Revisió OAX: plataforma d’intercanvi de criptomonedes descentralitzada

OAX és un interessant projecte que intenta combinar les millors parts dels intercanvis centralitzats i descentralitzats en una sola plataforma.

Aquest és un concepte interessant que realment no ha estat considerat per altres projectes. La majoria dels altres protocols d’intercanvi descentralitzat (DEX) que s’han desenvolupat se centren en la descentralització completa, descartant qualsevol dels avantatges que puguin derivar-se d’un intercanvi centralitzat.

No obstant això, els comerciants estan realment interessats en una solució híbrida?

En aquesta revisió d’OAX, intentaré respondre a aquesta pregunta aprofundint en el projecte. També analitzaré els casos d’ús i el potencial d’adopció de tokens OAX.

Què és OAX?

OAX (anteriorment OpenANX) és una plataforma d’intercanvi de criptografia que desenvolupa ANX Internacional.

La companyia en qüestió és un dels grups de desenvolupament de blockchain més grans del món, iniciada el 2013 i amb seu a Hong Kong, la plataforma OAX és el seu intercanvi de mercat descentralitzat, destinat a combinar totes les millors característiques de l’intercanvi centralitzat tradicional i els aspectes positius de descentralització com la transparència.

Ecosistema d’intercanvi OAX

Visió general de l’ecosistema OAX. Imatge via Bloc OAX

La companyia té previst assolir aquesta sinergia mitjançant la connexió de plataformes d’intercanvi existents a la plataforma OAX i que els usuaris facin una avaluació del risc en el sistema garantit. La plataforma també oferirà proteccions al consumidor fora de la cadena i resolució de conflictes.

La base de codi de la plataforma és de codi obert, donant total transparència al projecte. La plataforma també evitarà un model de governança centralitzat i, en canvi, cedirà el govern a la comunitat mitjançant la votació i la participació en el propi projecte.

Tecnologia OAX

OAX adopta un enfocament híbrid del seu intercanvi descentralitzat, ja que s’han adonat que no tot el que es pot descentralitzar en un intercanvi. Reconeixen que la descentralització és beneficiosa a nivell de transaccions, ja que proporciona transparència. Altres funcions que es beneficien de la descentralització són el descobriment de preus i les transaccions comercials, que es poden implementar mitjançant contractes intel·ligents.

La descentralització també ajuda a millorar els processos darrere de la resolució de disputes, les avaluacions del risc de crèdit i la seguretat. OAX busca millorar aquests avantatges i també proporcionar algunes de les característiques positives dels intercanvis centralitzats.


Una diferència entre l’intercanvi centralitzat i OAX és la característica “Asset Gateway” d’OAX, que garanteix que la plataforma no tingui mai les dues claus d’actiu associades a cap transacció. En lloc d’això, va ser dissenyat per contenir només un dels dos en qualsevol moment, reduint així dràsticament el risc de la plataforma.

Nous participants OpenANX

Paper dels nous participants a la plataforma OAX. Imatge via Bloc OAX

Aquests passius d’actius acceptaran les monedes fiduciàries en custòdia i encunyaran una quantitat equivalent de tokens ERC-20. Aquestes fitxes no tenen una naturalesa genèrica, sinó que són específiques de l’intercanvi. Per exemple, l’OAX Exchange emetria fitxes OAX / USD a canvi de USD.

L’intercanvi implementa els estàndards de Know Your Customer i, abans que Asset Gateway pugui rebre fons o emetre fitxes, sol·licitarà un servei KYC a l’usuari mitjançant un contracte intel·ligent KYC. Només després de complir els requisits de KYC, la passarel·la pot alliberar tokens a l’usuari.

Una de les principals actualitzacions de la plataforma OAX serà la possibilitat que els usuaris comercialitzin realment el “risc de crèdit” o que admetin el risc de crèdit d’altres llibres de comandes de plataformes. Això permetrà que els tokens de plataforma es puguin negociar entre si, formant així la base d’un comerç de risc de crèdit als mercats criptogràfics. Per exemple, la moneda OAX / USD es podria canviar contra la moneda BNB / USD.

Membres OAX

La plataforma OAX funcionarà per membres. D’aquesta manera, els usuaris poden optar per tenir accés bàsic a la plataforma, actualitzar per accedir als drets de vot i actualitzar encara més per desbloquejar la sol·licitud comercial de serveis. El nombre de tokens OAX necessaris per a cada nivell de servei encara no s’ha definit.

Els usuaris sol·licitaran nivells de subscripció i enviaran les seves fitxes juntament amb les seves sol·licituds de pertinença. Després de l’aprovació de l’aplicació, es cremaran les fitxes OAX. D’aquesta manera, l’agrupació de fitxes OAX disminuirà lentament amb el pas del temps, proporcionant un aspecte deflacionari per al testimoni.

