (12 segons) a aquelles fitxes Uniswap LP que apostaven al protocol inicial de SushiSwap.

SushiSwap SUSHI ICO

El bloc Ethereum que va iniciar l’emissió de tokens SUSHI. Imatge via Etherscan.io

Després que es produís The Liquidity Migration ™, les recompenses SUSHI van caure a 100 SUSHI per bloc Ethereum. Això es pot reduir per vot de la comunitat. SUSHI és actualment una criptomoneda inflacionista i no té cap subministrament limitat. Es tracta d’assegurar un incenti continu als proveïdors de liquiditat a SushiSwap.

Anàlisi de preus SUSHI

Com hauríeu d’haver imaginat, SUSHI va entrar al mercat de criptomonedes el 28 d’agost amb un valor gairebé nul. No obstant això, l’1 de setembre, el preu s’havia disparat des d’uns quants centaus de dòlar fins a més de 12 dòlars americans, ja que els agricultors de rendiment s’afanyaven a capitalitzar els rendiments percentuals insans oferts per SushiSwap..

SUSHI Cryptocurrency Price

Historial de preus de criptomonedes SUSHI. Imatge via CoinMarketCap

Un dia després, el preu es va estavellar en més d’un 50% fins a menys de 6 $ USD i va tornar a caure en més d’un 50% el 5 de setembre fins a uns 2,50 $ USD quan el cofundador de SushiSwap, Chef Nomi, va liquidar SUSHI per valor de més de 14 milions de USD. Tot i la resolució de la situació una setmana després, SUSHI continua baixant de preu.

On puc obtenir la criptocurrency SUSHI?

SUSHI és gairebé tan fàcil d’obtenir com un sushi real. Binance llistat SUSHI l’1 de setembre, cosa que probablement va provocar l’increïble repunt del preu. Des de llavors, altres intercanvis de confiança, inclosos Huobi i OKEx, han llistat el testimoni.

SUSHI Cryptocurrency Exchange

Mercats de criptomonedes SUSHI. Imatge via CoinMarketCap

Si preferiu intercanvis descentralitzats, SUSHI encara està disponible a Uniswap i, per descomptat, es pot comprar a SushiSwap Exchange. La liquiditat en tots aquests intercanvis és molt elevada i el volum de negociació de SUSHI les 24 hores gairebé duplica la seva capitalització de mercat. Com a tal, no hauríeu de tenir problemes per aconseguir les mans (o escuradents) en aquesta suculenta fitxa de criptomoneda.

Carteres SUSHI Cryptocurrency

Com que SUSHI és un testimoni ERC-20, es pot emmagatzemar a gairebé qualsevol cartera de criptomonedes que admeti els recursos basats en Ethereum. On haureu de posar el SUSHI depèn del que vulgueu fer amb ell.

SUSHI Wallet Metamask

La cartera web de Metamask.

Si esteu interessats a utilitzar SushiSwap per proporcionar liquiditat o participar en la governança, la vostra millor aposta seria una cartera Web 3.0 com Metamask. Si teniu previst mantenir el SUSHI fins que el mercat en tingui més gana, tingueu una cartera mòbil segura com la cartera atòmica o una cartera de maquinari com la Trezor la cartera hauria de fer el truc!

Full de ruta de SushiSwap

SushiSwap té un objectiu i un sol objectiu: convertir-se en el millor DEX en criptomoneda. Aquest és un objectiu bastant ampli i actualment no hi ha fites futures específiques detallades pel nou equip SushiSwap.

Full de ruta de SushiSwap

Fites passades de SushiSwap. Imatge via Twitter

El document més proper a un full de ruta és el més important de SushiSwap publicació recent recent el 12 de setembre. Detalla una sèrie d’objectius, com ara corregir errors existents, crear associacions amb altres projectes DeFi com Ren, afegir noves funcions com ara ordres de pèrdues i límit i finalitzar i implementar el nou mecanisme de governança. El destí de SushiSwap estarà a les mans de la seva comunitat un cop llançat el seu DAO.

Per què ens encanta SushiSwap

Tot i l’aparent ridícul del projecte i el caos que ha provocat en la seva curta història, SushiSwap encara ha aconseguit mantenir-se al voltant de 800 milions dels 1.140 milions inicials que va obtenir d ‘Uniswap. El DEX també està mantenint al voltant de 200 milions de dòlars americans de volum diari.

Icona SUSHI de SushiSwap

Tot i amb aquestes xifres, però, el DEX no apareix actualment a Etherscan.io Rànquings DeFi ni a CoinMarketCap. Per ser justos, SushiSwap encara necessita reparar la seva reputació a la comunitat DeFi.

Tot i que hi ha una llista molt llarga de crítiques que es poden aplicar contra SushiSwap, potser la més vàlida i urgent és la següent: el que passa ara que Uniswap ha llançat el seu propi testimoni natiu?

SushiSwap realment haurà d’innovar si vol tenir alguna possibilitat de mantenir-se rellevant, sobretot en un espai competitiu que creix molt, molt ràpidament. Cas i punt, ja hi ha hagut dues forquilles de SushiSwap: Kimchi i Sashimi (però cap dels dos ha agafat molta tracció).

SashimiSwap Competidor de SushiSwap

SashimiSwap, una forquilla de SushiSwap. Imatge via Mitjà 

També cal assenyalar que el nom relativament poc professional i la interfície d’usuari de molts protocols DeFi, inclòs el SushiSwap, probablement siguin encara més desagradables per als inversors minoristes seriosos que els agricultors experimentats. Controvèrsies com les estafes de sortida del xef Nomi realment perjudiquen l’espai al final del dia.

Dit això, SushiSwap sembla servir més deliciosos menjars que mai sota una nova gestió. L’ambició i la dedicació dels seus desenvolupadors bàsics i de la comunitat és admirable i pot ser suficient per tirar endavant el projecte fins al futur..

Inflació de criptomonedes SUSHI

La taxa d’inflació actual de la criptomoneda SUSHI. Imatge via Glassnode

En una nota final, tot i que no podem donar cap consell financer o d’inversió, les criptomonedes cultivables com el testimoni SUSHI de SushiSwap solen guanyar millor que invertir en.

Mentre que tokenomics de SUSHI pot canviar i probablement canviarà mitjançant el vot de la comunitat, la seva taxa d’emissions relativament alta probablement mantindrà el preu de la fitxa a mesura que els que la conreen continuen venent a un grup de compra cada vegada més petit. Al cap i a la fi, tot depèn de la demanda del protocol i, de moment, el sushi no té estil.

Un agraïment especial a @Infinity_UK per ajudar-nos a aclarir alguns detalls sobre la mètrica de votació SushiPowah de SushiSwap!

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me