Revisió de Modum: seguiment de la cadena de subministrament de Blockchain i IoT

Modum (MOD) és un projecte bastant interessant basat en blockchain que està construint el programari de seguiment de la cadena de subministrament de propera generació.

La companyia existeix des de fa més de 2 anys i ha desenvolupat una tecnologia força impressionant que combina blockchain i IoT per automatitzar el seguiment. Al setembre de 2017, van decidir completar un ICO i van emetre el seu testimoni de participació en beneficis MOD.

Malgrat això, queda relativament poca consciència del projecte a la comunitat de criptomonedes.

En aquesta revisió analitzarem en profunditat el projecte Modum, la tecnologia subjacent, el desenvolupament i les associacions. També analitzarem els casos d’ús del testimoni MOD i és possible l’adopció a llarg termini.

Què és Modum?

Modum.io es va llançar el 2016 i té la seu a Zuric, Suïssa. L’empresa treballa en sistemes blockchain destinats a millorar les metodologies utilitzades a les cadenes de subministrament. Concretament es centra en la indústria farmacèutica i combina blockchain amb tecnologies d’Internet de les coses per millorar la logística.

Indicador Modum Modsense

Maquinari de seguiment Modsense de Modum. Imatge via Modum

Tot i que Modum té previst expandir-se més endavant, el seu primer desenvolupament és un sistema que integra contractes intel·ligents i tecnologia blockchain amb dispositius sensorials. Aquest sistema permet un seguiment en temps real d’elements que no és manipulable i garanteix que les dades no es puguin comprometre ni modificar.

L’empresa va prendre la decisió de centrar-se en la cadena de subministrament farmacèutica després que els canvis en la normativa de la UE encarissessin extremadament el transport de medicaments. La normativa obliga a les empreses farmacèutiques a proporcionar proves que els seus productes no han estat exposats a cap condició extrema. La solució Modum garanteix el compliment de la normativa de manera rendible.

Com funciona Modum

Modum ha desenvolupat sensors que es poden connectar a un contenidor i controlar les condicions ambientals presents fora del contenidor. Aquest sensor IoT s’anomena MODsense Temperature Logger.

Modum treballa amb socis per integrar el sensor amb els enviaments farmacèutics on s’utilitza per controlar la temperatura i la qualitat de l’aire durant tot l’enviament. Les dades recopilades es guarden a la cadena de blocs d’Ethereum, cosa que la fa transparent i immutable i proporciona proves que els productes no s’han manipulat durant l’enviament..

Els sensors també transmeten informació a una aplicació web que permet als usuaris controlar automàticament la temperatura i la qualitat de l’aire. Una vegada que el sensor està connectat a l’aplicació, tot es controla en temps real i es mostra a l’aplicació.


Quan l’aplicació comença a recopilar dades, els usuaris poden crear plantilles de temperatura preferides, cosa que fa que la configuració dels enviaments futurs sigui més ràpida. L’aplicació accedeix a la plantilla durant tot l’enviament i enviarà una alerta a l’usuari si hi ha alguna desviació de la temperatura preferida..

Un cop rebuda una alerta, els usuaris poden prendre mesures per corregir la desviació o aturar l’enviament si és necessari. I, amb totes les dades emmagatzemades a la cadena de blocs, s’eliminen qualsevol qüestió d’integritat de les dades.

Aplicació Smartphone Modum

Una manera fàcil per als usuaris de rastrejar i controlar els sensors és mitjançant l’aplicació per a telèfons intel·ligents creada per Modum. A més de visualitzar dades en temps real, l’equip logístic també és capaç d’activar i desactivar els sensors de forma ràpida i senzilla. I amb les dades fàcilment accessibles a través de l’aplicació, es poden lliurar al client final sense obrir el paquet.

L’aplicació per a telèfons intel·ligents i els sensors es van desenvolupar per integrar-se fàcilment amb els processos logístics existents. Mitjançant l’aplicació, l’equip logístic pot escanejar el codi QR dels sensors i emparellar-lo amb la informació de seguiment del paquet associat al sensor. I això es pot fer remotament si cal.

