Revisió OmiseGO: el projecte Blockchain Unbanking the Banked

OmiseGo és un dels projectes de criptomoneda més interessants que intenta convertir-se en un banc descentralitzat, un intercanvi i una passarel·la blockchain recolzada en actius..

Desenvolupat a la xarxa Ethereum, OmiseGo ha afirmat que el seu objectiu és convertir-se en la “plataforma d’intercanvi i liquidació d’alt valor”. A través d’això, esperen donar a la gent d’Àsia una forma ràpida i senzilla de fer pagaments internacionals de manera descentralitzada.

Sens dubte, es tracta de plans ambiciosos però realistes?

En aquesta revisió d’OmiseGO, analitzarem en profunditat el projecte, inclosa la tecnologia, el suport de l’equip, el punt de venda únic i les perspectives de token OMG.

Omise & OmiseGO

No en podem parlar OmiseGO sense parlar també de Omise, que és l’empresa matriu que va crear OmiseGO. Omise es va crear el 2013 com una passarel·la de pagament en línia similar a Paypal o Stripe. Té la seva seu a Tailàndia i va ser fundada per Jun Hasegawa i Donnie Harinsut.

Com que Omise ja tenia un gran producte de pagaments en línia existent, el llançament d’OmiseGO va comptar amb molta atenció mediàtica i col·laboracions de gran perfil. Dos dels assessors del projecte són els cofundadors d’Ethereum, Vitalik Buterin i Gavin Wood. Si això no és suficient, OmiseGO també ha estat avalada pel Banc de Tailàndia i el Ministeri de Finances tailandès.

Lloc web de l’empresa Omise

Visió general de l’empresa Omise. Font: lloc web Omise

Omise ja ha començat a utilitzar OmiseGO per complementar la xarxa de pagament existent. Empreses com McDonald’s i Alipay utilitzen Omise i també acceptaran OmiseGO.

Omise va alterar el sector financer quan es va introduir a Àsia i la companyia té previst fer el mateix amb OmiseGO. Una de les maneres en què han activat la interrupció és crear la seva etiqueta blanca SDK de cartera, cosa que permet a tercers desenvolupar i desplegar solucions de pagament.

OmiseGO s’ha compromès a reduir els costos de transacció de les transaccions financeres; inclòs l’intercanvi de monedes fiduciàries i criptogràfiques, fer pagaments, enviar diners i molt més.

A causa de la seva connexió amb Omise, OmiseGO està més a prop de l’acceptació i l’ús corrents per part de comerciants i minoristes, i si té èxit serà el Paypal de les criptomonedes..

Antecedents d’OmiseGO

Vull remarcar aquí de nou que Omise i OmiseGO són ​​dues empreses diferents que ofereixen dos productes diferents. Això es confon de vegades, ja que OmiseGO és compatible amb Omise i hi ha moltes interseccions entre els dos. Per això, l’historial contindrà informació sobre tots dos.

Omise es va crear com una solució de pagaments en línia similar a Paypal i Stripe però centrada en els mercats del sud-est asiàtic i el Japó. Va ser dissenyat per poder processar legalment les targetes de crèdit, ja que compleix totalment les normes PCI. En línia es pot integrar amb totes les principals plataformes de comerç electrònic com OpenCart, Magento i WooCommerce.

També es va dissenyar per donar suport al sistema bancari SWIFT, que ajudarà molt a mantenir les transaccions de criptomoneda en línia amb la normativa financera. De fet, OmiseGO ha manifestat la seva intenció de substituir eventualment el sistema SWIFT per permetre els intercanvis de divises entre totes les plataformes.

Omise és a l’avantguarda dels pagaments amb mòbil i té la seva pròpia cartera mòbil, similar a Apple Pay. També ha creat un chatbot de Facebook que permet realitzar pagaments a través de Facebook Messenger.

Omise ja és acceptat per més de 10.000 comerciants de tota la regió asiàtica, sent el més important McDonalds Thailand i Alipay. També l’accepten Bose, Allianz, Burger King i molts, molts més.

Omise Partners

Alguns dels socis d’Omise

Aquí és crucial distingir entre Omise i OmiseGO. El fet que aquests comerciants acceptin pagaments Omise no vol dir que acceptin pagaments OMG.

OmiseGO és legalment una filial d’Omise. Si esteu invertit en fitxes OMG, no vol dir que també invertiu en Omise com a empresa. Però Omise està lligat a OmiseGO perquè utilitzarà la cadena de blocs OmiseGO i donarà suport al testimoni OMG.

