Revisió Viacoin: la criptomoneda de micropagaments originals

Viacoin (VIA) és una criptomoneda existent des del 2014 però que recentment ha rebut un interès renovat de la comunitat.

Viacoin es va crear a partir del protocol Bitcoin i, igual que Bitcoin, es va crear com a moneda transaccional descentralitzada entre iguals. No obstant això, hi ha força coses que fan que Viacoin sigui únic per si mateix. Aquests inclouen, com ara el seu algorisme de resum i la seva mineria mixta.

Tot i això, amb tantes criptomonedes “com Bitcoin”, Viacoin pot competir realment?

En aquesta revisió de Viacoin aprofundiré en el projecte, inclosa la seva tecnologia, desenvolupament i full de ruta. També examinaré els casos d’ús a llarg termini del testimoni i el seu potencial d’adopció a llarg termini.

ViaCoin & l’algorisme Scrypt

Viacoin utilitza el mateix algorisme de consens Scrypt que utilitza Litecoin. Els desenvolupadors van escollir aquest algorisme perquè en aquell moment es considerava un algorisme resistent a l’ASIC. Quan es va comparar amb l’algorisme SHA-256 utilitzat per Bitcoin, es va saber que l’algorisme Scrypt redueix significativament l’eficàcia de la mineria ASIC.

Algoritmes Hashing Via

SHA 256 en comparació amb l’algorisme Scrypt de Litecoin. Font de la imatge: Mitjà

Aquest ja no és el cas, ja que diverses empreses han desenvolupat unitats ASIC capaces d’extreure monedes basades en Scrypt. Això ha eliminat la resistència ASIC de l’algorisme.

Viacoin & Mineria fusionada

Viacoin és una de les poques criptomonedes que han implementat proves auxiliars de treball, també conegudes com mineria combinada. Es tracta d’un mètode de consens que permet extreure dues monedes diferents alhora.

El procés funciona mitjançant una moneda secundària (en aquest cas Viacoin) que fa una pujada a la potència de hash d’una cadena més gran i consolidada. En la majoria dels casos, els miners han decidit Litecoin com la cadena més consolidada i fusionen la mina Viacoin amb Litecoin.

Hi ha una sèrie d’avantatges que es transmeten mitjançant la mineria combinada. Una d’elles és que la mineria combinada és més eficaç i eficaç amb els recursos, ja que els miners no necessiten utilitzar electricitat addicional per explotar les dues cadenes de blocs i recollir recompenses d’ambdós..

Viacoin Scrypt

Basat en Bitcoin amb Scrypt Hashing

La cadena secundària també es beneficia d’una major seguretat a causa de l’augment del poder de hash de la cadena més establerta. I les cadenes establertes no pateixen inflor al incloure els hash de la cadena secundària.

Tot i que s’estalvia electricitat amb la prova auxiliar de treball, cal fer més treball de desenvolupament per implementar la mineria combinada. També hi ha un manteniment continu per donar suport a la mineria combinada per a les piscines mineres i els miners.

Lightning Network & Testimoni Segregat

Viacoin ha adoptat suport per a Lightning Network i Segregated Witness (SegWit). Fins i tot sense Lightning Network i SegWit Viacoin és 25 vegades més ràpid que Bitcoin, gràcies als seus temps de bloqueig de 24 segons. Tanmateix, afegir el suport de SegWit i Lightning Network ha ajudat la xarxa a escalar encara més eficaçment, obrint canals de pagament fora de la cadena i reduint la mida de les transaccions.

Un dels beneficis immediats es troba en els swaps atòmics i Viacoin va ser la primera criptomoneda que va implementar la proposta OP_CHECKLOCKTIMEVERIFY BIP 65 de Peter Todd. Ara, els titulars de Viacoin poden utilitzar permutes atòmiques de cadena creuada per canviar Viacoin directament per altres criptomonedes sense haver de passar per cap dels intercanvis centralitzats. Algunes de les monedes admeses per a permutes atòmiques inclouen Bitcoin, Decred, Litecoin i Vertcoin.

Funcions de Viacoin

Després d’haver-se llançat el 2014, Viacoin ha experimentat molts canvis i desenvolupaments al llarg dels anys. I, tot i ser una moneda relativament desconeguda, continua experimentant un fort desenvolupament. Com es va esmentar anteriorment, va ser la primera criptomoneda que va implementar permutes atòmiques. Recentment, també ha afegit diverses funcions útils que us ajudaran en el vessant transaccional de Viacoin, fent-lo més fàcil d’utilitzar i funcional.

Viacoin ATM Ledger

Suport de Viacoin Ledger & Caixer automàtic Generalbytes

Aquestes introduccions de funcions recents inclouen:

 • Suport per a les carteres de maquinari Ledger Nano S, Ledger Blue i Trezor;
 • Suport als caixers automàtics General Bytes, que permet que Viacoin estigui disponible en més de 1.250 caixers automàtics de més de 40 països;
 • Suport del servidor BTCPay que fa de Viacoin una opció de pagament disponible en crear un processador de pagaments allotjat a si mateix;
 • Introducció d’una cartera multi-signatura Viacoin CoPay;
 • Implementacions alternatives de Viacoin Core a Golang, .NET i Java.

