Revisió de BitPanda: Visió general completa de l’intercanvi

En aquesta revisió de Bitpanda, veurem un intercanvi de criptomonedes europeu relativament establert.

Són molt coneguts per ser un intercanvi Fiat que accepta diverses monedes i opcions de pagament. A més, probablement siguin un dels únics intercanvis Fiat que ofereix una llista tan extensa d’actius de criptomoneda per comprar.

Tot i això, la pregunta més important és si Bitpanda és un intercanvi segur d’utilitzar?

En aquesta revisió d’intercanvi, analitzarem en profunditat el producte Bitpanda. Farem un cop d’ull a la seguretat, les tarifes, la funcionalitat de la plataforma i l’atenció al client, entre altres coses. També hem recollit moltes perspectives diferents dels clients actuals i anteriors de Bitpanda.

Visió general de Bitpanda

Bitpanda té la seva seu a Viena, Àustria. Es troben a Burggasse 116/3 + 3A, 1070. Es van establir el 2014 i són propietat i operació de Bitpanda GmbH. Al món relativament nou dels intercanvis de criptomonedes, això el converteix en un dels intercanvis més antics d’Europa.

Anteriorment es deien Coinimal abans de canviar de marca a Bitpanda el 2016. Els principals motius que es van donar per canviar de marca van ser començar un nou amb un servei completament nou. Afirmen tenir actualment més de 850.000 inscrits.

Bitpanda va ser fundada per tres persones. Són Eric Demuth, Paul Klanschek i Christian Trummer. Afirmen que són entusiastes de les criptomonedes que van tenir la idea de començar Coinimal el 2013. Des de llavors, Bitpanda ha ampliat el seu equip a més de 60 membres de 21 països diferents..

Els fundadors semblen ser totalment transparents amb les seves operacions. Aquest és un bon senyal en l’època actual, en què els projectes i intercanvis de criptomonedes funcionaran amb un grau d’opacitat relatiu. A més, són una empresa austríaca registrada que els sotmet a les lleis i regulacions de la UE.

Fundadors de BitPanda

Fundadors de BitPanda. D’esquerra: Eric Demuth (CEO), Paul Klanschek (CEO), Christian Trummer (CTO)

Això significa que Bitpanda pot portar usuaris de la UE, inclosos Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Suïssa i Mònaco.

Tarifes Bitpanda

Bitpanda té una estructura de quotes bastant estàndard i plana. Cobraran 1,49% per a una comanda de compra i 1,29% per a una comanda de venda. Això serà per a totes les criptomonedes de la seva plataforma.

Si ho comparéssim amb alguns altres intercanvis amb els quals competeixen, es situaran una mica per sobre de la mitjana. Per exemple, si utilitzeu Bitstamp, la seva quota de canvi per a operacions inferiors a 20.000 dòlars és només un 0,25%.

Tanmateix, no sembla que hi hagi cap comissió de dipòsit fiat a Bitpanda. És possible que hi hagi càrrecs de la targeta que cobrarà la vostra empresa de targetes de crèdit. A més, si els envieu diners en una moneda diferent de GBP, USD, EUR i CHF, haureu de pagar una comissió de canvi de divises que Bitpanda no determini..

Si envieu criptomoneda a Bitpanda, és possible que estigueu subjecte a una comissió de dipòsit en funció de la quantitat que envieu. Tot i això, no hauria de ser un problema, ja que la quantitat és tan petita (0,05 BTC). També hi ha una petita tarifa de retirada de cartera de criptomoneda que s’afegeix a la part superior de les tarifes de la xarxa minera.

Quan es tracta de retirades de Fiat, són gratuïtes si voleu fer un pagament en SEPA a un compte basat en euros. Si esteu retirant fons que no són euros, és possible que se us cobrin els pagaments inicials segons el vostre banc.

És segur Bitpanda?

Quan s’utilitza un intercanvi de criptomonedes, un dels requisits més importants és la seguretat dels fons. Hem vist molts exemples en el passat de pirateries d’intercanvi i altres violacions greus de seguretat.

