Revisió Unibright: impulsar l’adopció de blockchain empresarial

Unibright és un projecte que ha generat força interès recentment. Tant és així que la fitxa UBT ha anat augmentant el preu a mesura que els comerciants l’han anat recuperant.

Tanmateix, darrere de l’impressionant rendiment hi ha un projecte realment interessant que vol portar l’adopció de blockchain empresarial al següent nivell. Unibright també vol ser la fibra de connexió entre la xarxa Ethereum de codi obert i les empreses.

Per tant, val la pena considerar-ho?

En aquesta revisió d’Unibright, intentaré respondre-hi. També examinaré els casos d’ús a llarg termini i el potencial d’adopció del testimoni UBT.

Què és Unibright?

Unibright és un projecte de blockchain bastant nou que s’auto-descriu com el “marc unificat per a la integració empresarial basada en blockchain”. Vaja! Això és bastant bocabadat, però què significa exactament i com podem fer servir Unibright?

En essència, s’està creant Unibright per donar a les empreses i altres organitzacions la possibilitat d’utilitzar la tecnologia blockchain sense els costos extensos, les enormes molèsties i la necessitat d’un gran grup de desenvolupadors..

Llibre blanc Unibright

Resum Unibright. Imatge via Paper blanc

En canvi, les empreses poden utilitzar el flux de treball visual creat per Unibright per crear i llançar contractes intel·ligents en una cadena de blocs adequada. I tot es pot fer sense cap habilitat de codificació. No es requereixen coneixements de blockchain, ni coneixements de desenvolupament de contractes intel·ligents, ni tan sols calen coneixements tradicionals de desenvolupament de programari.

Unibright fins i tot ha tingut la molèstia d’incloure diversos casos d’ús empresarial directament al sistema. Aquests inclouen casos com la facturació, la supervisió del procés d’enviament, els cicles de vida dels actius, les aprovacions de diverses parts i molts altres.

Els usuaris poden seleccionar fàcilment el cas d’ús i crear un flux de treball personalitzat. Tot seguit, es pot desplegar de manera que pugui connectar la informació entre la nova cadena de blocs i els sistemes existents, com ara l’ERP.

Objectius Unibright

Un dels obstacles principals a l’adopció de la tecnologia blockchain per les empreses ha estat la preocupació sobre la usabilitat de les solucions existents i l’enorme buit de coneixement que existeix pel que fa al desplegament, desenvolupament i disseny de solucions blockchain..


Afegiu-hi l’escassetat de desenvolupadors de blockchain amb talent i el cost de contractar aquests desenvolupadors amb talent. És comprensible que les empreses hagin trigat a adoptar solucions blockchain, tot i que molts líders empresarials són capaços de veure el potencial de blockchain per millorar dramàticament les seves operacions.

Les solucions blockchain que es creen sovint tenen clars avantatges per a les empreses, però les empreses tradicionals han trigat a adoptar aquestes solucions noves i noves. Les incerteses sobre els costos, el desenvolupament i l’eficàcia en la integració de blockchain han mantingut molts al marge.

Què és Unibright

Descripció general d’Unibright. Imatge mitjançant Unibright

I per això es va desenvolupar Unibright i on entra en joc.

El projecte Unibright intenta posicionar-se com un marc unificat que simplifica tots els aspectes de la integració blochcain per a les empreses mitjançant el seu disseny algorítmic.

Mitjançant aquest marc les empreses poden aprofitar la interoperabilitat, no només entre cadenes de blocs, sinó també amb sistemes heretats. Unibright proporciona una pila completa d’eines que funcionen per connectar informació entre tots els sistemes, augmentant la productivitat i l’eficiència d’una organització.

Una de les belleses de la plataforma Unibright és l’agnòstic blockchain. Intenta utilitzar senyals visuals i dissenys més abstractes per descriure escenaris d’integració per a les empreses i fer-los el més rendibles i fàcils d’implementar. La plataforma també ha intentat continuar sent flexible pel que fa als avenços tecnològics en blockchain.

Tecnologia Unibright

En termes més senzills, la plataforma Unibright es va crear com un marc senzill que les empreses poden adaptar a les seves necessitats específiques.

Permetrà als administradors utilitzar solucions blockchain en les seves operacions quotidianes amb pocs riscos, alhora que estalvien costos i augmenten la productivitat i l’eficiència. Unibright està dissenyat per acabar de tancar la bretxa entre la tecnologia blockchain i les aplicacions empresarials tradicionals.

Actualment, el marc Unibright conté quatre eines diferents:

El dissenyador de flux de treball de la UB

Aquesta eina permet a tothom, fins i tot aquells que no tinguin experiència ni coneixement de blockchain, definir fluxos de treball visualment i sense fer referència a cap protocol de blockchain específic. El dissenyador de flux de treball UB permet als usuaris triar una plantilla existent i personalitzar-la segons les seves necessitats de flux de treball.

