Revisió AppCoins: ecosistema de pagaments des-aplicació descentralitzat

AppCoins (APPC) és un projecte que té com a objectiu descentralitzar l’economia de pagament des de l’aplicació i crear un protocol de publicitat digital universal per a dispositius mòbils.

AppCoins incorporarà tecnologia blockchain al sistema de transaccions per Internet mòbil establert. Va ser desenvolupat per les mateixes persones que estan darrere d’Aptoide, una botiga d’aplicacions alternativa per a Android. Appcoins va completar una ICO de taquilla el 2017 i des de llavors ha passat per màxims i mínims.

El projecte encara és viable i poden assolir els seus objectius?

En aquesta revisió d’Appcoins, intentaré respondre-hi. Analitzaré la seva tecnologia, desenvolupament i casos d’ús. També examinaré el potencial a llarg termini de l’adopció de tokens APPC.

Què és AppCoins?

Com ja s’ha mencionat, AppCoins va ser construït pel Aptoide equip. Aptoide va ser llançat el 2009 per Álvaro Pinto i Paulo Trezentos. Segons els darrers informes, hi ha més de 800.000 aplicacions disponibles a la botiga Aptoide i la botiga la fan servir més de 200 milions de persones a tot el món..

De manera similar a altres monedes i fitxes, el testimoni AppCoins (APPC) proporciona als usuaris un sistema de pagament descentralitzat que està vinculat a les aplicacions mòbils i a la distribució d’aplicacions..

Avantatges d'AppCoins

Avantatges per a desenvolupadors i titulars d’Appcoins

El projecte no està interessat en crear cap aplicació distribuïda, sinó que vol afegir una solució descentralitzada i afegir el seu testimoni com a opció de pagament per a compres des de l’aplicació. El seu èxit o fracàs depèn de convèncer els usuaris i altres botigues d’aplicacions que la seva solució és la millor per a tots els implicats.

Quan compareu la plataforma AppCoins, veureu ràpidament que s’intenta reduir tercers i intermediaris que fan poc més que inflar el preu de les aplicacions. També busca millorar la publicitat d’aplicacions, les compres des de l’aplicació i millorar el procés d’aprovació d’aplicacions lent i ineficient actual.

Tecnologia AppCoins

L’equip d’AppCoins creu que, en traslladar tot l’ecosistema d’aplicacions mòbils a la cadena de blocs, es convertirà en totalment transparent i hi haurà incentius tant per als usuaris com per als desenvolupadors..

Un exemple de millora és un sistema de disputes transparent i un altre és un sistema de classificació per a desenvolupadors, que funciona en funció de la fiabilitat del desenvolupador en funció de transaccions anteriors..


Solucions AppCoins

La solució AppCoins. Font: Llibre blanc d’AppCoins

Les fitxes APPC d’AppCoins són fitxes compatibles amb ERC-20 que s’executen a la xarxa Ethereum. L’equip assignarà aquestes fitxes en funció d’alguna cosa que anomenin “Cost per atenció”, que és similar al sistema utilitzat pel testimoni bàsic d’atenció (BAT). Es poden lliurar fitxes als usuaris a canvi de veure anuncis o, en alguns casos, de baixar i provar aplicacions noves. Les fitxes APPC es poden utilitzar per a compres des de l’aplicació.

Si l’equip d’AppCoins és correcte i reeixit, aconseguirem un ecosistema d’aplicacions mòbils que serveixi millor als desenvolupadors, usuaris i botigues d’aplicacions que opten per implementar el protocol AppCoins. De moment, AppCoins només funciona amb aplicacions d’Android, però el projecte afirma ser “app store agnostic” i, finalment, també es llançarà per a aplicacions iOS..

AppCoins resol aquests problemes

El nombre de telèfons intel·ligents continua augmentant dràsticament, amb estimacions de més de 6.000 milions de telèfons intel·ligents en ús el 2020. Això garantirà un creixement continu de l’economia de les aplicacions, però també garantirà que els problemes continuïn creixent també a l’ecosistema..

