Revisió GRIN: criptografia centrada en la privadesa basada en MimbleWimble

Grin és un projecte que ha tingut molts entusiastes de les criptomonedes somrient gràcies a les seves característiques principals: tecnologia de privadesa d’avantguarda basada en el protocol Mimblewimble.

Recentment he fet una revisió de Beam, una altra implementació molt coneguda de MimbleWimble. Això em va interessar molt pel protocol i, per tant, vaig decidir fer una ullada a una altra implementació popular de WM.

Així doncs, Grin pot competir realment i si ho teniu en compte?

En aquesta revisió de Grin, vaig a aprofundir en el projecte. També faré un cop d’ull al potencial d’adopció i als casos d’ús de la moneda GRIN.

Què és Grin?

Abans d’examinar la tecnologia que hi ha darrere Somriure, hem d’entendre quines són les idees principals que impulsen el projecte. Aquest és un projecte totalment orientat a la comunitat i, com a tal, ha de confiar en aquests principis rectors generals:

 • Privadesa forta per defecte. Això proporciona a Grin una completa fungibilitat i la capacitat d’alliberar informació segons sigui necessari s’incorpora a la cadena de blocs.
 • En lloc d’escalar segons el nombre de transaccions, Grin s’adapta al nombre d’usuaris, cosa que estalvia espai a la cadena de blocs.
 • La cadena de blocs té un disseny senzill però elegant que permet facilitar el manteniment i una auditoria senzilla.
 • Una forta criptografia proporciona seguretat.
 • Tot el projecte està basat en la comunitat i el blockchain se centra en la descentralització minera.

Visió general de Grin Coin

Imatge via Lloc web Grin

Per tant, es tracta d’objectius força senzills que poden semblar fàcils d’aconseguir. Tot i això, sovint hi ha diversos factors en competència que dificulten la realització a la pràctica. Per un exemple senzill, el blockchain Trilemma: la noció que l’escala, la seguretat i la descentralització són un compromís.

Funcions del somriure

No obstant això, Grin té algunes característiques úniques que el situen en una bona posició per assolir aquests objectius.

 • Protocol Mimblewimble – El protocol Mimblewimble és com Grin proporciona privadesa, ja que permet verificar les transaccions mentre amaga l’usuari i els detalls de l’import. Grin utilitza els compromisos de Pedersen com una manera d’amagar aquestes entrades i sortides.
 • Escalabilitat – Com que Grin emmagatzema només les sortides no gastades i el petit nucli de dades per a cada transacció, és capaç de créixer lentament les dades de cadenes de blocs i escalar-les en funció del nombre d’usuaris en lloc del nombre de transaccions.
 • Llançament orgànic – Grin es va llançar sense pre-mines i sense ICO, ni assigna una part de les recompenses de mineria als desenvolupadors o a una fundació organitzada. Tot el projecte es basa en donacions i l’equip s’ha compromès a no adquirir mai cap capital amb l’esperança de rendibilitats futures per influir en el procés de presa de decisions..
 • Cicle del cucut – El cicle del cucut és l’algorisme darrere del mecanisme de consens de prova de treball de Grin. Utilitza amplada de banda de memòria en lloc de poder de processament, cosa que li permet mantenir una mineria altament descentralitzada.

Ara que teniu una comprensió general d’alt nivell sobre el projecte Grin i les seves principals característiques, podem endinsar-nos en algunes de les seves tecnologies més avançades.

Grin Technology

Cal assenyalar d’entrada que la naturalesa de Grin és purament transaccional. No hi ha cap capacitat per afegir dades addicionals mitjançant scripts, cosa que significa que la cadena de blocs no s’utilitzarà per a contractes intel·ligents ni per a aplicacions dApps.


Grin no va ser dissenyat per ser un valor de valor com Bitcoin, i els desenvolupadors volien desincentivar l’especulació, de manera que Grin es va crear amb una oferta infinita i reduccions anuals de la inflació per fomentar la despesa en lloc d’acaparar.