Els nivells d’afiliació són els següents:

  • Membre participant: Aquest és el nivell de membre més bàsic i està format per usuaris que volen fer transaccions minoristes o majoristes a la plataforma OAX
  • Membre votant: Aquest és el següent nivell de pertinença en què els usuaris tindran dret a votar sobre qualsevol decisió relativa a la plataforma OAX.
  • Membre fundador: Els membres fundadors no només obtenen drets de vot, sinó que també se’ls permetrà fer suggeriments sobre temes de discussió.
  • Membre proveïdor de serveis de tercers: Aquests membres podran proporcionar serveis dins de l’ecosistema OAX, com ara validació KYC, serveis de contractes intel·ligents, serveis legals i altres serveis encara no definits..
  • Membre de la passarel·la d’actius: Aquests membres tindran tots els privilegis d’un proveïdor de serveis externs i també se’ls permetrà oferir serveis d’intercanvi.

Per què OAX és diferent

OAX no és el primer projecte de blockchain que intenta construir un intercanvi de criptomonedes descentralitzat. El que difereix és que és el primer equip de desenvolupament que entén que no totes les característiques d’un intercanvi de criptomonedes són les millors quan es descentralitzen. En el seu lloc, intenta barrejar les millors característiques dels intercanvis centralitzats amb els beneficis de la descentralització.

La plataforma OAX també és una mica única en la naturalesa de codi obert de la seva base de codi i del sistema de governança. Està dissenyat perquè tothom pugui contribuir a la base de codis i, mitjançant l’ús de nivells de membres per nivells, la plataforma hauria de tenir èxit en separar les motivacions polítiques de les motivacions econòmiques..

L’equip OAX

El lloc web mostra un total de 15 membres de l’equip, que inclou els quatre cofundadors, quatre assessors de projectes i l’equip directiu. Podem imaginar que també hi ha desenvolupadors a l’equip que no figuren al lloc web, de manera que no se sap la mida de l’equip.

És el conseller delegat d’ANX International i cofundador d’OAX Ken Lo, un veterà del món empresarial amb més de 20 anys d’experiència en estratègia comercial amb empreses com Accenture i Verizon. També té més de 6 anys d’experiència en el nínxol de blockchain.

Membres de l’equip OpenANX

Fundadors OAX. D’esquerra: Ken Lo, Hugh Madden, Dave Chapman i David Tee

Un altre cofundador del projecte és Hugh Madden, que es considera l’home darrere de la visió d’OAX. És especialista en ciberseguretat i va començar el seu primer negoci de serveis de seguretat amb només 16 anys. Va continuar treballant per a empreses de serveis financers AXA i HSBC abans de cofundar ANX International.

Dave Chapman és el tercer cofundador darrere d’OAX, i també és el COO d’ANX International. Té una àmplia experiència en serveis financers, ja que ha treballat per Barclay’s, ABN AMRO i HSBC.

Completa els membres fundadors el quart i últim cofundador David Tee. Aporta més de 25 anys d’experiència en finances corporatives, amb coneixements de fusions i adquisicions, finançament de renda variable i deute, col·locacions privades i reestructuracions.

Rendiment del testimoni OAX

La plataforma OAX utilitza el testimoni OAX com a mitjà per habilitar els nivells de pertinença i l’ICO per als tokens OAX es va celebrar des del 22 de juny de 2017 fins al 21 de juliol de 2017 i va recaptar 18.756.937 dòlars venent 30 milions del total de 100 milions de tokens OAX. Hi havia una segona venda de fitxes prevista per al 2018, però en canvi, l’equip va decidir fer-ho llançament aeri 5 milions de fitxes per als titulars d’OAX. El llançament aeri va ser del 17 de juliol de 2018 al 16 de gener de 2019.

Les fitxes OAX es van vendre a 0,45 dòlars a la venda col·lectiva i van obrir cotitzacions lleugerament per sota d’aquest nivell, tot i que a mitjans d’agost s’havien apujat més d’un 50%. Els preus van continuar augmentant, arribant a 2,88 dòlars el 20 d’agost de 2017. El preu es va retirar ràpidament d’aquell màxim i el setembre tornava a estar sota el preu de l’ICO. Dir que OAX era volàtil és una eufemització.

Rendiment del preu OAX

Rendiment del preu OAX des del llistat. Imatge via CoinCodex

El preu es va tornar a augmentar el desembre del 2017 i el gener del 2018 juntament amb el mercat més ampli, amb OAX que va assolir el màxim històric de 2,92 dòlars el 7 de gener del 2018. Aquest preu es va reduir a la meitat a finals de gener i, un cop el febrer va tocar, el preu es va enfonsar inferior a 1 dòlar.