Com que OMG s’ha integrat amb la ja existent i reeixida plataforma Omise, ha rebut molta atenció i lloança als mitjans. Tampoc no fa mal que OMG hagi estat acollit pel govern i la indústria bancària de Tailàndia.

En general, el creixement d’OMG va ser fortament arrencat per les seves connexions amb Omise, i això podria ser una de les claus perquè OMG es convertís en la criptomoneda de pagaments principal..

Xarxa de plasma OMG

OMG va ser una de les primeres fitxes que va començar a desenvolupar-se a la xarxa de plasma, que és una xarxa de contractes intel·ligents que funcionarà a la part superior de la xarxa Ethereum. El plasma és un desenvolupament de Vitalik Buterin que pot funcionar com una cadena infantil d’Ethereum.

Plasma va ser dissenyat per gestionar l’escalabilitat a nivell empresarial i teòricament pot gestionar fins a un milió de transaccions per segon. Això fa que sigui més ràpid que fins i tot la xarxa Visa, que processa un màxim de 50.000 transaccions per segon.

OMG va llançar la xarxa Plasma a finals del 2018 i l’ha utilitzat per crear la seva xarxa de pagament peer-to-peer, que es va llançar al setembre del 2019. Aquesta xarxa es va crear per permetre un servei peer-to-peer molt ràpid i de baix cost. pagaments, i fins ara sembla que té èxit en fer-ho.

Xarxa de plasma Ethereum

Imatge mitjançant el fitxer Llibre blanc de plasma

Amb l’addició de la xarxa de pagament P2P que s’executa a Plasma, la xarxa OmiseGO ha estat capaç de gestionar 4.000 transaccions per segon. Això es compara amb la xarxa Visa, que gestiona 1.700 transaccions per segon (tot i que poden gestionar fins a 50.000 transaccions per segon).

Les tarifes baixes també funcionen. Gràcies a l’agrupació de transaccions a la cadena infantil Plasma, les tarifes de la xarxa P2P són un 90% inferiors a les que es pagarien a la xarxa Ethereum. I la xarxa OmiseGO també ha augmentat la seguretat afegint una capa de consens de prova d’autoritat.

I, per descomptat, tot això inclou una interfície fàcil d’utilitzar. Un dels objectius d’OmiseGO és fer que l’experiència de l’usuari sigui de primera classe. L’equip d’OmiseGO creu que aquesta és una de les claus per a l’adopció massiva de xarxes descentralitzades i tecnologia blockchain.

Casos d’ús OMG

Un dels objectius declarats de la majoria de projectes de criptomoneda és la interrupció de la banca global i els sistemes financers tradicionals, però OmiseGO s’està alineant força amb les tendències bancàries actuals..

Com és possible que hagueu notat pel títol d’aquest article, OmiseGO té l’objectiu de “proporcionar banca als no bancaris”. Això és similar al que fan els proveïdors de pagament en línia establerts amb moneda fiduciària. OmiseGO vol proporcionar aquest servei amb criptomoneda.

OmiseGO promet fer que el comerç sigui més barat per a tothom. També estan treballant per fer la xarxa descentralitzada i la tecnologia blockchain més fàcil d’utilitzar, ja que consideren que l’accessibilitat és una de les claus de l’adopció generalitzada de xarxes de pagament descentralitzades P2P.

Descripció general del cas d’ús del testimoni OMG

Visió general del cas d’ús del testimoni OMG

Penseu en el complicat que és actualment processar una transacció amb targeta de crèdit. Tot i que no el considereu com un consumidor, la infraestructura que admet les transaccions amb targeta de crèdit és massiva, no només consisteix en el comerciant i l’emissor de la targeta, sinó també la xarxa de targetes i l’adquirent. No cal dir que tots aquests nivells fan que el processament de transaccions amb targeta de crèdit sigui molt més car del que calia.

El comerç electrònic creix, però encara supera el 15% de totes les vendes al detall. Les opcions de pagament per mòbil també creixen, amb aproximadament un 40% dels minoristes que accepten algun tipus de pagament per mòbil. No obstant això, només el 3% dels minoristes accepta criptomonedes i Bitcoin és, amb diferència, el més acceptat.

Les dades del Banc Mundial en mostren algunes 2.000 milions de persones arreu del món actualment sense banc. Només als Estats Units hi ha 9 milions no bancaris i 24,5 milions poc bancats, segons dades de la FDIC.

L’economia dels Estats Units és sens dubte molt més gran que la de Tailàndia, però Omise i OmiseGO treballen per arribar a tot el sud-est asiàtic, al Japó i a la Xina. Es tracta d’un mercat potencial enorme, especialment la Xina, on els pagaments mòbils creixen molt més ràpidament que en altres països desenvolupats. OmiseGO podria ser relativament desconegut a Occident, però té previst convertir-se en un nom conegut a Àsia.

