Revisió de Vertcoin: alternativa ASIC resistent i minada per GPU a Bitcoin

Vertcoin (VTC) és una de les criptomonedes més consolidades que es va llançar “de tornada” el 2014 sense massa fanfàrria..

Es va llançar sense ICO, sense llançament aeri i sense pre-mina com a simple projecte blockchain a Github. Era i és de codi obert i es va basar en la base de codis de Bitcoin amb un simple canvi: Vertcoin es compromet a mantenir-se lliure d’ASIC.

No obstant això, amb tants projectes més nous, Vertcoin encara pot destacar?

En aquesta revisió de Viacoin, us donaré tot el que necessiteu saber sobre aquest projecte. També faré un cop d’ull al potencial d’adopció a llarg termini dels tokens VTC.

Què és Vertcoin?

Vertcoin és una bifurcació de Bitcoin que va tenir lloc el gener del 2014. Es va crear com a versió extreta de GPU de Bitcoin per tal de garantir la descentralització i, per tant, la seguretat de la xarxa..

És aquest fort compromís amb l’equitat minera el que distingeix Vertcoin d’altres criptomonedes que són una prova de treball, però que han caigut al poder de la mineria ASIC i a la descentralització decreixent que segueix.

Vertcoin segueix sent la moneda que pot explotar qualsevol persona que tingui una GPU i la comunitat de voluntaris que donen suport al projecte han assegurat que es manté així, tot i que el projecte ja s’ha enfrontat a tres forquilles per mantenir-lo lliure de miners i botnets d’ASIC..

En el passat, Vertcoin es referia a si mateixa com a “The People’s Coin” perquè es mantenia compromesa amb els ideals del llibre blanc de Bitcoin que mantenia el poder de vot de la xarxa amb l’individu. Aquell ideal era que una CPU equival a un vot, però l’augment dels miners ASIC i de les grans piscines mineres ha fet tristament que la majoria de les criptomonedes de prova de treball ja no s’adhereixin a aquest ideal.

L’algorisme de Vertcoin

Basat en Bitcoin, Vertcoin es va crear per utilitzar la prova de treball com a mètode de consens. A diferència de l’ús que Bitcoin va fer de SHA-256, Vertcoin va utilitzar Scrypt Adaptive N com el seu algorisme quan es va llançar per mantenir la resistència a l’ASIC. Va passar menys d’un any després que la moneda es va haver de sotmetre a una forquilla dura per mantenir-se resistent a l’ASIC i va canviar a l’algoritme Lyra2RE.

Menys d’un any després, l’equip de desenvolupament de Vertcoin va trobar que una botnet havia pres el control de més del 50% de la xarxa, cosa que va provocar el pas a l’algorisme Lyra2Ev2.


Vertcoin Mining Algos

Algorismes ASIC hash & Algorismes resistents. Via Blog de Vertcoin

Això va durar fins a finals del 2018, quan es va descobrir que a la Xina s’havia creat un ASIC capaç d’extreure l’algoritme Lyra2REv2. L’1 de febrer de 2019, Vertcoin es va bifurcar per tercera vegada a l’algorisme Lyra2REv3.

Vertcoin també s’ha pres la molèstia de fer-se compatible amb Lightning Network, a més d’implementar Segregated Witness i proporcionar compatibilitat amb les adreces Stealth. L’equip de desenvolupament està treballant ara en l’actualització de la cadena de blocs per permetre permutes atòmiques instantànies.

Vertcoin Fair Mining

Com s’ha esmentat anteriorment, Vertcoin ja ha passat per tres forquilles dures, i una altra està en camí a causa dels nous desenvolupaments en el maquinari utilitzat per explotar criptomonedes..

Aquest nou desenvolupament és l’augment del maquinari Field Programmable Gate Array (FPGA).

El dispositiu FPGA és l’equivalent a la GPU de la mineria ASIC, que és un dispositiu basat en CPU. L’algoritme Lyra2REv2 anterior era totalment explotable pels dispositius FPGA, i el nou algorisme Lyra2REv3 aviat també es veurà afectat. Això eliminaria la mineria justa i podria allunyar tots els miners de GPU individuals de Vertcoin.

