Revisió de bucles: protocol Dex d’alt rendiment

Loopring (LRC) ha guanyat força tracció recentment. El testimoni va quedar deprimit durant la segona meitat del 2019 i a principis del 2020, però des de mitjans de maig s’ha anat cobrant més altament després que el projecte va llançar el seu intercanvi descentralitzat (DEX) aproximadament dos mesos abans..

L’entusiasme pel projecte es deu a la necessitat sempre urgent d’intercanvis descentralitzats i als beneficis que suposadament aporten als usuaris de criptomonedes. Comissions més baixes, intercanvis més segurs i més transparència són només algunes de les raons per les quals molts projectes intenten desenvolupar solucions DEX.

Tot i això, Loopring és la solució i hauríeu de tenir-la en compte?

En aquesta revisió de Loopring, aprofundirem en el projecte, inclosa la tecnologia, els membres de l’equip i la competència. També veurem les perspectives a llarg termini de les fitxes LRC en una comunitat cada vegada més volàtil i escèptica.

Què és Loopring?

Loopring és un protocol d’intercanvi descentralitzat basat en Ethereum que s’està creant per permetre als usuaris intercanviar actius entre diversos intercanvis. Loopring no és un intercanvi descentralitzat per si sol, sinó que facilitarà l’intercanvi descentralitzat mitjançant tecnologies de concordança de comandes i de trucades. En resum, permet a qualsevol persona construir intercanvis basats en llibres de comandes d’alt rendiment, no custodiats, a Ethereum mitjançant l’aprofitament de les proves de coneixement zero.

Per tant, en lloc de quedar-se simplement com un altre centre descentralitzat, Loopring busca agrupar ordres de tants intercanvis com sigui possible i, a continuació, omplir-les fent coincidir-les amb els llibres de comandes de tots els intercanvis que participen a la xarxa Loopring.

Avantatges de Loopring LRC

Avantatges de Loopring. Font: Loopring

Loopring permetrà que els intercanvis descentralitzats i centralitzats participin a la xarxa de Loopring, cosa que permetrà a tots els intercanvis accedir a una major liquiditat de diverses cadenes de blocs. També donarà als inversors accés als millors preus possibles sense necessitat de comprovar diverses borses diferents.

El millor de tot és que Loopring és un blockchain agnòstic i això significa que qualsevol plataforma que tingui contractes intel·ligents implementats es podrà integrar amb Loopring. Fins ara Ethereum i NEO s’han integrat i, tot i que hi havia plans per integrar plataformes addicionals, aquests plans s’han suspès mentre l’equip treballa en el desenvolupament del nucli del Loopring DEX.

Com funciona Loopring

Un dels avantatges de l’ús de Loopring per als comerciants és que mantenen el control sobre els seus fons, que estan bloquejats en un contracte intel·ligent quan es fan comandes. Es tracta d’un canvi en la versió 3.0 de Loopring i es va implementar per augmentar la seguretat de la plataforma.

Cartera LoopRing en línia

Cartera Loopring en línia. Font: Loopring.io


Aquest sistema proporciona als usuaris un control total sobre els seus fons i comandes i permet augmentar, retallar o fins i tot cancel·lar una comanda en qualsevol moment abans que s’executi. També és comparable al flux de comandes vist des de les borses centralitzades, cosa que el fa més familiar per als comerciants.

Vegem més de prop el funcionament de les comandes amb Loopring i us oferim més detalls sobre els miners anells i els relés fora de la cadena..

Realització d’una comanda de bucle

Quan els usuaris estan preparats per fer una operació, es fa mitjançant la cartera loopring.io i es signa amb la clau privada dels usuaris. A continuació, la comanda es transmet als contractes intel·ligents de la xarxa Loopring, així com als nodes de retransmissió fora de la cadena.

