Reef Finance Review: The Gateway To DeFi

Els projectes de finançament descentralitzat (DeFi) han estat cada cop més habituals a mesura que l’espai s’ha popularitzat molt, però cadascun pateix el mateix problema de manca d’interoperabilitat.

Això crea una certa frustració per part dels usuaris, ja que han d’interactuar amb diverses aplicacions diferents si volen aprofitar tot el que DeFi ofereix. Una interfície senzilla que permeti a l’usuari interactuar amb totes les seves aplicacions DeFi preferides en un sol lloc seria una solució excel·lent, i és per això que es va crear Reef Finance.

El projecte Reef Finance intenta crear una plataforma que combina totes les diverses aplicacions DeFi en un sol lloc, facilitant l’accés dels usuaris a l’ecosistema DeFi. Amb Reef Finance, és possible comprar, negociar, participar, prestar i demanar prestat diversos actius en una plataforma.

Què és Reef Finance?

Reef Finance és un agregador de liquiditat i un motor de rendiment intel·ligent de diverses cadenes que permet la integració de qualsevol protocol DeFi. S’ha creat amb Polkadot i comparteix el seu model de seguretat a tot l’ecosistema alhora que permet integracions entre cadenes. Reef permetrà als inversors minoristes una manera d’accedir a DeFi sense barreres tècniques significatives, alhora que ajudarà en el procés de presa de decisions.

Logotip de Reef

Reef és la forma més nova i senzilla de fer DeFi. Imatge via Reef.finance

Denko Mancheski, El CEO i cofundador de Reef Finance va imaginar una solució a les barreres psicològiques que han frenat l’adopció dels productes DeFi. Segons Mancheski, la persona mitjana es veu aclaparat quan mira l’espai DeFi a causa del gran nombre de productes que se superposen. Això fa que sigui poc probable l’adopció pels nouvinguts. Mancheski ha afirmat que a Reef els seus

la feina com a comunitat de desenvolupament global consisteix a abstreure les complexitats ”. A més, afegeix: “Des del punt de vista tècnic, estem avançant cap a la possibilitat d’incorporar-nos a un simple usuari no expert en tecnologia.

Aquest seria un gran salt endavant per a l’espai DeFi.

La infraestructura subjacent de Reef és una cadena de contractes intel·ligents que componen i integren l’ecosistema. Aquest és el component bàsic del sistema i es coneix com a “motor de cistella”. Es comunica amb el motor d’anàlisi i l’agregador de liquiditat per permetre a l’usuari la possibilitat d’entrar i sortir de posicions en diverses plataformes DeFi des d’una interfície fàcil d’utilitzar..

També elimina la necessitat de gestionar manualment les sortides (per exemple, tokens LP) de totes les diverses plataformes. A més de la seva funcionalitat bàsica, el motor també s’està ampliant per permetre estratègies de multi-salt i ampliar la cobertura de l’assegurança per al motor de la cistella. En última instància, la infraestructura donarà suport a Ethereum i a diverses xarxes de blockchain per proporcionar als usuaris el major accés a DeFi.

Ecosistema Reef

Reef simplifica l’ecosistema DeFi per a tots els usuaris. Imatge via Bloc d’esculls.

La plataforma també inclou un sistema impulsat per la intel·ligència artificial que facilita molt la gestió d’actius criptogràfics per a principiants. Correspon a diversos nivells de risc, es pot personalitzar i es pot configurar per ajudar a assolir els objectius financers dels usuaris individuals.


El sistema també inclou un testimoni d’utilitat (REEF) que es pot utilitzar per a la governança del sistema i per pagar les taxes dins de l’ecosistema.

Reef Finance també es va crear com a plataforma sense custòdia, cosa que significa que els usuaris no necessiten preocupar-se per deixar d’accedir a les seves claus privades. I gràcies a l’ús subjacent de Polkadot, tota la plataforma s’endureix contra atacs. En conjunt, hi ha una possibilitat cada vegada menor de pèrdua de fons a causa del robatori de la plataforma.

Per què es va crear Reef Finance??

