Revisió de NavCoin (NAV): el projecte que intenta simplificar la criptografia

Les monedes de privadesa han de ser anònimes i senzilles d’utilitzar, i això és exactament el que afirma NavCoin.

Tot i que recentment s’ha renovat l’interès pel NavCoin, en realitat és un projecte força consolidat. Es va llançar el 2014, molt abans de l’onada de criptomonedes recents que han arribat al mercat. També és molt conegut per haver estat fortament impulsat per la comunitat.

Tanmateix, té el que cal per desplaçar algunes fitxes més recents?

En aquesta revisió completa de NavCoin, aprofundirem en la moneda analitzant la seva tecnologia, els membres de l’equip i l’ecosistema més ampli. També veurem els casos d’ús del testimoni NAV i el potencial d’adopció general a llarg termini.

Què és NavCoin?

NavCoin es va establir el 2014 abans de l’onada actual de criptomonedes que es va produir sense pre-mina ni ICO, i també ha resistit la prova del temps. Continua avançant al seu ritme i, al llarg dels anys, ha anat incorporant funcions, millores realitzades i actualitzacions de la seva base de codis. Gràcies a això i a un equip dedicat, NavCoin continua experimentant un creixement constant.

Què és NavCoin

Funcions principals de NavCoin. Font: pàgina d’inici de NavCoin

Per descomptat, el creixement constant no li ha permès seguir el ritme del cultiu actual de populars monedes centrades en la privadesa com Monero, DASH i Zcash. Tots tres han superat NavCoin en termes de finançament i adopció, però NavCoin ha estat recuperant-se recentment amb un nou èmfasi en l’experiència, el disseny i la usabilitat de l’usuari. NavCoin vol convertir-se en el defacto per a transaccions privades senzilles, ràpides.

NavCoin es va basar en el codi Bitcoin Core, però els desenvolupadors van fer diversos canvis. Un d’aquests canvis va ser l’addició d’una subcadena a la cadena de blocs principal. Aquesta subcadena es va denominar NavTech i és el que permet barrejar i anonimitzar les transaccions a la cadena de blocs NavCoin. NavCoin també va deixar de banda l’algorisme de prova de treball de Bitcoin i va anar amb la prova de participació. I els desenvolupadors van fer NavCoin molt més ràpid i barat en comparació amb Bitcoin.

Escalabilitat & Transaccions ràpides

Des dels inicis, NavCoin ha vist les transaccions ràpides com un dels seus punts forts. En comparació amb els temps de bloqueig de 10 minuts per a Bitcoin, NavCoin té confirmacions de bloqueig cada 30 segons. Això és encara més ràpid que les confirmacions Monero de 2 minuts i les confirmacions Zcash de 2,5 minuts.

També és més ràpid que les confirmacions de Dash de 2,5 minuts, però Dash supera això amb els seus codis masterns, que permeten transaccions instantànies. Tot i això, NavCoin és, amb diferència, la més ràpida de totes les monedes de privadesa.

NavCoin Scalability & amp; Velocitat

Escalabilitat NavCoin & Velocitat


I els usuaris no paguen més per la velocitat de transacció ràpida. Tot i que Bitcoin i Ethereum han tingut problemes per augmentar les taxes de mineria, NavCoin veu una taxa de transacció estàndard de només 0,0001 NAV. Les transaccions privades i xifrades costaran més, però no són necessàries.

L’escalabilitat sempre ha estat important per a l’equip de NavCoin i van passar a la prova de participació al principi de la vida de NavCoin per tal de donar suport a l’escalabilitat. A més, la comunitat ha aprovat i activat SegWit per reduir la mida dels blocs. En el futur, NavCoin espera implementar alguna cosa equivalent a la Lightning Network, que mourà algunes transaccions fora de la cadena i proporcionarà una liquidació instantània.

NavCoin és anònim i no es pot localitzar

NavCoin s’ha descrit com una moneda de privadesa des dels seus inicis, però aquesta privadesa no es va afegir per cap motiu maliciós o il·legal. De fet, la privadesa i la no traçabilitat afegides a NavCoin són en realitat una característica important de qualsevol moneda. Una moneda amb aquestes funcions es fa més fungible, ja que no es pot rastrejar la seva història, cosa que manté tots els testimonis NAV igualment valuosos, de la mateixa manera que no es pot rastrejar la història de la moneda fiduciària.