No expliquen en detall els seus procediments de seguretat en línia, de manera que hem hagut de contactar amb el seu suport. Atès que Bitpanda és una empresa austríaca registrada, podem suposar que aquesta informació és efectivament vàlida.

Magatzem refrigerat

Afirmen emmagatzemar totes les seves monedes en un entorn fora de línia en un emmagatzematge frigorífic segur. Això és estàndard en tots els intercanvis actuals i és la forma d’emmagatzematge més segura. El que això suposa és l’intercanvi que desconnecta la majoria de les seves monedes i les emmagatzema en un entorn al qual no es pot accedir electrònicament.

El principal avantatge d’això és que les monedes són inaccessibles per als pirates informàtics. Això és una cosa que molts intercanvis han après en el passat quan emmagatzemaven les seves monedes en carteres calentes que havien estat piratejades. El primer exemple d’això és potser el Mt. Gox Saga.

Protecció DDoS

Els atacs de denegació de servei dedicats (DDoS) són una de les formes d’atac cibernètic més habituals que es coneixen actualment. Normalment són bastant eficaços per reduir els llocs web i afectar el negoci en qüestió. També s’han utilitzat amb gran efecte en intercanvis anteriors com Bitfinex.

Bitpanda afirma que tenen protecció per evitar l’amenaça d’atacs DDoS. Això podria reduir qualsevol temps d’inactivitat que poguessin fer els actors externs.

Protecció de la comunicació

Protecció SSL a BitPanda

Protecció SSL a BitPanda

Una de les proteccions més importants per a qualsevol lloc que gestiona informació confidencial és la totalitat del xifratge mitjançant SSL. Això és per tal d’aturar l’amenaça de qualsevol home del centre amb atacs de tipus on algú pugui obtenir la vostra informació.

Bitpanda té xifratge SSL complet al seu lloc web. Això es pot veure amb el seu cadenat verd del navegador. Sempre us heu d’assegurar que quan esteu a punt d’iniciar sessió a Bitpanda, vegeu aquest cadenat verd.

En cas que un pirata informàtic intentés dur a terme qualsevol tipus d’atac de pesca, això us avisaria d’un lloc web maliciós.

Seguretat de l’usuari

Parlant d’atacs de pesca (suplantació d’identitat), l’error final de qualsevol seguretat d’intercanvi és, per descomptat, l’usuari. En el cas de Bitpanda, fan ús de procediments d’autenticació de dos factors. Això no està habilitat per defecte, així que probablement hauríeu de fer-ho en el moment que inicieu la sessió.

També fan un seguiment de l’historial d’inici de sessió del dispositiu i bloquejaran el compte quan s’hagi utilitzat un dispositiu nou. Haureu de confirmar que el dispositiu nou està autoritzat per correu electrònic. Això és similar a les pràctiques de seguretat de Coinbase si ja l’heu utilitzat abans.

Independentment de la seguretat d’un canvi, com a usuari, sempre heu d’assegurar-vos que no guardeu una gran quantitat de monedes en un canvi. Aquestes són les millors pràctiques de criptomoneda 101.

Cobertura d’actius Bitpanda

Un dels avantatges de Bitpanda és la seva llista relativament completa de monedes que podeu comprar amb la moneda Fiat. Tenen més de 12 actius de criptomoneda que podeu comprar, que inclouen BTC, LTC, ETH, XRP, BCH i MIOTA. Podeu veure una llista completa a continuació:

Cobertura d’actius a BitPanda

Cobertura d’actius a BitPanda

Si comparéssim això amb alguns dels seus competidors, Bitstamp només té cobertura per a cinc actius de criptomoneda, per exemple. Això potser es deu a la facilitat amb què un intercanvi relativament més petit és capaç d’enumerar actius més nous.

Per tant, si alguna vegada hi ha una demanda raonable perquè afegeixin una nova moneda, podrien fer-ho amb molta més facilitat que altres borses..