En l’ús, les transaccions a Grin són úniques perquè no contenen adreces ni quantitats. A més, dues transaccions es poden fusionar en un bloc per formar una sola transacció, eliminant així la informació intermedia.

Cada transacció Grin té tres peces:

 1. Un conjunt d’entrades que fan referència i gasten sortides anteriors;
 2. Un conjunt de noves sortides (anomenat Compromisos de Pedersen);
 3. Un “nucli” de transacció.

En aquest esquema, només hi ha una manera de veure les entrades i les sortides d’una transacció i és ser un participant directe en la transacció..

Privadesa de Grin Coin

Transaccions ocultes del lloc a MimbleWimble. Imatge mitjançant Grin

Per a aquells que no hi participen directament, les entrades i les sortides semblen dades aleatòries i no tenen cap significat. Finalment, el nucli afegit conté dades de transaccions addicionals, com ara la signatura i els honoraris miners.

En utilitzar aquest tipus de transacció únic i un format de bloc únic, Grin aconsegueix la seva escalabilitat. L’esquema utilitza les sortides que es destinen a les entrades, cosa que permet eliminar-les de la cadena de blocs, cosa que permet mantenir la quantitat de dades emmagatzemades per la cadena de blocs relativament petita..

Aquesta és la clau de com Grin escala en funció del nombre d’usuaris en lloc del nombre de transaccions. Com que el nombre d’usuaris és igual al nombre de sortides no gastades, no cal que incloguem dades de transaccions individuals a cada bloc.

En aquest esquema, un bloc de la cadena de blocs Grin consta dels elements següents:

 • Una capçalera;
 • Llista d’entrades després del tall;
 • Llista de resultats després del tall;
 • Un nucli únic per a tot el bloc;
 • Un nucli per a cada transacció individual continguda al bloc.

El terme “tall-through” utilitzat anteriorment significa el procés de reunir entrades o sortides de transaccions en un sol conjunt abans d’afegir-les a la cadena..

Consens a Grin

L’algorisme de consens de Grin s’anomena Cuckoo Cycle i és un tipus d’algorisme de prova de treball dissenyat específicament per ser resistent a l’ASIC. Això ho fa en ser un algoritme lligat a la memòria que utilitza amplada de banda de memòria per determinar el temps de la solució en lloc de dependre de la velocitat de la GPU o de la potència del processador..

Algorisme de cucut

Projectes que utilitzen l ’“ Cuckoo Algorithm ”. Imatge via GitHub

Això fa que la mineria amb Cuckoo Cycle consumeixi menys energia i permeti als usuaris amb GPU i CPU regulars extreure monedes Grin. En evitar la mineria ASIC i obrir la mineria a una major varietat de maquinari, l’equip de Grin creu que la mineria veurà un augment de la descentralització en lloc de l’augment de la centralització que s’ha vist en altres cadenes de blocs.

La implementació de Grin del cicle Cuckoo utilitza un objectiu de dificultat que evoluciona en funció de la potència de hash de la xarxa disponible. Aquest objectiu de dificultat s’ha implementat per mantenir el temps de solució de blocs dins d’un interval determinat, que actualment és de 60 segons.

L’equip Grin

Com que Grin no va ser desenvolupat per una sola empresa o entitat, no hi ha cap conseller delegat de Grin, ni tan sols hi ha un equip oficial amb cap d’aquest o allò. Hi ha diverses empreses que han donat suport al projecte, però cap d’elles controla la seva direcció.

El Grin Github mostra 79 col·laboradors diferents al projecte des de l’octubre del 2016, i tots ells són voluntaris sense finançament o finançats mitjançant donacions de la comunitat Grin. La gran majoria dels compromisos els han fet sis persones, totes romanen anònimes, sense perfils públics disponibles.

