Stellar Lumens (XLM): un projecte per vigilar el 2018

Quan elimineu tot el brunzit i el xíling, Stellar Lumens (XLM) és un dels projectes més impressionants i menys coneguts de l’ecosistema de criptomonedes..

L’equip de Stellar va avançar molt el 2017, és clar, però molts usuaris de l’espai criptogràfic encara no en saben molt..

La nostra avaluació preliminar? XLM és definitivament una criptomoneda que val la pena considerar en el nou any. Es desglossarà el perquè.

En primer lloc, la nomenclatura …

“Estel·lar” = la xarxa, per exemple la xarxa Bitcoin.

“Lumens” = la criptomoneda de la xarxa estel·lar, p. bitcoins.

Què fa Stellar Lumens?

Facturant-se com una “plataforma de consens descentralitzada”, el projecte és el resultat d’una bifurcació de 2014 de Ripple (XRP). La plataforma és agnòstica de la moneda, capaç de suportar les transaccions de qualsevol tipus de moneda.

Com ho preguntes? Mitjançant l’intercanvi de criptomonedes descentralitzat integrat de la xarxa Stellar.

Paper blanc XLM

Boxmining de YouTube reflexionant sobre el llibre blanc XLM: imatge mitjançant YT

Més enllà d’aquests punts fonamentals, les especificacions de la plataforma són interessants i múltiples:

 • Els txs confirmen en no més de 5 segons
 • Pot processar milers de txs per segon (per exemple, com VISA)
 • Pot facilitar les transaccions entre qualsevol moneda (fitxes, actius, etc.)
 • Utilitza el protocol de consens estel·lar (SCP), no la prova de treball (POW)
 • Una API solitària i optimitzada per a la màxima facilitat d’ús
 • Funcionalitat per a contractes intel·ligents i carteres multi-signatura
 • Sense mineria; Existeixen 100.000 milions de lúmens des del principi
 • Inflació anual (fixa) de l’1 per cent

Coses bastant impressionants, pensem. Però és important recordar que amb qualsevol projecte de criptomoneda hi ha compensacions. Stellar Lumens sembla compensar una mica de descentralització amb una velocitat de transacció increïble. Per tant, això és almenys una cosa a tenir en compte.

Evitar la prova de treball

POW és provat i cert fins a generar consens d’una manera descentralitzada i desconfiada per a la xarxa nativa d’una criptocurrency..


El SCP de Stellar Lumens ajuda a crear el llibre principal Stellar, que és com el “llibre llibre” de Bitcoin, tret que SCP és facilitat per “cada servidor que executa el programari Stellar”, tal com diu el lloc web del projecte, i qualsevol “entitat pot executar un servidor Stellar “.

Aquests servidors se sincronitzen cada pocs segons, cosa que estableix un consens.

Per a què serveix Stellar Lumens?

El projecte pot facilitar solucions a alguns problemes importants, com ara:

 • pagaments transfronterers
 • microtransaccions
 • funcionalitat de moneda intermediària

Fins a aquest últim punt, diguem que algú vol canviar lliures britàniques per dòlars nord-americans. La xarxa Stellar podria facilitar la conversió buscant ofertes rellevants i, després, fent-les coincidir. Aleshores s’utilitzarien els lúmens per fer l’intercanvi de manera ràpida.

Aquesta dinàmica pot ser extraordinàriament útil en conversions en cadena, on cal canviar entre una moneda poc comuna i una altra més comuna..

Les possibilitats molt útils en joc són la raó per la qual IBM recentment s’ha unit amb l’equip Stellar en pagaments transfronterers; una mamut associació per qualsevol tram de la imaginació.

On comprar & Botiga XLM

Si decidiu que voleu aconseguir alguns XLM, haureu de dirigir-vos a un dels intercanvis on figuren. Tenint en compte que Stellar Lumens és una moneda bastant coneguda, apareixen en diferents borses.

Alguns dels més populars que podeu considerar són Binance i Bittrex. Això requereix que primer convertiu Bitcoin o alguna altra criptomoneda en XLM. Tanmateix, podeu fer servir Kraken, que és una porta d’intercanvi. Això us permet enviar la moneda fiduciària de canvi i comprar directament XLM.

Un cop tingueu el vostre XLM, voldreu trobar-vos una cartera per emmagatzemar-los. És molt imprudent deixar les vostres monedes en un canvi donada l’amenaça que representen els pirates informàtics i altres malifetes. Hem cobert una àmplia llista de les millors carteres Stellar Lumens on podeu guardar el vostre XLM amb seguretat.

Val la pena invertir en XLM?

No es pot negar que XLM té algunes especificacions i casos d’ús interessants.

No podem donar consells financers aquí a CoinBureau, però creiem que l’ecosistema estel·lar tindrà un any més gran el 2018 que el 2017. Deixant-ho d’acord, haurà de decidir personalment el que és adequat per a la seva cartera.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me