Streamr Review: Plataforma per a l’intercanvi de dades en temps real

Streamr (DATAcoin) és un interessant projecte de blockchain que desenvolupa un mercat per a l’intercanvi de dades en temps real.

Streamr va completar una ICO durant la cursa de 2017 i va aconseguir una gran quantitat de finançament. L’equip ha anat avançant en el desenvolupament del protocol i s’ha col·laborat amb altres projectes i empreses.

Tot i això, Streamr pot complir realment els seus mateixos objectius?

En aquesta revisió de Streamr, aprofundiré en les seves perspectives de creixement. També analitzaré els casos d’ús i el potencial d’adopció a llarg termini del seu DATAcoin.

La necessitat de Streamr

En un món que cada vegada està més orientat a les dades, l’accés a dades en temps real és de vital importància per a les empreses tecnològiques que volen establir un domini en el seu camp.

Avui en dia s’estan generant dades de tot tipus de fonts úniques, inclosos els sensors i els dispositius connectats de la fabricació, el sector dels serveis i les cadenes de subministrament.

Dades de connexió Streamr

La visió de Streamr. Font: Streamr Whitpaper

Al mateix temps, veiem l’aparició de Dapps a l’espai blockchain, que cada vegada necessita més confiar en fonts de dades distribuïdes del món exterior per afinar els contractes intel·ligents i permetre el desenvolupament d’aplicacions més potents..

A partir d’aquest problema, Streamr ha desenvolupat una solució; un mercat per a l’intercanvi de dades en temps real, on qualsevol persona pot publicar esdeveniments a fluxos de dades, subscriure’s a fluxos i utilitzar-les en aplicacions descentralitzades.

Aquestes dades en temps real són tokenitzades i comercialitzades per usuaris i màquines a través de la xarxa P2P descentralitzada de Streamr.

Streamr sovint es compara amb IOTA, una tecnologia de criptomoneda que facilita les transaccions entre dispositius IoT (Internet of Things). Explorem algunes altres funcions que fan que Streamr sigui diferent i possiblement millor que IOTA i els seus altres competidors.

Cas d’ús Streamr


L’exemple més clar d’un cas d’ús per a Streamr és amb cotxes elèctrics amb conducció automàtica. Aquests vehicles es basen en tot tipus de dades per millorar la seva eficiència, inclosa la congestió del trànsit, els preus de l’electricitat i les previsions meteorològiques.

Streamr pot ajudar els cotxes elèctrics a rebre totes aquestes dades en temps real. Les dades s’intercanviarien per DATACoins, la moneda principal que s’utilitza a la xarxa Streamr. Després, el cotxe pot vendre les dades que ha adquirit a altres sistemes per millorar-ne l’eficiència.

Pila de tecnologia Streamr

El sistema de dades descentralitzat en temps real de Streamr es basa en una pila de tecnologia de 5 capes. A continuació es mostra una representació visual d’aquesta pila de tecnologia:

Pila de tecnologia Streamr

Visió general de la pila de tecnologia Streamr

Analitzem més a fons el que signifiquen cadascuna d’aquestes capes tecnològiques

 1. Editor Streamr: Es tracta d’un conjunt d’eines i capa d’usabilitat que permet el desenvolupament ràpid d’aplicacions descentralitzades basades en dades.
 2. Motor Streamr: Un motor d’anàlisi de processament d’esdeveniments d’alt rendiment que s’executa fora de la cadena de manera descentralitzada. El motor Streamr és capaç d’executar-se en un proveïdor d’informàtica descentralitzat com Golem (GNT).
 3. Mercat de dades Streamr: Una xarxa de fluxos de dades compartits que tothom pot contribuir i subscriure-hi.
 4. Xarxa Streamr: La capa de transport de dades que ofereix una xarxa peer-to-peer impulsada per incentius per a la missatgeria a la canonada de dades descentralitzada.
 5. Contractes intel·ligents Streamr: Permetre que els nodes de la xarxa Streamr arribin a un consens, mantinguin metadades de flux, gestionin els permisos i la comprovació d’integritat i facilitin les transferències de token segures.

La moneda DATA

La moneda de dades és un testimoni ERC20 que s’utilitza per intercanviar dades entre consumidors i productors de la xarxa Streamr. També serveix com a eina d’incentius perquè els nodes d’intermediari s’executin a la xarxa P2P.