Cartera en línia DEX

Bucle d’intercanvi en línia descentralitzat. Font: Loopring.io

Els contractes intel·ligents garanteixen que els fons de la vostra cartera s’intercanvien correctament per les monedes que esteu negociant, mentre que els nodes fora de la cadena mantenen la cartera de comandes i la transmeten als miners anells..

Explicaven els miners d’anells

Els miners de l’anell tenen la responsabilitat d’assegurar-se que les comandes es puguin omplir fins que la comanda es compleixi o es cancel·li. Els miners anells són compensats per realitzar aquest servei, ja sigui amb una comissió en LRC o un marge dividit sobre l’import de la comanda.

Aquest sistema garanteix que els miners rebin un pagament just pel seu servei i els incentiva a trobar la millor tarifa per als comerciants, ja que poden augmentar el seu marge si troben un tipus de canvi millor. També redueix teòricament qualsevol oportunitat d’arbitratge, ja que el protocol sempre ha de tenir el millor valor comercial.

Marge Split Loopring

Representació del 60% del marge dividit. Font: Llibre blanc de Loopring

Un cop el miner realitzi una comanda, el contracte intel·ligent de Loopring comprova que la comanda es pugui omplir. Sempre que tot es comprovi a les dues cares del comerç, el contracte intel·ligent transfereix les monedes adequades a cada cara del comerç. Aquest swap és un swap atòmic i es produeix directament del contracte intel·ligent a la cartera.

Anells de comanda i compartició de comandes

Aquestes dues funcions diferencien Loopring d’altres plataformes d’intercanvi descentralitzades com OpenLedger, Waves, IDEX i Stellar. L’anell de comandes facilita el procés de coincidència d’anells, que és el mètode que s’utilitza per complir les comandes encaixant-les.

També permet compartir ordres quan una comanda no es pot completar amb una única operació. Aquest repartiment de comandes dividirà les comandes en parcials si cal fins que s’acabi d’omplir l’import total de la comanda original.

Per il·lustrar millor com funciona, penseu en un grup de comerciants que realitzin comandes a la xarxa de Loopring. Bob, Sarah i Earl busquen negociar. Bob vol canviar 2 OMG per 10 ARK, Sarah vol canviar 21 EOS per 1,5 OMG i Earl vol canviar 20 ARK per 40 EOS.

La tecnologia de coincidència d’anells formaria aquests tres ordres en un sol anell d’ordre i ompliria cadascuna de les ordres. Un cop els contractes intel·ligents de Loopring aprovin les comandes, tothom rebrà les monedes que volen obtenir.

Ara, podríeu estar pensant que tothom no va rebre realment les monedes que buscava perquè Bob va obtenir el seu 10 ARK< però encara li queden 0,5 OMG i Earl no ha omplert la seva comanda de 10 ARK per 19 EOS. Sarah és l’única comerciant que va completar la seva comanda. No us preocupeu, les restes es processaran una vegada més pel sistema de compartició de comandes i s’afegiran a un altre timbre de comandes fins que es completin completament les comandes parcials..

LOOPRING 3.0

Loopring 3.0 és la darrera iteració del protocol, que proporciona un rendiment molt millor sense un compromís de seguretat. Es va dissenyar tenint en compte dos objectius principals: el rendiment i la seguretat. Assegura que els usuaris sempre poden retirar el seu capital, passi el que passi.

Fins i tot en els pitjors casos, els usuaris poden retirar el seu capital mitjançant les proves de Merkle generades a partir de dades en cadena, sempre que estigui habilitat la disponibilitat de dades en cadena. Això evita la necessitat de confiar en qualsevol part central o demanar ajuda per recuperar actius.

Loopring 3.0 ha migrat la majoria de càlculs fora de la cadena, millorant significativament el rendiment i els costos. Els saldos del compte d’usuari i l’historial de transaccions s’organitzen fora de la cadena en un arbre de Quad-Merkle. Totes les transaccions i sol·licituds d’usuari es mostren per lots i es processen en lots grans fora de la cadena amb l’arrel de l’estat després de cada procés per lots que després es publica a la cadena de blocs. Això permet reconstruir i verificar les arrels estatals.