Visió general de la xarxa OmiseGo

Visió general de la xarxa OmiseGo. Imatge mitjançant el bloc OmiseGo

Alguns consideren que la competència dels OMG és la mateixa que l’ETH. Aquests inclouen NEO i Cardano, ambdós més grans que OMG actualment.

Però la competència real prové de les plataformes de pagament en línia. Això inclou Paypal, Stripe, Apple Pay, Samsung Pay i altres, així com els emissors de targetes de crèdit com Visa, Mastercard i American Express, i fins i tot els propis bancs, ja que donen suport a les targetes de crèdit. El concurs també inclou els centenars de processadors de pagament que existeixen actualment.

Qualsevol d’aquestes podria col·laborar amb OmiseGO i utilitzar la seva tecnologia per avançar cap al futur, però també podrien intentar implementar les seves pròpies solucions. Paypal ja ha presentat una patent de blockchain, igual que Mastercard. A més, Apple, Samsung, American Express i Visa tenen un desenvolupament intern de blockchain en curs.

Podria ser un llarg camí i una dura batalla perquè OmiseGO guanyés com a processador de pagament de criptografia superior, però estan ben posicionats per a la batalla.

OmiseGO eWallet Suite

OmiseGO eWallet Suite és un conjunt d’eines de programari de codi obert que va ser desenvolupat per OmiseGO i que s’ofereix gratuïtament a empreses, comerciants i usuaris com a forma d’incorporar-los fàcilment a la xarxa Omise..

Anteriorment anomenat eWallet SDK, ha evolucionat a l’eWallet Suite ja que no només consta de tres SDK diferents (un per a Android, un per a iOS i un per a Ruby), sinó també per altres components que n’amplien la utilitat..

Un cop l’eWallet Suite estigui connectada a Ethereum i la xarxa OmiseGO Plasma els usuaris puguin enviar, rebre i emmagatzemar tokens ERC-20 i ERC-721, així com monedes fiduciàries tokenitzades i qualsevol altre actiu digital que s’hagi creat a la xarxa. Les futures actualitzacions esperen ampliar aquesta capacitat per incloure monedes addicionals, amb l’objectiu final de crear un intercanvi agnòstic de divises..

L’intercanvi de moneda fiduciària s’admet mitjançant connectors a l’eWallet, però els proveïdors d’eWallet seran responsables del compliment normatiu a les seves respectives jurisdiccions..

OmiseGo Ewallet Suite

OmiseGo Ewallet Suite & Beneficis

En última instància, l’eWallet és sobretot una aplicació web. Per interactuar amb l’eWallet basat en web, la Suite completa també inclou el següent:

  • Una API per a la interfície entre l’eWallet i diversos programes.
  • Els SDK permeten als desenvolupadors construir fàcilment aplicacions i connectors per a la plataforma, cosa que permet una integració perfecta entre les aplicacions i la xarxa Omise.
  • Un panell frontal fàcil d’utilitzar que permetrà crear comptes, emetre fitxes, registres d’activitats i moltes més funcions administratives..
  • Aplicacions de backend tant a nivell de servidor com a aplicacions mòbils.
  • Aplicacions de demostració disponibles per als desenvolupadors per mostrar com es pot implementar l’eWallet.

Amb tota la gamma d’eines disponibles a l’eWallet Suite, és possible que qualsevol persona creï i integri una interfície frontal que li permeti encunyar, dipositar, fer transaccions, fer un seguiment i retirar actius digitals. A més, els desenvolupadors podran personalitzar les aplicacions per a les seves necessitats específiques.

Un dels usos més ambiciosos de l’eWallet Suite fins ara ha estat de Burger King Thailand, propietat de Minor Group International, una de les empreses més grans d’hostaleria, restauració i estil de vida del sud-est asiàtic. Ells va llançar un eWallet al desembre de 2018 que utilitza la OmiseGO eWallet Suite.

Aquest eWallet proporciona una solució de back-end per al programa de fidelització del Grup Menor. Després, aquest eWallet ajuda a incentivar els clients a tornar i gastar més diners en proporcionar-los punts de fidelització i altres avantatges.

Amb el programa, els usuaris reben punts cada vegada que fan compres mitjançant l’aplicació mòbil de l’empresa. Aquests punts es poden bescanviar posteriorment per descomptes en restaurants i altres recompenses.