DATA Coin Streamr

Com s’utilitzarà la moneda DATA a l’ecosistema Streamr

Data Coin té 3 casos d’ús principals:

 • Mantenir i operar una xarxa P2P incitant els participants a oferir temps, electricitat, potència informàtica i amplada de banda de comunicació per tal d’intercanviar nodes.
 • DATAcoin funciona com una moneda que fan servir els consumidors per compensar els productors de dades. També actua com una eina per incentivar els venedors de dades a fer créixer la comunitat.
 • DATAcoin serveix com a mitjà per mesurar la reputació mitjançant el “karma”. Els productors de dades, els consumidors de dades i els intermediaris de missatges poden obtenir “karma” de les transaccions de DATA Coin, com ara quan publiquen dades, consumeixen dades i executen nodes d’intermediació que operen la xarxa. Els productors de dades guanyen karma quan els seus esdeveniments publicats es lliuren als subscriptors. Els subscriptors guanyen karma rebent aquests esdeveniments i els nodes del corredor guanyen karma per ajudar a lliurar dades i per persistència. El nou Karma afegit equival a la quantitat de monedes de dades intercanviades en una transacció. Tanmateix, a diferència de les monedes DATA, el karma decau i té una data de caducitat, mentre que el saldo dels usuaris de monedes DATA continua sent el mateix.

Streamr vs. IOTA

La diferència més gran entre IOTA i Streamr és la seva cadena de blocs: IOTA va desenvolupar la seva pròpia xarxa DAG mentre Streamr va optar per construir la seva xarxa a la part superior de la cadena de blocs d’Ethereum.

Això comporta alguns avantatges, ja que Streamr és capaç d’aprofitar una comunitat de desenvolupadors molt més gran que pot oferir assistència quan sigui necessari. També han estat capaços d’estalviar recursos significatius en no haver de construir una infraestructura completament nova.

Streamr vs. Iota

Imatge via Streamr i Wikimedia

Això els ha permès concentrar més temps i energia en afinar la seva plataforma i construir funcions addicionals.

Streamr també té avantatges respecte d’IOTA perquè va optar per centrar-se únicament en dades en directe, mentre que IOTA emmagatzema quantitats massives de dades de dispositius IOT, que poden tenir un impacte en el sistema operatiu fins i tot quan està descentralitzat.

Equip Streamr & Socis

Streamr Labs té la seva seu central a la ciutat suïssa de Zug. Això es troba al centre de la “vall Crypto”, que és la regió de Suïssa que té les lleis / regulacions més favorables relacionades amb les empreses basades en blockchain..

Membres de l'equip Streamr

Alguns membres de l’equip: Henri Pihkala, Nikke Nylund, Risto Karjalainen i Michael Malka

L’equip compta amb un grup divers de membres amb experiència que va des de l’aprenentatge automàtic fins a les finances i el desenvolupament de programari. També tenen una barreja eclèctica d’empresaris que han fundat i venut altres empreses relacionades.

 • Henri Pihkala (fundador, CEO): Henri és el CEO i CTO de dues empreses de comerç algorítmic. També ha enviat deu anys construint infraestructures & eines per a dades en temps real.
 • Nikke Nylund (Fundador): El cofundador de Streamr, Nikke, té una formació emprenedora amb sortides amb èxit en altres tres empreses.
 • Risto Karjalainen (COO): Risto ha treballat com Quant en bancs d’inversió, inclosos JP Morgan Chase i Merrill Lynch. També té un doctorat a la Wharton School of Business i té un bon coneixement de l’aprenentatge automàtic i el finançament del comportament.
 • Michael Malka (cap de Streamer Labs): Michael ha passat 20 anys a la indústria del programari en diverses funcions, inclòs desenvolupador, especialista i CEO. Michael ha cofundat anteriorment 3 empreses a l’espai Intel·ligència Artificial i Blockchain.

Streamr també s’ha associat amb diversos altres projectes influents en l’espai blockchain. Per exemple, a part de la seva cooperació amb Golem, també ho han fet associat amb Electrify Asia per donar als usuaris el control sobre les seves dades.

Partners de Streamr

Partners i col·laboracions de Streamr

Aquestes col·laboracions també s’estenen a empreses més consolidades que volen entrar a l’espai blockchain. Per exemple, s’associen Hewlett Packard per obtenir ingressos de dades de vehicles, així com amb Nokia desenvolupar la propera generació d’estacions base mòbils.

Comerç i emmagatzematge de DADES

Streamr va vendre aquestes fitxes en una ICO molt publicitada a l’octubre del 2017. Van aconseguir recaptar un total de 27 milions de dòlars a canvi del 65% del subministrament total de DADES. Això va fer que els inversors compressin el testimoni a un preu de 0,055 USD.

El testimoni va assolir els canvis el novembre del 2017 i va capturar la concentració massiva d’altcoins que va seguir. DATA va aconseguir un màxim històric de 0,31 dòlars al gener del 2018.

Per descomptat, això va durar poc.