Grin Contributors

Alguns dels principals col·laboradors del Projecte Grin

A més del gran nombre de particulars que han donat al projecte Grin, també hi ha hagut donacions de diverses piscines mineres i d’intercanvis, inclosos Spark Pool i bminer al costat de la piscina i Gate.io i Poloniex al costat d’intercanvi. El projecte Qtum també ha col·laborat amb Grin.

Fons General Grin

No puc mencionar les donacions sense parlar del Fons General Grin. Aquests són els fons que s’utilitzen per cobrir els costos de desenvolupament general del protocol. Aquest fons està gestionat exclusivament pel consell tècnic de Grin i es fan públiques totes les decisions de despesa.

Si volíeu donar al Grin General Fund, les dues opcions que teniu actualment són a través de Bitcoin i GRIN. Per exemple, aquí teniu el seu Bitcoin Adreça heretada la qual cosa demostra que tenen prop de 13 BTC a la seva disposició, de manera força considerable

GRIN vs BEAM

Tant Grin com Beam tenen com a objectiu proporcionar les millors criptomonedes transaccionals de privadesa per defecte, però ho fan de diferents maneres.

Tot i que Grin és bàsicament un projecte impulsat per la comunitat que es basa en el consens i les donacions de la comunitat per operar, Beam ha adoptat més d’un model d’inici que li permet prendre decisions i enviar codi més ràpidament, a més de donar-li un avantatge en la contractació d’empleats. que inclou un equip de vendes i màrqueting.

Somriure contra Beam

La batalla de les implementacions de MimbleWimble

Quin model és millor? Això és clarament un repàs i depèn de la perspectiva de la persona que consideri els dos projectes. El model de comunitat es manté fidel a l’ethos original de les criptomonedes, però el model d’inici és molt més funcional.

En última instància, depèn de si valoreu el model basat en la comunitat per al desenvolupament de blockchain o el camí d’inici que condueix a un desenvolupament més ràpid i a una major innovació.

La moneda GRIN

A novembre de 2019, hi havia un subministrament de GRIN en circulació de 25.313.340 a un preu de 1,20 dòlars, cosa que dóna a la moneda una capitalització borsària de 30,5 milions de dòlars i converteix GRIN en la 127a criptomoneda més gran per capitalització de mercat.

Les noves monedes GRIN s’alliberen a un ritme d’1 per segon i s’espera que aquesta taxa de llançament es mantingui constant per sempre, cosa que donarà a GRIN una taxa d’inflació constantment decreixent a mesura que la seva oferta circulant creixerà contínuament.

Si això continua essent cert, la taxa d’inflació del GRIN caurà per sota del 10% al cap de 10 anys, i 10 anys després caurà per sota del 5%. Continuarà caient així mentre GRIN segueixi sent un projecte viable.

Rendiment del preu GRIN

Rendiment del preu GRIN. Imatge via CMC

La primera data de negociació de fitxes GRIN apareix el 27 de gener de 2019 i el preu d’obertura d’aquest dia va ser de 9,96 dòlars. L’endemà va assolir el seu màxim històric de 14,87 dòlars i des de llavors ha anat baixant la major part del temps. El 25 d’octubre de 2019 va imprimir el seu mínim històric de 0,870336 dòlars i, des del 6 de novembre de 2019, s’ha recuperat fins a 1,25 dòlars..

Negociació & Emmagatzematge de GRIN

GRIN està recolzat per un nombre bastant gran d’intercanvis, però, amb diferència, el volum de comerç més gran es troba a la borsa Hotbit. Tot seguit, MXC i Bitforex. També hi ha un volum acceptable a DragonEx, Gate.io i Poloniex. Altres borses que donen suport a la moneda tenen volums comercials molt reduïts.

Per emmagatzemar les vostres monedes GRIN, si opteu per comprar-les o extreure-les, hi ha dues carteres estables. Una és la cartera oficial GRIN, trobada aquí, i l’altre es diu Grin713 i es basa en la cartera oficial, però suposadament és més fàcil d’utilitzar. Es pot trobar aquí.

