Saga de retirada de Bitgrail: les acusacions volen com a instituts d’intercanvi KYC

Hi ha una regla d’or quan es tracta d’invertir en criptomonedes. No ho feu mantingueu totes les vostres monedes en intercanvis.

Sembla que això s’està repetint en el cas de la saga de retirada en curs a la borsa Bitgrail. El director general de la borsa va decidir que havien de completar KYC obligatori per a tots els usuaris de la borsa.

Hi ha diverses raons per les quals la comunitat està actualment armada. Un d’ells és que han estat incapaços de retirar el RaiBlocks XRB de la central durant diverses setmanes de manteniment. Això va culminar amb l’anunci que l’intercanvi liquidaria tots els comptes extracomunitaris.

El punt més important és que a aquests usuaris no se’ls acreditarà la seva XRB, sinó que la convertiran per BTC i els enviaran a les seves carteres de Bitcoin..

Aquesta era una solució poc òptima per a diversos usuaris i la veien com una extorsió del CEO. Vegem de prop la situació.

Requisits de KYC a l’intercanvi

Sens dubte, és cert que ara es requereix que els intercanvis europeus completin KYC en tots aquells comerciants que tinguin comptes amb ells. Aquest ha estat l’estàndard en diversos intercanvis anteriors. Per tant, es pot veure una justificació perquè Bitgrail vulgui instaurar aquestes regles.

En una publicació a Reddit, el propietari de la borsa va esmentar les normes vigents actualment als Estats Units i com poden reclamar sancions civils / penals per als operadors de borsa estrangers. Ell va dir

BitGrail ja no pot funcionar sense KYC obligatori. Sembla que els intercanvis en general no ho poden fer, fins i tot si alguns ho ignoren. Però BitGrail no pot. És en un país on no es pot ignorar la llei

Va continuar explicant que l’intercanvi té el dret de presentar una sol·licitud de KYC addicional en el seu TOS si sospitaven que algú estava relacionat amb algun tipus d ‘”activitat sospitosa”..

No es pot culpar en teoria per les seves accions, però la forma en què s’està fent és la raó per la qual tants usuaris es rebel·len contra l’empresa, fins i tot alguns l’han titllat de “estafa”..

Fons de crèdit a Bitcoin

Logotip de Raiblocks XRB

Pagament en BTC en lloc de XRB

El principal problema rau en aquells usuaris que no són membres de la UE o en aquells que volen retirar el seu XRB abans que KYC entri en vigor. Això es deu al fet que només poden treure els seus fons a Bitcoin. L’intercanvi finalitzarà els comptes que no pertanyen a la UE i convertirà les monedes en Bitcoin per als usuaris.

El problema que molts han assenyalat és que l’intercanvi haurà d’utilitzar els subministraments interns de Bitcoin i els preus d’intercanvi per convertir els fons. Això significa que és probable que se suprimeixi molt el preu com a resultat de l’oferta i la demanda.


Actualment, hi ha 6 milions de XRB a la borsa i, si s’ha de vendre una gran proporció per comprar Bitcoin, és probable que el preu també s’ajusti. Per tant, s’acreditarà als usuaris Bitcoin amb un descompte del que hauria de ser XRB al mercat lliure.

També hi ha diverses altres teories sobre la raó per la qual Bitgrail ha fet aquestes accions. Van des del merament incompetent fins al més nefast.

La ira de la comunitat

Molts van anar a les xarxes socials com reddit per expressar la seva ira pel moviment del fundador de Bitgrail. Per exemple, aquest usuari Qui afirma haver invertit els seus estalvis en Bitgrail, va dir el següent sobre el conseller delegat

Obliga a retirar BTC perquè pugui vendre el seu BTC per una prima massiva & compreu tones de XRB barates just abans de la llista Binance. Fent milions

Molts poden saber que fins al moment, Bitgrail ha estat un dels únics intercanvis on la gent podia comprar i vendre XRB. Ara, Binance planeja enumerar-los al seu moment, cosa que podria afectar la base d’usuaris de Bitgrail. Ningú ho pot saber realment si el conseller delegat fa això per aconseguir un XRB més barat per llançar Binance.

Tot i que hi ha altres nocions que poden ser menys sinistres. D’acord amb aquest usuari, a Bitgrail hi podria haver problemes de liquiditat. Això explicaria la reticència dels intercanvis a alliberar XRB. Va afirmar que:

Bitgrail va verificar els usuaris amb saldos relativament petits primer per reduir el nombre d’afectats, tot reduint l’impacte d’una execució sobre bitgrail que ara era inevitable. A causa de la pujada de preus de XRB, és probable que els usuaris més nous tinguin molt menys als seus comptes que els usuaris més antics

Per descomptat, no es pot permetre que les conjectures dominin el dia i només podria ser un intercanvi que flueix sota el pes de milers de documents KYC. Per tant, aquest problema també es podria atribuir a una forma atzarosa d’esborrar el seu endarreriment i afavorir la seva liquiditat..

Impacte potencial

Tot i que és difícil demostrar la intenció darrere de la decisió de Bitgrail, només es pot esperar que siguin capaços d’extreure els seus fons a Bitcoin a un nivell raonable. El fet que Bitcoin tingui comissions de transacció mentre que XRB és pràcticament 0 suposa més sal a la ferida.

Tanmateix, això només mostra els perills que s’enfronten quan es deixen les monedes en un canvi centralitzat. Des dels dies del Mt. Gox hack, els usuaris han conegut els riscos que comporta no mantenir les vostres claus privades.

Per això, la millor pràctica per evitar exemples d’això en el futur és emmagatzemar les monedes en una cartera de maquinari o mitjançant l’ús d’algunes opcions d’emmagatzematge en fred..

Tot i que aquestes solucions poden resultar incòmodes quan es vol negociar, estarà feliç de fer-ho a la llarga.

Imatge destacada a través de Steemit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me