Reef va sorgir orgànicament com a resultat de les observacions dels fundadors dels mateixos problemes relacionats amb la complexitat que s’han repetit una i altra vegada en diverses indústries. Després van aplicar aquestes observacions a l’ecosistema DeFi.

El paisatge actual de DeFi

Cada vegada que una nova indústria avança massa ràpidament es pot fragmentar fàcilment, i el mateix ha estat cert per a DeFi. Per als usuaris, això vol dir que sempre que vulgueu fer alguna cosa que impliqui més d’un aspecte, heu de trobar la manera de combinar-ho vosaltres mateixos. A algunes persones els agrada aquest tipus de desafiament i poden prosperar, però la majoria de la gent es preocuparà de la complexitat que suposa reunir diversos sistemes i plataformes diferents..

Complexitat DeFi

DeFi es torna complex ràpidament. Imatge via Medium.com

Imagineu-vos provar de crear un sistema de comptes bancaris en diversos països i diferents monedes i, després, fer servir aquests comptes per canviar els diners. Serà complex i inclourà no només diversos bancs, sinó també tota la infraestructura que hi ha darrere d’aquests bancs, que no necessàriament està connectada (com SWIFT i IBAN).

Incloeu ara la compra de bons i renda variable d’aquests comptes i les coses esdevenen encara més complexes. Per això, incorporar nous inversors minoristes al mercat de valors ha estat un procés feixuc fins fa poc. Anteriorment, l’única manera de participar en mercats de renda variable mundials era utilitzar els intermediaris intermediaris que cobraven comissions desorbitades..

Amb la revolució de les finances, però, ara tenim aplicacions com TransferWise per a banca i Robinhood per al comerç que ho connecten perfectament, alliberant l’usuari de la molesta experiència d’esbrinar-ho tot ells mateixos..

Pila DeFi

L’ecosistema DeFi és cada vegada més gran i és complicat de maniobrar. Imatge via Medium.com

Ara passa una cosa similar amb DeFi. Actualment hi ha una barra elevada d’entrada a l’ecosistema. Els nous inversors es confonen amb la necessitat de treballar amb tantes plataformes diferents i gestionar les carteres de totes. La por a equivocar-se és real i molts s’allunyen simplement per això.

A més del problema de l’ús de diverses plataformes per aconseguir moltes estratègies, també hi ha la complexitat inherent a la tecnologia que hi ha darrere dels sistemes. Tot això es combina per congelar molts inversors i evitar que participin. És el pla de Reef canviar això.

Validació per a la creació de finançament d’esculls

Tot i que no hi havia altres que preveien una manera d’aprofitar la tecnologia blockchain i DeFi per permetre la interoperabilitat entre totes les plataformes, l’equip de Reef ho va fer. Van començar a treballar en una solució sense cap tipus de validació, entenent intrínsecament que calia una solució a la complexitat de DeFi.

Afortunadament, els membres de l’equip de Reef tenen una llarga història de treball junts, cosa que ha creat relacions i sinergies sòlides. Molts membres de l’equip ja tenen experiència en la creació d’algoritmes comercials i eines d’anàlisi per a empreses criptogràfiques. Altres tenen experiència en la creació del programari que executa cadenes de blocs.

Fundador de Reef

Denko Mancheski: el cervell darrere de Reef Finance. Imatge a través del bloc Reef

El projecte es va anomenar Reef perquè els fundadors el veien similar a l’ecosistema d’esculls al mar. En mirar un escull de corall, podeu veure com tots els components individuals d’un ecosistema treballen junts per crear un tot. Reef Finance vol reunir tots els projectes individuals a DeFi per facilitar que l’usuari vegi com funciona el conjunt.

Adopció principal de les ajudes als esculls

Un dels problemes de moltes aplicacions és que els desenvolupadors es veuen immersos en la tecnologia i perden la forma en què un usuari mitjà veu i interactua amb l’aplicació..

Més endavant, la comunitat de desenvolupadors continua basant-se en la tecnologia existent i aviat trobareu un ecosistema de complexitat tecnològica, nous conceptes i termes que només els equips de desenvolupament entenen i la manca d’abast. En algun moment, els desenvolupadors han de fer un pas enrere i veure els seus sistemes des de la perspectiva dels usuaris.