Pagaments & Retirades

Bitpanda té diverses opcions de finançament i retirada de Fiat. Dependran de la moneda que vulgueu finançar amb el vostre compte. Si sou a la UE i voldríeu finançar en euros, la vostra millor aposta seria un cable SEPA. Això és gratuït i només trigarà unes quantes hores.

Si teniu la seu a Àustria, Bèlgica, Itàlia, els Països Baixos o Espanya, podeu utilitzar una transferència SOFORT. Això sol trigar entre un o dos dies i també és relativament tranquil i barat. Aquesta opció també està disponible per a retirades.

També podeu utilitzar la vostra targeta de crèdit si trobeu que és l’opció més senzilla. Agafen Visa i mastercard. Tot i això, és possible que hi hagi càrrecs que cobrarà el proveïdor de la vostra targeta de crèdit si decidiu utilitzar-lo. Aquesta opció també només està disponible per a pagaments i no per retirades.

Bitpanda també us permet fer pagaments i retirar-los amb dues carteres web populars. Es tracta de Skrill i Neteller. Tanmateix, això requerirà que creeu un compte amb un d’aquests serveis. Tot seguit, haureu de retirar-vos d’aquestes carteres si voleu que els vostres fons estiguin al vostre banc.

Finalment, una opció més que només podeu utilitzar és Amazon.de. Val a dir que, amb totes aquestes opcions de retirada, només podeu retirar-vos a un compte al vostre nom (sense comptes de tercers).

Totes aquestes opcions de pagament i retirada, així com els límits individuals, depenen de la verificació del vostre compte. Per exemple, a continuació es mostren els límits dels pagaments / retirades SEPA.

Límits (EUR) Sense verificar Verificat
Mètode Dipòsit  Retirar-se  Dipòsit Retirar-se
Límits diaris 0 1.000 500.000 500.000
Límits mensuals 0 7.500 5.000.000 5.000.000
Límits totals 0 30.000 100.000.000 100.000.000

Tampoc no es permet fer compres amb targetes de crèdit, SoFort o carteres web en línia, tret que se us verifiqui. Si voleu verificar el vostre compte, realment dependrà de la quantitat que vulgueu retirar i del vostre requisit de privadesa.

Si voleu verificar el vostre compte, podeu crear-ne un i seguir aquests passos.

Inscripció & Verificació

Quan aneu a la pantalla de registre, se us demanarà detalls com el vostre nom, adreça electrònica i país de residència. Haureu d’utilitzar una adreça de correu electrònic activa per confirmar el compte.

Registrant-se a BitPanda

Registrant-se a BitPanda

Bitpanda enviarà un correu electrònic de verificació al correu electrònic que heu proporcionat. Un cop seguiu l’enllaç de verificació del correu electrònic, el vostre compte estarà actiu i podreu iniciar la sessió. Podeu fer la vostra volta per la plataforma i obtenir una extensió del terreny.

Tanmateix, abans de poder finançar el vostre compte amb moneda fiduciària, haureu de verificar-vos. Bitpanda us requerirà que completeu els seus procediments de verificació i KYC. Això és necessari per combatre el blanqueig de diners i el frau.

Bitpanda ha fet que sigui bastant senzill verificar la vostra identitat. Ho han subcontractat a proveïdors de verificació d’identitat externs. En aquest cas, són identityTM i IDNow. Feu clic a “verificació” i Bitpanda us mostrarà la pantalla següent.

Verificació del compte a BitPanda

Verificació del compte a Bitpanda

Un cop emplenades aquestes dades, haureu de triar un formulari d’identificació. Per a aquelles persones que tinguin la seva seu a Europa, podeu utilitzar un passaport o una targeta d’identificació (alguns països de la UE individuals pot no funcionar). Per als que es trobin fora d’Europa, haurà de fer un passaport.

Formulari d'identificació de BitPanda

Trieu un formulari d’identificació per a la verificació d’identitat

Un cop hàgiu seleccionat el formulari que voleu utilitzar, podeu seleccionar el proveïdor de verificació d’identitat que preferiu. Tots dos són relativament legítims i servirien per als vostres propòsits. Aquests us portaran al lloc i al proveïdor de verificació.

