Revisió de Decentraland (MANA): el món de la realitat virtual a Blockchain

La tecnologia Blockchain trastoca tranquil·lament la manera com creem i comercialitzem actius digitals en línia. Des de Crypto Kitties fins als tokens Gifto, la gent comença a adonar-se del potencial de la creativitat i el comerç il·limitats mitjançant articles virtuals a través de xarxes descentralitzades..

Ningú ho entén més que l’equip de Decentraland, que llancen tot un món de realitat virtual perquè els usuaris adquireixin terrenys digitals per construir, redissenyar i fins i tot obtenir ingressos. Tot això es farà mitjançant el seu testimoni d’utilitat, MANA.

Les úniques limitacions són els límits de la vostra imaginació.

Com funciona

Amb la tecnologia Ethereum Blockchain, Decentraland combina un univers virtual immersiu similar als videojocs com Skyrim, amb l’addició d’un disseny en 3D: tot construït en una xarxa descentralitzada peer-to-peer.

Per començar, els usuaris primer adquireixen LAND, que és un recurs digital no fungible que es compra al joc. Un cop heu comprat LAND, podeu crear escenes en 3D, crear jocs o fins i tot llançar-hi serveis educatius o turístics únics.

La major quantitat de LAND que un usuari pot adquirir és de 33 x 33 peus. LAND (com les criptomonedes) també s’escasseix intencionadament per augmentar la demanda i assegurar-se que el valor de la xarxa creix a mesura que l’adopten més usuaris. Totes les peces disponibles de terreny virtual es venen al seu lloc mercat.

Es poden formar diverses peces de LAND juntes per crear un districte. Els districtes són comunitats que formen temes propis com Vegas, Halloween o Battleground.

Token MANA

Decentraland utilitza el seu propi testimoni ERC20 anomenat MANA per pagar LAND i altres béns i serveis dins del món virtual.

Quan es gasten fitxes MANA a LAND, es cremen més tard per reduir el nombre de monedes que circulen, cosa que augmenta matemàticament la demanda a mesura que la xarxa creix. També ajuda a reforçar la idea que LAND és finit fins i tot en un espai virtual.

Arquitectura Decentraland

El protocol Decentraland consta de tres capes:

  • Capa de consens: Aquí es fa un seguiment de la propietat de la terra i el seu contingut mitjançant la tecnologia Smart Contract d’Ethereum
  • Capa de contingut de la terra: Els actius virtuals es descarreguen i es representen mitjançant un sistema de distribució descentralitzat.
  • Capa en temps real: Permetre als usuaris connectar-se entre iguals.

Visió general de Decentraland

Visió general del Protocol Decentraland. Font: decentraland.org

Decentraland es construeix mitjançant A-Frame, un framework web de codi obert per construir experiències de realitat virtual. Els usuaris també poden construir el món virtual creant models a SketchUp o Blender i després important aquests models a la plataforma.

Història

El 2015, Decentraland va començar el seu primer experiment de prova de concepte anomenat “Edat de Pedra de Decentraland”. Van desenvolupar una plataforma per assignar la propietat de béns immobles digitals als usuaris d’una cadena de blocs.

Els actius immobiliaris digitals es van implementar inicialment com a píxels en una quadrícula 2D. Cada píxel contenia metadades que identificaven el propietari i descrivien el color del píxel. A principis del 2017, l’equip va començar a desenvolupar l’Edat del Bronze, un món virtual en 3D dividit en parcel·les terrestres.

El propietari de cada paquet podria enllaçar-lo a un fitxer de referència hash mitjançant una cadena de blocs Bitcoin modificada. A finals de 2017, es va crear el testimoni MANA per permetre als usuaris reclamar parcel·les de LAND i interactuar entre si a Decentraland.

A finals de l’any passat, Decentraland va celebrar un esdeveniment Terraform on es va llançar la versió beta de la seva “Edat del Ferro”.

Avui l’equip treballa en la seva ‘Silicon Age’, que es descriu com un món en 3D en tota regla, amb suport VR complet i personalització de les lleis de la física. Viu al blockchain. També han aconseguit col·laboracions amb imToken, districx i Aragon per proporcionar els seus serveis.

Equip Decentraland

Equip directiu de Decentraland

Equip fundador: imatge a través de Decentraland.org

L’equip directiu està format per un cap de projecte (Ari Meilich) i un cap de tecnologia (Esteban Ordano). Als fundadors se’ls atribueix el desenvolupament de Streamium i Bitcore. Streamium és un flux de vídeo descentralitzat sense confiança que utilitza canals de pagament de Bitcoin. Bitcore és una pila completa per a aplicacions basades en Bitcoin i blockchain

Les experiències prèvies d’Ari inclouen ser el cofundador de Benchrise, una eina de gestió de relacions amb els clients per trobar i interactuar amb el màxim talent basat en els seus darrers projectes, interessos i connexions mútues..

També ha treballat com a analista d’investigacions de mercat per a CRV, una empresa de capital variable i de capital privat. Ari es va llicenciar en Neuro-ciències i Neuro-Economia a la Universitat de Nova York.

Esteban va ser anteriorment el fundador de Zeppelin Solutions, que construeix programari per créixer i protegir la infraestructura bàsica d’una economia oberta i global, impulsada per tecnologies blockchain. Abans d’això, va ser enginyer de programari a Bitpay i Google.

El consell assessor de Decentraland està format per persones amb molta experiència a l’espai Blockchain.

