Revisió de les finances de Curve: el rei de l’intercanvi descentralitzat

Moment abans que es completés aquest article, Uniswap va ser sobtadament llançat del tron ​​com l’intercanvi descentralitzat més gran. Gairebé el 70% dels actius d’Uniswap s’han mogut a un altre DEX anomenat SushiSwap.

Això ha convertit Curve Finance en la medalla d’or en la classificació de DEX. Tot i que no té ni un any d’antiguitat, Curve Finance ara també és la tercera plataforma DeFi més gran pel seu valor total bloquejat.

Alguns de vostès poden conèixer Curve Finance com el motor del ja famós agregador DeFi, yearn.finance. Tanmateix, va ser el llançament infame del mes passat de CRV, el testimoni de governança de Curve Finance, que realment va situar Curve Finance al mapa. Per què? Perquè quan es va llançar el testimoni, la capitalització de mercat de CRV era breument més gran que la de Bitcoin. Com veureu, Curve Finance és molt més que un altre DEX.

Qui va fer Curve Finance?

Curve Finance va ser creat per un físic rus Michael Egorov. Egorov és un veterà experimentat en criptomonedes. Va començar invertint en Bitcoin durant el seu apogeu el 2013 i, tot i perdre la inversió inicial, va continuar utilitzant Bitcoin com a mitjà per transferir diners a les fronteres i fins i tot va explotar breument Litecoin.

Michael Egorov Corba

Michael Egorov el 2018. Imatge via YouTube

El 2016, Egorov va fundar una empresa anomenada NuCypher, una empresa fintech especialitzada en xifratge. NyCypher es va transformar en un projecte de blockchain / criptomoneda que va recaptar més de 30 milions de dòlars nord-americans en una ICO de 2018 i va adquirir 20 milions de dòlars més en finançament privat el 2019. Malauradament, el testimoni NU actualment no apareix a cap gran intercanvi.

Egorov també juga amb protocols DeFi des del 2018, començant per MakerDAO. El 2019, estava comprant un bon DEX i no es va impressionar molt Uniswap. Això el va impulsar a desenvolupar un nou DEX anomenat StableSwap per al qual va publicar un llibre blanc al novembre del 2019.

Michael Egorov NuCypher

Presentació NuCypher 2018. Imatge via YouTube

Després de codificar-lo i depurar-lo, va publicar el protocol al públic el gener d’aquest any amb el nom de Curve Finance, amb un arc de Sant Martí Ampolla de Klein com el seu atractiu logotip.

Al maig del 2020, Curve Finance va donar a entendre que emetrien el seu propi testimoni de governança, CRV. En una entrevista, Egorov va assenyalar que una gran part de la transició cap a una organització autònoma descentralitzada havia de passar per alt qualsevol problema legal que pogués afrontar l’equip de Curve Finance. L’equip actual de Curve Finance té seu a Suïssa i està format per cinc persones inclòs Egorov. Dels quatre restants, un és desenvolupador i els altres tres participen en xarxes socials i màrqueting.

Què és Curve Finance?

Curve Finance és un intercanvi descentralitzat basat en Ethereum. Està dissenyat específicament per proporcionar operacions eficients entre criptomonedes del mateix valor i proporcionar rendiments anuals elevats sobre els fons de criptomonedes dipositats a Curve Finance pels proveïdors de liquiditat. El recent llançament del seu testimoni de governança, CRV, va convertir Curve Finance en una organització autònoma descentralitzada (DAO).


Curve Finance DEX

Curve Finance es pot concebre com una sèrie d’agrupacions d’actius. Tots aquests grups contenen criptomonedes que valen el mateix valor. De moment, 3 de les 7 agrupacions de Curve Finance inclouen monedes estables, i les 4 restants inclouen diverses versions de Bitcoin inclòs, com ara wBTC, renBTC i sBTC. Aquests fons poden donar un interès increïblement elevat als fons dipositats, que actualment retornen més del 300% anual als proveïdors de liquiditat (per al grup BUSD).

Finances de corba composta

El grup compost de Curve Finance.