Dissenyador de flux de treball Unibright

El dissenyador de flux de treball visual Unibright

Aquest dissenyador visual pot fins i tot definir integracions amb altres cadenes de blocs i sistemes informàtics, així com establir límits del sistema. Un cop creat el flux de treball, el sistema genera automàticament els contractes intel·ligents necessaris amb la lògica empresarial necessària.

La interfície de contracte UB

Aquesta és la part central de l’ecosistema d’Unibright. Amb la interfície de contracte UB, els usuaris poden fer canvis als fluxos de treball dissenyats prèviament, transformant-los en contractes intel·ligents específics per a una cadena de blocs. A continuació, poden publicar els contractes intel·ligents, mantenir-los o generar automàticament adaptadors de connexió amb plantilla per a sistemes existents.

Interfície de contracte Unibright

La interfície de contracte Unibright

Les plantilles que es posen a disposició dels usuaris de l’ecosistema Unibright s’han dissenyat al voltant de fluxos de treball empresarials predefinits i es presenten amb un alt nivell d’abstracció. L’equip de desenvolupament té previst mantenir les plantilles, millorar-les segons sigui necessari i crear plantilles noves per atendre nous casos d’ús i indústries.

L’explorador UB

L’explorador UB proporciona una interfície senzilla on els usuaris poden controlar tots els processos en curs. Les dades es recopilen dels contractes intel·ligents, així com de qualsevol sistema que s’hagi connectat a la plantilla triada.

Unibright Explorer

Unibright Explorer

L’Explorador proporciona consultes intel·ligents que presenten informació útil i es generen automàticament en funció dels fluxos de treball específics. D’aquesta manera, tant les dades en cadena com fora de la cadena es poden presentar juntes en un tauler de lectura fàcil i extremadament útil.

El connector UB

Així és com Unibright permet als sistemes fora de la cadena accedir i utilitzar els contractes intel·ligents d’Unibright. També permet la creació de fluxos de treball entre cadenes i fluxos de treball entre sistemes.

Connector Unibright

El connector Unibright

Ho fa mitjançant l’adaptador intel·ligent, que pren tots els detalls tècnics necessaris per connectar una cadena de blocs o un sistema ERP i els transforma per permetre la connexió. Els adaptadors intel·ligents fan que el connector Unibright sigui dinàmic i permet una gran varietat de possibilitats d’integració.

Equip Unibright

Unibright i el seu equip tenen la seva seu a Alemanya i estan dirigits pel fundador i CEO Marten Jung. Marten també ha estat el conseller delegat de l’empresa matriu SPO Consulting durant els darrers dos anys. SPO Consulting treballa des de fa més de 20 anys, amb un enfocament en la integració empresarial.

El cofundador i CTO d’Unibright ho és Stefan Schmidt. També és el cap d’arquitectura de programari. L’enginyer principal de Frontend per al projecte és Ingo Sterzinger, que aporta més d’una dècada d’experiència en desenvolupament de programari a Unibright.

Equip Unibright

Alguns membres de l’equip de Unibright: Marten Jung, Stefan Schmidt, & Ingo Sterzinger

A més d’aquestes tres, hi ha quatre llocs bàsics addicionals, amb els següents títols esmentats: director de comunicacions, CMO i cap de màrqueting, proves d’enginyer principal i modelatge de dades d’enginyer principal.

Aquests llocs estan formats per membres que tenen molts anys d’experiència en gestió de bases de dades, enginyeria i informàtica. L’únic inconvenient potencial és que cap dels membres de l’equip té cap experiència prèvia en blockchain. Tot i això, tots semblen prou assolits per adquirir les habilitats que necessiten per tenir èxit ràpidament.

Assessors & Socis

A més de comptar amb un conjunt de membres de l’equip molt hàbil, Unibright també compta amb un equip d’assessors molt hàbil i coneixedor.

Aquest grup aporta una gran quantitat d’experiència i coneixements sobre blockchain i inclou Youtuber i fundador de DataDash Nicolas Merten. A més, hi ha diversos auditors de PwC, desenvolupadors de blockchain d’Ambisafe i Iconiqlab, doctors i capitalistes de risc.

Unibright també ha estat agressiu en el desenvolupament d’associacions, incloses SAP, Microsoft, Iconiqlab i Ambisafe, entre d’altres. Això situa el projecte en una bona posició per enfortir la seva exposició i posicionament al mercat.

Partners Unibright

Alguns dels socis amb els quals Unibright treballa

També s’han unit amb Deutsche Bahn per crear un ecosistema simbolitzat per al transport públic. I, més recentment, han entrat en una associació estratègica amb NEM. A més, l’empresa matriu SPO Consulting manté relacions comercials amb empreses com Lufthansa, Unilever i Samsung que es poden aprofitar en els propers anys.

