Revisió de la gnosi: mercat de prediccions de blockchain descentralitzat

Gnosis (GNO) és una aplicació descentralitzada basada en la cadena de blocs d’Ethereum i que funciona com una plataforma de mercat predictiva.

L’equip de Gnosis intenta desenvolupar l’eina de predicció “més eficaç del món”. El projecte també és ben conegut per l’ICO de gran perfil que es manté el 2017. No obstant això, hi ha un nombre de mercats competitius de prediccions de criptografia amb què han de lluitar..

Per tant, Gnosis pot executar-se realment segons la seva visió?

En aquesta revisió de Gnosis, us donaré tot el que necessiteu saber sobre el projecte, inclosa la tecnologia, el desenvolupament i el full de ruta. També analitzaré el potencial d’adopció a llarg termini i els casos d’ús dels tokens GNO.

Conceptes bàsics de la gnosi

El Gnosi el mercat de prediccions utilitza la saviesa d’origen multitudinari per fer prediccions sobre el resultat dels esdeveniments futurs. Cada resultat té un testimoni associat i els usuaris poden comprar, vendre i canviar aquestes fitxes. Com que la probabilitat que es produeixi un esdeveniment canvia constantment, el valor de les fitxes també canvia constantment per reflectir les creences dels usuaris.

Objectius de la gnosi

Objectius bàsics de la gnosi. Imatge via Paper blanc

Finalment, arriba el resultat final i la fitxa que representa el resultat real es valora plenament, mentre que la resta de fitxes associades a l’esdeveniment no valen res..

Penseu en aquest exemple de com funciona la gnosi:

Els usuaris poden registrar les seves pròpies preguntes sobre esdeveniments, de manera que algú pregunta el següent:

Aquest és un exemple senzill perquè només té dues respostes possibles:“I”no”.

Quan el mercat per a aquesta pregunta obre, el valor del sí i del no pot ser gairebé igualat, però a mesura que passa el temps i l’esdeveniment a la meitat s’acosta al valor de cadascun, probablement es mourà, possiblement de manera dramàtica, en relació amb el moviment real del preu de Bitcoin.

Si Bitcoin arriba als 20.000 dòlars abans del 22 de maig de 2020, la meitat de les fitxes “Sí” es valorarà totalment i les fitxes “No” no valdran de res. D’altra banda, si arriba l’esdeveniment a la meitat i Bitcoin no ha pujat a 20.000 dòlars, la fitxa “No” es valorarà totalment i la fitxa “Sí” no servirà de res..

Hi haurà dues maneres de guanyar diners amb això. Una d’elles és comprar i mantenir les fitxes de l’esdeveniment i esperar que tingueu raó sobre el resultat. Un altre serà canviar les fitxes de resultat a mesura que els sentiments canvien i els preus canvien.

Predicció del valor de mercat

Com es va esmentar anteriorment, Gnosis utilitza el crowdsourcing, també anomenat “saviesa de la multitud”, com una manera de predir esdeveniments futurs. Hi ha hagut estudis que demostren que aquest fenomen de prediccions grupals sol ser més precís que les prediccions individuals, fins i tot quan l’individu és expert.

Predicció de la gnosi del nivell del mar

Exemple de mercat de predicció sobre temples del nivell del mar. Imatge via Bloc de la Gnosi

Un mercat de prediccions pot ser útil en qualsevol escenari en què es pugui predir un resultat futur. Això no només inclou la previsió de preus tal com s’utilitzava més amunt, sinó també per a apostes esportives, resultats electorals, canvis climàtics i molts altres escenaris..

Per descomptat, els mercats financers han vist la utilitat dels mercats de predicció per determinar els preus futurs dels actius. També hi ha hagut èxit en utilitzar-les en governança per determinar quines polítiques són més positives per a poblacions senceres.

Gnosis Architecture

Vegem més de prop la tecnologia que alimenta la xarxa de Gnosis.

Com la majoria de projectes de blockchain, Gnosis té capes tecnològiques diferents. Hi ha tres capes diferents que conformen el mercat de predicció de la gnosi, que són la capa bàsica, la capa de servei i la capa d’aplicacions..

Pila de tecnologia de gnosi

Tecnologia continguda dins de cada capa. Imatge via Gnosis

1. Capa bàsica

Aquesta és la base de la plataforma, on resideixen els contractes intel·ligents per a tots els mecanismes del mercat. Aquests són els contractes d’esdeveniments que regiran el resultat de la creació / liquidació del testimoni. Aquesta capa serà gratuïta i oberta, tot i que hi haurà una lleugera comissió del 0,5% en la creació de token a partir d’un resultat concret.