És possible que us pregunteu com és possible. La resposta senzilla i curta és que Curve Finance utilitza aquests fons dipositats per proporcionar liquiditat a altres protocols DeFi, com ara Compound. Fer això genera interès per Finançament compost i curvat, bàsicament, transmet aquest interès als proveïdors de liquiditat, més una reducció de les comissions de negociació de la plataforma Curve Finance, més alguns tokens CRV. Yearn.finance passa al següent nivell mitjançant l’ús de Curve Finance per canviar automàticament les estables a les agrupacions de Curve Finance amb els rendiments més alts..

A diferència de molts altres protocols DeFi, Curve Finance és molt avançat sobre el riscos potencials d’utilitzar la seva plataforma. El codi DEX de Curve Finance ja s’ha auditat dues vegades i el contracte de token CRV i DAO s’han auditat tres vegades.

Egorov ha subratllat que és necessari revisar constantment el codi per garantir que no hi hagi problemes. Com a tal, Curve Finance ofereix recompenses d’errors val fins a 50 000 $ USD per a qualsevol persona que pugui trobar errors al seu codi DEX, CRV o DAO.

Com funciona Curve Finance?

Si els dos darrers paràgrafs us van deixar rascar-se el cap, no us preocupeu. Per entendre com funciona Curve Finance, és necessari aprofundir en una terminologia important.

Corba Finances explicat

Curve Finance, tal com il·lustra DeFi Weekly. Imatge via YouTube

Conèixer-los també us ajudarà a entendre com és possible que Curve Finance i DEX similars tinguin una liquiditat increïblement elevada en comparació amb els intercanvis centralitzats i executin operacions enormes amb un lliscament gairebé nul..

Què és un proveïdor de liquiditat?

Un proveïdor de liquiditat és el terme que s’utilitza per descriure algú que diposita criptomoneda en un protocol DeFi, generalment un intercanvi descentralitzat. Això es fa per augmentar la qualitat del DEX per a les persones que l’utilitzen, ja que no hauran d’esperar per sempre que es completi el seu comerç.

Criptomoneda minera de liquiditat

Diagrama de flux del proveïdor de liquiditat. Imatge via Mitjà

En molts casos, els proveïdors de liquiditat poden obtenir una bona recompensa per proporcionar liquiditat. Normalment, aquestes recompenses provenen de la reducció de les taxes del protocol i de la concessió de fitxes de protocol (si n’hi ha). Aquests incentius es coneixen com a sistemes de mineria de liquiditat. La pràctica de trobar els rendiments d’interessos anuals més elevats sobre els fons dipositats es denomina agricultura de rendiments.

Què és un fabricant de mercats automatitzat?

Un fabricant de mercat automatitzat és qualsevol protocol que es basa en un contracte intel·ligent en lloc d’un llibre de comandes per determinar el preu d’un actiu. En els intercanvis centralitzats, hi ha un estira-i-arronsa entre compradors i venedors.

Creador de mercats automatitzat

L’equació AMM utilitzada per Uniswap. Imatge via YouTube

Probablement haureu notat les diferents comissions de negociació en borses centralitzades que s’ofereixen als responsables del mercat i als compradors. Els creadors són aquells que ofereixen una compra per vendre o vendre una criptografia a la llibreta de comandes per un preu diferent del preu actual i els compradors són aquells que simplement compren l’actiu pel preu de venda actual.

Tenint present aquesta terminologia, els creadors de mercats automatitzats utilitzen la proporció d’actius d’un conjunt determinat per determinar el preu de l’actiu. Els proveïdors de liquiditat estan incentivats a proporcionar certs actius a aquests grups per garantir que les ràtios també es mantinguin equilibrades. Això és el que fan DEXs com Uniswap i Curve Finance, i per què els proveïdors de liquiditat han de proporcionar proporcions iguals de dues (o més) criptomonedes per iniciar un conjunt de liquiditat en aquestes plataformes.

