Revisió de BEAM: moneda de privadesa escalable basada en Mimblewimble

Beam és un projecte que ha estat construint en silenci una moneda de privadesa increïblement robusta. Des del seu llançament, ha obtingut una gran atenció dels mercats.

Beam és una criptomoneda basada en Mimblewimble que no només intenta desenvolupar una moneda centrada en la privadesa, sinó també escalable. Això és una cosa que moltes altres criptomonedes lluiten per aconseguir a mesura que les cadenes de blocs s’inflen i l’adopció d’usuaris es ralentix.

Tot i això, Beam és realment el projecte que hauríeu de tenir en compte?

A la revisió de Beam intentaré respondre-hi. També examinaré en profunditat els casos d’ús i el potencial d’adopció de les monedes BEAM.

Què és Beam?

Biga és una de les novetats afegides als rols de criptomoneda, que s’ha llançat al gener de 2019.

Què és Beam

Imatge via Bloc Beam

És una de les noves monedes basades en el protocol Mimblewimble que inclou Grin, i va ser creada per ajudar a omplir allò que es percep com a deficiències de les monedes de privadesa disponibles, com ara ZCash i Monero. Hi ha diverses funcions que han afegit l’equip de Beam, que creuen que faran de Beam una moneda superior.

Funcions del feix

Els controls de privadesa més forts es troben a la part superior de la llista de funcions de Beam. Es creu que altres monedes de privadesa han definit un model de privadesa que només fa que les transaccions siguin privades quan se sol·licita específicament en lloc d’afegir privadesa per defecte.

Beam inverteix això i fa que cada transacció sigui privada per defecte. Això significa que els usuaris són els únics capaços de determinar quina informació es posa a disposició del públic i manté el control complet de les dades personals en mans dels usuaris..

Beam també ha introduït els conceptes de transaccions confidencials i actius confidencials com a característica de valor de privadesa afegit. Aquesta característica permetrà la creació de nous tipus d’actius digitals, com ara instruments de deute, actius immobiliaris, noves monedes, que es poden intercanviar fàcilment de manera privada a la plataforma Beam..

Funcions del feix


Actius confidencials & Escalabilitat a Beam

Tot i que altres cadenes de blocs han estat lluitant amb problemes d’escalabilitat, Beam creu que han resolt el problema mantenint una cadena de blocs fluixa i compacta. Les transaccions s’han dissenyat per evitar distensions mitjançant l’ús del protocol Mimblewimble per podar dades antigues que han esdevingut irrellevants per a les necessitats actuals de processament de transaccions.

Això no només reduirà la inflació, sinó que també reduirà les demandes de despeses computacionals, millorant així l’escalabilitat de la xarxa. Beam ha estat dissenyat per ser capaç de suportar diversos tipus de transaccions mitjançant la seva tecnologia Scriptless Script. A més de transferències de valor simples, Beam també admet transferències bloquejades per temps, permutes atòmiques i pagaments en dipòsit de garantia.

La privadesa continuarà sent la màxima prioritat, però aquesta funció també compleix la normativa existent mitjançant el suport de firmes de cartera digitals inoblidables. Això permetrà als auditors autoritzats veure la llista completa de transaccions i qualsevol documentació rellevant.

MimbleWimble??

Qualsevol discussió sobre Beam requereix una comprensió bàsica de la tecnologia Mimblewimble, que és la base de Beam. Mimblewimble es basa en el protocol Bitcoin, però modificat per millorar la privadesa i l’eficiència de la xarxa. La implementació de la privadesa també millora la fungibilitat com a efecte secundari.

Al protocol Mimblewimble, els receptors de transaccions poden generar un factor encegador en signar una transacció. Això es fa possible mitjançant l’ús d’una combinació de compromisos de Pedersen i transaccions confidencials.

Tot i que les transaccions confidencials necessiten proves addicionals amb cada transacció, cosa que fa que siguin feixugues, Mimblewimble eludeix eliminant el comportament dels scripts. A continuació, combina els factors cegadors esmentats anteriorment amb sortides fictícies per aconseguir els nivells de privadesa i seguretat de les transaccions confidencials sense els problemes de rendiment associats..

MimbleWimble explicat

MimbleWimble: l’encanteri que pot convertir les monedes en privades. Imatge via Bloc Beam

Mimblewimble també ha racionalitzat la cadena de blocs mitjançant l’agregació de transaccions que ens elimina la necessitat d’emmagatzemar la majoria de dades de transaccions anteriors. Dins dels blocs Mimblewimble, les transaccions semblen una barreja aleatòria de sortides i entrades. Això permet una sincronització més ràpida dels nodes, ja que només necessiten verificar l’autenticitat de certes entrades recents en lloc de tota la cadena de blocs.