En canvi, els desenvolupadors tenen la suposició que els usuaris s’adaptaran a les seves creacions i aprendran noves maneres d’interactuar amb la tecnologia, tot i que poques vegades passa. Per això, tants projectes lluiten amb l’adopció. No importa com es presenti la nova tecnologia des del punt de vista del valor, quan gran part d’ella és massa complexa perquè l’usuari mitjà pugui ingerir-la.

Reef Mainstream

Reef vol arraconar el corrent principal

Això crea resistència i, a mesura que passa el temps, la complexitat augmenta fins que l’adopció es fa gairebé impossible fins que algú pot abstraure la complexitat per tornar a apropar la tecnologia. Aquí és on Reef entra a l’ecosistema DeFi. I un cop eliminada la complexitat, és possible que la innovació a l’espai s’acceleri al costat de l’adopció i l’augment de l’estabilitat de tot l’ecosistema.

Actualment, són principalment els experts en tecnologia els que participen en la revolució DeFi, però Reef farà possible que tothom pugui obtenir els beneficis que proporciona DeFi, que és la intenció i el motiu de DeFi en primer lloc. Reef és la força que abstrau el paisatge de DeFi perquè tothom pugui participar de la manera desitjada.

Per què Polkadot?

La majoria dels projectes DeFi s’executen a la xarxa Ethereum, per què Reef es basa en Polkadot? Reef va optar per desplegar-se a Polkadot com una forma de beneficiar la base d’usuaris en termes de velocitat i costos de transacció. Evita el problema de les despeses disparades i els excessius temps de transacció que cada cop s’han convertit en la norma de la xarxa Ethereum. Tot i que Ethereum 2.0 està pensat per solucionar aquest problema, passarà molt de temps fins que Ethereum 2.0 estigui completament desplegat.

Escull Polkadot

Reef utilitza la tecnologia Polkadot per evitar el problema de les despeses elevades i els temps de transacció excessius. Imatge a través del bloc Reef.

Polkadot no té problemes comuns amb Ethereum i mai no ho farà. L’ús de paracaigudes significa que no es pot produir congestió de la xarxa. També ajuda a potenciar la interoperabilitat que necessita Reef. Mitjançant el desplegament a Polkadot Reef es poden incorporar serveis i productes de diverses xarxes.

La plataforma Reef està formada per tres components principals que es complementen. Aquests tres són l’agregador global de liquiditat, l’agregador agrícola de rendiment intel·ligent i la gestió d’actius intel·ligents.

Agregador de liquiditat global

La plataforma Reef s’ha connectat a algunes de les plataformes de comerç criptogràfic més grans disponibles per oferir una liquiditat sense precedents. L’únic factor és que tota la liquiditat agregada passa per DEX i CEX. Això permet als usuaris protegir-se dels inconvenients de les dues fonts diferents, que inclouen altes caigudes i altes comissions comercials.

Liquidesa dels esculls

Reef obté liquiditat de tot arreu, tant CEX com DEX. Imatge a través de Reef.finance

S’accedeix a la liquiditat de canvi centralitzada mitjançant serveis de corredors, mentre que la liquiditat descentralitzada prové de llibres de comandes en línia i AMM. Com a avantatge addicional, l’agregació de liquiditat protegeix els usuaris de Reef de problemes com ara la manipulació del mercat i el funcionament frontal.

Terminal de comerç d’esculls

Reef utilitza el pont atòmic de Polkadot per agregar liquiditat al seu ecosistema. Això inclou els intercanvis de criptografia més grans del món, com Binance i Huobi. Amb la inclusió d’intercanvis descentralitzats i centralitzats, els usuaris poden accedir a la major liquiditat possible, mantenint baixos els lliscaments i els diferencials. Això farà que el comerç amb Reef sigui assequible i fàcil i divers.