Grups de liquiditat Cryptocurrency

Un fons bàsic de liquiditat que implica DAI i ETH. Imatge via YouTube

Per exemple, imaginem que teniu 10 Ethereum i 1000 USDC a la piscina. Això significa que cada Ethereum val 100 USDC, ja que la proporció és d’1 a 100. Suposem que algú ve i compra 1 Ethereum a la piscina. Ara aquesta ràtio ha canviat i, un cop calculada, el preu d’Ethereum és ara de 111 $ USD.

Això incita algú a arbitrar (aprofitar una diferència de preu en dues plataformes de negociació) i comprar 100 $ USD en una altra borsa com Coinbase i vendre-ho en aquest hipotètic fons per 111 $ USD, restablint l’equilibri (que és el preu de mercat actual de l’actiu: 100 $ USD).

Què és una corba d’unió?

Si representéssiu gràficament una equació de fabricant de mercat automatitzat, veureu quelcom que es coneix com a corba d’enllaç. El que demostra és que com més es compra un actiu en un grup en relació amb els altres, més car es fa, augmentant exponencialment fins a un preu teòricament infinit.

Criptomoneda de la corba d’enllaç

Curve Finance (Stableswap) vs. Uniswap.

Això fa que sigui pràcticament impossible que algú pugui comprar tota la criptomoneda a la piscina i dóna als comerciants d’arbitratge més incentius per entrar i restablir l’equilibri quan la relació entre els actius agrupats (i, per tant, el preu) es desvia massa.

Curve Finance utilitza una corba d’enllaç exclusiva, única perquè està dissenyada per reduir el preu en un marge més reduït (1 $ USD per a les monedes estables). Com a resultat, aquesta corba s’assembla més al costat d’un octàgon que a una corba real. En anglès senzill, es dóna més marge per a la diferència de la relació entre les estables de la piscina.

Això vol dir que podeu comprar més sense experimentar relliscades. Notes Egorov que una corba d’enllaç regular no funcionaria bé per a les estables o actius vinculats per les raons exposades anteriorment (els seus preus fluctuarien massa amb una corba d’enllaç regular).

Què és el lliscament a Crypto?

El lliscament pot passar molt en els intercanvis centralitzats i és una cosa que probablement heu experimentat si heu anat a comprar un altcoin amb un volum baix. És possible que vegeu que hi ha 100 altcoin per obtenir el preu de mercat actual, però els 100 següents que es venen a la cartera de comandes poden ser per un preu que és un 5% superior. Aquest augment del preu a mesura que compreu a venedors més cars és un lliscament.

Slippage Cryptocurrency Trading

Lliscament a BinanceUS i Coinbase. Imatge via Kaiko

Curve Finance té un lliscament extremadament baix a causa de la seva única corba d’enllaç i del volum increïblement elevat de criptomonedes dipositades pels proveïdors de liquiditat. Egorov ha reclamat que podríeu executar fàcilment una operació a Curve Finance per valor de més de 5 milions de dòlars i experimentar un lliscament inferior al 0,4%. Imagineu-vos si proveu de comprar aquesta quantitat de moneda estable en un intercanvi de criptomonedes; esborraríeu els llibres de comandes després de molts lliscaments!

Què és la pèrdua impermanent?

En poques paraules, la pèrdua impermanent és la pèrdua potencial que experimenta un proveïdor de liquiditat per dipositar la seva criptomoneda en un protocol en lloc de mantenir-la. Es pot produir una pèrdua impermanent quan, per exemple, algú compra 1 ETH a l’hipotètic fons esmentat de 10 ETH i 1000 USDC.

Pèrdua impermanent Uniswap

La pèrdua impermanent de proporcionar liquiditat a ChainLink a Uniswap. Imatge via Bancor.

Si el preu de l’ETH augmenta, el proveïdor de liquiditat pot perdre uns pocs dòlars de benefici si hagués mantingut els 10 ETH en lloc dels 9 ETH resultants + USDC addicional dipositats per la persona que va comprar l’1 ETH.

