Revisió del projecte Ren: protocol de liquiditat Interchain Blockchain

Si sou un veterà de CoinBureau, probablement recordareu la nostra revisió en profunditat de REN del 2018. Des de llavors, Ren ha vist alguns desenvolupaments notables..

Com a tal, és hora de mirar de nou aquest emocionant projecte DeFi. Antigament conegut com a Protocol de la República, Ren ha evolucionat fins a convertir-se en un ecosistema que busca aportar privadesa sense igual i liquiditat interoperable entre cadenes de blocs.

Si el que acabeu de llegir sembla una gran quantitat de mumbo-jumbo, no us temeu. Som aquí per desglossar-vos-ho, a poc a poc. En una frase, Ren us permet transferir criptomonedes i altres actius admesos (com a tokens) entre cadenes de blocs de manera descentralitzada, confiable i ràpida..

Al final d’aquest article, entendreu la importància que té Ren i per què ha canviat molt més que el seu nom durant l’últim any i mig.

Una breu història de Ren

La història de Ren comença amb els seus dos fundadors: Taiyang Zhang i Loong Wang (pronunciat “Lewng”). Van ser companys de classe a la Australian National University i van treballar junts en la mateixa posada en marxa després de graduar-se.

Ren fundadors

Fundadors Zhang & Wang

Poc després van fundar la seva pròpia empresa de programari. Aleshores, un amic li va demanar a Zhang que programés un algorisme de negociació per al seu fons de cobertura de criptomoneda. Aquest fons de cobertura es va conèixer com a Virgil Capital, amb Zhang com a cofundador.

Mentre treballava a Virgil Capital, Zhang es va adonar que hi havia una manca de suport per al comerç de criptomonedes sense recepta (OTC). Més important encara, no hi havia absolutament cap manera per als inversors de comprar una gran quantitat de criptomonedes sense alterar els mercats.

Això es deu al fet que totes les transaccions estan disponibles públicament a la cadena de blocs, incloses les compres OTC. Aplicacions automatitzades com Alerta de balena crideu l’atenció sobre aquestes grans transaccions, que resulten en la volatilitat dels preus dels comerciants especulatius.


Bot d'alerta de balena

Bot d’alerta de balena que genera notificacions. Font de la imatge

Sempre que algú mou una gran quantitat de criptomoneda d’una cartera a una borsa, sovint s’interpreta com una intenció de vendre aquest actiu. Per contra, un gran canvi de cartera o de cartera a cartera pot indicar que aquest inversor creu que la criptomoneda és valuosa i val la pena mantenir-se (o comprar).

El comerç OTC és gairebé exclusiu per a inversors rics que vulguin comprar un actiu sense fer cap escenari. L’obertura de cadenes de blocs de criptomonedes com Bitcoin ho fa impossible sense l’ús de tercers centralitzats.

El Protocol de la República

Quan Zhang va sentir parlar d’Ethereum, va decidir que seria la millor plataforma per construir el que acabaria convertint-se en la solució al problema OTC: el Protocol de la República.

Atès que Wang tenia una àmplia experiència codificant tecnologies de bases de dades distribuïdes, fins i tot creant el seu propi llenguatge de codificació per a tecnologies semblants a blockchain, Zhang el va convidar a treballar en el projecte. Wang de seguida es va adonar que hi havia un segon problema a l’espai de les criptomonedes: la manca d’interoperabilitat de blockchain.

Protocol de la República

Antiga marca del Protocol de la República

El 2017, el Protocol de la República va ser fundada oficialment per Zhang i Wang. Va intentar que el comerç de criptomonedes OTC es descentralitzés i fos de confiança, i crear un protocol per a la interacció de cadenes de blocs de criptomonedes separades.

Reconeixent que el comerç de criptomonedes no era menys privat en els intercanvis a causa de llibres de comandes, el Protocol de la República també va fer de la seva missió fer possible el comerç de criptografia sense aquests indicadors reveladors. Ara només necessitaven una mica d’efectiu.