Tot i que són possibles transaccions anònimes amb NavCoin, no són necessàries. De fet, les transaccions anònimes ni tan sols són estàndard amb NavCoin. Els usuaris han de prendre la decisió d’habilitar una transacció anònima. Quan ho fan, la transacció anònima ja no té cap associació amb la cartera d’enviament o l’adreça IP d’enviament a la cadena de blocs.

Enviament privat de NavCoin

Ús de subcadenes per enviar transaccions privades. Font de la imatge: Bloc de monedes de navegació

Les transaccions anònimes van ser possibles mitjançant l’addició de la subcadena NavTech. Les transaccions anònimes s’envien realment mitjançant transaccions xifrades a la subcadena NavTech, que implica múltiples capes de xifratge i barreja de la transacció.

Un cop la transacció s’ha anonimitzat completament, el pagament s’envia al destinatari des d’un pool de fitxes gestionat per la subcadena NavTech. En definitiva, el destinatari no rep les mateixes fitxes que s’enviaven inicialment.

Aquesta combinació de barreja, xifratge en capes i un conjunt de token gestionats és el que proporciona privadesa i anonimat a NavCoin. Assegura que no es pot fer un seguiment de les transaccions fins al seu destí, si això és el que desitja el remitent. I l’equip de NavTech continua explorant mesures de privadesa addicionals per garantir que NavCoin sigui una moneda privada, ràpida i fàcil d’utilitzar.

Projecte Valence de NavCoin

NavCoin també treballa per afegir funcions que el facin més que una simple moneda. Un d’aquests projectes s’anomena Projecte Valence. Té previst utilitzar la subcadena NavTech per afegir molts tipus de funcionalitats diferents, sent la primera la incorporació de la primera plataforma anònima per a aplicacions descentralitzades.

Una gran diferència entre Valence i altres plataformes dApp és que no hi haurà cap màquina virtual utilitzada per Valence. En lloc de tenir codi de desenvolupador en un entorn allotjat a la cadena de blocs, Valence permetrà als desenvolupadors codificar directament a la cadena de blocs.

Plataforma NavCoin Valence

Funcionalitat d’enviament privat de NavCoin a Wallet. Font de la imatge: Bloc NavCoin

Hi ha molts problemes de seguretat associats a aquest tipus d’implementació i l’equip de desenvolupament s’adona que caldrà abordar-los tots. Valence operarà en una cadena de blocs diferent de NavCoin, però els dos es relacionaran entre ells.

Els detalls sobre Valence són incomplets en aquest moment i no hi ha una data concreta de publicació del projecte. No és d’estranyar, ja que és un repte enorme i l’equip de desenvolupament té molts problemes per afrontar i resoldre abans d’arribar a una solució final. Si l’equip pot treure Valence, hauria d’oferir una solució única a les aplicacions descentralitzades.

Prova de l’explotació minera

Moltes de les primeres criptomonedes van utilitzar la prova del treball com a mètode de consens, però l’equip de NavCoin va passar ràpidament a la prova de la mineria de participacions i va ser una de les primeres criptomonedes a fer-ho. Amb la prova de mineria d’estaca, els titulars de fitxes NAV posen, o participen, una part o la totalitat de la seva participació per proporcionar la confirmació del bloc.

Si la xarxa verifica el bloc creat, la persona que participa rep una recompensa. Tanmateix, si confirmeu un bloc que conté transaccions fraudulentes, l’algorisme de prova d’aposta us pot treure l’aposta. Això incentiva la creació de blocs i el bon comportament.

Participació de NavPI

Participació de NavCoin amb el NavPI Raspberry Pi. Font de la imatge: Servidors NavTech

NavCoin fa possible que aquestes monedes de participació guanyin un 5% d’interès, però un requisit és que executeu un node de participació a la xarxa. Això s’aconsegueix descarregant i executant el client principal de NavCoin i establint la quantitat de NAV que vulgueu participar. També és possible comprar un Raspberry Pi i configurar-lo perquè executi un node de participació. Aquest client es diu NavPi i és una solució elegant per aplegar i executar un node. També és molt més eficient energèticament i sempre està activat.

