Revisió d’Aelf (ELF): una xarxa de cadena de blocs de cloud computing

Aelf (ELF) és sens dubte un dels projectes més interessants actualment. Es tracta d’una xarxa de blockchain de computació en núvol descentralitzada i autoevolutiva que intenta desenvolupar un nou sistema operatiu exclusivament per a blockchains.

El projecte també acaba de passar a la fase de proves netes al juliol amb algunes millores positives en el protocol. Tanmateix, pot realment Aelf superar la multitud i destacar entre els seus competidors??

En aquesta revisió d’Aelf, analitzarem en profunditat el projecte, inclosa la tecnologia, la competència, l’equip i les perspectives de fitxes.

Un sistema operatiu Blockchain

Les cadenes de blocs ens han portat aplicacions, i fins i tot plataformes d’aplicacions, però no un sistema operatiu complet com Windows o Linux. Però ara hi ha Aelf, que promet ser un sistema operatiu dissenyat per a cadenes de blocs. De fet, l’equip ha dit que està creant el “sistema Linux” de l’ecosistema blockchain.

Aelf Linux Blockchains

Es pot convertir en un “Linux” de blockchains?

Simplement ressalta la rapidesa amb què es produeix la innovació en l’espai blockchain. Primer vam tenir Bitcoin, una moneda digital peer-to-peer que també es podria considerar una simple aplicació. Després, Ethereum va aparèixer i va permetre codificar aplicacions descentralitzades (dApps) amb contractes intel·ligents. Això és bàsicament una plataforma d’aplicacions. Per tant, el següent pas lògic és crear un sistema operatiu blockchain.

Això és necessari perquè els sistemes operatius existents no poden executar dApps de manera efectiva i les cadenes de blocs tenen els seus propis desavantatges. Les cadenes de blocs encara han de resoldre el problema d’escalabilitat, han vist problemes per executar contractes intel·ligents i no hi ha cap protocol de consens flexible per adaptar-se sense problemes a les noves tecnologies. Aquests són els problemes que busca resoldre Aelf.

Com funciona Aelf

El Aelf l’equip es centra en dues innovacions principals en la seva recerca per resoldre els problemes amb la tecnologia blockchain existent. El primer és la creació i ús de cadenes laterals i el segon és la creació d’un sistema de governança nou i únic.

Aelf té previst separar els contractes intel·ligents i altres recursos mitjançant l’ús de cadenes laterals, cosa que també ajudarà al problema d’escalabilitat. A més, faran servir un mètode de consens de prova delegada d’estaca per donar una governança més flexible.

Cadenes laterals Aelf

Aelf tindrà una cadena principal i moltes cadenes laterals que s’utilitzen per executar contractes intel·ligents. La cadena principal és, per descomptat, l’eix vertebrador de tota la xarxa, però també pot interactuar amb cada cadena lateral. Les cadenes laterals es dediquen individualment a un contracte intel·ligent específic i no poden interactuar entre elles. En canvi, transmeten informació comunicant-se a través de la cadena principal.

Les cadenes laterals es connecten a la cadena principal mitjançant un sistema d’índex que classifica les cadenes en dos grups:

  • Cadenes externes d’alta importància (Bitcoin, Ethereum, etc.)
  • Cadenes laterals internes al sistema operatiu Aelf

Cadenes laterals internes sobre Aelf

Ús intern de cadenes laterals a Aelf. Font: Twitter

Com podeu veure, la cadena principal pot tenir cadenes laterals amb molts propòsits. Bitcoin i Ethereum podrien obtenir cadascuna les seves pròpies cadenes laterals, es podria crear una altra cadena lateral per a assegurances i una altra per a actius digitals. Aleshores, aquestes cadenes laterals podrien fins i tot ramificar-se més en subcadenes. Per exemple, la cadena lateral d’actius digitals podria tenir una subcadena per a cada tipus d’actiu digital i aquestes cadenes es podrien subdividir encara més.

Aquesta estratègia no és completament nova, ja que és similar a la idea de divulgació a Ethereum. Hauria de funcionar per millorar l’escalabilitat a la xarxa. En separar les àrees funcionals en cadenes laterals, Aelf garanteix que qualsevol problema en una àrea no afectarà tota la xarxa.

Aelf’s Token Ecosystem

Les fitxes ELF seran utilitzades per les cadenes laterals per pagar una comissió de transacció a la cadena principal per a la indexació. L’estructura de tarifes també ha incorporat un sistema on les cadenes laterals paguen comissions de transacció menors a mesura que creix la seva contribució a la xarxa. Les cadenes laterals també poden cobrar comissions a les seves subcadenes.

Mètode de consens d’Aelf

Aelf no pot utilitzar un mètode tradicional de prova de treball o prova d’estaca, ja que necessita enregistrar informació de diverses cadenes laterals i de la cadena principal. En canvi, la xarxa Aelf utilitza un mecanisme de consens de prova delegada d’estaca.

Cada titular de la fitxa Aelf pot votar sobre quins nodes es convertiran en nodes miners. A continuació, els nodes miners determinen com distribuir les bonificacions mineres a tots els altres nodes i grups d’interès.

Aelf determina el nombre de miners de la xarxa per l’equació:

Miners = 2N + 1

On “N”Comença a les 8 i augmenta 1 cada any. Aquests nodes miners s’encarreguen de retransmetre i confirmar transaccions, blocs d’embalatge i transferència de dades.

Es recomana que les cadenes laterals fusionin la seva mineria amb la cadena principal i que també desenvolupin el seu propi protocol de consens. Això permet a les cadenes laterals personalitzar el protocol de consens per satisfer les seves pròpies necessitats.