Token UBT

Per accedir al marc Unibright es requereixen tokens UBT. Els usuaris dipositen el nombre de fitxes necessari per al seu ús. Per adquirir tokens, els usuaris han de comprar-los al mercat lliure. Unibright fins i tot ofereix ajuda si els usuaris necessiten ajuda en la compra mitjançant una borsa.

Hi va haver algunes preocupacions expressades per la comunitat Unibright en aquesta configuració, ja que alguns pensaven que no es podia esperar que les grans empreses anessin a un intercanvi per comprar tokens, però fins ara no ha estat un problema i tots els usuaris han pogut adquireix de l’IDEX tots els tokens que necessitin. Per tal de determinar quantes fitxes són necessàries, els usuaris poden accedir a un fitxer calculadora aquí això els indicarà quantes fitxes necessiten durant 30 dies d’ús.

Aquests 30 dies d’ús són una part crucial del model de testimoni UBT. Es va configurar de manera que el dipòsit inicial dels usuaris ha de ser prou gran com per cobrir un mínim de 30 dies d’ús. Això els permet fer posteriorment ús d’un “contracte de Recompra”.

Això és clau perquè permet als clients tornar a comprar les fitxes que van utilitzar durant el període de 30 dies des d’Unibright per continuar utilitzant la seva integració en cadena de blocs. El contracte Rebuy determina el preu de recompra, amb l’estàndard fixat en 0,14 dòlars per UBT.

Funcions de token Unibright

Característiques del testimoni Unibright

Aquest preu pot semblar baix per a alguns, però en realitat és així com se solen costar les solucions empresarials. A la pràctica, és probable que la compra i dipòsit inicial sigui la part més cara del procés. Això té un sentit complet, ja que el dipòsit inicial és com el cost de configuració del procés. Actualment, el preu d’un UBT està per sobre del nivell de 0,14 dòlars, cosa que fa que els contractes Rebuy siguin molt útils des del punt de vista empresarial.

Un cop es dipositen les fitxes a la plataforma, i això inclou les fitxes recuperades, no es podran retirar de nou. Quan es dipositen les fitxes i es signa el contracte Rebuy, les fitxes es bloquegen en un contracte intel·ligent que dura el contracte..

La bona notícia per als inversors és que cada usuari addicional d’Unibright elimina més fitxes UBT del mercat lliure. Això hauria de contribuir a donar suport als preus de la UBT en el futur, ja que l’augment de la demanda comportarà una disminució de l’oferta.

Què passa quan finalitza el contracte?

Un cop finalitzat el contracte, l’usuari ha de dipositar més fitxes que ha comprat al mercat lliure. Signen un nou contracte i aquestes fitxes es queden bloquejades a la plataforma. Això significa que s’hauran de comprar noves fitxes cada vegada que caduqui un contracte de recompra.

Què passa amb les fitxes dels contractes caducats?

Aquestes fitxes es remunten a Unibright. Inicialment, el pla era vendre aquestes fitxes al mercat lliure per crear ingressos addicionals per al projecte. Aquest pla s’ha deixat de banda per sort i l’equip ha decidit no vendre mai les fitxes que reben.

En lloc d’això, el pla és utilitzar aquestes fitxes per incorporar a la plataforma organitzacions sense ànim de lucre. Aquestes fitxes no s’estan regalant, sinó que es dipositaran al marc per ajudar les organitzacions benèfiques a beneficiar-se de les integracions blockchain que s’han posat a disposició.

En essència, això significa que qualsevol testimoni dipositat al marc serà eliminat per sempre del mercat lliure i, per tant, el subministrament circulant de tokens UBT disminuirà per sempre.

UBT Trading & Emmagatzematge

Després que el projecte mantingués la seva ICO al maig de 2018, va aconseguir 13,54 milions de dòlars venent aproximadament dos terços del subministrament UBT per 0,14 dòlars. Els inversors van rebre una bomba immediata a gairebé 0,19 dòlars cadascun. Però això no va durar molt i, a finals de maig, el preu de la UBT estava lleugerament per sota del preu de l’ICO. El testimoni va continuar disminuint, fins a arribar als 0,01 dòlars a l’octubre del 2018.

El preu va rebotar lleugerament després d’això, rarament superant els 0,02 dòlars i tampoc no va per sota dels 0,01 dòlars. A finals de 2019, el preu de la UBT encara es mantenia obstinadament per sota dels 0,02 dòlars.

Com que tot l’univers d’altcoins va començar a escalar el 2020, també va començar a augmentar la UBT. Des de just 0,02 dòlars al començament de l’any, el preu del token s’ha elevat fins a un màxim històric de 0,28922 dòlars a partir del 18 de febrer de 2020.