Aquest és només un exemple de com la tecnologia blockchain pot oferir un millor servei als usuaris i una infraestructura millorada per a les empreses.

Equip OmiseGO

Té la seva seu a Tailàndia i va ser fundada per Jun Hasegawa i Donnie Harinsut, que continua sent el conseller delegat i director general d’Omise. Tot i que Donnie continua sent el COO d’OmiseGO, Vansa Chatikavanij ha assumit el paper de CEO des d’abril de 2019. Vansa anteriorment era el director gerent d’OmiseGO abans d’entrar en el paper de CEO.

Jun Hasegawa (que no s’ha de confondre amb el model americà-japonès homònim), tenia més de 16 anys d’experiència en comerç electrònic i pagaments per mòbil abans de fundar Omise. Es manté com a director tant a Omise com a OmiseGO.

Membres de l'equip d'OmiseGo

Membres de l’equip d’OmiseGo

Ezra Donnie Harinsut es va reunir amb Jun Hasegawa quan tots dos treballaven a la companyia japonesa de serveis publicitaris Alpha-do. A més de ser fundador i actual COO d’Omise, també actua com a conseller delegat d’Omise Payment des d’abril de 2019.

Vansa Chatikavanij es va unir a OmiseGO el 2017 després de passar 7 anys treballant al Banc Mundial. Va passar al càrrec de CEO d’OmiseGO després de dos anys com a directora general. També és cofundadora de Sky Visual Imaging Venture, una empresa dedicada a la recaptació de fons en la fase inicial.

Comunitat

OmiseGO té una presència enorme a les xarxes socials. De fet, alguns dels comptes poden ser els més grans que he vist. Per exemple, l’OmiseGO Compte de Twitter té 286.000 seguidors.

La pàgina de Facebook també té més de 10.000 seguidors, cosa que és bastant gran a Facebook, ja que els seus usuaris no estan tan interessats en la cadena de blocs.

A Reddit, l’OmiseGO subredit té més de 40.000 seguidors. Té nombroses publicacions cada dia i desenes de comentaris sobre moltes d’aquestes publicacions. No cal dir que la comunitat OmiseGO de Reddit és extremadament activa.

Un canal que falta especialment per a OmiseGO és Telegram. Hi ha un canal, però només 550 usuaris, perquè només s’utilitza per a anuncis.

OmiseGO també és una mica únic amb l’ús de YouTube. El canal té més de 1.500 subscriptors, la qual cosa és bastant gran per a un canal de YouTube blockchain. L’equip utilitza el canal per a peces didàctiques i també per publicar imatges de conferències.

Token OMG

La cadena de blocs OmiseGO és Proof-of-Stake i el testimoni OMG és un testimoni ERC-20. Dit això, la participació encara no s’ha implementat per als tokens OMG i no hi ha hagut cap indicació de quan es podria implementar..

A principis de novembre de 2019 hi havia un subministrament total i un subministrament en circulació de 140.245.398 OMG. I això és tot el que hi haurà mai, ja que OMG no es pot minar, el subministrament està limitat i no hi ha plans per crear-ne més en el futur.

El preu és de 0,947526 dòlars i la capitalització de mercat és de poc més de 132 milions de dòlars, cosa que la situa en el lloc número 43 de la capitalització de mercat entre totes les criptomonedes. Això suposa una caiguda considerable per al testimoni OMG, que una vegada es va classificar entre els 20 primers de totes les criptomonedes.

Rendiment del preu OMG

Rendiment del preu del testimoni OMG. Imatge via CMC

Durant l’ICO OmiseGO, que va recaptar 25 milions de dòlars, es va distribuir el 65% del subministrament de fitxes OMG. Omise va retenir el 20% per a despeses operatives, mentre que el 10% es va lliurar als desenvolupadors i el 5% es va deixar de banda per fer un llançament als titulars de l’ETH.

Aquest llançament es va produir el setembre de 2017 per als titulars d’un mínim de 0,1 ETH a l’alçada del bloc 3988888 i va ser l’únic. Qualsevol altre que reclamés llançaments d’OGM eren estafes.

El preu de OMG ha disminuït al llarg del 2018 juntament amb el mercat de criptomonedes més ampli. El preu va arribar al màxim el 8 de gener de 2018, a 28,35 dòlars, i des d’aleshores ha baixat constantment.

Es va produir un petit rebot a l’abril que va tornar el preu a 20,48 dòlars, però amb la tendència a la baixa constant, ha caigut fins a 1 dòlar a principis de novembre del 2019. Això fa que el cercle complet del testimoni OMG torni al preu ICO d’1 dòlar. Si els primers inversors continuen mantenint-se, probablement quedaran molt decebuts en el viatge d’anada i tornada.