Subministrament del testimoni Aelf (ELF)

Aelf va celebrar la seva venda de fitxes privades el desembre de 2017, distribuint 250.000.000 de fitxes, o el 25% del subministrament total de 1.000 milions de fitxes ELF. Els 750.000.000 de fitxes restants es distribueixen de la següent manera:

  • Un 25% o 250.000.000 a la Fundació Aelf, període de compra de tres anys;
  • 16% o 160.000.000 a l’equip Aelf, període de compra de 2 anys;
  • Un 12% o 120.000.000 per a Màrqueting / Air Drops, període de 3 anys;
  • Un 12% o 120.000.000 a la mineria, període de 100 anys;
  • Un 10% o 100.000.000 a assessors / associacions, període de compra de dos anys.

Les recompenses mineres estan dissenyades per disminuir de manera lineal durant un període de 100 anys. A l’agost de 2018, només hi havia en circulació les fitxes ELF de la venda de fitxes.

Equip Aelf, assessors i socis

El projecte Aelf va ser fundat per Ma Haobo, que anteriorment va fundar Hoopox, a més de ser el CTO de GemPay i AllCoin. Haobo va ser un dels primers adoptants de blockchain i es considera un expert en la matèria. A ell se sumen diversos professionals tècnics i financers per crear un equip complet.

Membres de l'equip Aelf

Membres de l’equip Aelf. D’esquerra: Ma Haobo, Chen Zhuling, Rong Peng, Yang Yalong

Per la part assessora d’Aelf, J. Michael Arrington, fundador i CEO de TechCrunch, i Zhou Shouji, soci fundador de FGB Capital, donen suport a l’equip com a membres del seu consell assessor.

També cal destacar que el projecte Aelf ha rebut el suport de diverses empreses de capital risc de primer nivell. Draper Dragon, Blockchain Ventures, FGB Capital i més de deu empreses d’inversió més van participar en la venda de fitxes. La venda de tokens privats va assolir el seu límit màxim de 55.000 ETH en dues setmanes i va haver de desviar molts inversors interessats en aquell moment.

Aelf encara és un projecte jove i, com a tal, està construint el seu producte, però, tot i així, han cridat molt l’atenció i han format aliances amb U Network, Theta i Decent, entre d’altres..

Preu del testimoni ELF

Amb la venda de tokens el desembre de 2017, el testimoni ELF va començar a cotitzar durant un temps força tumultuós als mercats de criptomonedes. El preu es va disparar des del seu preu inicial d’aproximadament 0,87 dòlars fins al màxim històric de 2,61 dòlars en poques setmanes, però va tornar a caure ràpidament a mesura que tot el mercat de les criptomonedes va estar pressionat..

Rendiment del preu ELF

Rendiment del testimoni ELF a CoinMarketCap

Des de llavors, el testimoni va experimentar un altre repunt fins a poc més de 2 dòlars a finals d’abril del 2018. Des de llavors, ha anat caient lentament i de manera constant juntament amb el mercat més ampli i, a partir del 21 d’agost, cotitzava només a 0,35 dòlars el símbol.

On comprar ELF

El testimoni ELF està disponible en molts intercanvis diferents. Els més populars són Binance Exchange, OKEx i Huobi. Binance només permet intercanvis BTC i ETH, però OKEx i Huobi també accepten USDT.

Binanace ELF

Registreu-vos a Binance i compreu fitxes ELF

També hi ha un sistema de recompenses que Aelf va llançar fa uns mesos, anomenat Candy. Al sistema Candy, guanyeu punts convertibles a ELF fent tasques senzilles cada dia. Aquestes tasques inclouen convidar gent nova al canal Telegram, retuitejar els tuits d’Aelf i altres activitats promocionals. Inscriviu-vos al programa Candy aquí.

Emmagatzematge d’ELF

Actualment, les fitxes ELF són fitxes ERC-20 i es poden emmagatzemar a qualsevol cartera compatible amb ERC-20, incloses MetaMask, MyEtherWallet i la cartera de maquinari segur Ledger Nano S.

Una vegada que es llanci la xarxa principal per Aelf, les fitxes ELF canviaran de fitxes ERC-20 a fitxes natives de la cadena principal Aelf. No hi ha cap indicació de com canviarà les fitxes ERC-20 en aquest moment i tampoc no hi ha res sobre una cartera per emmagatzemar les fitxes ELF natives. Només puc suposar que la informació es publicarà un cop la xarxa principal estigui a prop del llançament.

Conclusió

Aelf és un projecte i un competidor força nou en l’ecosistema de les dApp, però això no l’ha impedit obtenir un bon suport de l’àmbit del capital risc. També està aconseguint bones associacions per donar-hi suport a mesura que el desenvolupament avança. Això demostra que el seu model de governança únic i l’ús de cadenes laterals per controlar l’ús de recursos a la cadena de blocs s’accepten com a adequats per a un sistema operatiu blockchain.

Per descomptat, el projecte està darrere d’altres projectes similars més desenvolupats, però això no vol dir que la seva solució pugui acabar sent la millor opció per al desenvolupament d’un sistema operatiu basat en cadena lateral. A més, Aelf podria obtenir grans beneficis de la flexibilitat i l’escalabilitat de la seva xarxa.

La caiguda del preu de la moneda podria ser decebedora per a aquells que van entrar quan es va llançar el testimoni, però no està fora de línia amb les pèrdues que s’observen als mercats de criptomonedes des de principis d’any. Sens dubte, és massa aviat per dir que és massa tard per a aquest ambiciós projecte.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me