FPGA Vertcoin

FPGA En comparació amb altres xips informàtics. Via Reconfigura.io

Els desenvolupadors de Vertcoin estan treballant en un nou algorisme que anomenen Verthash. Fa temps que es desenvolupa i, encara que encara no hi ha una data de llançament establerta per al nou algorisme, l’equip ha estat treballant diligentment per alliberar-lo el més ràpidament possible.

L’equip ha dit que l’algorisme serà similar a l’algorisme Ethash utilitzat per Ethereum i no només assegurarà la cadena de blocs per a una mineria justa, sinó que també mantindrà la seguretat de la xarxa.

Una altra consideració que ha de tractar l’equip són les plataformes mineres que venen energia de hash. Aquestes plataformes podrien fer possible que una sola entitat adquirís prou potència de resum per llançar amb èxit un atac del 51% a la xarxa. Mentre Vertcoin sigui capaç de mantenir el seu estàndard de mineria just, es bloquejarà aquest tipus d’activitat.

Tot i que mantenir ASIC lliure i mantenir un entorn miner just és un dels objectius de Vertcoin, no vol dir que el projecte tingui èxit. Tanmateix, gairebé garanteix que el projecte continuarà vivint amb almenys una comunitat petita però dedicada de miners i usuaris.

Miner de 1 clic de Vertcoin

Per tal de fer la mineria el més senzilla possible per als usuaris, Vertcoin ha desenvolupat i publicat el seu propi programari de mineria amb un sol clic. Ha de ser el programari de mineria més fàcil per a qualsevol criptomoneda.

Podeu descarregar el miner 1-Click des de Web de Vertcoin, però, malauradament, només està disponible per a Windows. A més del miner amb 1 clic, també necessitareu una cartera capaç d’emmagatzemar Vertcoin i una piscina minera de Vertcoin.

Vertcoin Miner amb un clic

IU del miner d’un sol clic. A través de vertcoin.org

A part de fer saber al programari quina agrupació de mineria cal utilitzar i quina adreça de cartera us enviarà recompenses, també especifiqueu la mineria de CPU o GPU. Un cop tingueu aquestes tres coses al lloc, podeu executar el miner i recollir el vostre VTC.

Mineria fusionada amb Vertcoin

Vertcoin ha permès l’explotació combinada, cosa que permet als usuaris extreure més d’una moneda alhora, però actualment no hi ha moltes altres monedes que es puguin fusionar amb Vertcoin. Unitus (UIS) està disponible per combinar-se des del principi i segons la informació de Dóna’m monedes també podeu fusionar el meu Monocle i Parallaxcoin a través d’ells.

L’equip de Vertcoin

Històricament, Vertcoin ha estat poc més que un grup fluix de desenvolupadors voluntaris, i això encara és cert el 2019. Això probablement canviarà en un futur pròxim ja que hi ha hagut una sol·licitud presentada a l’IRS el març del 2019 per crear la Fundació Vertcoin.

Això ajudarà el projecte a treure partit de l’estat d’exempció fiscal i donarà al projecte el marc legal necessari per presentar marques comercials i drets d’autor..

Membres de l’equip de Vertcoin

Alguns dels desenvolupadors de Vertcoin & Membres de l’equip. Imatge font

Molts dels desenvolupadors que han treballat a Vertcoin al llarg dels anys han vingut del MIT des de la moneda i el projecte manté estretes relacions amb l’escola. De fet, part del treball realitzat amb Vertcoin prové d’altres projectes del MIT, cosa que permet desenvolupar gratuïtament Vertcoin.

L’inconvenient de treballar únicament amb desenvolupadors voluntaris ha estat un impacte negatiu sobre Vertcoin quan els desenvolupadors han marxat inevitablement per treballar millor remunerats al llarg dels anys.

Un cop creada la Fundació Vertcoin, podrà oferir salaris als desenvolupadors principals, donant al projecte una atmosfera de desenvolupament més consistent i mantenint el màxim talent.

