Ripple s’uneix als banquers centrals per parlar de la propera generació de pagaments

A la sala Carnegie de Nova York, Ondulació recentment va acollir la “Cimera del Banc Central sobre Blockchain”. Banquers centrals d’almenys 24 països diferents van assistir a la conferència per parlar de com la tecnologia pot afectar el panorama global dels pagaments.

L’esdeveniment va ser dirigit pel conseller delegat de Ripple, Brad Garlinghouse, que va declarar que va proporcionar l’oportunitat

… exploreu el panorama complet dels pagaments: els assajos nacionals dels bancs centrals, la creixent xarxa transfronterera de Ripple i la interoperabilitat entre sistemes. Junts, constitueixen l’inici d’una Internet de valor, on els pagaments es mouen amb la mateixa facilitat que les dades d’Internet.

El “IoV” o Internet del valor s’ha anomenat Internet 3.0 i té el potencial de fer amb el món dels pagaments i finances el que va fer Internet de la informació per als mitjans impresos..

Com canviarà el món l’IoV

Començar el cim va ser un presentació del Fons Monetari Internacional (FMI), que va parlar del potencial de la tecnologia Fintech per alterar realment el mercat actual. Prèviament, hem cobert els comentaris positius de l’FMI pel que fa a la tecnologia blockchain i a les monedes de crit.

També hi va haver nombroses discussions que es van centrar en els intents locals dels bancs centrals de fer pagaments basats en la cadena de blocs. Aquests banquers també van utilitzar això com una oportunitat per actualitzar la seva infraestructura existent de manera que poguessin facilitar els pagaments amb monedes digitals.

No obstant això, es va entendre que no podia haver-hi una solució universal que fes que tots els bancs centrals implementessin la mateixa tecnologia als seus mercats locals. Hi havia una opinió consensuada que cada país tindria les seves pròpies circumstàncies úniques que justifiquessin diferents graus d’adopció.

Això és una cosa que l’equip de Ripple coneixia especialment, donat el seu treball sobre el protocol de comptabilitat. Interledger és un protocol de pagament que permet enviar pagaments a diferents llibres comptables. Per tant, es considera una solució viable per combinar pagaments centralitzats i distribuïts.

Dolors transfronterers

Tot i que pot haver-hi opinions divergents sobre la necessitat immediata d’implementació local, la majoria dels participants van estar d’acord que els pagaments transfronterers estaven preparats per a la interrupció de la tecnologia blockchain. Aquest és també un tema en el qual Ripple està especialment versat.

L’equip de Ripple va revisar els seus coneixements sobre l’ús de blockchain per als pagaments interbancaris. Això ja ha estat implementat per diversos bancs, cosa que els ha permès fer pagaments transfronterers en temps real i amb total transparència. Ripple va repassar diverses presentacions sobre com això ja ha estat utilitzat per un gran grup de clients.

El focus en la liquiditat

Pel que fa al finançament i als pagaments, la liquiditat sense fissures és el Sant Grial. Actualment, el sistema funciona mitjançant una gran quantitat de comptes prefinançats que els bancs poden tenir en altres contraparts. Això s’ha de mantenir i comporta un cost d’oportunitat per al capital no desplegat.

A més, aquestes solucions de pre-finançament no són compatibles amb els “corredors de gran volum”. Això es va abordar a la segona meitat de la conferència que va tractar els casos d’ús de les monedes digitals. Això facilitaria l’abast i la liquiditat mundials sense la necessitat d’acords de prefinançament arcans.


Per exemple, l’adopció del testimoni XRP que permet una connexió entre les monedes de Fiat i els actius digitals ha millorat molt la liquiditat i ha reduït els costos. L’equip va compartir exemples actuals de socis que han fet precisament això.

Futur descentralitzat

Tot i que molta gent veu la tecnologia blockchain i les criptomonedes com una manera d’escapar de les restriccions dels bancs centrals, la Cimera demostra que els dos no s’exclouen mútuament. Com que els bancs centrals encara són molt prevalents a les nostres vides, millorar la seva eficiència és un benefici per a tothom.

Amb Ripple que va fer saltar tots aquests jugadors en una sola habitació, van poder presentar el millor cas per al IoV. Com va dir Brad Garlinghouse:

Aquestes converses sobre cadenes de blocs s’han produït de forma aïllada. El valor de la Cimera del Banc Central era explorar i connectar aquests esforços, ja que junts creen la propera generació de pagaments.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map