Com la majoria de les monedes altes, DATA Coin va veure caure significativament el preu el 2018. El preu està molt per sota del de l’ICO, però sembla que s’ha anat reduint. Les coses semblen estar en perill i han anat augmentant lentament amb la resta del mercat durant els primers mesos del 2019.

Dades Historial de preus Streamr

Dades Historial de preus de les monedes. Imatge via Coinmarketcap

Si voleu comprar monedes DATA, el millor intercanvi per fer-ho serà a Binance, ja que té la major part del volum. També es negocia a la borsa DragonEX i a altres borses més petites.

El volum de negociació a DATA sembla ser força fort, amb nivells raonables de liquiditat a les borses que cotitza. No obstant això, el testimoni continua sent força volàtil en comparació amb altcoins de mida similar.

Un cop hàgiu obtingut les vostres DADES, les heu d’emmagatzemar en un lloc segur, ja que deixar-les en un intercanvi pot ser força arriscat. Tenint en compte que es tracta d’un testimoni ERC20, hi ha una sèrie de carteres que podeu utilitzar. Aquests inclouen els gustos de MetaMask i MyEtherWallet.

Desenvolupament

Obtenir una idea exacta de la quantitat de treball que es fa en un projecte pot ser un repte, però hi ha alguns mètodes útils. Un d’ells és fer una ullada al seu GitHub públic i a la quantitat de codi que s’està enviant.

Vaig decidir continuar amb el projecte Streamr GitHub i feu un balanç de les confirmacions de codi als seus dipòsits. A continuació, tenim els compromisos per als 2 repos més actius del projecte.

Compromisos de Streamr GitHub

Streamr GitHub es compromet en determinades reposicions (darrers 12 mesos)

Com podeu veure, l’equip ha estat força actiu durant els darrers dotze mesos i està impulsant nombroses línies de codis cap a aquests repos. Això també és només dos dels seus repos quan tenen un total de 40 altres en què han treballat.

De fet, si comparéssim el nombre de compromisos de codi de Streamr amb altres monedes, arribarien al rang 48 coincodecap. Això passa amb més de 3.658 compromisos l’any passat.

Aquest desenvolupament pot ser el resultat de l’ambiciós full de ruta que l’equip té per davant.

Full de ruta

El full de ruta de Streamr es divideix en 3 fites (M1, M2, M3)

 • Fita 1: Publiqueu la primera versió de la xarxa de lliurament de dades incentivada i els contractes intel·ligents subjacents. Treballant en altres capes per construir cap a una integració completa amb l’ecosistema Ethereum
  1. WP1 (xarxa, contractes intel·ligents): prototip de xarxa de corredors descentralitzats
  2. WP2 (Marketplace): mercat de Barebones
  3. WP3 (motor): el motor va a Ethereum
  4. WP4 (editor): informàtica sense fils ni en cadena
  5. Fita 2: Llançament de la primera versió de Data Marketplace, juntament amb les funcions que necessita a la capa de xarxa subjacent.
   1. WP5 (xarxa, contractes intel·ligents): suport per a la monetització i xifratge de dades
   2. WP6 (mercat de dades): mercat completament descentralitzat
   3. WP7 (motor, editor): aconseguir la descentralització
   4. Fita 3: Arribeu a la visió completa de Streamr: impulseu l’adopció de la pila
    1. WP8 (xarxa): enrutament avançat, ofuscació de la ubicació
    2. WP9 (Mercat de dades): construcció de comunitats
    3. WP10 (motor, editor): productivitat

    Full de ruta de fites Streamr

    Full de ruta Streamr & Pila tècnica

    L’equip ha mantingut aquest full de ruta força obert i no ha establert terminis arbitraris per a aquestes actualitzacions. Per tant, potser aquest és un mitjà per gestionar les expectatives de la seva comunitat.

    Conclusió

    Des dels seus inicis el 2017, Streamr s’ha consolidat com una digna addició a l’exclusiu club de plataformes IOT habilitades per blockchain..

    La seva adopció de la cadena de blocs d’Ethereum significa que, en molts aspectes, l’èxit de Streamr està lligat a l’èxit d’Ethereum. Això es pot considerar un avantatge o un desavantatge en funció de la seva visió de com funciona la cadena de blocs d’etereu.

    Tanmateix, el que no es pot negar és el valor que s’està desbloquejant creant un mercat per explotar dades en temps real amb la finalitat de crear més eficiència per als sensors i els dispositius connectats de la fabricació, el sector dels serveis i les cadenes de subministrament..

    Es preveu que el mercat global d’IOT arribi als 75.000 milions de dòlars el 2025, situant Streamr en una posició única per millorar aquesta indústria mitjançant l’ús de dades en temps real a la cadena de blocs..

    Imatge destacada a través de Fotolia

    Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map