Com podeu veure, aquesta “pèrdua” sovint és petita i sol ser temporal, però pot esdevenir permanent si un usuari retira els seus fons. El fet que Curve Finance utilitzi monedes estables (i altres actius vinculats) significa que la pèrdua impermanent també és molt inferior en comparació amb altres plataformes com Uniswap perquè el preu de l’actiu no varia en el mateix grau.

Full de ruta de Finances de Corba

Curve Finance no té un full de ruta clarament definit. No obstant això, hi ha una cosa molt important a destacar. Esmentava Egorov en una entrevista que l’equip de Curve Finance jugava amb la idea d’afegir més criptomonedes a Curve Finance i no només les monedes estables.

Llançament del testimoni CRV

Revelació oficial del testimoni CRV el 30 de juny. Imatge via Twitter

Va explicar que això requeriria la creació de corbes de vincle addicionals que donessin suport millor als actius més volàtils. Aquest canvi potencial, així com qualsevol altre, depèn fonamentalment dels vots dels titulars de CRV.

El testimoni de criptomoneda CRV

CRV és un testimoni ERC-20 utilitzat per a la governança a Curve Finance DAO. Tot i que el propi DEX no es pot canviar, els titulars de CRV poden bloquejar el seu CRV (cosa que el converteix en veCRV – vot amb garantia CRV) per votar per afegir nous grups de rendiment, canviar les estructures de tarifes existents i fins i tot introduir horaris de gravació de fitxes per a CRV.

Corba Governança Financera

Una visió tècnica del DAO de Curve Finance. Imatge via Twitter 

La potència de vot es pot augmentar en funció del temps que es bloquegin les fitxes CRV. El bloqueig màxim actual és de 4 anys, cosa que proporciona un poder de vot de 2,5 vegades als titulars de CRV dedicats (en forma de veCRV).

Qualsevol usuari amb almenys 2500 veCRV pot presentar una proposta publicant a DAO de Curve Finance fòrum de governança. Com a mínim el 33% del veCRV existent ha de participar en la votació perquè es consideri la proposta, amb un quòrum de votació del 50% (més del 50% del veCRV ha de votar afirmativament). Qualsevol canvi als paràmetres DEX és implementat per l’equip de Curve Finance. El propi DAO Curve Finance es construeix amb Aragó.

CRV Cryptocurrency ICO

El testimoni CRV no tenia cap ICO. En lloc d’això, el testimoni va tenir un llançament sorpresa el 13 d’agost quan un Twitter tenia el mànec 0xc4ad (0xChad) de sobte va desplegar un contracte intel·ligent CRV pagant més de 8000 $ USD en tarifes de gas Ethereum.

Token CRV ICO

El tuit que anuncia l’alliberament del testimoni de governança CRV de ‘0xChad’. Imatge via Twitter 

Ho han pogut fer fent servir el codi de Github de Curve Finance com a referència. Inicialment, l’equip va rebutjar el llançament del testimoni, però sorprenentment el va acceptar com a legítim després de revisar el codi.

Si us pregunteu exactament com es van distribuir aquestes fitxes CRV, teniu una mica de mal de cap. Com haureu endevinat, aparentment 0xChad va minar més de 80.000 fitxes CRV que venien per una enorme 3,1 ETH (1275 $ USD) per CRV a Uniswap moments després del llançament, donant temporalment a CRV una capitalització de mercat que supera els 3,8 bilions de dòlars.

Emissió de token CRV

Programa d’emissions de token CRV.

L’oferta total de CRV és de poc més de 3.000 milions. El 5% (151 milions) de CRV s’emetrà a les adreces que proporcionessin liquiditat a Curve Finance abans del llançament del testimoni en proporció a la quantitat de liquiditat que proporcionessin. Aquests fons es desbloquejarà gradualment diàriament durant un any (365 dies).

Un altre 5% es destinarà a les reserves de Curve Finance DAO, un 3% es destinarà a empleats de Curve Finance amb el mateix programa de desbloqueig que els primers proveïdors de liquiditat i un 30% es destinarà als accionistes (Egorov més 2 inversors àngel) amb un període de 4 i 2 anys. període de llançament, respectivament.