Va continuar baixant, rebotant a l’abril, però finalment tornant a cotitzar per sota del preu de l’ICO al juny del 2018. El preu va continuar una retirada lenta al llarg del 2018, arribant a un mínim històric de 0,071241 dòlars el 15 de desembre del 2018.

Des de llavors, el preu s’ha recuperat i, a partir de l’11 de juny de 2019, OAX torna a ser de 0,236287 dòlars. Tot i que és aproximadament la meitat del preu de l’ICO, també supera el 200% per sobre del preu de fa 6 mesos. La plataforma OAX continua funcionant a la seva xarxa de proves, de manera que el preu hauria d’augmentar quan la plataforma estigui en producció a la seva xarxa principal..

Comprant & Emmagatzematge d’OAX

Si creieu que els tokens OAX representen un valor als preus actuals, podeu comprar-los en algunes borses, incloses Binance, Latoken i Gate.io. No obstant això, Binance Exchange controla més del 70% del volum d’OAX.

Hi ha nivells de volum saludables a Binance, la qual cosa implica que hi ha nivells raonables de liquiditat per a l’execució de comandes grans amb un lliscament limitat. Tanmateix, aquesta dependència de Binance pot ser una preocupació, ja que els obre al risc d’intercanvi clau.

Binance OAX

Registreu-vos a Binance i compreu fitxes OAX

Un cop tingueu les fitxes OAX, probablement voldreu moure-les de la borsa. Això es deu a les amenaces inherents que es plantegen a partir dels pirates informàtics centralitzats d’intercanvi (tot l’impuls darrere d’OAX)..

OAX és un testimoni ERC-20, el que significa que el podeu emmagatzemar a qualsevol cartera compatible. Això inclou MyEtherWallet i MetaMask, així com moltes carteres d’escriptori populars com Exodus i Jaxx. També podeu emmagatzemar fitxes OAX a carteres de maquinari com el Ledger Nano S i Trezor.

Desenvolupament OAX & Comunitat

Esbrinar exactament quina feina es fa en un projecte pot ser bastant complicat. Hi ha una sèrie d’aspectes que cal tenir en compte a l’hora de mirar grans projectes. Tot i que, una de les maneres més ràpides d’obtenir una idea és mitjançant els seus compromisos de codi públic.

Actualment, l’únic codi que OAX ha posat a disposició són els repositoris de prova de concepte activats GitLab. N’hi ha dos disponibles perquè els usuaris puguin provar el seu protocol d’intercanvi descentralitzat.

Dipòsits OAX GitLab

Els dipòsits Proof-of-Concept a l’OAX GitLab

No hi ha hagut tanta activitat en aquests dipòsits i les darreres confirmacions que els desenvolupadors van impulsar fa 8 mesos. Per descomptat, poden estar treballant el protocol en dipòsits privats, però això deixa molt a la comunitat per endevinar.

Dit això, però, l’equip OAX ha intentat ser més obert al desenvolupament del projecte amb la comunitat. Per exemple, mantenen un actiu bloc oficial que manté “actualitzacions comunitàries” periòdiques.

També són força actius a través de les seves plataformes de xarxes socials. Tenen un Compte de Twitter amb més de 12.000 seguidors. També hi ha un Canal de Telegram amb més de 4.000 seguidors al seu interior.

Vaig saltar al canal i l’equip va ser força útil per als seguidors. La conversa també va ser força interessant i mancava de les bromes generals de “moon-boy” que hi ha a tants altres canals de Telegram.

Conclusió

Tot i que la caiguda del preu d’OAX podria haver estat un motiu per mantenir-se allunyat, els darrers mesos s’ha experimentat una sòlida recuperació. Tot i que la moneda segueix sent un dels límits de mercat més baixos, el potencial del projecte OAX no es pot ignorar. Un cop OAX llança el seu mainnet, hi ha molt bones possibilitats de fer un fort rally a la fitxa OAX.

La idea d’un DEX ha estat convincent, però no n’hi ha cap que hagi guanyat força. OAX pot canviar-ho amb el seu enfocament a combinar les millors característiques dels intercanvis centralitzats i descentralitzats.

L’equip darrere del projecte sembla ser molt experimentat i capaç, fomentant l’optimisme perquè puguin fer d’aquest projecte un èxit. I el fet que el codi sigui de codi obert permet que el desenvolupament sigui un procés actiu, ja que la comunitat és capaç d’introduir-se.

Presos tots junts, OAX és un projecte interessant que cal tenir en compte com a mínim, o possiblement una petita inversió abans que un llançament de mainnet condueixi a l’augment dels preus del testimoni OAX.

Imatge destacada a través de Fotolia

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map