Comitè assessor de Decentraland

Comitè assessor de Decentraland. Font: decentraland.org

Per exemple, Xiaolai Li és el fundador d’InBlockchain, que és un dels grups d’inversors més influents de la indústria xinesa de blockchain. També tenen a Jake Brukhman, que és el fundador de CoinFund. El Coinfund va ser l’empresa d’assessorament que va col·laborar amb la venda popular de fitxes Kik Kin.

Competició

Decentraland és actualment el líder del mercat en plataformes de realitat virtual creades a la cadena de blocs.

Mark.Space fa una cosa similar proporcionant espais web compatibles amb VR i AR amb tecnologia Blockchain. No obstant això, no són tan llargs com Decentraland en termes de desenvolupament.

Alta fidelitat i Sansar són plataformes que no són blockchain i venen experiències de realitat virtual.

Venda i rendiment de tokens

El 8 d’agost de 2017, Decentraland va llançar la seva ICO, recaptant 24 milions de dòlars en uns 35 segons, convertint-la en una de les ICO amb més èxit de l’any passat.

Aproximadament 10.000 inversors va contribuir a la venda i fins a 7.000 es van decebre en descobrir que les seves transaccions no van acabar a temps.

Des que va llançar la seva venda de tokens, MANA ha tingut un bon rendiment en comparació amb el mercat de criptografia més ampli. El seu preu va ser de 0,02 dòlars quan va arribar a les borses, i després va augmentar fins a un màxim de 0,26 dòlars durant el període de boom del mercat a principis de gener. De febrer a abril, el preu va oscil·lar entre els 0,11 i els 0,07 dòlars, que és relativament estable per a un Altcoin i encara més del doble del seu preu de llançament.

Rendiment del preu MANA

Visió general del Protocol Decentraland. Font: coinmarketcap.com

MANA gairebé va assolir el seu màxim anterior el 3 de maig a 0,19 dòlars, abans de baixar al seu preu actual de 0,10 dòlars per fitxa. ICO publica informes que els inversors de l’ICO de Decentraland han guanyat una mitjana de quatre vegades més diners des de la venda de tokens.

Els tokens MANA estan disponibles a l’intercanvi de Binance i a Huobi Crypto Exchange.

Punts forts

Donat el posicionament únic de Decentraland en un gran mercat, hi ha almenys dos punts forts que veiem per a Decentraland i el testimoni MANA.

  • Decentraland és un projecte altament creatiu que proporciona als usuaris diversos casos d’ús: desenvolupament d’aplicacions, conservació de contingut, llançament d’anuncis de marca, recopilació de col·leccions digitals, connexió amb altres usuaris a través de fòrums en línia, grups de xats i districtes, etc..
  • La companyia està liderant un nou camí seguint el mercat de la realitat virtual (que es preveu que valgui la pena 215.000 milions de dòlars el 2021) i combinant-ho amb la tecnologia Blockchain, que s’estima conservativament que té una mida de mercat de 60.000 milions de dòlars el 2024.

Desafiaments

Tot i que Decentraland es troba, sens dubte, en una posició favorable al mercat de la realitat virtual, hi ha una sèrie de reptes que preveiem per al futur..

  • L’estat actual de Blockchains pot dificultar l’escala de Decentraland. L’equip ha admès en el seu llibre blanc que la distribució de contingut a través d’una xarxa peer-to-peer serà un repte a causa de les velocitats de descàrrega lentes i de garantir que el contingut es distribueixi prou per la xarxa sense pèrdues. Altres blockchains com Filecoin estan tractant aquests problemes i l’equip de Decentraland espera utilitzar la seva tecnologia un cop estigui preparada per a la producció.
  • L’equip també preveu que els problemes de filtratge de contingut per a públics madurs (com ara la pornografia, la violència o el joc) siguin difícils de resoldre dins d’una xarxa descentralitzada. Una plataforma virtual emocionant com Decentraland segur que atraurà gent de totes les edats. Per tant, cal implementar alguna forma d’autoregulació entre la comunitat per evitar que els menors estiguin exposats a contingut per a adults. De moment, l’equip suggereix un enfocament basat en la reputació, els usuaris podrien seleccionar un o més proveïdors de llistes blanques / llistes negres que facin un seguiment del tipus de contingut que es publica a cada paquet LAND.
  • L’equip, tot i que, tot i que té talent, sembla que manca d’experiència a l’hora de gestionar plataformes de realitat virtual. És possible que hagin d’aconseguir alguns assessors de l’espai VR per coincidir amb els que han reunit a l’espai Blockchain.

Conclusió

Decentraland és un gran exemple de tecnologies Blockchain que s’utilitzen fora del sector financer. La realitat virtual és un mercat enorme que només es pot millorar si es desenvolupa a sobre d’una infraestructura de blockchain escalable i que funciona completament.

Potenciar els usuaris per utilitzar la seva imaginació en un entorn digital amb molt pocs límits pot proporcionar un valor immens, però també pot suposar un repte a escala si els propis Blockchains no es fan molt més ràpids.

En casar-se amb la realitat virtual amb la cadena de blocs, Decentraland està tallant un nou camí, alhora que competeix simultàniament amb les plataformes dels dos costats. Les plataformes de VR centralitzades superaran inicialment Decentraland en la velocitat de distribució de contingut, mentre que Decentraland espera tenir un avantatge a través del seu mercat virtual per comprar terrenys amb fitxes que es puguin canviar per diners reals..

En definitiva, si Decentraland pot superar els seus reptes i obtenir una adopció massiva, les oportunitats per a la creativitat i el comerç en un ecosistema híbrid de realitat virtual / Blockchain són infinites..

Imatge destacada a través de decentraland.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me