AppCoins creu que el trasllat de la seva botiga d’aplicacions a la cadena de blocs solucionarà tres dels defectes més evidents de les botigues d’aplicacions centralitzades: publicitat, compres a l’aplicació i aprovacions de desenvolupadors / aplicacions.

Publicitat

La publicitat d’aplicacions mòbils actualment és fragmentada i costosa per als desenvolupadors. AppCoins crearà un estàndard que permet als desenvolupadors anunciar fàcilment la seva aplicació a usuaris nous durant 2 minuts de la seva atenció. Com que la plataforma utilitza tecnologia blockchain, hi ha proves d’atenció i no hi ha preocupacions per identitat falsa, doble atribució o repudi.

A continuació es mostra el procés que es durà a terme en el model publicitari Appcoins:

 • El desenvolupador paga l’atenció dels usuaris (CPAt)
 • L’usuari en rebrà el 85% a la cartera. A continuació, es pot utilitzar per pagar les compres des de l’aplicació.
 • App Store conservarà el 10% per a la distribució dels fitxers APK i per ser Oracle
 • El fabricant d’equips originals (OEM) rebrà el 5% dels ingressos com a compensació per la càrrega prèvia de la botiga d’aplicacions

Flux d’ingressos d’AppCoins

Flux d’ingressos publicitaris a l’ecosistema Appcoins

Compres integrades a l’aplicació

AppCoins solucionarà problemes de facturació i compra d’articles digitals dins de les aplicacions mitjançant l’ús multiplataforma del seu testimoni APPC. Un cop integrada, aquesta solució funcionarà a totes les botigues d’aplicacions mitjançant la solució AppCoins. Proporcionarà als usuaris una manera senzilla de pagar per qualsevol cosa integrada a l’aplicació mitjançant el testimoni APPC que es pot comprar amb moneda fiduciària o obtenir-se mitjançant la publicitat de la plataforma AppCoins..

Aquí teniu una visió general simplificada de com funcionaran les compres des de l’aplicació:

 • El preu de cada element a l’aplicació s’emmagatzema a la cadena de blocs. Això es fa mitjançant l’ús de la pròpia signatura privada del desenvolupador.
 • Els usuaris compraran els articles d’aquesta aplicació mitjançant AppCoins
 • Els desenvolupadors rebran el 85% de la transacció de compra a l’aplicació
 • La botiga d’aplicacions obtindrà el 10% de l’import de la compra per realitzar les mateixes tasques que he esmentat anteriorment
 • L’OEM rebrà el 5% restant de nou

Flux de monedes IAP

Flux de compra de monedes a l’aplicació

Aprovació d’aplicacions i desenvolupadors

El procés d’aprovació actual és ineficient i massa llarg. AppCoins oferirà als desenvolupadors un nou model de confiança on es classificaran en funció del seu historial de transaccions passat. Això s’emmagatzema a la cadena de blocs descentralitzada d’una manera immutable.

Tot això funciona a la “cadena de confiança” d’AppCoins. Hi ha tres reputacions diferents per als desenvolupadors de l’ecosistema:

 • De confiança: Les aplicacions d’aquest desenvolupador es consideren segures
 • Crític: Aplicacions malicioses a la llista negra
 • Desconegut: Encara no s’ha establert cap reputació. Encara no han penjat cap aplicació i, per tant, no es poden classificar.

Developer Trust Ranking AppCoins

El rànquing Trust escala per a desenvolupadors d’Appcoins

L’equip AppCoins

Tot i que l’equip ha inclòs la seva informació al seu llibre blanc original, sembla que s’ha eliminat del seu lloc web. Això pot deixar a molts de la comunitat endevinant qui continua dirigint el projecte i qui se n’ha anat.

Basat en el paper blanc, sabem que l’equip AppCoins té la seva seu a Portugal. Tenen una oficina addicional a Singapur, on es registra el projecte a causa de la simpatia del govern de Singapur a bloquejar projectes.