Loopring v 3.0

Estadístiques de Loopring 3.0 vs. versió 2 amb & Sense disponibilitat de dades. Font

Aquests canvis requereixen algunes compensacions. Una de les coses era que les comandes ja no es comparteixen entre diversos intercanvis i que ara han de coincidir amb un relé dedicat. I ara els usuaris han de dipositar els seus actius en un contracte intel·ligent per posar-los a disposició del llibre de comandes.

Amb Loopring 3.0 i OCDA activats es poden liquidar fins a 2.025 operacions per segon. Si OCDA està desactivat, la qual cosa també fa que la seguretat quedi relegada al consorci que manté les dades, el rendiment augmenta a 16.400 operacions per segon.

En comparació, les versions anteriors de Loopring i la majoria de protocols DEX actuals només poden establir fins a 3 operacions per segon. Loopring 3.0 permet que un DEX coincideixi amb el rendiment dels intercanvis centralitzats.

Podeu obtenir més informació sobre el protocol Loopring 3 llegint el document Document de disseny en bucle.

Rendiment DEX superior de Loopring

La idea d’un intercanvi descentralitzat no és nova. N’hi ha hagut bastants creats durant els darrers anys, tant dins com fora d’Ethereum. Els principals problemes a què s’enfronten tots aquests DEX són la manca de rendiment i els costos elevats.

Aquests problemes d’escalabilitat han impedit que el model DEX s’adopti àmpliament, ja que els operadors professionals i els creadors de mercats no són capaços d’utilitzar un DEX com a principal lloc de negociació. Loopring ha pogut resoldre els problemes d’escalabilitat sense comprometre’s amb la seguretat.

Bucle de 3 rendiments

Rendiment en Loopring 3,0 w / & sense OCDA. Imatge Font

En acabar, apropar l’enfocament zkRollup a un DEX Loopring està resolent els problemes que gairebé tots els altres DEX s’enfronten. L’ús de zkRollup fa que els càlculs s’allunyin de la cadena de blocs i només transmeti arrels d’estats i les proves corresponents a la cadena de blocs..

Això fa que la cadena de blocs d’Ethereum sigui una capa de dades per a Loopring i permet un rendiment de fins a 2.025 operacions per segon amb Disponibilitat de dades en cadena (OCDA), o fins a 16.400 operacions per segon sense OCDA. Això també dóna costos comercials a Loopring tan baixos com a 0,00015 dòlars, que l’equip creu que es poden optimitzar fins a 0,000075 dòlars a curt termini.

L’equip creu que això fa que Loopring sigui adequat per a operadors i institucions professionals que vulguin emprar bots de negociació i mètodes de negociació algorítmics. Loopring serà el primer DEX a oferir aquesta funcionalitat, i creuen que finalment farà que els DEX basats en llibres de comandes siguin comercialment viables. Això hauria de provocar aviat el desplaçament dels intercanvis centralitzats.

L’equip Loopring

Daniel Wang és el fundador i CEO de Loopring. Anteriorment va dirigir Coin Port, una central centralitzada, el 2014. Durant aquest temps va intentar resoldre els problemes plantejats pels intercanvis centralitzats, però va arribar a la conclusió que els problemes no es podrien resoldre ja que eren inherents al model d’intercanvi centralitzat..

Membres de l’equip en bucle

Membres de l’equip sènior Loopring

Això va conduir a la conceptualització i eventual creació de Loopring. També va ser cofundador i vicepresident de Yunrang Technology en el passat i també va ocupar un lloc com a responsable tècnic de Google.

L’OCM de Loopring és Jay Zhou, que anteriorment treballava a la Unitat d’Operació de Riscos a Paypal i que anteriorment també havia estat contractat per Ernst. & Jove. A més, va ser un dels principals fundadors de SJ Consulting.