El REN ICO

El 2018, el Protocol de la República va llançar dues rondes d’ofertes inicials de monedes (ICO) per al testimoni de la República (REN). El primer va ser un ICO privat que va tenir lloc a finals de gener del 2018 i va recaptar 28 milions de dòlars. El segon ICO, aquesta vegada públic, es va celebrar uns dies després a principis de febrer i va recaptar uns modestos 4,8 milions de dòlars.

REN ICO

Els ICO privats de REN i Crowdsale. Imatge mitjançant ICOdrops

Els inversors que van participar en aquestes ICO van poder comprar REN a un preu de poc més de 5 cèntims de dòlar per fitxa. Es va vendre una mica més del 56% del subministrament total de 1.000 milions de REN. Com podríeu haver endevinat, REN està construït a la cadena de blocs Ethereum i és un testimoni ERC-20.

Va explicar Ren

Si us pregunteu com funciona Ren, podreu fer un viatge salvatge. La tecnologia darrere de Ren és força sofisticada i pot ser difícil d’embolicar-se al cap.

Aquesta secció us proporcionarà una explicació en termes laics sobre què fa exactament Ren i com funciona la seva plataforma central, RenVM. Si voleu una explicació més tècnica, podeu obtenir-la directament del mateix Loong Wang Vídeo de YouTube.

Com funciona Ren?

Abans de submergir-nos en Ren, hem d’explicar breument què és un “darkpool”. Darkpools són mercats OTC on els inversors poden comprar anònimament grans quantitats d’un actiu.

Aquests existeixen en mercats heretats i fins i tot en mercats de criptomonedes. Tanmateix, en ambdós casos heu de confiar que la part centralitzada que proporciona aquest servei mantindrà les vostres transaccions de forma anònima i segura.

Visió general de REN Tech

Descripció general de la tecnologia Ren. Imatge mitjançant mitjà

Ren permet l’intercanvi descentralitzat i sense confiança d’actius de criptocurrency entre cadenes de blocs mitjançant la seva plataforma central, la Màquina virtual Ren (RenVM). RenVM ho fa mitjançant una xarxa deDarknodes”Que proporcionen la potència de càlcul necessària per identificar i processar ordres de criptomoneda entre cadenes.

Això es fa mitjançant un complicat algorisme anomenat “Esquema d’ús compartit secret de Shamir”Que fragmenta les ordres de manera que els Darknodes no saben la quantitat ni la destinació de la criptografia que s’està tramitant.

Com funciona RenVM

Com funciona RenVM. Imatge a través del bloc

Atès que RenVM es basa en Ethereum, les transaccions entre cadenes s’executen a la cadena de blocs d’Ethereum mitjançant equivalents de token ERC-20 de l’actiu que s’està tramitant. En poques paraules, en realitat no esteu traslladant el vostre Bitcoin o Zcash a la cadena de blocs d’Ethereum.

En lloc d’això, les fitxes ERC-20 d’aquestes altres criptomonedes s’encunyen i es cremen segons la quantitat descarregada de la plataforma descentralitzada RenVM.

Per a què s’utilitza REN?

REN és el testimoni utilitzat dins de l’ecosistema de Ren i té dues funcions. La primera oferta consisteix a pagar les comissions de negociació de qualsevol comanda realitzada a RenVM. La segona funció és pagar bons al “Registrar”, un contracte intel·ligent que gestiona Darknodes a l’ecosistema Ren.

Llançament de Ren Darknode

Ren Darknodes

Aquest contracte intel·ligent garanteix la descentralització i l’estabilitat del protocol RenVM. Si voleu executar un Darknode, heu de pagar una fiança de 100.000 REN al registrador.

El full de ruta de Ren

A diferència de molts altres projectes de criptomoneda, Ren ho ha fet un full de ruta clarament esbossat i ha estat molt coherent en proporcionar actualitzacions de desenvolupament sobre Mitjà i Github.

Full de ruta de Ren

Full de ruta de Ren

De fet, han publicat fins ara resums detallats del que han estat fent a finals de cada mes. Abans d’endinsar-nos en les seves actualitzacions més recents, posem al dia el que Ren va aconseguir el 2019.

