Siacoin: tot el que heu de saber

Siacoin ha aparegut molt recentment a les notícies.

Però, què és exactament?

Siacoin és un servei de blockchain per emmagatzemar fitxers de dades personals en una xarxa distribuïda. El principal punt de venda del programa és que els compradors que busquen espai d’emmagatzematge poden emmagatzemar els seus fitxers de manera segura a un preu molt inferior als competidors centralitzats com Dropbox, Google o Apple iCloud..

Seguiu llegint mentre fem un cop d’ull a alguns detalls que hi ha darrere d’aquesta interessant plataforma que recentment ha vist un gran salt de preus.

Siacoin es va publicar amb una versió beta inicial al març del 2015, amb la versió 1.00 que va sortir al juny del 2016. Des de llavors, ha crescut en popularitat i ús.

Siacoin és una cadena de blocs personalitzada protegida per prova de treball Blake2-B. El testimoni de la plataforma Sia s’anomena Siacoin. Durant l’últim mes, els preus van augmentar de 0,003 $ a 0,02 $ cadascun.

Com funciona?

Siacoin té dues cares de la xarxa. Una cara representa els compradors que volen emmagatzemar fitxers. L’altra cara són els proveïdors d’espai d’emmagatzematge. Dit això, els que proporcionen espai d’emmagatzematge a canvi d’un pagament a Siacoin.

Els preus a la xarxa els determinen els que subministren espai d’emmagatzematge. És una xarxa competitiva dissenyada per obtenir preus ideals per als compradors.

Quan algú vol emmagatzemar fitxers a la xarxa Siacoin, primer es xifren i després es divideixen en molts petits blocs. Aquests blocs s’emmagatzemen de manera redundant a tota la xarxa. Els fitxers estan encriptats de manera que es garanteix la privadesa.

Els fitxers es divideixen en moltes peces de manera que ningú no posseeix cap part significativa del fitxer.

Finalment, les peces s’emmagatzemen de forma redundant, de manera que si algú que emmagatzema les dades decideix sortir de la xarxa o, si no, queda fora de línia, els fitxers i les dades no es perdran definitivament.

Els fitxers també s’emmagatzemen de manera distribuïda per tal d’augmentar la velocitat. De manera similar a com funcionen les xarxes BitTorrent, com més nodes emmagatzemen o allotgin el fitxer, més velocitats de descàrrega poden ser.

Aquells que vulguin emmagatzemar fitxers a la xarxa paguen una tarifa mensual pel seu emmagatzematge i també una altra quantitat quan intenten tornar a descarregar-los..

Els siacoins, a més de guanyar-los proporcionant espai d’emmagatzematge, també es poden extreure. Fa poc va sortir una màquina ASIC anomenada Obelisc. Aquest dispositiu és el primer d’aquest tipus i permet l’explotació de Siacoin i Decred, que utilitzen el mateix algorisme.

El dispositiu es ven per un preu de 2.499 dòlars. Segons el lloc del fabricant, si algú fes servir el dispositiu per explotar Siacoin, obtindria aproximadament 150.000 unitats al mes. Als preus actuals de 0,02 dòlars, seria aproximadament de 3.000 dòlars. D’acord amb això calculadora, els guanys serien 120.860 Siacoin al mes.

Què val un Siacoin??

Valoració de Siacoin

Sabem que les fitxes cotitzen a 0,02 dòlars cadascuna, però, què us comprarà pel que fa a emmagatzematge de dades? Segons això lloc que calcula les taxes d’emmagatzematge, 45 Siacoins compraran 1 TB d’emmagatzematge durant un mes. Això significa que les tarifes actuals són de només 0,90 dòlars per TB al mes.

Compareu-ho amb proveïdors com Dropbox per a empreses, que cobren al voltant de 15 dòlars al mes per 2 TB.

El futur de Siacoin: és una bona inversió?

A mesura que cada vegada hi ha més persones que viuen a Internet i prenen consciència de la possible pèrdua de dades a causa dels bloquejos del disc dur, serveis com Siacoin que poden oferir un preu competitiu poden esdevenir cada vegada més atractius amb el pas del temps..

En aquest punt, però, es desconeix la quantitat de persones que utilitzen la xarxa per emmagatzemar fitxers. Basat només en el preu increïblement baix de l’emmagatzematge de xarxa, sembla que la utilització actual de la xarxa és baixa.

És possible que la gent encara tingui dubtes sobre el servei i la seva capacitat per emmagatzemar fitxers de forma permanent. Tenint en compte que algú que subministra espai d’emmagatzematge podria decidir amb la mateixa facilitat deixar d’oferir espai d’emmagatzematge demà i els fitxers podrien desaparèixer d’aquest node.

La quantitat de redundància a la xarxa s’ha inclòs entre 10 i 30 vegades. El desenvolupador diu que la redundància és suficient per proporcionar protecció contra la pèrdua de dades.

A més, el mètode mitjançant el qual es fan espais d’emmagatzematge a la xarxa per afavorir el comportament productiu de la xarxa. Per exemple, si algú ofereix espai a la seva xarxa i, de sobte, desconnecta el dispositiu, podria ser castigat amb la pèrdua de tokens que s’utilitzen en un procés similar a la participació.

Segons la wiki de Siacoin:

… els amfitrions prometen no marxar posant part dels seus propis diners com a garantia que es perdrà si l’amfitrió se’n va abans de finalitzar el contracte.

Quant podeu guanyar oferint espai d’emmagatzematge?

Sembla que als preus actuals, allotjar dades per a la xarxa Siacoin no és especialment lucratiu. Segons la calculadora SiaPulse, allotjar 16 TB de dades, o discs durs de 4 x 4 TB, us proporcionaria 720 Siacoins al mes.

Això és clar, suposant que sou capaç de vendre almenys el 80% del vostre espai. Si el vostre espai no s’utilitza, no se us paga. Als preus actuals, això suposa només 14 dòlars al mes i amb un temps d’activitat mínim obligatori del 95%.

En conclusió, Siacoin ofereix alguna cosa que podria ser força convincent i que ja té un fort cas d’ús en l’actualitat. A més, la plataforma ja està en funcionament i està disponible per utilitzar-la ara.

El que no sabem és si el públic en general estarà disposat a passar la prova d’adquirir les fitxes per poder utilitzar el servei. Actualment, els tokens Siacoin només estan disponibles per a la compra mitjançant intercanvis de criptomonedes.

És concebible que el profà mitjà que només vulgui una solució senzilla a la còpia de seguretat de dades no estigui disposat a saltar pels cercles necessaris per adquirir les fitxes i entendre com funciona el programari..

No obstant això, a mesura que cada vegada hi ha més gent que entén com funciona la tecnologia blockchain i el procés de compra i intercanvi de fitxes es fa més senzill amb el pas del temps, això pot esdevenir un problema. En aquest punt, però, no està clar i s’hauria de tenir en compte abans de fer una inversió a la plataforma.

Divulgació: L’autor no manté cap inversió en fitxes Siacoin ni Siacoin. Imatge destacada a través de Fotolia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me