Vam triar identityTM i ens van exigir que comencéssim una sessió de vídeo. Llavors ens van demanar que portéssim el document d’identificació al costat de la cara mentre gravaven el vídeo. Això és bastant estàndard per a la majoria d’agències de verificació d’identitat.

Un cop ho vam completar, l’agència va utilitzar els seus algoritmes interns i ens va poder verificar remotament. Això va trigar uns minuts i, un cop verificats, la nostra opció de finançament es va habilitar completament a la plataforma.

Plataforma de negociació de Bitpanda

Vegem més a fons la plataforma de negociació subjacent. Aquest és potser el més important, ja que és molt probable que passeu molt del vostre temps mentre utilitzeu l’intercanvi. A continuació es mostra una captura de pantalla de la pàgina principal de Bitpanda.

Plataforma de negociació BitPanda

Visió general de la plataforma de negociació BitPanda

Sembla com si tot estigués relativament ben dissenyat i des d’aquí pugueu gestionar tot el vostre compte fàcilment. Per exemple, podeu finançar el vostre compte a la secció “ingrés” de la capçalera. Un cop hàgiu enviat Bitpanda els fons, podeu passar directament a la secció “comerç” i fer una comanda.

Bitpanda no opera cap bescanvi de llibres de comandes com Bitstamp o Kraken, etc. Són més semblants a Coinbase que és el fabricant de mercats de les comandes. Això vol dir que us presentaran el preu per comprar / vendre les monedes amb la quota inclosa.

A la part superior dreta de la plataforma, podeu examinar en profunditat els saldos de la vostra cartera des de l’enllaç “cartera”. Això us proporcionarà una visió general de tots els fons que hi ha a les vostres carteres fiat i crypturreny.

Per últim, també podeu controlar el rendiment del preu d’una criptomoneda en particular fent clic a la pestanya “gràfics”. Podeu fer clic a un gràfic que vulgueu explorar amb més profunditat i us proporcionarà una visió general estàndard.

Visió general de les cartes BitPanda

Resum gràfic a BitPanda

Una cosa a tenir en compte, però, és que no es tracta d’un intercanvi per al comerciant avançat o l’analista tècnic. Aquests gràfics són realment bàsics i només ofereixen a un la funcionalitat per mirar un preu de criptomoneda durant un període determinat.

A més, tot el que realment podeu fer en aquesta plataforma és establir una alerta de preu. No podeu fer comandes límit ni aturar les pèrdues. Per tant, és probable que la plataforma Bitpanda sigui adequada per a un nou comerciant de criptocurrències o algú que vulgui comprar per a propòsits de HODLing..

Si sou un comerciant que desitgi més funcionalitats d’un intercanvi avançat, sempre podeu fer servir un intercanvi com ara Kraken. Accepten clients d’Europa i tenen un motor i una plataforma comercials recentment renovats.

Per descomptat, si Bitpanda és l’opció més senzilla per comprar criptocurrency amb la vostra Fiat, sempre podeu utilitzar-la com a “Fiat Gateway” i traslladar els vostres fons a una borsa de comerç dedicada com BitMEX. Si voleu tornar a cobrar el vostre xifrat a Fiat, podeu tornar a traslladar els vostres fons a BitPanda.

Atenció al client

Aquest és un altre criteri realment important per a nosaltres. A l’hora de tractar un intercanvi, la capacitat de resposta i la facilitat del personal de suport d’un intercanvi són essencials. Per tant, hem volgut provar l’eficàcia d’aquest fet a Bitpanda.

Actualment, Bitpanda només té una opció a l’hora d’arribar al seu personal de suport i és a través d’un sistema de bitllets en línia i un telegrama. Podeu accedir-hi prement l’enllaç de “suport” al peu de pàgina del lloc. Per assegurar-vos que atenen la vostra sol·licitud de manera eficaç, assegureu-vos de seleccionar l’àrea temàtica adequada. Si es tracta d’un dipòsit que envieu, hi ha una opció per inserir el vostre identificador de transacció.