Els blocs compactats de Mimblewimbles contenen les signatures de sortida de les sortides fictícies, juntament amb l’estat del sistema i les capçaleres de blocs. Això ens proporciona un protocol blockchain amb una major privadesa i escalabilitat en funció del seu mètode de construcció de transaccions.

La cadena de blocs creix més lentament, evitant la inflació i permetent que els nodes complets funcionin amb més eficàcia, millorant així la descentralització a llarg termini de la xarxa.

Implementació de feix de Mimblewimble

L’única manera que la moneda Beam aconsegueixi amb èxit l’escalabilitat i la privadesa és mitjançant la correcta implementació de Mimblewimble.

Com a història, el nom de “Mimblewimble” prové de la sèrie de llibres de Harry Potter i és un encanteri “Lligat que lliga la llengua” als llibres. A l’agost de 2016, la primera versió del Llibre blanc Mimblewimble va ser publicat per un criptògraf anònim amb el pseudònim de “Tom Elvis Jedusor”, que fa referència a l’antagonista Voldemort als llibres de Harry Potter.

Grin Beam

Dues implementacions de MimbleWimble – Grin & Biga. Imatge mitjançant Beam Blog

La visió Mimblewimble pintada per “Jedusor” s’ha implementat tant en Beam com en una altra moneda anomenada Grin, amb cadascuna d’elles prenent una taca diferent en les seves implementacions. En el cas de Beam, s’ha alineat amb els objectius de Mimblewimble i busca implementar amb èxit dues funcions clau: Transaccions confidencials i Transacció transaccional..

Què són les transaccions confidencials?

Les transaccions confidencials tenen una funció d’amagatall i una funció d’encegament proporcionades per Pedersen Commitments juntament amb Criptografia de corba el·líptica. L’ús de transaccions confidencials permet als usuaris amagar o cegar qualsevol informació associada a les transaccions. Això significa que només el remitent i el receptor coneixen els imports de la transacció.

Això s’aconsegueix utilitzant factors cegadors per xifrar els imports de la transacció. El cegament funciona assignant un valor aleatori i multiplicant l’import real de la transacció per aquest valor aleatori. Tot seguit es crea una única signatura múltiple que cobreix totes les entrades i sortides de la transacció.

Quan es rep la transacció, el destinatari selecciona diversos factors encegadors a l’atzar. Posteriorment, es poden utilitzar com a prova de propietat quan arriba el moment de gastar les monedes.

Protecció de dades personals de Beam

A diferència de gairebé totes les cadenes de blocs existents, Beam intenta canviar el sistema que registra les transferències i la propietat de les monedes en funció de les adreces. Beam és capaç de confirmar la propietat d’entrada i sortida només mitjançant els valors i els factors encegadors. La cadena de blocs s’utilitza per emmagatzemar només el compromís, que només esdevé rellevant quan les carteres necessiten participar en una transacció.

A més d’eliminar tota la informació personal relativa a una transacció, Beam també utilitza un interval de caducitat regular de 24 hores. Això es pot modificar mitjançant la configuració de la cartera i els desenvolupadors de Beam recomanen als usuaris crear adreces de recepció noves per a cada transacció.

Protocol de dent de lleó

Representació gràfica del Protocol de dent de lleó. Imatge Font

Per afegir proteccions de privadesa encara millors, Beam també ha implementat el Protocol de dent de lleó. També podeu trobar aquesta protecció de privadesa implementada en cadenes de blocs com ZCoin, on s’utilitza per reduir la probabilitat que les dades personals es puguin vincular a adreces i transaccions. El protocol Dandelion permet que Beam admeti entrades i sortides fictícies.

Com a última característica de privadesa, Beam utilitza el sistema de tauler d’anuncis segur que permet l’intercanvi de missatges xifrats segurs entre carteres, encara que no estiguin en línia alhora..

Política monetària Beam

Beam és explícit en afirmar, com a part de la seva política monetària, que es va crear com a reserva de valor, no com a criptomoneda transaccional. El subministrament de Beam mai superarà els 263 milions de BEAM i la moneda utilitza un esquema d’emissions deflacionistes similar a l’utilitzat per Bitcoin, en el qual les recompenses per blocs es redueixen a la meitat amb el pas del temps..

La recompensa inicial per bloc és de 80 BEAM, i es reduirà a la meitat cada 4 anys aproximadament fins que arribi a zero en aproximadament 2152. Després d’això, ja no es crearan més monedes BEAM.