La creació de nous contractes i mercats requereix només un cost de “gas”. Això podria fer que Gnosis sigui més atractiva i fomenti la participació en la creació de contractes sense comissions.

2. Capa de servei

Això oferirà serveis addicionals a la part superior del nucli de Gnosis. Per exemple, aquí és on resideixen serveis com stablecoins i chatbots. L’equip afegirà més funcions a la capa de serveis si es considera útil.

L’equip espera que aquesta capa tingui el màxim ús en la seva interacció amb les aplicacions de consum. Per descomptat, algunes de les aplicacions encara interactuaran amb la capa central.

3. Capa d’aplicacions

Aquí és on resideixen totes les aplicacions que s’enfronten als consumidors que s’orientaran a un mercat de prediccions concret. Tot i que Gnosis proporcionarà algunes aplicacions, s’espera que la majoria provingui de desenvolupadors de tercers.

L’objectiu dels desenvolupadors de Gnosis és tenir una àmplia varietat de mercats de predicció que es construiran a la part superior de la mateixa plataforma i, per tant, de fons de liquiditat. Probablement, les aplicacions tindran com a objectiu obtenir ingressos cobrant les seves pròpies tarifes addicionals o utilitzant models de negoci alternatius, com ara vendes de dades de predicció, etc..

Gnosis Two Tokens (GNO i OWL)

La gnosi és una mica única entre els projectes de blockchain en tenir dues fitxes diferents, la fitxa Gnosis o GNO i la fitxa OWL.

El testimoni GNO és el testimoni basat en ERC-20 i s’executa a la cadena de blocs Ethereum. L’equip va encunyar 10 milions de GNO, els va vendre en un esdeveniment ICO i no encunyarà cap GNO addicional. Aquests són els tokens de mercat obert que es cotitzen en borses de criptomonedes.

Els usuaris poden apostar per tokens GNO per rebre fitxes OWL. La quantitat de OWL rebuda en el joc depèn de quant de temps es mantingui bloquejat el GNO i del subministrament total de OWL disponible. L’objectiu de l’equip és mantenir el subministrament d’OWL en 20 vegades més que l’ús mitjà d’OWL dels 3 mesos anteriors.

Generació de tokens de gnosi

Mecanisme de token a Gnosis entre els tokens GNO i OWL. A través del llibre blanc

La primera generació OWL es va produir després del llançament d’Apollo el juny del 2018.

Els tokens OWL es van crear com a moneda estable amb 1 OWL que sempre val 1 $. Les fitxes OWL s’utilitzen per pagar tarifes de plataforma i qualsevol GNO que s’utilitza per comprar OWL no és propietat de Gnosis, sinó que es crema. Les tarifes de la plataforma també es poden pagar amb qualsevol altre testimoni ERC-20, en aquest cas Gnosis utilitza aquestes tarifes per comprar GNO i cremar-les.

S’espera que els mecanismes de joc i cremada utilitzats per Gnosis mantinguin elevat el valor del testimoni. El testimoni OWL es mantindrà al seu valor d’1 dòlar ajustant la distribució dels tokens OWL.

L’equip de Gnosi

L’equip de Gnosis treballa a la plataforma Gnosis des del gener de 2015, amb Martin Köppelmann i Stefan George com a fundadors. Martin Köppelmann continua sent el CEO i líder de l’equip de Gnosis, i Stefan George és el director general del projecte. El Dr. Friederike Ernst se’ls ha unit com a director d’operacions de la gnosi.

Gnosis va ser el primer dApp important d’Ethereum quan es va llançar a l’agost del 2015.

Membres de l'equip de Gnosis

D’esquerra: Martin Köppelmann (CEO), Stefan George (CTO), Dr. Friederike Ernst (COO). Imatge a través del bloc Gnosis

L’equip ha estat molt constant en el desenvolupament i llançament de productes, amb el llançament d’Olympia al desembre de 2017, DutchX el segon trimestre del 2018 i Apollo el maig del 2018. Com s’ha esmentat anteriorment, l’últim desenvolupament ha estat el 0.2.2 versió del producte Mercury a l’abril de 2019.

També han llançat amb èxit la caixa forta personal de Gnosis i treballen per oferir la caixa forta per a equips.

A més d’un equip fort, Gnosis compta amb un notable conjunt d’assessors, inclòs el cofundador i fundador d’Ethereum, Joseph Lubin, i el fundador i científic principal d’Ethereum, Vitalik Buterin..