També hi ha una cartera Grin ++, però encara està en versió beta i el desenvolupador recomana que no s’utilitzi per a transaccions de mainnet. També podeu trobar discussions sobre projectes de cartera individuals al Fòrums Grin. Per a aquells que prefereixen una cartera mòbil Ventre de ferro està en desenvolupament.

Desenvolupament de Grin & Full de ruta

Atès que Grin és un projecte de codi obert completament, significa que el codi està obert perquè tothom el pugui revisar. Això també és fantàstic per a mi, ja que significa que puc aprofundir en el treball de desenvolupament del projecte.

Com s’ha esmentat anteriorment, hi ha més de 79 col·laboradors diferents al Grin GitHub el que significa que hi ha hagut un flux constant de compromisos. A continuació es mostren les confirmacions de codi durant el darrer any al repositori principal.

Grin GitHub

El codi es compromet en els darrers 12 mesos

De fet, per a un projecte que no té cap equip dedicat “bàsic” de desenvolupadors, Grin ha estat força actiu en la producció de desenvolupament. Si el comparéssim amb altres projectes de l’espai, es classificaria en el 35 in desenvolupament general sortida.

Quan arriba el full de ruta, els desenvolupadors de Grin han contactat amb la comunitat sobre coses que els agradaria veure al Full de ruta del 2020.

Alguns dels suggeriments més notables aquí van ser centrar-se en el desenvolupament de swap atòmic per facilitar les transaccions fora de la cadena entre BTC i ETH. & GRIN. També hi va haver algunes idees sobre com implementar la xarxa de llamps a sobre de GRIN.

Per descomptat, tenint en compte que això està obert a la comunitat, fins i tot podeu saltar al Grin Gitter i suggereix què voldria veure. Si voleu estar al dia de les novetats, podeu seguir el seu funcionari servei de notícies o bé Twitter.

Conclusió

Juntament amb Beam, Grin és una de les primeres implementacions del protocol Mimblewimble centrat en la privadesa. La seva missió és clara, ser una moneda transaccional que permeti privadesa i escalabilitat.

Tots aquests són trets altament desitjables per a les criptomonedes i, sempre que altres cadenes de blocs s’enfrontin a problemes per assolir amb èxit l’escala i la privadesa, Grin té una oportunitat d’adopció massiva.

Dit això, el projecte s’enfronta a una dura competència, especialment a l’espai de les monedes privades, on projectes com Monero tenen un gran avantatge. També hi ha projectes com Litecoin que estan molt per davant de Grin i tenen previst implementar Mimblewimble ells mateixos.

Ja hem vist com l’elevada inflació inicial de la política monetària Grin condueix a la venda constant per part dels miners. Actualment, això deprimeix el preu de les monedes GRIN, però a mesura que passa el temps, la taxa d’inflació millorarà i els preus del GRIN haurien de començar a augmentar. Això premiarà aquells que tinguessin la paciència de mantenir les seves monedes GRIN mentre la inflació era elevada.

A la comunitat Grin li agrada assenyalar que Grin es va llançar sense ICO, pre-mine, airdrops ni recompenses reservades per a fundadors i desenvolupadors. Això fa que Grin sigui just i equitatiu per a tots els usuaris.

Tanmateix, l’enorme competència a l’espai blockchain el 2019 significa que només ser just és suficient per guanyar força i construir una gran comunitat. Tot i això, Grin ha tingut força èxit en la creació d’una comunitat en el seu primer any d’existència.

Grin és un projecte extremadament jove en l’espai jove de criptomonedes. Es trigarà un temps a veure si es compleixen els seus objectius d’escalabilitat, descentralització i privadesa i si ajuden a Grin a convertir-se en una de les monedes transaccionals més utilitzades..

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map