El full de ruta Ren 2019

El 2019 va suposar un canvi de paradigma per a Ren. A principis d’any, van canviar el seu nom oficial de Protocol de República per Ren. Això es va combinar amb un important pivot enfocat des de piscines fosques descentralitzades fins a una interoperabilitat descentralitzada per a cadenes de blocs. Tal com va articular Wang a una publicació mitjana:

“La nostra visió de Ren és una capa de liquiditat privada i interoperable per al món descentralitzat. Potenciant el lliure moviment de valor entre cadenes de blocs en coneixement zero “.

La resta del 2019 centrat al voltant del desenvolupament de la primera versió de la xarxa principal de RenVM, anomenada SubZero. Això es va fer en dues fases de proves rigoroses, començant per RenVM Testnet a l’agost i seguida per RenVM Chaosnet al novembre..

Ren Namechange

Imatge Via Ren

En ambdues etapes, l’equip de desenvolupament es va centrar a perfeccionar la plataforma recopilant comentaris de la comunitat i fins i tot oferint recompenses als usuaris que van trobar errors als protocols RenVM (errors o exploits del programa)..

El full de ruta Ren 2020

El primer trimestre del 2020, Ren es va fixar en dues coses: continuar el seu desenvolupament i proves de RenVM i establir el Ren Alliance, descrit com un “consorci d’empreses i / o projectes DeFi”.

Amb més de 50 membres en el moment d’escriure, podeu trobar molts noms reconeixibles entre les seves files, inclosos Kyber Network, Matic, Polychain Capital, i IDEX.

Ren Alliance

Membres de l’Aliança Ren. Imatge via Ren

L’objectiu de l’aliança Ren és tres: augmentar la utilitat, la seguretat i el desenvolupament de RenVM. En altres paraules, l’Aliança Ren aporta un subministrament saludable de nous usuaris, inversors i desenvolupadors al projecte Ren.

Per a aquells que estiguin interessats a formar part de l’Aliança Ren, podeu omplir el formulari de sol·licitud aquí. Ren ha assenyalat que només hi ha una condició per adherir-se: el desig de portar actius entre cadenes a DeFi.

Ren va llançar oficialment RenVM SubZero el 27 de maig (mentre s’escrivia aquest article). Amb el llançament oficial de la xarxa principal, els usuaris poden utilitzar Bitcoin, Bitcoin Cash o Zcash en qualsevol aplicació DeFi.

RenVM Subzero

Versió de RenVM Subzero. Imatge via Ren

Això era possible abans, però només amb l’ús de custòdies de tercers que van crear “embolicat”Fitxes ERC-20 d’altres criptomonedes de la cadena de blocs d’Ethereum, com ara WBTC.

En canvi, RenVM SubZero us permet fer-ho d’una manera descentralitzada i sense confiança: no haureu de posar el vostre xifrat en mans de tercers. Les criptomonedes tokenitzades a través de RenVM es denoten com a renBTC, renBCH, renZEC, etc. Aquests tokens també es poden transferir a RenVM a canvi de la criptomoneda real (BTC, BCH, ZEC, etc.).

Tot i que RenVM està dissenyat en i per a les aplicacions d ’Ethereum, Ren ha desenvolupat 2 eines, RenJS i GatewayJS, cosa que permet als programadors integrar RenVM en altres cadenes de blocs com Tezos. També van crear una eina senzilla per ajudar els desenvolupadors de Ethereum dApp a incorporar RenVM a les seves aplicacions.

Token REN

REN té un historial de preus bastant previsible. Quan es va comercialitzar el febrer del 2018, el preu va caure de 8 cèntims de dòlar a 3 cèntims de dòlar en 3 mesos abans d’arribar a un màxim de poc més de 13 cèntims de dòlars al maig del 2018. El preu va caure fins a 1,5 cèntims. USD l’any següent. Això va representar aproximadament un quart del preu inicial de l’ICO de ~ 5,3 cèntims de dòlar.

Rendiment del preu REN

Rendiment del preu del testimoni REN. Imatge mitjançant CMC

El preu del REN va augmentar d’acord amb la sobtada cursa de bitlles de Bitcoin al juny-agost del 2019, que va assolir un màxim històric de gairebé 15 cèntims de dòlar. L’últim any d’acció de preus, REN va establir mínims i màxims més baixos, un bon senyal per a molts inversors en criptomonedes.