Protocol de dent de lleó

Corba d’emissions de BEAM i política de tresoreria. Imatge Font

BEAM també utilitza un model similar a la recompensa del fundador ZCash en què una porció de cada recompensa de bloc es paga a Beam Treasury. Aquestes monedes es paguen mensualment a la Fundació Beam, inclosos desenvolupadors, assessors i inversors. Així és com la Fundació finança el desenvolupament continu de Beam. La recompensa del Tresor és el 25% de la recompensa per blocs.

Governança i comunitat

Beam ha seguit un enfocament de tipus corporatiu per als seus primers finançaments i governança, on es contracten desenvolupadors i col·laboradors a temps complet i el finançament prové de capitalistes de risc. Tot el projecte és supervisat per la Fundació Beam sense ànim de lucre amb seu a Suïssa, que té el mandat de guiar el desenvolupament de la xarxa Beam.

Un dels principals punts de venda de Beam, especialment per a les empreses, són les seves funcions d’auditoria que donaran a les empreses la possibilitat de proporcionar un rastre financer per als auditors o els reguladors si és necessari. Com a part d’una iniciativa més àmplia de conformitat amb feixos, es centra en els serveis de tercers per proporcionar el compliment de la normativa específica del país.

La Fundació Beam busca activament socis de desenvolupament i també ha buscat empreses de capital risc disposades a invertir en el projecte. Més recentment, la Fundació ha creat la Beam Sovereign Money Foundation, que ajuda a promoure i finançar el desenvolupament de Beam.

L’equip BEAM

L’equip de desenvolupament de Beam està format per aproximadament 20 persones a partir d’aquest escrit, així com 13 assessors addicionals per al projecte. El conseller delegat ho és Alexander Zaidelson.

Alexander és un executiu experimentat i visionari del producte. La seva carrera va començar com a desenvolupador de programari, després de la qual va fundar Nareos (una empresa P2P File Sharing Company) i Wikitup (adquirida per iMesh). També ha estat assessor de diversos projectes d’inici.

Equip Beam

Membres de l’equip Core Beam. Imatge mitjançant Beam

El CTO de Beam és Alex Romanov. Alex és un gerent de recerca i desenvolupament amb una sòlida formació tècnica i habilitats directives. Alex ha treballat en molts projectes complexos amb grans equips distribuïts. Romanov lidera la R&Equip D a Beam des que es va iniciar el projecte.

El COO a Beam és Amir Aaronson. Amir és un empresari motivat i un expert en operacions amb una mentalitat forta. Ha estat cofundador de diverses empreses tecnològiques i ha passat els darrers 2 anys profundament immers en el camp de la criptomoneda.

Finalment hi ha l’OCM Beni Issembert. Beni és un empresari en sèrie des de fa 14 anys. També és conferenciant, comercialitzador, escriptor i contador d’històries intentant establir el vincle entre filosofia i tecnologia.

Moneda BEAM

La moneda Beam té un historial bastant curt, que comença amb el llançament de mainnet el 17 de gener de 2019 i el preu d’obertura de poc més de 0,57 dòlars. Com que no hi havia cap ICO per al testimoni, no podem estar segurs del que poden haver pagat els inversors privats abans del llançament de mainnet.

El preu va augmentar després del llançament de la mainnet, assolint el màxim històric de 3,21 dòlars el 28 de gener de 2019. Va caure d’aquests màxims i fins al maig també estava per sota dels nivells inicials. El 6 de juny de 2019 va assolir el seu mínim històric de 0,381546 dòlars.

Rendiment del preu BEAM

Rendiment del preu BEAM. Imatge via CMC

Es va recuperar del mínim històric i ha passat la major part de la resta de la seva existència per sobre dels 1 dòlars, però a finals de setembre va caure per sota d’aquest límit i, a partir del 8 d’octubre del 2019, cotitzava a 0,826316 dòlars i està just fora de la part superior 100 criptomonedes per capitalització de mercat, ja que es troba a la posició número 101.

Negociació & Emmagatzematge de BEAM

Per a una moneda bastant nova als mercats, BEAM està disponible en una gran quantitat d’intercanvis. Per exemple, apareix a Binance, DragonEX, Gate.io, BitForex, etc..

No obstant això, quan vaig mirar més del 65% del volum es va concentrar per operar a la borsa HotBit. Això podria suposar un risc des de la perspectiva de la liquiditat del mercat en algun moment del futur. Si alguna vegada hi havia una situació en què les operacions de negociació de BEAM a HotBit s’aturessin, significa que els volums podrien baixar considerablement.