El tercer membre de l’equip principal de Steve Gou, que ostenta el títol de CTO a Loopring. Treballa estretament amb els projectes de l’arquitecte principal Brecht Devos.

Full de ruta de Loopring

Loopring va llançar un fitxer Full de ruta del 2018 a la conclusió del 2017 i van avançar lentament cap a la consecució dels objectius establerts en aquest document. Elements com ara alliberar les carteres Loopr i les carteres mòbils es van completar segons el temps previst.

Loopring també va començar a implementar altres blockchains, amb NEO a la meitat de l’any el 2018. No obstant això, des de llavors no s’han afegit altres blockchains i l’empenta per afegir noves cadenes de blocs s’ha suspès. En un moment hi havia plans per afegir suport QTUM amb un testimoni LRQ, però aquests plans s’han desestimat.

El llançament de Loopring DEX es va endarrerir considerablement respecte als plans inicials, però la versió beta es va llançar finalment a finals de febrer de 2020. Encara queden algunes fites que encara no s’han complert, per exemple, el suport a ERC223 i el comerç entre els tokens ERC2230 i ERC20. També van poder implementar una governança descentralitzada a través de dxDAO i encara tenen plans per crear el seu propi DAO nadiu, que es finançarà a través de les comissions comercials recaptades..

Una millora que s’està produint entre bastidors és la millora dels algoritmes de mineria d’anells. Com que els anells es refinen per incloure més de tres comandes, permet una major liquiditat, diferències de preus més reduïdes i un mercat en general millor funcionament.

Concurs de bucles

Amb Loopring entrant a l’esfera dels intercanvis centralitzats i descentralitzats, pot semblar que la competència per a ells serà ferotge. Tanmateix, si teniu una consideració més profunda, veureu que, en lloc de ser un competidor dels intercanvis, Loopring vol convertir-se en un soci de tots els intercanvis proporcionant-los el que tots necessiten: liquiditat.

Loopring vs. Protocol 0x

Loopring vs. Protocol 0x

A la superfície sembla com si 0x apunti al mateix objectiu que Loopring, però hi ha una diferència clau entre ambdues. Quan 0x permet a qualsevol persona executar un node com a intercanvi descentralitzat i totes les comandes es processen fora de la cadena, però es liquiden en cadena, 0x només obté la seva liquiditat dels intercanvis establerts a la plataforma 0x. Es tracta d’una gran diferència respecte a Loopring, on la liquiditat prové de qualsevol intercanvi que es connecta a la xarxa de Loopring.

Hi ha altres competidors com Kyber Network, Blocknet i Bancor. Amb Kyber Network i Bancor, hi ha grups de liquiditat i concordança de comandes que garanteixen que es compleixin les operacions a través dels contractes intel·ligents, i Blocknet funciona de manera similar únicament amb la concordança de comandes. No hi ha cap competidor que pugui oferir les ordres de trucada que es creen mitjançant la coincidència de trucades al protocol Loopring.

Historial de preus LRC

Com tots els altres actius de l’ecosistema de criptomonedes, el testimoni LRC de Loopring va tenir un gran èxit el 2018. Després d’arribar al màxim històric de 2,19 dòlars el 9 de gener, el preu va caure, va rebotar a l’abril i va caure de manera constant fins al 2018 i fins al 2019.

A principis de 2020, el preu de la fitxa baixava fins a 0,0225 dòlars, la qual cosa estava just al mínim històric de 0,019861 dòlars el 18 de desembre de 2019. El preu ha començat a augmentar substancialment després del llançament beta del DEX no obstant això, i a principis de juny de 2020, el testimoni LRC cotitzava a 0,087895 dòlars, amb un guany de gairebé el 300% a la primera meitat del 2020.