El tauler de control Modum

A més de controlar i controlar els sensors, hi ha un tauler d’anàlisi que es pot utilitzar per programar enviaments. El tauler també proporciona a l’equip logístic la possibilitat de veure qualsevol altra informació sobre l’enviament durant tota la durada de l’enviament. El tauler es pot personalitzar i es poden crear presets de productes específics per garantir la qualitat.

Contractes intel·ligents

Modum ha avançat i ha inclòs contractes intel·ligents com a part de la seva solució logística. L’ús de contractes intel·ligents ajuda a proporcionar informació detallada sobre la ubicació i l’estat d’un enviament i manté segures aquestes dades.

A més de proporcionar dades segures, els contractes intel·ligents es poden utilitzar per a altres propòsits. Per exemple, es pot codificar un contracte intel·ligent per enviar notificacions quan un enviament arriba a determinats punts.

Ecosistema Modum Blockchain

Visió general de l’ecosistema de seguiment intel·ligent Modum

L’ús de contractes intel·ligents és especialment beneficiós a la indústria farmacèutica, on la temperatura i altres condicions externes poden tenir un impacte significatiu en els articles que s’envien. La solució Modum permet un seguiment senzill juntament amb dades immutables, fent que sigui més fàcil i econòmic complir la normativa del mercat farmacèutic.

El que fa que Modum sigui diferent?

Hi ha diverses funcions que fan que Modum sigui únic, però la companyia es centra en tres àrees específiques per diferenciar-se:

Àmplia gamma d’aplicacions

Tot i que Modum comença amb sensors de temperatura, no té previst parar-hi. Els plans futurs són desenvolupar sensors que puguin informar sobre la pressió, la llum, la humitat, la humitat i altres variables ambientals. En ampliar les capacitats dels sensors, Modum també ampliarà el seu abast a altres mercats i cadenes logístiques de subministrament.

Avantatge del primer motor

Tot i que hi ha altres processos de blockchain en el negoci de la logística, Modum és el primer a oferir una solució integrada per a la cadena de subministrament farmacèutica a la UE. Donada la nova normativa, la indústria necessita una solució que sigui alhora rendible i aporti valor. Modum pot proporcionar aquesta solució amb una cadena de blocs transparent i immutable.

Tecnologia Blockchain i contractes intel·ligents

Quan es pensa en la gran quantitat de regulacions que es veuen a la indústria farmacèutica, és lògic portar tecnologia de contractes intel·ligents i blockchain per resoldre molts problemes de la indústria. Modum està atacant només una faceta desenvolupant els seus sensors de seguiment de temperatura.

En implementar la tecnologia blockchain i contractes intel·ligents, la indústria obtindrà tres avantatges diferents: un és l’ús de la cadena de blocs per dur a terme auditories i demostrar el seu compliment. El segon és l’augment de la satisfacció del client que proporciona la solució Modum. I el tercer és l’adhesió a la normativa i l’ajuda a la garantia de qualitat.

Els contractes intel·ligents permetran a les empreses preprogramar accions específiques per a les seves necessitats. I ja que aquestes accions s’executaran a la cadena de blocs, serà possible identificar qualsevol problema del procés de forma ràpida i senzilla.

Equip Modum & Socis

Modum està dirigit per Simon Dossegger, director general de la companyia. Abans de gestionar Modum, Dossegger exercia un càrrec de direcció i tecnologia a GoPro. A més de Dossegger, trobareu membres de l’equip amb experiència en blockchain, experiència en dispositius sensorials i experiència en Internet de les coses.

El Consell d’Administració de Modum està format principalment pels fundadors de la cadena de blocs. L’empresa també compta amb una impressionant gamma d’assessors, inclòs el fundador de Schaer Pharma i un director de Novartis.

Membres de l'equip Modum

D’esquerra: Simon Dössegger (CEO), Sacha Uhlmann (CTO), Dr. Stefan M. Weber (COO), Michel Schaer (membre del Consell)

Fent una ullada al costat dels socis, Modum ja col·labora amb la indústria, ja que s’han associat amb diverses empreses i institucions acadèmiques..