Comunitat Vertcoin

Una de les formes més efectives per augmentar l’adopció d’una criptomoneda és mitjançant una comunitat activa i compromesa. Amb aquest objectiu, Vertcoin s’enorgulleix de la seva comunitat.

En primer lloc, tenen el seu oficial Canal de la discòrdia. Tenen més de 9.400 membres al canal. Vaig saltar-hi per tenir una idea de la discussió i va ser encoratjador veure que molts dels membres.

Vertcoin Discord

Canals de Vertcoin Discord amb xat de la comunitat

Pel que fa a les xarxes socials, el Twitter de Vertcoin té més de 62.000 seguidors. Periòdicament, mantenen la seva comunitat actualitzada aquí i aconsegueixen un gran compromís dels seus seguidors.

També hi ha dos subredits a Reddit per a la comunitat Vertcoin. El oficial té més de 33.000 usuaris. Llavors teniu el mineria de vertcoin subreddit i té 3,8 mil membres. Tots dos són força actius amb discussions regulars.

Finalment, Vertcoin té un oficial Bloc mitjà això és relativament actiu. Cada mes compartiran les darreres actualitzacions sobre tots els aspectes del projecte, que val la pena seguir.

El testimoni VTC

Quan Vertcoin va llançar-se el 2014, el testimoni cotitzava a 0,07 dòlars, però el segon dia gairebé s’havia triplicat fins a 0,20 dòlars. Va continuar pujant i en només dues setmanes el preu es va disparar a mesura que la demanda dels inversors per la moneda va arribar a la febre. Va aconseguir 10,12 dòlars el 5 de febrer de 2014.

Aquesta pujada va durar poc i només una setmana després el preu havia tornat a 3,47 dòlars. Va continuar disminuint i el setembre del 2014 tornava a ser de 0,07 dòlars per una pèrdua del 99,25% respecte al seu màxim.

A partir d’aquí, VTC va disminuir encara més i, fins al maig del 2015, estava en el seu mínim històric de 0,005343 $. Va ser el 6 de maig de 2015. El 28 de maig, el preu del VTC gairebé tornava a 0,20 dòlars i, al cap d’un parell de setmanes, gairebé s’havia triplicat de nou fins a gairebé 0,60 dòlars cadascun. El preu es va reduir a partir d’aquí i va ser d’uns 0,02 dòlars, ja que va començar el 2016.

Es va mantenir en el rang de 0,02 a 0,06 dòlars durant tot el 2016 i fins al 2017.

Historial de preus VTC

Històric preu dels preus de VTC. Imatge via CMC

Es va iniciar una nova concentració a l’abril del 2017, amb nivells superiors a l’1 dòlar el juny. El preu es va retirar i va augmentar a finals de 2017 juntament amb els mercats de criptomonedes més amplis, assolint un màxim històric de 10,53 $ el 6 de desembre de 2017.

El 2018 va ser un mal any per a Vertcoin, ja que va caure constantment al costat de la resta del mercat de criptomonedes durant el mercat baixista que va durar fins al 2019. A mitjans de juny del 2019, el preu era superior als 0,60 dòlars, però a finals de juny del 2019, el preu es va retirar a 0,52 dòlars. , mostrant que la volatilitat continua sent alta en aquesta moneda.

Comprant & Emmagatzematge de VTC

Aquells que creuen que ara és un bon moment per carregar algunes VTC poden dirigir-se a CoinEgg, Bittrex, Upbit o Poloniex per comprar. També apareix en altres borses, però gairebé no hi ha volum de negociació en aquestes borses.

Pel que fa als volums de negociació VTC en general, són força prims en cadascun dels intercanvis individuals. Això podria presentar un problema des de la perspectiva de la liquiditat. Si volíeu comprar / vendre comandes de blocs grans de VTC, és possible que tingueu algun relliscament de les comandes;.