El 62% restant de tokens (1.8600 milions) es lliuraran als proveïdors de liquiditat actuals i futurs de Curve Finance. Es distribuiran 766.000 CRV cada dia als proveïdors de liquiditat. Aquesta quantitat diària es reduirà un 2,25% cada any. Quan feu les matemàtiques, això vol dir que caldrà al voltant de 300 anys perquè s’emetin tots els tokens CRV.

Anàlisi de preus de CRV

Com es va esmentar a la secció anterior, CRV es negociava inicialment a un preu de 1275 $ USD a Uniswap moments després del llançament. Això es deu al fet que l’equació AMM d’Uniswap funciona de la mateixa manera que la de Curve Finance.

Historial de preus de CRV

Historial de preus de la criptomoneda CRV. Imatge via CoinMarketCap

Això significa que la baixa proporció de tokens CRV en agrupacions Uniswap en relació amb altres criptomonedes va donar a CRV aquest preu absurd. A mesura que es van anar afegint més fitxes a l’agrupació, la proporció es va equilibrar, de manera que el preu del CRV va caure en conseqüència.

El preu del CRV va continuar baixant durant uns deu dies abans d’estabilitzar-se a un preu d’uns 3 $ USD a finals d’agost. A principis de mes, el CRV augmentava a gairebé 5 $ USD abans de caure a menys de 2 $ USD. Això va ser junt amb moltes altres fitxes orientades a DeFi, que van veure un més del 50% de retrocés de preu durant un període de 3 dies. CRV ha rondat els 2 $ des de llavors, mostrant una lleugera tendència alcista els darrers dies.

On obtenir la criptomoneda CRV

Ho creguis o no, Binance va anunciar llistarien el testimoni CRV dins de les 24 hores posteriors al llançament erroni. El 14 d’agost, CRV cotitzava a Binance i des d’aleshores s’ha cotitzat en altres borses de bona reputació com OKEx i Huobi.

Parells de mercats CRV

Parells de negociació de criptomonedes CRV. Imatge via CoinMarketCap

També podeu continuar activant el CRV Uniswap, però és millor que us agradi proporcionant liquiditat a les piscines de Curve Finance si teniu algunes monedes de recanvi sota els coixins del sofà.

Carteres de criptomonedes CRV

Com que CRV és un testimoni ERC-20, el podeu emmagatzemar a pràcticament qualsevol cartera que admeti els recursos basats en Ethereum. Les carteres de criptomoneda CRV inclouen Atomic Wallet (ordinador i mòbil), Exodus Wallet (ordinador i mòbil), Trezor (maquinari) i Ledger (maquinari).

També podeu utilitzar una cartera del navegador Web 3.0 com Metamask. Això és especialment convenient si teniu previst utilitzar el vostre CRV per votar, ja que necessiteu una cartera Web 3.0 per interactuar amb el Curve Finance DEX i el seu DAO..

(Un breu) ​​Tutorial de Finances de Corba

L’ús de Curve Finance és senzill. Com acabem d’assenyalar, necessitareu una cartera Web 3.0 com Metamask. Tot i que la interfície retro del DEX pot semblar una mica aclaparadora (o nostàlgica), bàsicament tot el que heu de saber es troba a la pàgina principal de Curve Finance.

Curve Finance Exchange

Canvis Stablecoin i BTC inclosos a Curve Finance

Si esteu allà per canviar entre monedes estables i bitcoins embolicats, la primera casella titulada “Intercanvia amb tots els grups Curve” és la que voleu interactuar. Podeu ajustar la configuració avançada just a sobre del botó “Vendre”.

Grups de finançament de corbes

Grups de liquiditat a Curve Finance.

Desplaçant-se cap avall es mostraran algunes de les pastures més verdes de l’agricultura de cultius: les piscines de Curve Finance. La tercera columna mostra els diferents APY (tipus d’interès anuals) que obtindreu per proporcionar liquiditat a cada grup, juntament amb els actius que obtindreu a canvi (si n’hi ha).