Els llibres de comandes també semblen bastant prims en intercanvis coneguts com el Binance Exchange. Per exemple, si fem una ullada als llibres de BEAM / BTC, podem veure que la facturació diària és bastant limitada i que la distribució de les comandes és força àmplia..

Binance BEAM

Registreu-vos a Binance i compreu fitxes BEAM

Un cop tingueu el BEAM, voldreu desconnectar-lo i emmagatzemar-lo en una cartera. Malauradament, esteu bastant limitat quant al suport de cartera de la moneda actualment. Dit això, s’estan treballant en les integracions i el suport de Trezor està a la volta de la cantonada.

De moment, la vostra millor aposta és potser mantenir el vostre BEAM en la seva cartera nativa propietària. Això està disponible tant en ordinadors com en dispositius mòbils. També hi ha suport per a diversos sistemes operatius, inclosos Microsoft, Mac, Android, iOS i Linux.

La cartera Beam és bastant intuïtiva d’utilitzar i té moltes funcions. Aquests inclouen coses com Atomic Swap, prova de pagament Touch ID / Face ID i dades de transaccions compartides. Podeu descarregar la vostra cartera Beam aquí.

Beam Keeps Fair Mining

Igual que Bitcoin, Beam és una cadena de blocs de prova de treball, que permet als miners rebre recompenses per aportar potència informàtica a la xarxa. Beam utilitza una modificació de l’algoritme Equihash anomenat Beam Hash II per consens, anomenant-la una solució estable i compatible amb GPU que conduirà a una distribució equitativa de les monedes BEAM.

Un dels objectius de l’equip és descentralitzar la xarxa Beam des del principi i, amb aquest objectiu, desanimen la mineria ASIC durant els primers 18 mesos i fomenten la mineria GPU.

L’equip no té la intenció de bloquejar per sempre la mineria ASIC, sinó que intenten donar als miners de GPU un avantatge al començament del cicle de vida de Beam. També es pressuposa que aquest mètode proporciona un hashrat i una paret criptogràfica millorats.

Desenvolupament de bigues

Una cosa que realment volia tocar sobre Beam és l’extensió de la feina que s’ha fet recentment sobre el seu protocol.

Això és una cosa que podeu verificar immediatament comprovant-ne el fitxer Dipòsit de GitHub. Aquests repositoris de codi obert són un baròmetre bastant bo sobre la quantitat de codi que s’està enviant.

Per tant, vaig decidir submergir-me al Beam GitHub. A continuació es mostren les confirmacions de codi durant els darrers 12 mesos als dos repos més actius.

Beam GitHub

Code es compromet a seleccionar reposicions durant l’any

Com podeu veure, hi ha hagut compromisos extensos amb aquests repos durant l’últim any. La major part d’això s’està produint en el seu protocol bàsic, que és un senyal encoratjador.

Si comparéssim el nivell de compromisos amb altres projectes de l’espai, arribaria a número 10 amb més de 3.000 compromisos bàsics.

De fet, aquest nivell de desenvolupament té tot el seu sentit si fes un cop d’ull al seu full de ruta de desenvolupament. Durant el darrer any han completat els següents:

 • API Mining Pool
 • Carteres Android i iOS
 • Cartera freda
 • Beam a BTC, LTC, QTUM Atomic Swap
 • Lightning POC
 • Mercat d’intercanvis atòmics
 • Canvi d’algorisme PoW

A més, el seu full de ruta encara té algunes fites importants que podem esperar durant els propers 4-6 mesos. Aquests inclouen el següent:

 • Llibre major & Suport Trezor
 • Carteres Android i iOS
 • Suport Multisig
 • Actius confidencials a Mainnet
 • Lightning POC
 • Tor / i2P

Si voleu estar al dia del desenvolupament, podeu seguir-ne el seguiment bloc oficial. També podeu dirigir-vos a la seva documentació per a una lectura “lleugera” addicional.

Conclusió

Beam és una de les primeres implementacions completes de Mimblewimble i, si es porta a terme amb èxit, aporta millores substancials en eficiència i privadesa. Els plans de futur del projecte inclouen encara més innovacions destinades a millorar la privadesa general de l’espai de criptomonedes.

Tot i que Beam és una addició força nova a l’escena de les criptomonedes, en realitat ha estat gairebé inevitable des que es va publicar el primer llibre blanc Mimblewimble al món el 2016..

Segueix sent força aviat en el joc per a Beam, però a mesura que la moneda i la seva comunitat maduren, és bastant segur que apareixerà un conjunt preferit d’aplicacions i usuaris..

Recursos addicionals

Imatge destacada a través de Fotolia

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me