Desenvolupament de la gnosi

L’equip de desenvolupament de Gnosis va llançar el torneig de predicció de proves Olympia el 2017 per recollir informació sobre com funcionaria realment un mercat de prediccions. Aquest sistema de prova feia servir fitxes Olympia (OLY) que es distribuïen a tots els participants perquè els usuaris poguessin apostar per diversos mercats de predicció. Els guanyadors van rebre fitxes GNO que tenen un valor real.

També hi va haver una mirada entre bastidors Interfície de gestió prevista això permetria als usuaris crear esdeveniments de predicció i supervisar tots els esdeveniments actuals al mercat, sense oblidar fer prediccions per a esdeveniments en curs.

L’equip va llançar Apollo al maig del 2018. Gnosis Apollo és una col·lecció de paquets que us permeten llançar la vostra pròpia interfície de predicció del mercat o torneig de predicció del mercat basat en el marc del mercat de predicció de la gnosi..

L’equip també va publicar la versió 0.2.2 del marc de desenvolupament de contractes intel·ligents de Mercuri a l’abril de 2019. El marc de desenvolupament de contractes intel·ligents continua sent experimental i en desenvolupament actiu..

Si voleu tenir una idea de quant es treballa en el projecte Gnosis, podeu entrar al seu GitHub oficial. Aquesta és una regla general que utilitzo per jutjar l’activitat del projecte.

Hi ha nombrosos dipòsits a Gnosis Github però a continuació es mostren les confirmacions de codi de tres dels reposats fixats més actius.

Gnosis GitHub

El codi es compromet amb els repos reposats durant els darrers 12 mesos

Per tant, com podeu veure, l’equip està impulsant força el codi. També val la pena assenyalar que hi ha un total de 108 dipòsits en total. Molts d’ells tenen nivells similars d’activitat de codificació durant els darrers dotze mesos.

De fet, si comparéssim el nivell total d’activitat de codificació a Gnosis amb altres projectes d’aquest espai, podríeu comprovar CoinCodeCap. Aquí, Gnosis se situa al número 28, cosa que el situa per sobre de molts altres projectes més grans i consolidats a l’ecosistema.

Per descomptat, fer servir els compromisos de GitHub com a mesura completa de vegades pot ser força arbitrari. Tot i això, aquest és un factor positiu a tenir en compte a l’hora d’analitzar la gnosi. Si voleu estar al dia de tots els seus desenvolupaments, podeu seguir-los bloc oficial.

GNO Token Trading

El testimoni GNO va tenir un començament una mica controvertit. L’equip de Gnosis va celebrar un ICO a l’abril de 2017 i va optar per utilitzar una subhasta holandesa per a l’ICO. Això els va permetre augmentar el seu límit màxim de 12,5 milions de dòlars en només 10 minuts, venent només el 5% del subministrament total de fitxes.

Això significava que l’equip mantenia el control del 95% de l’oferta de tokens, cosa que resultava extremadament preocupant per als inversors. Per calmar-los, l’equip es va comprometre a no llançar aquestes monedes al mercat i va dir que avisaran tres mesos abans de qualsevol venda.

A partir del preu ICO d’aproximadament 50 dòlars, la moneda va sortir, arribant a un màxim de 388,62 dòlars el 20 de juny de 2017. Va passar aproximadament una setmana per sobre de 300 dòlars i després va començar a retirar-se, cotitzant per sota de 200 dòlars a l’agost de 2017 i després per sota de 100 dòlars. quart trimestre del 2017.

Va quedar atrapat en el ral·li criptogràfic de desembre de 2017 / gener de 2018 i va assolir el màxim històric de 461,17 dòlars el 5 de gener de 2018. I després es va estavellar juntament amb la resta del mercat. Va cotitzar constantment a la baixa durant tot el 2018 i va assolir nivells just per sota dels 10 dòlars el novembre i desembre del 2018, amb una pèrdua de més del 98% respecte al seu màxim històric.

Rendiment del preu GNO

Rendiment del preu GNO. Imatge via CoinCodex

Des d’aleshores s’ha recuperat, més que doblar-se d’aquests mínims i assolir per sobre dels 30 dòlars el 25 de maig del 2019. Els guanys continus són possibles en cas d’una concentració àmplia.

El testimoni GNO es pot comprar en diverses plataformes, amb el volum més gran a Kraken i Bittrex. Altres opcions acceptables serien BX Thailand, Mercatox, la xarxa Bancor o HitBTC.