El testimoni NAV

El testimoni NAV es va llançar el 2014 i va passar els primers dos anys de la seva vida operant molt per sota dels 0,01 dòlars. Va començar a augmentar l’agost del 2016 i al setembre ja superava els 0,05 dòlars. Va canviar cap amunt i cap avall entre 0,025 i 0,05 dòlars durant els sis mesos següents i, a l’abril de 2017, va començar a pujar de nou.

Aquesta vegada es va produir una enorme pujada al setembre del 2017 que va portar el NAV a un màxim històric d’1,72 dòlars, seguit d’un retrocés al novembre, quan la fitxa NAV es va reunir juntament amb els mercats de criptografia més amplis per arribar als 4,21 dòlars a mitjans de gener del 2018. Des de aleshores ha estat tendent a baixar constantment al costat de la resta del mercat de criptografia i, a partir del 30 d’octubre de 2018, cotitza a 0,363939 dòlars.

Una cosa a tenir en compte és que la xarxa NAV continua sent petita, fins i tot després de gairebé cinc anys d’existència. Només 1.000 carteres contenen el 92% de totes les fitxes NAV i el 72% del total de fitxes es mantenen en només 100 carteres.

Binance NAV

Registreu-vos a Binance i compreu fitxes NAV

Aproximadament el 95% de tot el volum de negociació es troba a la borsa Binance. També podeu comprar fitxes NAV a Bittrex Exchange i Poloniex, i hi ha un volum d’operacions molt petit a Upbit. A més, podeu comprar fitxes NAV directament des del lloc web NavCoin mitjançant una targeta de crèdit. NavCoin té un acord amb Changelly per ajudar en compres fiduciàries i permutes de monedes.

Per emmagatzemar les vostres fitxes NAV, necessitareu una cartera NAV, que podeu descarregar des del lloc web oficial de NavCoin aquí. A més de la cartera oficial de NAV Core, també tenen enllaços a diverses carteres de tercers que es poden utilitzar per emmagatzemar NAV.

Aquells que estiguin interessats en guanyar apostant per NAV hauran de descarregar la cartera Nav Core, disponible per a Windows, MacOS, Linux i Raspberry Pi. Si només necessiteu una cartera lleugera, també podeu utilitzar NavPay, disponible tant en versions per a mòbils com per a web.

L’equip de NavCoin

L’equip darrere de NavCoin s’ha incorporat com a Encrypt S Ltd i el projecte és un projecte de codi obert al qual tothom pot contribuir. Per això hi ha un equip bastant gran i actiu darrere de Navcoin.

De fet, l’equip de desenvolupament és tan actiu que solen publicar noves actualitzacions del projecte setmanalment. Recentment han llançat la versió 4.4 de NavCoin.

El fundador i desenvolupador principal del projecte és Craig MacGregor i Encrypt S Ltd. està registrada com a empresa de desenvolupament de blockchain a Nova Zelanda..

NavCoin s’ha convertit en una de les monedes més fàcils d’entendre, amb una de les interfícies més boniques. Tot això gràcies a l’equip creatiu i de màrqueting, que excel·lix en comunicació, estil i marca. Un element que molts projectes han perdut és la usabilitat, però NavCoin s’ha pres molt seriosament aquest element, posant-los molt per davant de moltes altres monedes en termes d’usabilitat.

Personalitzat amb OpenAlias

NavCoin és un dels pocs projectes que s’han adoptat OpenAlias per permetre als usuaris personalitzar les seves carteres per crear una adreça d’estil de correu electrònic per al seu NAV. Aquest és un dels elements d’usabilitat que fa que NavCoin es distingeixi d’altres projectes.

El servei es basa en el servei DNS mundial per convertir un nom de domini en una adreça de criptomoneda, cosa que facilita l’enviament d’un pagament.

Conclusió

NavCoin no és la criptomoneda més antiga, però ha existit durant més temps que la majoria i segueix estrenant-se, fent progressos constants. Ha creat un projecte interessant a l’espai de privadesa i busca millorar contínuament la privadesa. Una manera de fer-ho és desenvolupant la primera plataforma dApp anònima.

D’alguna manera, continuen sent una moneda de privadesa poc coneguda, amb altres com Monero i Dash que les superen fàcilment en termes d’adopció i capitalització de mercat. Això podria significar que hi ha molt de valor amb aquest projecte i que, en algun moment, es posaran al dia amb els seus companys mentre continuen millorant les tècniques de privadesa i els desenvolupaments del seu blockchain.

Imatge destacada mitjançant NavCoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me