A més de totes les novetats recents llançades, el proper full de ruta està ple de noves funcions que aviat haurien d’estar disponibles a la cadena de blocs de Viacoin i a la xarxa. Ho tractem a la secció de full de ruta següent.

L’equip Viacoin

El projecte Viacoin es va iniciar el juliol de 2014 pel desenvolupador de Bitcoin Core BTCDrake. Poc després, un altre desenvolupador de Bitcoin Core, Peter Todd, es va unir al projecte com a assessor.

Tots dos van deixar Viacoin el setembre del 2016 i va ser assumit per un desenvolupador de 21 anys conegut com Romano. Tot i que inicialment alguns el consideraven massa jove per dirigir el projecte, ha fet un treball excel·lent conduint Viacoin cap al futur.

Equip Viacoin

Alguns membres de Via Team. Des de l’esquerra: Romà (Desenvolupador principal), Franc (desenvolupador), Reordenar (desenvolupador)

A part del fet que han complert constantment els seus terminis i objectius, no se sap molt sobre l’actual equip de desenvolupament de Viacoin, ja que tots utilitzen els seus àlies de GitHub.

A diferència de la majoria dels altres projectes, tot el que trobareu a la pàgina “Equip” a Viacoin són alguns visatges i enllaços semblants a dibuixos dibuixats a mà a pàgines de perfil de GitHub, LinkedIn i Twitter. En gran part, se’ls ha donat un pas pel seu anonimat i secret, però a la llum de la seva dedicació al desenvolupament de Viacoin.

Token Viacoin (VIA)

La fitxa Viacoin amb el símbol VIA es va publicar el 18 de juliol de 2014 a un preu de 0,102205 dòlars i, a l’agost del mateix any, cotitzava a 0,40 dòlars per obtenir un retorn del 400%. A l’agost de 2015, el preu de VIA va caure a 0,004 dòlars per una pèrdua d’aproximadament el 99%!

El preu del VIA es va mantenir pla durant gairebé dos anys fins que finalment va mostrar signes de vida el 2017, ja que tot el mercat de criptomonedes va començar a augmentar. Va seguir la tendència alcista del mercat i va assolir el màxim històric de 6,84 dòlars el 8 de gener de 2018. Des de llavors, el preu ha vist una disminució constant juntament amb el mercat de criptografia més ampli i a partir del 8 de gener de 2019, exactament un any després assolint el seu màxim històric, VIA cotitza a 0,326422 dòlars.

La implementació de permutes atòmiques va donar un impuls a VIA el 2018, fins i tot amb el mercat baixista de la criptografia. Serà interessant veure si VIA augmenta ràpidament amb la resta del mercat. Amb els swaps atòmics que ja funcionen, VIA podria convertir-se en una alternativa viable a Bitcoin i Litecoin si les seves xarxes es congestionen, són lentes i costoses..

Binance VIA

Registreu-vos a Binance i compreu fitxes VIA

Els que estiguin interessats a fer-ho encara poden obtenir VIA si volen, però amb gairebé totes les monedes ja creades, els beneficis són tan baixos que realment no val la pena. Això vol dir que la millor opció per obtenir VIA és comprar-la en una de les borses que ofereix VIA. Afortunadament teniu moltes opcions en aquest sentit.

El millor intercanvi per comprar VIA és Binance, ja que ocupa aproximadament el 60% del volum total de negociació. Podeu utilitzar BTC, ETH i BNB per comprar VIA a Binance. Bittrex també té un volum decent en l’intercanvi de BTC per VIA. I un canvi més petit anomenat Coinroom té aproximadament un 25% del volum de negociació a VIA. Coinroom és una bona opció per a molts, ja que podeu canviar divises (USD, EUR, GBP, PLN) per VIA.

A l’hora d’emmagatzemar el vostre VIA, l’equip de Viacoin ha creat diverses bones opcions. La cartera Core és una opció segura i forta i està disponible per a Linux, Windows i OSX. També hi ha una cartera mòbil Copay que es va llançar recentment. I si la seguretat és la vostra màxima prioritat, tant les carteres de maquinari Ledger com Trezor admeten Viacoin.

Desenvolupament ViaCoin

Una de les millors maneres d’obtenir una idea de la feina que es fa en un projecte és fer una ullada al seu dipòsit de GitHub. Les confirmacions de codi són una guia aproximada quant a la quantitat que els desenvolupadors estan basant-se en el protocol i impulsant noves funcions.

Així que vaig decidir examinar el Viacoin GitHub repos per fer una ullada a com estan els desenvolupadors. A continuació es mostren les confirmacions de codi durant el darrer any per als dos repositoris més actius.