També van declarar en aquell moment que hi havia 18 membres a l’equip. Els cofundadors van ser Paulo Trezentos i Álvaro Pinto, els creadors d’Aptoide. Paulo (el CEO) té experiència en desenvolupament i ha estat membre de la comunitat de codi obert durant molt de temps. Per exemple, va ser el fundador i mantenidor de LinuxCM, una gran distribució de Linux.

Equip Appcoins

Alguns membres de l’equip d’AppCoins del Llibre Blanc

Álvaro adopta la posició de COO i té experiència en emprenedoria. És expresident de l’Associació Portuguesa d’empreses de programari de codi obert. En aquest rol anterior, defensava una major adopció de tecnologia de codi obert al país.

Comunitats AppCoins

AppCoins té una comunitat de mida decent a les xarxes socials, no la més gran de la criptosfera, però sens dubte tampoc la més petita. Pel que fa al compromís, aquí també cauen al centre, amb una bona quantitat d’interaccions per part de la comunitat d’usuaris, però sens dubte res increïble.

Encès Twitter, tenen 25,6 mil seguidors i els seus tweets reben de nou a tweets de manera regular, així com una dotzena o dos m’agrada. El canal de telegrama té més de 7.000 subscriptors i el subredit del projecte té prop de 3.400 lectors. Les actualitzacions no són gaire més d’una vegada a la setmana i només hi ha diversos comentaris sobre la majoria d’actualitzacions.

El projecte també té més d’11.000 seguidors a Facebook i les publicacions aconsegueixen aproximadament una dotzena de “m’agrada”.

El testimoni APPC

AppCoins utilitza el testimoni APPC a la seva plataforma. El testimoni APPC és un testimoni compatible amb ERC-20 que s’executa a la xarxa Ethereum. Això vol dir que es requereix gas Ethereum quan s’envia i es rep APPC, i aquest rendiment serà determinat per la xarxa Ethereum, que pot causar problemes d’escalabilitat.

AppCoins va mantenir el seu ICO al desembre del 2017, aconseguint 15,3 milions de dòlars i assolint el límit màxim per a l’ICO. El preu del testimoni en aquell moment era de 0,00033389 ETH o 0,10 $ per 1 APPC (basat en el preu ETH de 299 $ en aquell moment). Actualment, el subministrament total d’APPC és de poc més de 246 milions i el subministrament en circulació és de poc més de 100 milions.

Després de l’ICO, la moneda va augmentar ràpidament fins al màxim històric de 4,49 dòlars el 10 de gener de 2018. No va romandre allà durant molt de temps, ja que l’inici del mercat baixista de 2018 en criptomonedes aviat la va atrapar i la va arrossegar més mercat.

APPC de Binance

Registreu-vos a Binance i compreu fitxes APPC

Va caure durant tot l’any i va arribar a un mínim històric de 0,033891 dòlars el 18 de desembre de 2018. Va baixar d’aquest fons i va arribar al preu ICO de 0,10 dòlars per un dia a l’abril de 2019, però s’ha reduït des del 15 de maig i des del 15 de maig. 2019, cotitza a 0,074043 dòlars.

El testimoni APPC es negocia en un grapat d’intercanvis, però la major part del volum té lloc a Binance Exchange o a BiteBTC. Hi ha una quantitat insignificant de volum a Huobi Global. El volum diari total és suau, cosa que significa que la liquiditat de les monedes podria esdevenir una emissió en qualsevol tipus d’esdeveniment d’estrès del mercat.

Com que APPC és un testimoni ERC-20, es pot contenir en qualsevol cartera compatible amb ERC-20. L’equip d’AppCoins recomana utilitzar la cartera BDS d’AppCoins. BDS proporciona una cartera compatible amb AppCoins amb funcions millorades per a compres integrades a l’aplicació i recompenses d’anuncis.

Desenvolupament d’AppCoins

Mesurar el progrés del desenvolupament de vegades pot ser una tasca difícil, ja que no hi ha un punt de referència exacte que pugueu utilitzar en tots els projectes. Tanmateix, podeu tenir-ne una bona idea fent un cop d’ull als seus compromisos de codi públic.