Com podeu veure, cada grup proporciona fitxes CRV a proveïdors de liquiditat i, quan incorporeu el preu de mercat del CRV, això és el que converteix una taxa d’interès anual del 34,76%, que ja és una bogeria, en un interès anual del 337%..

Curve Finance Ren

El grup de renBTC a Curve Finance

Un cop hàgiu decidit a quina agrupació voleu proporcionar liquiditat, només cal que hi feu clic i dipositeu la moneda estable (o Bitcoin embolicat). Tingueu en compte que això costarà una mica de les taxes de gas d’Ethereum, que s’estima per a vosaltres.

Assegureu-vos de tenir en compte això en els vostres càlculs. Es generen interessos cada bloc Ethereum (aproximadament 15 segons), i els compostos automàticament. El CRV s’acumula cada segon. Podeu retirar-vos en qualsevol moment per reclamar els vostres fons i el CRV acumulat, però recordeu que això costarà gasolina.

Podeu fer referència a del mes passat Vídeo de YouTube que compara els DEX principals per obtenir una visió més detallada del funcionament de tot això i, també, consulteu el guies detallades sobre Finances de Curve.

La nostra visió de Curve Finance

L’atractiu i el potencial de Curve Finance no és tan evident a primera vista. És possible que us demaneu a què serveix tenir una plataforma que només us permeti operar entre actius amb el mateix import.

Rànquing de Finances de Corba

Curve Finance és el DEX més gran per valor total bloquejat després de Uniswap Sushi-Gate. Imatge via DefiPulse

Per ser honest, ens preguntem el mateix, però sembla que hi ha una demanda legítima d’aquest tipus de permutes a DeFi. A més, l’atractiu de Curve Finance es redueix fonamentalment als elevats rendiments d’interessos dels fons dipositats pels proveïdors de liquiditat.

El potencial de Curve Finance és una cosa que s’ha subestimat molt. Vam observar breument a la secció full de ruta d’aquest article que l’equip de Curve Finance juga amb la idea de donar suport als actius més enllà de les monedes estables i els diferents sabors de Bitcoin embolicat. Si això passés, Curve Finance es podria convertir en un dels DEX amb més potència del mercat.

Votació de Finances de Curve

Egorov va ocupar breument el 71% del poder de vot al DAO de Curve Finance. Imatge via Twitter

Tot i que no es pot dir gairebé res de negatiu sobre Curve Finance DEX, Curve Finance DAO és una història una mica diferent. Tot es resumeix en l’increïble poder de vot que Egorov ha comparat amb altres titulars de fitxes, ja que té el CRV més ampli amb un ampli marge..

Creador de Yearn.finance, Andre Cronje criticat públicament Egorov per això. Egorov va respondre donant la seva paraula que no abusaria d’aquest poder (un contracte intel·ligent seria millor que la seva paraula).

A l’aspecte positiu, a mesura que s’alliberaran més fitxes CRV als antics proveïdors de liquiditat de Curve Finance i s’emetran a nous proveïdors de liquiditat, més DAO es descentralitzarà. També val la pena assenyalar que l’immens poder de vot d’Egorov no és tan amenaçador com en altres DAO, ja que el nombre de variables que poden ser modificades a Curve Finance pels titulars de tokens és molt més conservador en comparació amb alguns protocols i protocols governats per altres comunitats..

Crypto Valley Suïssa

Crypto Valley a Zug, Suïssa. Imatge via Swiss Global Enterprise

Amb tot, Curve Finance sembla tenir un futur increïblement brillant per davant. El mateix Egorov ha dit que el projecte sí no hi ha problemes formant noves associacions. El fet que l’equip de Finances de Curve estigui al costat d’altres enormes projectes DeFi com Aave (que també es troba a Zug, el “Crypto Valley” de Suïssa) significa que això és realment només el començament de Curve Finance i, en conseqüència, el valor de Testimoni CRV. Però probablement no tornarà a valer més que Bitcoin!

Un agraïment al propi Michael Egorov de Curve Finance, que ens va ajudar a omplir els espais en blanc en escriure aquest article.

Imatge destacada mitjançant Curve & Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me