Viacoin GitHub

GitHub es compromet a ViaCoin durant els darrers 12 mesos

Com podeu veure, hi ha hagut força desenvolupament en moviment i això és encoratjador. A més, aquest és només dos dels dipòsits de Viacoin amb innombrables altres que s’estan treballant. Això mostra clarament que, tot i que Viacoin és un projecte consolidat, encara s’està treballant i millorant activament.

També podeu estar al dia de les novetats del projecte al portal d’informació de Binance. Això es deu a que cap a finals de l’any passat Viacoin es va unir l’etiqueta V de projectes que dirigeix ​​Binance. Això significa que la informació que veieu a Pàgina Viacoin on Binance és actualitzat i gestionat pel propi equip.

Full de ruta

Aquest ritme frenètic amb el qual estan desenvolupant els desenvolupadors podria tenir sentit si es considera conjuntament amb els ambiciosos plans que l’equip té al full de ruta. Tot i que es van assolir diversos objectius el 2018, encara hi ha alguns altres projectes i millores que requereixen una mica més de treball i desenvolupament..

Per exemple, l’equip diu que són aproximadament el 80% del camí quan es tracta de completar la cartera actualitzada Viacoin core 0.16. Això inclourà carteres HD per defecte, a més de millorar diversos errors i implementar altres optimitzacions.

Actualització Viacoin Core

Viacoin Core 0.16 en desenvolupament. Imatge via Viacoin

Quan es tracta de la implementació de la xarxa de llamps, l’equip diu que hi són al voltant del 90%. Es tracta del dimoni de Viacoin Lightning Network (LND) que implementarà completament el node de la xarxa Lightning. Els desenvolupadors creuen que això serà més ràpid i barat que la implementació de Bitcoin LN.

També hi ha molts altres projectes en què s’està treballant. A continuació es mostren algunes de les funcions més importants que figuren al full de ruta de ViaCoin el proper any:

 • Viacoin Éclair que us permetrà executar el vostre propi node Lightning Network i fer pagaments Viacoin a través de Lightning Network. Finalment, també hi haurà una cartera Viacoin Éclair per utilitzar plenament la xarxa de Lightning Viacoin;
 • Cartera Viacoin Samourai per mantenir totes les vostres transaccions i identitat privades i segures;
 • Signatures Schnorr per donar suport a múltiples sistemes natius i reduir tant l’amplada de banda com l’emmagatzematge;
 • Els contractes intel·ligents Rootstock són una plataforma compatible amb Ethereum amb una clavilla de dues vies que permetrà a Viacoin utilitzar contractes intel·ligents.
 • Transaccions anònimes de Styx que no són localitzables i són un centre de pagament anònim per Viacoin. Podeu obtenir més informació sobre el protocol Styx al document del projecte paper blanc.
 • MAST o Merkelized Abstract Syntax Trees) que permetran la interacció del node amb els arbres de Merkle. MAST permetrà bàsicament crear contractes intel·ligents complicats a la cadena de blocs VIA sense obstruir-los. Això podria ajudar l’escala blockchain sense afectar la velocitat

Serà interessant veure quant poden fer els desenvolupadors durant la primera meitat del 2019. Si aconsegueixen completar algunes de les seves actualitzacions més importants, es podria veure un interès renovat de la comunitat pel projecte..

Conclusió

Viacoin no és la moneda digital transaccional entre iguals més coneguda o popular, però fa un bon complement a les conegudes monedes transaccionals de Bitcoin i Litecoin. Això compleix els punts forts de Viacoin, ja que l’addició d’intercanvis atòmics significa que es pot intercanviar ràpidament, fàcilment i lliurement amb Bitcoin o Litecoin quan les seves xarxes es congestionen massa. I gràcies a la mineria combinada, podeu extreure i guanyar Viacoin simultàniament amb Litecoin.

No és una garantia, però Viacoin podria esdevenir cada vegada més popular a mesura que creix l’adopció de criptomonedes i els usuaris han d’aprofitar la capacitat d’intercanvi atòmic del testimoni. També ens agrada la ràpida adopció de SegWit i Lightning Network per Viacoin, així com el cicle de desenvolupament ràpid que ha vist la moneda des que Romano es va convertir en el principal desenvolupador del projecte..

Hi ha certa competència amb Viacoin. IOTA i altres projectes de gràfics acíclics dirigits (DAG) tenen un avantatge amb les seves transaccions gairebé instantànies i gratuïtes, però la tecnologia DAG continua essent no provada en comparació amb la tecnologia blockchain de Viacoin.

Viacoin és una de les criptomonedes més antigues i sembla que existirà durant molt més temps, ja que es manté per davant de molts altres projectes i vincula la seva fortuna a algunes de les criptomonedes transaccionals més importants..

Imatge destacada a través de Fotolia

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me