Un cop tingueu el vostre VTC, les pràctiques recomanades us obligarien a treure’l de l’intercanvi i emmagatzemar-lo en una cartera fora de línia. Tots som massa conscients dels riscos que comporten alguns dels hacks d’intercanvi més grans.

Potser el lloc més segur per emmagatzemar el vostre VTC seria en un dispositiu de maquinari com un Ledger Nano. Això mantindrà les vostres claus en un entorn fora de línia segur i interactuarà amb el client de Ledger PC mitjançant un cable USB.

Si no teniu llibre major, sempre podeu utilitzar el de Vertcoin Cartera Electrum. Es tracta d’una bifurcació de la cartera Electrum original i és força intuïtiva i fàcil d’utilitzar. També és una cartera lleugera, de manera que voleu connectar-vos a nodes remots i no haver de descarregar tota la cadena de blocs.

Finalment, si cerqueu una cartera de tercers amb suport mòbil, la cartera Coinomi podria ser ideal. Aquesta també és una cartera multi-moneda que admet moltes altres criptomonedes, més de 500 per ser exactes!

Desenvolupament de Vertcoin

Una cosa que sempre m’agrada fer per determinar la quantitat de treball que es fa en un projecte és fer un cop d’ull als seus compromisos de codi públic.

Per a un projecte de codi obert com Vertcoin, realment és “la prova està en el pudding”.

Per tant, vaig decidir submergir-me en el Vertcoin GitHub i mireu els seus tres dipòsits fixats més actius. A continuació es mostra l’activitat de confirmació en aquests repos.

GitHub Vertcoin

Nombre de confirmacions en repos reposades durant els darrers 12 mesos

Com podeu veure a l’anterior, els desenvolupadors encara estan ocupats en enviar codi als seus dipòsits. Per descomptat, això és molt menys del que veiem en alguns dels projectes més recents.

Per exemple, si féssim una ullada al rànquing de Vertcoin segons el nombre de confirmacions de codi, arribaran al número 383 de Cryptomiso.

Dit això, Vertcoin és un protocol més establert i es va construir a partir del nucli de Bitcoin. Això significa que no van haver de construir un protocol des de zero. Aquesta és també la raó per la qual alguns dels projectes més recents com Insolar tenen tants compromisos.

Finalment, Vertcoin es basa principalment en la comunitat i els desenvolupadors no es paguen per les seves contribucions. Això és diferent de molts altres projectes que poden tenir una ICO o una pre-mina on els desenvolupadors la van embutxacar.

Conclusió

El 2014 International Business Times va escriure un article lloant Vertcoin i anomenant-la una alternativa superior a Bitcoin a causa de la seva política minera justa. També va afirmar que Vertcoin podria ser un dels monedes alternatius que va obrir camí a l’adopció generalitzada.

Això no ha passat encara i, a partir de juny de 2019, Vertcoin ocupa el lloc número 188 segons la seva capitalització de mercat. Sens dubte, això no és habitual, però cap altra criptomoneda no ha arribat encara als nivells d’adopció convencionals, de manera que encara hi ha esperança.

El desenvolupament continuat i una comunitat dedicada el mantindran en marxa i, si la mineria justa es converteix en un dels factors més importants d’una criptomoneda útil, Vertcoin saltarà ràpidament a les primeres posicions.

Tenint en compte el seu començament primerenc, podem dir que és impressionant veure Vertcoin penjat durant sis anys i mig ja. Va continuar xerrant durant la mania de l’ICO i de l’airdrop a finals de 2017, va sobreviure al mercat baixista del 2018 i ha sortit més fort que mai.

I, tot i que va haver de bifurcar-se tres vegades al llarg dels anys, continua sent una de les poques monedes de resistència ASIC, gràcies al compromís de l’equip de desenvolupament. Només això hauria d’assegurar la supervivència de Vertcoin i garantir que mantingui una forta comunitat minera.

Tot i que les perspectives principals de Vertcoin poden no semblar excel·lents en aquest moment, el seu creixement constant i constant podria deixar-la com una de les criptomonedes restants després que la majoria desapareguin a les boires de la història.

Imatge destacada a través de Fotolia

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map