Targeta de crèdit comercial Opció IQ

Volíem informar-nos sobre les tarifes i opcions de retirada de Fiat a Bitpanda, de manera que vam enviar un bitllet d’assistència. L’equip de suport de Bitpanda va trigar unes 4 hores a tornar-nos. En realitat, això es considera un estàndard per a un intercanvi de criptomonedes. Bitpanda fa ús de zendesk mentre subcontracten el seu servei d’atenció al client.

En general, no cal contactar amb el seu servei d’atenció al client si algun dels seus altres usuaris ha fet la pregunta abans. És per això que la seva secció de “helpdesk” és particularment útil. Aquí tenen una llista de preguntes més freqüents que han tingut altres usuaris.

Bitpanda to Go

Una cosa que ens va semblar força interessant amb Bitpanda van ser les seves opcions “To Go”. Això permet que els usuaris a Àustria que vulguin comprar criptocurrency anònimament amb diners en efectiu ho facin. Per comprar criptografia amb l’opció To Go, heu de comprar un codi a una oficina de correus.

Hi ha més de 400 oficines de correus a Àustria que podeu utilitzar, així com 1.300 socis de correus. En comprar a l’oficina de correus, se us proporcionarà un codi que podeu utilitzar per canviar a la plataforma Bitpanda. Es presenten en denominacions de 50, 100 i 500 euros.

BitPanda to Go Oficina de correus

BitPanda va a les oficines de correus a Àustria

Un cop tingueu el codi, podeu crear un compte nou i anònim a Bitpanda. No cal cedir res excepte un correu electrònic. Un cop hàgiu iniciat la sessió, feu clic a “bescanvia el val” a la pestanya “canvia”. S’obrirà una nova pantalla que us permetrà bescanviar el val per una moneda en qüestió. Un cop completat, Bitpanda enviarà els fons directament a la vostra cartera de criptomoneda.

Per descomptat, aquesta opció només és realment per a aquells usuaris que es troben a Àustria. Anteriorment hem cobert la compra de Bitcoin de forma anònima per a aquells usuaris que es troben en altres jurisdiccions.

Bitpanda Plus

Aquesta és una altra oferta interessant de Bitpanda. El seu servei “plus” és més que una opció OTC a mida per a aquells comerciants que vulguin negociar volums molt més grans que actualment ofereixen els seus productes al detall. El comerç sense recepta (OTC) és el lloc on us coordinarà directament amb algú de la borsa que intentarà trobar un comprador / venedor per a vosaltres..

Els comerciants OTC es fabriquen perquè la majoria de llibres de comandes a les borses públiques no són prou líquids per executar completament operacions de grans blocs sense que això afecti el preu. Hi ha força intercanvis que obren serveis similars.

Aquest servei està reservat per a aquells comerciants que comprin o venguin més d’un milió d’euros. Per tant, és poc probable que aquesta sigui una solució per a la majoria dels comerciants, però és fantàstic saber que ofereixen això actualment. Si voleu obtenir més informació sobre Bitpanda plus, podeu contactar-hi aquí.

Bitpanda contra Coinbase

Per als comerciants europeus, ara hi ha força opcions per a un intercanvi de criptomonedes. Un d’aquests intercanvis que augmenta activament la seva quota de mercat per a parells de criptografia d’Euro és Coinbase. Probablement també siguin un dels competidors més comparables amb la seva plataforma estàndard Coinbase.

Llavors, com s’apilen els dos intercanvis? Fem una ullada a la taula següent.