Rendiment del preu UBT

Rendiment del preu del testimoni UBT. Imatge via CMC

Pel que fa a la cobertura de l’intercanvi, UBT no sembla tenir tanta compatibilitat. Hotbit té més del 60% del volum de negociació, cosa que significa que està força centralitzat. La liquiditat també sembla bastant limitada, cosa que significa que experimentareu un relliscament quan negocieu comandes de blocs grans.

Com que UBT és un testimoni ERC-20, podeu utilitzar qualsevol cartera adequada per emmagatzemar els tokens ERC-20. Alguns suggeriments serien les carteres de maquinari Ledger i Trezor, MyEtherWallet, MetaMask, Atomic i molts altres..

Progrés del desenvolupament & Full de ruta

El 2019 va ser un any força ocupat per a l’equip Unibright. Hi va haver una sèrie d’avenços tècnics que van posar de manifest, així com algunes associacions. Aquests inclouen el següent:

  • P1: Van portar el framework UniBright a preparació del producte (anterior al inicial). També es van unir a la Fundació Europea Blockchain
  • P2: Hi va haver una nova col·laboració amb universitats i altres institucions acadèmiques. Pel que fa al producte, van llançar el projecte de compensació C02 per “Carbonara“.
  • P3: Van integrar la tecnologia Libra de Facebook al marc Unibright. També es va treballar en la simbolització de valors.
  • P4: Potser l’anunci més significatiu aquí va ser la seva col·laboració oficial amb Digital i Anyblock Analytics.

Tot i que Unibright no té un full de ruta actualitzat al seu lloc web, sí que ho té publicació al bloc que es va publicar a l’abril de l’any passat. Com podeu veure, hi ha diversos objectius que els agradaria assolir a finals d’aquest any i a finals de 2024.

A finals de 2020, els agradaria aconseguir el següent:

  • Embarcament Més clients: També els agradaria bloquejar el 15-25% d’UBT a la plataforma.
  • Desenvolupament de la configuració automàtica: Això permetria als clients configurar un entorn SaaS Unibright Framework, per bloquejar tokens i permetre la renovació de tokens mitjançant un contracte intel·ligent

Aleshores, l’objectiu singular que els agradaria assolir el 2024 és permetre l’adopció massiva, ja que tenen com a objectiu tancar el 80% de la UBT a la plataforma.

Pensaments finals

En buscar maneres d’oferir tecnologia blockchain d’una manera senzilla a empreses i empreses, Unibright adopta una de les àrees més crítiques per a l’adopció de tecnologia blockchain..

Les empreses necessiten aquesta nova tecnologia per millorar la productivitat, l’eficiència i el potencial d’estalvi de costos, però dubten a adoptar tecnologia amb una corba d’aprenentatge pronunciada. Amb la solució Unibright no és necessari que cap empresa tingui coneixement ni experiència en blockchain, però encara es poden beneficiar de la tecnologia.

Tot i que l’equip que està darrere d’Unibright no provenia d’uns antecedents de blockchain, encara semblen extremadament capaços i això en realitat els podria donar un avantatge en la creació de solucions que funcionin per a empreses que no siguin blockchain. A més, tenir una empresa matriu amb diverses dècades d’experiència en un negoci similar ha de funcionar a favor d’Unibright.

Destaquen per evitar el bombo, que refresca l’ecosistema blockchain. En lloc del bombo, tenen un enfocament clar del màrqueting B2B, cosa que els fa més fiables. El seu lloc web realitza un treball excel·lent descrivint els casos d’ús empresarial d’Unibright i ofereix diversos escenaris en què s’utilitzaria la plataforma per augmentar l’eficiència d’una empresa..

Unibright Lufthansa

Unibright To the Sky? Imatge via Bloc UniBright

El projecte té alguns desavantatges i riscos. El més destacable és la certesa que la competència en aquest espai creixerà en els propers anys a mesura que augmenta la necessitat d’afegir solucions blockchain a més empreses. Unibright combat això a través de l’àmplia experiència de la companyia matriu i a través de la creixent xarxa d’associacions.

També hi ha la possibilitat que les empreses no es presentin mai per veure la necessitat d’afegir tecnologia blockchain. Aquesta possibilitat està realment fora del control d’Unibright i han de continuar avançant sota el supòsit que les empreses acabaran volent passar a la tecnologia blockchain.

També hi ha hagut algunes crítiques sobre l’addició d’un testimoni a aquesta plataforma i es van preguntar si es necessita la tokenització. Els plans per escalar la plataforma deixen clar que un testimoni és un component necessari de la plataforma.

En general, l’equip ja està ben posicionat i està fent bé en fer créixer les seves associacions i l’ús de la plataforma. Un cop l’acceptació i l’ús de la tecnologia blockchain augmentin a nivell empresarial, Unibright estarà en una bona posició per aprofitar-ho.

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són opinions dels escriptors i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me