REN ha tingut un repunt impressionant en les darreres setmanes, passant de 3 cèntims de dòlar americà a gairebé 11 cèntims de dòlar nord-americà i encara sembla estar en una tendència alcista malgrat una petita correcció fins als 9 cèntims de dòlars americans..

Suport de Ren Exchange

Tot i que REN té un suport d’intercanvi limitat, el podeu trobar en intercanvis notables com Binance i Huobi amb una bona liquiditat.

Binance REN

Registreu-vos a Binance i compreu fitxes REN

Es tracta d’una millora en comparació amb la darrera vegada que vam escriure sobre Ren, quan el 88% del volum de negociació de l’actiu era a Binance. Tot i això, la manca relativa de suport a l’intercanvi i el seu volum de negociació relativament baix poden fer que Ren sigui més susceptible a la volatilitat dels preus.

Carteres de REN Cryptocurrency

Com que REN és un testimoni ERC-20, es pot emmagatzemar a pràcticament qualsevol cartera que admeti Ethereum. Com a tal, no falten carteres de programari i de maquinari per emmagatzemar els vostres tokens REN.

Inclouen carteres digitals de criptomonedes que suporten REN La meva cartera Ether (MEW – escriptori), Cartera atòmica (mòbil), Trust Wallet (mòbil) i la cartera Exodus (mòbil i d’escriptori). Les carteres de criptomonedes de maquinari que admeten REN inclouen Ledger, Trezor i KeepKey.

La nostra opinió de REN

El taló d’Aquil·les de la criptomoneda és la primera impressió que les seves diferents plataformes i tecnologies donen a la persona mitjana. Per a la majoria, les interfases comercials regulars de criptomonedes són prou aclaparadores.

Fins i tot la transferència de monedes des de i cap a les carteres també pot ser una càrrega per als novells. Per veure el valor de la tecnologia de Ren es requereix un nivell de comprensió sobre el comerç criptogràfic que té un percentatge molt petit de persones, fins i tot dins de l’espai de criptomonedes..

Creiem que Ren va fer el moviment correcte desplaçant el seu enfocament de darkpools a la interoperabilitat de blockchain. Això és per una simple raó: cas d’ús. Com es va assenyalar a la introducció, el comerç OTC és fonamentalment atès i utilitzat per inversors extremadament rics.

La nostra opinió de Ren

Imatge via REN

Tot i que els darkpools de Ren són atractius en principi a causa de la seva descentralització i protecció de la privadesa, a la pràctica és dubtós si els comerciants de criptomonedes afavoririen Ren per sobre de plataformes comercials com Gemini o Coinbase.

Dit això, el fet que Ren hagi creat un protocol que faci que les transaccions entre cadenes siguin ràpides, fiables i descentralitzades el converteix en un projecte de gran valor.

L’equip de desenvolupament ha estat incansable assegurant-se que el seu protocol funcioni exactament com hauria de fer, de manera que minimitzi la càrrega tant tecnològica com cognitiva dels usuaris del seu sistema..

En resum, s’acosten gradualment a aquest objectiu final de RenVM Mainnet One amb un suport increïble per part dels principals jugadors, tant dins com fora de l’espai de criptomonedes davant l’Aliança Ren.

Conclusió

Tot i que l’historial de preus de REN pot no ser massa notable en comparació amb altres cryptos, tampoc no és suficient per pronosticar la seva futura acció de preus. El preu de qualsevol actiu dins de l’espai de les criptomonedes serà finalment determinat pel que realment faci aquesta criptocurrency.

Atès que la missió de Ren és convertir-se en aquesta capa de transaccions interoperables a pràcticament totes les cadenes de blocs principals de la criptografia, probablement no veurem cap acció notable de preus des de REN fins que la criptomoneda en conjunt experimenti una seriosa adopció i inversió convencional.

Pel que val, sembla que aquella època està a la volta de la cantonada i només és qüestió de temps que el valor de Ren es reconegui fora del que actualment és un nínxol d’entusiastes de les criptomonedes. Sens dubte, ho estarem mirant, i també ho hauríeu de consultar Canal de YouTube!

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map