Rendiment del preu LRC

Rendiment del preu LRC. Imatge via CMC

El testimoni LRN que es va crear per a la cadena de blocs NEO es troba encara en pitjor estat. Després d’arribar a un màxim de 3,32 dòlars just després de llançar-se el maig de 2018, el testimoni LRN va caure a 0,009917 dòlars des del començament del 2020. I va continuar caient a la zona de 0,007 dòlars el maig del 2020. A diferència del testimoni LRC natiu, la recuperació del testimoni LRN ha estat més apagat, amb LRN que cotitzava a 0,017040 dòlars a juny de 2020.

Un signe positiu és la quantitat d’ETH bloquejada als contractes intel·ligents de Loopring. Basat en dades de Defipulse.com aquest import ha passat de 767.000 dòlars el 12 de març de 2020 a 7.994 milions de dòlars el 9 de juny de 2020.

Tot i que una mica d’això es deu a l’augment dels volums de negociació, gran part també es deu a la característica d’aposta que es va afegir a Loopring 3.0. Aquesta característica d’aposta permet als usuaris apostar pel seu LRC (mínim de 90 dies) i també requereix intercanvis per jugar des de 250.000 fins a 1.000.000 de LRC.

On comprar i emmagatzemar LRC

Loopring LRC apareix en força borses, però el volum més gran és a Bithumb, seguit de DragonEX. També podeu comprar LRC a Binance Exchange. Això significarà que primer haureu de comprar una altra moneda digital des d’una porta d’entrada fiat abans de poder comprar-les.

El NEO Loopring LRN només apareix a Gate.io i DragonEX, amb gairebé tot el volum a Gate.io. Tant LRC com LRN es poden comprar amb ETH i USDT, i LRC també es poden comprar amb BTC.

Binance LRC

Registreu-vos a Binance i compreu fitxes LRC

Com que LRC és un testimoni ERC20, es pot emmagatzemar a qualsevol cartera compatible amb ERC20, com ara MyEtherWallet o MyCrypto. També podeu anar al lloc web de Loopring i descarregar-vos la cartera oficial.

Conclusió

El fet que Loopring ofereixi un protocol d’intercanvi descentralitzat que permetrà participar a qualsevol intercanvi és una diferència important i un avantatge per a Loopring. No hi ha competència per vèncer els intercanvis centralitzats establerts ni els creixents intercanvis descentralitzats.

En lloc d’això, Loopring busca unir-se a tots els intercanvis i proporcionar una major liquiditat a tot el mercat de criptomonedes. A més d’augmentar la liquiditat, també té el potencial d’eliminar l’arbitratge als mercats de criptomonedes gràcies a la concordança de preus de comanda més baixa que forma part del seu protocol..

L’inconvenient ha estat l’enorme retard en el llançament de Loopring DEX. Fins i tot ara només està en versió beta, i aquest retard podria haver fet que Loopring perdés un impuls preciós. Per descomptat, encara són primers dies a l’espai DeFi, de manera que potser el retard no serà massa perjudicial a la llarga.

L’ús de comandes d’anellament i d’anellament distingeix Loopring d’altres borses descentralitzades i, a mesura que continuen perfeccionant l’ajustament d’anells, podríem veure un augment encara més gran de la liquiditat del mercat a mesura que es combinin tres o més ordres. A més, el model de compartició de comandes de Loopring suposa una millora respecte a la concordança de comandes tradicional, cosa que permet una compra i venda més flexible.

Potser un dels punts forts més grans és la flexibilitat agnòstica de la cadena de blocs que Loopring pot aprofitar. Mentre una cadena de blocs inclogui contractes intel·ligents, pot utilitzar la xarxa Loopring, cosa que permet omplir les comandes a través de diverses vies diferents. Malauradament, Loopring ha suspès aquest aspecte del projecte.

Amb Loopring afegint liquiditat i uniformitzant el terreny de joc, els intercanvis descentralitzats haurien de ser capaços d’adoptar-se i el propi Loopring es beneficiarà de la incorporació d’intercanvis addicionals a la seva xarxa..

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map