Per tant, vaig decidir entrar al GitHub per al projecte AppCoins. Aquests repos estan allotjats a la App Store Foundation GitHub. Hi ha un total de 15 repositoris, però a continuació es mostren les confirmacions dels 2 actius més recents.

AppCoins GitHub commits

El codi s’aconsegueix per a determinats dipòsits durant els darrers 12 mesos

Per tant, de l’anterior mostra que els desenvolupadors encara estan força ocupats treballant en el projecte. Aquest nivell de compromisos de codi coincideix amb els d’altres projectes que he revisat i que es trobaven en una etapa similar.

Tenint en compte això, serà interessant veure quines actualitzacions presentarà oficialment l’equip l’any vinent. Si voleu estar al dia d’això, podeu seguir-ne bloc oficial.

Per exemple, l’equip d’AppCoins publica actualitzacions de notícies (ANU) quinzenals d’AppCoins. Aquestes són publicacions bastant completes que passen per alguns dels aspectes més destacats durant aquest període de dues setmanes; és fantàstic de veure.

Avantatges i inconvenients d’AppCoins

Vegem alguns dels avantatges i desavantatges més senzills de la tecnologia AppCoins i el testimoni APPC.

Els pros

 • AppCoins té un producte desenvolupat i una enorme base d’usuaris de 200 milions d’usuaris per implementar-lo.
 • El projecte compta amb un equip de desenvolupament amb molta experiència i un equip de màrqueting que coneix molt bé el nínxol de botigues d’aplicacions.
 • AppCoins permetrà als desenvolupadors anunciar i obtenir ingressos de les seves aplicacions, en una sola plataforma.
 • L’equip ha aconseguit assolir els objectius del full de ruta fins a aquest punt, cosa que confereix confiança en el projecte.

Els Cons

 • AppCoins no és realment una idea original i, fins ara, l’espai blockchain ha tingut un èxit limitat a l’hora d’enllaçar criptomonedes amb aplicacions.
 • Les criptomonedes encara no han arribat a res a prop de l’adopció generalitzada, cosa que fa que sigui difícil atraure usuaris que vulguin fer transaccions amb el testimoni APPC.
 • AppCoins encara no ha atret grans socis de botigues d’aplicacions i hi ha un risc molt real que les botigues d’aplicacions més grans es mantinguin centralitzades o construeixin la seva pròpia solució blockchain.
 • El testimoni APPC tenia una capitalització de mercat de prop de 250 milions de dòlars el gener del 2018, però des de llavors ha baixat a poc més de 7 milions de dòlars el 15 de maig de 2019. Tot i que això pot ser una oportunitat, també és un risc que el testimoni mai recuperar-se completament.

Conclusió

AppCoins va tenir la mala sort de llançar el seu ICO a l’alçada del mercat alcista en criptomonedes, i just abans que tot el mercat s’estavellés durant un any sencer. Això va reduir el límit de mercat de la moneda del projecte en més d’un 95%, de manera que és comprensible que els inversors puguin tornar al projecte amb una mica de dubte.

Tanmateix, el projecte també té una plataforma amb més de 200 milions d’usuaris al darrere, de manera que una vegada que les criptomonedes obtinguin una acceptació més àmplia de la base global d’usuaris, el projecte AppCoins i el testimoni APPC haurien de créixer ràpidament.

Un altre risc potencial per a la plataforma és la possibilitat de desenvolupadors, aplicacions i intents de pesca deshonestos que puguin fer que alguns usuaris perdin monedes. Tot i això, l’equip ha establert el sistema de reputació dels desenvolupadors per solucionar aquest tipus de males conductes i fins ara no ha estat un problema. Es pot esperar que continuï sent el cas a mesura que la plataforma s’escala.

Parlant d’escala, aquest projecte necessita que Ethereum adopti algunes solucions que millorin l’escalabilitat; en cas contrari, mai no podrà gestionar totes les transaccions potencials que generarien centenars de milions d’usuaris..

Imatge destacada a través de Fotolia

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me