  Bitpanda Coinbase
Establert 2014 2012
Jurisdicció Espai Econòmic Europeu Global
Mètodes de compra / ingrés SEPA Wire, SOFORT, Visa / Mastercard, Skrill, Neteller, Cryptocurrencies Targeta de crèdit, targeta de dèbit, transferència bancària (SEPA), criptomonedes
Mètodes de venda / retirada Giro-Pay, EPS, SEPA Wire, SOFORT, Cryptocurrencies PayPal, transferència bancària, criptomoneda
Parells de criptografia disponibles BTC, BCH, ETH, XRP, REP, DASH, OMG, EOS, KMD, MIOTA, 0x, LTC, XLM BTC, ETH, ETC, LTC, BCH, ETC
Monedes Fiat acceptades EUR, GBP, CHF, USD USD, EUR, GBP
Plataforma de negociació Comprar / vendre només (sense gràfics) Avançat (Coinbase Pro)
Idiomes Anglès, alemany Anglès
Atenció al client Entrades en línia, correus electrònics d’assistència i Telegram Correu electrònic, formulari de contacte, número d’assistència
Comissió de negociació 1,49% per COMPRAR, 1,29% per VENDRE 1,49%
Seguretat Estàndard Avançat
Aplicació mòbil Pròximament… iOS i Android

Quin servei heu d’utilitzar es redueix realment a les vostres pròpies preferències. Tot i que Coinbase té una plataforma comercial molt més avançada a Coinbase Pro, tenen menys cobertura de moneda que Bitpanda. Tots dos tenen tarifes similars, tot i que Bitpanda té taxes lleugerament més baixes per la venda de monedes.

Actualment, Coinbase té una aplicació per a mòbils, però Bitpanda afirma que estan a punt de llançar la seva pròpia en el proper parell de setmanes. Tot i que ens agrada que Coinbase tingui més opcions d’assistència, no tenen opcions de compra en efectiu.

El que no ens va agradar

Tot i que Bitpanda sembla un intercanvi relativament segur i fàcil d’utilitzar amb bona cobertura de monedes, hi ha algunes coses que creiem que necessitaven millorar. Són especialment necessaris si Bitpanda vol competir amb alguns dels intercanvis més grans i establerts.

En primer lloc, han d’oferir als usuaris una funcionalitat lleugerament més avançada pel que fa als seus gràfics comercials i programari. Tot i que, sens dubte, Bitpanda intenta que la seva plataforma sigui tan senzilla i fàcil d’entendre, no hi ha cap raó perquè no puguin incloure una plataforma de comerç “avançada” en què els usuaris puguin fer com a mínim aturades o limitades..

En segon lloc, tot i que compten amb el suport de Telegram, també podrien considerar afegir assistència telefònica per als usuaris d’Europa. Això és una cosa que tant Coinbase com Bitstamp tenen i ajuden a alleujar les preocupacions del client.

També vam pensar que les tarifes de Bitpanda estaven al capdamunt de les coses. Tot i que estan gairebé en línia amb Coinbase, continuen sent molt més elevats que els intercanvis com Bitstamp i Kraken. Tenint en compte com s’han convertit els comerciants en criptomonedes conscients dels costos, això podria ser un factor decisiu.

Conclusió

La nostra revisió de Bitpanda va ser relativament fàcil de dur a terme. Això es va deure a la transparència del negoci i al seu historial estable. Ens va impressionar la seva cobertura de monedes, ja que són l’únic intercanvi de Fiat que hem vist amb tantes monedes per triar.

També són un dels intercanvis més fàcils d’utilitzar que hem tractat recentment i sembla que tenen una bona consideració a la comunitat. Realment, hem trobat que les opcions de compra d’efectiu eren força refrescants, sobretot tenint en compte que molts altres borses s’estan apartant d’aquest fet.

Com es va esmentar, hi ha marge de millora i esperem que sigui probable que tractin aquests punts en el seu moment. Estem a l’espera de veure com surt l’aplicació per a mòbils i també la podem revisar (mireu aquest espai).

En resum, Bitpanda és una gran opció per als usuaris de criptomonedes d’Europa. El seu èmfasi en ser fàcils d’utilitzar és potser un dels principals motius pel qual tenen un nom tan únic.

“Tan amable com un Panda”

Imatge destacada a través de Bitpanda

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me