Alguna cosa que preocupa lleugerament a GNO és el volum limitat que té, tot i que apareix a tots aquests intercanvis. Això podria presentar problemes de liquiditat si intentéssiu sortir d’una posició gran. També significa que la moneda segueix sent vulnerable a la venda de l’equip fundador, ja que encara conserven el 90% de les fitxes fora del mercat.

Opcions d’emmagatzematge per a GNO

Tenint en compte que els tokens GNO són ​​estàndard ERC20, això us deixa una gran quantitat d’opcions a l’hora d’emmagatzemar-los.

Potser la vostra aposta més segura és utilitzar una cartera de maquinari com un Ledger Nano. Es tracta d’una cartera de maquinari multidivisa que pot emmagatzemar més de 1.000 monedes i fitxes. El podeu comprar directament a Ledger per 79 €.

A més, com que és una cartera de maquinari, és ultra segura. Això es deu al fet que totes les claus privades es conserven al dispositiu. També podeu utilitzar el Trezor Model One, que és un dispositiu de maquinari de la competència amb funcionalitats similars.

Per descomptat, també podeu utilitzar una gran quantitat d’altres carteres web, carteres d’escriptori i mòbils. Un dels més fàcils (encara que menys segurs) és utilitzar MyEtherWallet / MyCrypto. Aquestes són les carteres web que utilitzaran els dispositius de maquinari en interactuar amb Ethereum Blockchain.

Finalment, també podeu fer servir la “cartera segura” única de Gnosis. Es va publicar l’any passat i encara està en mode beta. L’objectiu de la cartera era proporcionar als usuaris una manera segura i còmoda de gestionar els seus fons i interactuar amb la xarxa Ethereum.

Cartera segura de Gnosis

Captures de pantalla de Gnosis Safe Wallet. Font: Google Play Store

Actualment està disponible a Google Play Store com a versió per a mòbils i a Chrome Store com a versió per a navegadors. L’han etiquetat com a “versió beta”, ja que encara estan verificant formalment la versió més recent dels contractes intel·ligents.

Tot i això, la cartera és segura per descarregar-la i començar a utilitzar-la. Podeu obtenir més informació sobre el funcionament de la cartera publicació al bloc.

Gnosi vs. Augur

Un dels blockchains competidors més rellevants per a Gnosis és el d’Augur (REP). Aquest va ser un dels primers projectes a completar un ICO a la cadena de blocs d’Ethereum i ja tenen un avantatge considerable de primer impuls sobre Gnosis..

Ajustat als tipus de canvi actuals, Augur també va augmentar molt més ETH i BTC en aquesta venda multitudinària. En aquesta venda multitudinària, Augur va llançar prop del 80% de l’oferta total de REP, mentre que l’equip de Gnosis encara controla més del 90% de les seves fitxes GNO.

No obstant això, una de les consideracions més importants és la tecnologia que hi ha darrere d’aquests projectes. Augur ha dedicat una gran part del seu esforç a desenvolupar el seu oracle descentralitzat. Això era essencial per al funcionament d’un mercat de prediccions descentralitzat i sense confiança.

Fins ara, Gnosis no ha construït el seu propi oracle descentralitzat. Fins que no ho incorporin completament al protocol, hi haurà a la comunitat qui es preocuparà pel potencial de centralització.

Conclusió

La gnosi és un dels principals mercats de predicció i també demostra tenir èxit en el nínxol holandès de subhastes i desenvolupament de carteres multi-signatura. L’equip ha dit que volen fer de Gnosis l’eina de predicció més precisa i eficient, i els seus esforços demostren que persegueixen seriosament aquest objectiu.

Un desavantatge del projecte, almenys per als inversors, és la distribució extremadament centralitzada de tokens GNO. El fet que l’equip de desenvolupament posseeixi el 90% de les fitxes GNO fa que sigui probable que en algun moment aquestes fitxes s’abocin al mercat lliure, deprimint els preus durant setmanes, si no mesos..

Tot i això, l’equip continua complint la seva promesa i un inversor a llarg termini pot passar per alt els problemes actuals de distribució de fitxes, entenent que en els propers anys aquests problemes es resoldran per si mateixos.

Tot i que Augur pot tenir un avantatge en el mercat de prediccions, Gnosis està desenvolupant una gran quantitat d’altres tecnologies úniques que podrien adoptar una major adopció. Vetllarem amb entusiasme el projecte per veure com progressen aquests desenvolupaments.

Imatge destacada a través de Fotolia

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me