Per exemple, Modum utilitza actualment els serveis de blockchain de SAP i actualment col·laboren amb l’empresa de programari sota el PartnerEdge Build associació. Modum també és un soci de tecnologia AWS, cosa que significa que són capaços d’aprofitar eficaçment l’escala de la xarxa per impulsar l’adopció.

En el vessant acadèmic, Modum col·labora constantment amb la Universitat de Zuric a causa de la seva col·laboració inicial amb el grup de sistemes de comunicació de la Universitat de Zuric. També treballen amb l’institut de gestió de la cadena de subministrament de la Universitat de St. Gall.

ICO i el testimoni MOD

Modum va celebrar una ICO el setembre de 2017 per la seva fitxa ERC-20. La companyia no va complir el seu objectiu, però va recaptar 13,35 milions de dòlars, ja que va assolir el 81% del seu objectiu. Hi ha un subministrament total de 27.266.200 MOD, cosa que el fa bastant rar en comparació amb moltes altres criptomonedes. Això, per si sol, no és suficient per augmentar el seu preu.

Una característica única del MOD que podria ajudar a augmentar el seu preu és que es va crear com a testimoni de participació en beneficis. Això dóna als titulars drets sobre els beneficis generats per Modum i drets de vot sobre determinades qüestions. Això vincula el valor del testimoni amb els guanys esperats de Modum i el valor percebut de l’empresa.

Aquesta característica fa que els tokens MOD siguin molt semblants a un estoc de dividend que paga els titulars en funció del rendiment financer de l’empresa. Igual que una acció, la taxa de dividend la determina el Consell d’Administració de Modum i es preveu pagar dividends a Ether.

Binance MOD

Registreu-vos a Binance i compreu tokens MOD

Com gairebé tota la resta del mercat de criptomonedes, MOD va assolir el seu màxim històric el gener del 2018, arribant als 11,06 dòlars el 9. Posteriorment, ha caigut substancialment i, a partir de gener del 2019, cotitza a 0,29 dòlars amb pocs signes de vida.

Sorprenentment, donat el temps que es va llançar l’ICO per a aquest projecte, les fitxes MOD només estan disponibles en dos intercanvis. Un és Binance i controla gairebé el 99% de la negociació en MOD. L’altre és Mercatox.

Com a testimoni ERC-20, podeu emmagatzemar MOD a qualsevol cartera compatible amb ERC-20, com ara MyEtherWallet / MyCrypto o MetaMask.

Conclusió

Modum ha agafat el millor de la tecnologia blockchain i Internet de les coses, ha combinat les millors funcions de cadascuna d’elles i les ha implementat a la mateixa plataforma per crear una solució logística eficaç i eficaç per a la indústria farmacèutica. I en centrar-se específicament en la cadena de subministrament farmacèutica, han estat capaços de diferenciar-se amb un cas d’ús específic.

Amb els dispositius MODsense que han desenvolupat, Modum pot proporcionar als clients dades en temps real sobre els seus productes durant tot el procés d’enviament.

Amb el llançament dels primers dispositius MODsense el novembre de 2018, Modum s’ha convertit en un negoci de blockchain amb un producte real que pot resoldre problemes del món real. I, com a primer motor de la indústria de la cadena de subministrament farmacèutica, Modum s’ha donat un avantatge clar sobre els seus competidors. Modum també planeja ser agnòstic de blockchain, cosa que li permetrà treballar amb qualsevol blockchain eventualment, no només amb Ethereum.

El testimoni no ha tingut un bon rendiment fins ara, però podria representar una bona participació a llarg termini. A mesura que els dispositius MODsense prenen un paper més important a les cadenes de subministrament, els tokens MOD podrien començar a oferir un sòlid dividend. I el baix subministrament de tokens MOD també hauria de suportar preus més alts en el futur.

En general, el projecte sembla prometedor i la manca de màrqueting per part de l’equip podria ser el motiu pel qual no hem vist un major moviment del preu de la moneda. Una vegada que la paraula es propagui orgànicament, el MOD podria ser una inversió sòlida.

Imatge destacada a través de Fotolia

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map