Negociació & Emmagatzematge de OMG

Si voleu comprar OMG, heu de fer-ho amb BTC, ETH o USDT. No està disponible per a compres fiat, excepte per a les compres de Won de Corea del Sud o Baht tailandès procedents d’intercanvis d’aquests països respectius.

Actualment, el volum d’intercanvi més gran per OMG és ZB.com, seguit de Bithumb, on s’intercanvien una gran quantitat d’OMG per Won de Corea del Sud. Huobi Global també continua essent un dels principals intercanvis i hi ha algunes dotzenes d’altres intercanvis que ofereixen comerç OMG. En general, els usuaris asiàtics podran obtenir i utilitzar OMG molt més fàcilment, ja que no estan disponibles ni s’accepten a Europa i l’Amèrica del Nord.

Per als comerciants dels mercats occidentals que ja tenen criptomoneda, la millor opció per comprar el testimoni és probablement la de Binance. Hi ha llibres de comandes relativament forts en aquest intercanvi amb diferencials de compra-venda raonables i una facturació diària decent.

Binanace OMG

Una de les crítiques a OMG és que segueix sent força centralitzada. Els 100 millors comptes posseeixen aproximadament el 65% de tots els tokens OMG. Si elimineu la propietat d’OmiseGO de l’equació i les fitxes de les borses, encara queda un 25% de l’oferta total que té una petita minoria d’usuaris.

Entre els principals socis OMG hi ha SBI Investment, SMDV, SMBC, Golden Gate Ventures, Ascend Capital, East Ventures, Krungsri Finnovate i Global Brain.

Com que OMG és un testimoni ERC-20, podeu mantenir-lo en qualsevol cartera compatible amb ERC, com ara MetaMask i MyEtherWallet. En realitat, hem publicat les millors carteres OmiseGo si us interessa.

Progrés del desenvolupament

Sembla, doncs, que hi ha força coses que van amb el projecte OmiseGo, però aquest progrés es tradueix en resultats reals de desenvolupament?

Per prendre aquesta determinació, ajuda a fer una ullada al dipòsit de codis públics i observar els compromisos. Això us pot donar una bona determinació de la quantitat de treball que es fa i del progrés que fan els desenvolupadors.

Per tant, vaig decidir saltar al OmiseGo GitHub i supervisar la seva activitat de codificació. A continuació, tenim les confirmacions de codi per als tres repositoris més actius dels darrers 12 mesos.

OmiseGo GitHub

Code es compromet amb els dipòsits escollits durant els darrers 12 mesos

Com podeu veure, hi ha hagut força treball de desenvolupament que s’ha fet amb nombroses confirmacions de codi a aquests dipòsits. També hi ha altres 53 repositoris més al GitHub, tot i que tenen menys compromisos i activitat que els anteriors.

Aquest nivell d’activitat de codificació és més del que generalment veiem per a projectes en fases similars del seu desenvolupament. Si voleu estar al dia de les novetats, podeu accedir a la seva bloc oficial.

Conclusió

OmiseGO va veure una atenció molt forta durant el seu ICO i poc després, i, tot i que el rumor s’ha esvaït, segueix sent una moneda molt forta. Té diversos avantatges que podrien portar-lo a nous nivells a mesura que es desenvolupa i entra en l’ús habitual. Un d’ells és el seu objectiu de proporcionar banca als no bancaris del sud-est asiàtic. Un altre és el seu objectiu d’introduir banca mòbil a la Xina. Tots dos podrien crear una adopció generalitzada d’OMG.

No oblidem que la cadena de blocs OmiseGO admet la ja reeixida passarel·la de pagament digital Omise. Només això proporciona a OmiseGO un enorme avantatge.

Si OmiseGO aconsegueix que la xarxa de plasma funcioni correctament a finals de 2018, tindrà possiblement la xarxa de cadenes de blocs més ràpida del planeta. Finalment, el rendiment de les transaccions serà prou gran i ràpid per a l’ús quotidià.

I, finalment, el suport a OmiseGO és substancial, ja que els cofundadors d’Ethereum fan d’assessors, diverses firmes asiàtiques destacades de VC donen suport i OmiseGO compta amb el suport del banc central tailandès i del Ministeri d’Hisenda..

OmiseGO disposa de moltes de les peces necessàries perquè es converteixi en el pagament digital quotidià per a gran part d’Àsia i, des d’aquí, potencialment per al món. Sens dubte, és un projecte que cal vigilar durant els propers mesos i anys.

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me