Agregador agrícola Smart Yield

Una altra característica de Reef és la forma en què simplifica el cultiu de rendiments, cosa que fa que aquesta activitat rendible, però complicada, de gestió d’actius sigui accessible per a l’usuari mitjà. El motor de cistelles utilitzat per Reef permet a tothom obtenir recompenses de rendiment en crear una participació en diverses cistelles d’actius.

També automatitza altres serveis DeFi com la mineria, el préstec i el préstec. El motor de la cistella es combina amb el “Yield Engine” i el “Intelligence Engine” perquè això passi. Els usuaris no es preocupen gaire, ja que la Reef AI permetrà la gestió d’actius en funció de les necessitats i objectius dels usuaris individuals.

Terminal de comerç d’esculls

Reef reuneix la liquiditat de CEX i DEX. Imatge a través del bloc Reef.

El Reef Yield Engine permet als usuaris participar en qualsevol de les cistelles d’actius disponibles i es pot automatitzar tot el procés mitjançant l’ús de la IA, que es configura en funció dels objectius financers. Un cop l’usuari configure el sistema i assigni actius a cada cistella, la IA ajustarà i reequilibrarà dinàmicament la cartera, movent els actius a la cistella més adequada segons sigui necessari.

Gestió d’actius intel·ligents

El tercer component principal de Reef és la gestió d’actius intel·ligents que proporciona Reef Intelligence Engine. Permet als usuaris de Reef reequilibrar perfectament la seva participació entre les diverses cistelles. A més, el motor d’IA farà recomanacions basades en tota la informació disponible.

Reef Intelligence Engine

El Reef Intelligence Engine funciona per permetre a la IA gestionar adequadament els recursos en funció de les necessitats i objectius de l’usuari. Amb el motor d’intel·ligència, qualsevol és capaç d’automatitzar la participació i la negociació. La creació d’una assignació d’actius rendible es simplifica de manera que estigui disponible per a tothom. I el motor d’intel·ligència utilitza l’aprenentatge automàtic, que potencia el seu creixement i evolució al llarg del temps.

Motor d’intel·ligència

L’aprenentatge automàtic millora la plataforma Reef amb el pas del temps. Imatge a través de Shutterstock

Com que la IA es basa en dades, requereix dades fora de la cadena per funcionar. Ho proporciona un oracle que serveix les dades fora de la cadena per representar contractes intel·ligents. L’IA també supervisa totes les fonts d’informació en línia que poden ser pertinents per als serveis de Reef Finance. I Reef s’integra amb alguns protocols d’assegurança Defi per proporcionar cobertura als seus usuaris.

Reef Engine utilitza les dades provinents d’aquesta funció per gestionar els actius i determinar oportunitats d’inversió. D’aquesta manera, la teoria pot crear assignacions rendibles a través de diverses cistelles d’actius tot mantenint nota dels seus nivells de risc.

Testimoni REEF

El testimoni REEF és el testimoni d’utilitat natiu de la plataforma Reef Finance. Té diverses funcions a la plataforma, que inclouen l’alimentació del mecanisme de governança i l’estructura de recompenses del protocol. Per descomptat, també es pot utilitzar com a mitjà d’intercanvi i està disponible per al comerç en diverses borses.

Token d’escull

Utilitzeu casos per al testimoni REEF. Imatge a través de Reddit.com

Aquests són els quatre usos principals del testimoni REEF:

 • Governança: votar diferents propostes, com ara alliberar noves funcions i reajustar determinats paràmetres del sistema.
 • Tarifes del protocol: pagar comissions per operacions com l’entrada / sortida d’una cistella, la reassignació, el reequilibri i altres activitats. Això també ajuda a moure la liquiditat entre grups.
 • Participació: participeu en diversos grups per obtenir interessos amb el TAE preferit.
 • Distribució del rendiment: trieu la ràtio de pagament del benefici generat per les activitats de la vostra cistella.

També hi ha una manera de generar tokens REEF ajudant a mantenir la xarxa. El grup anomenat “Network Collators” manté una còpia completa del paracaigudes i crea els nous blocs que ajuden a formar el llibre Polkadot. A canvi d’ajudar a mantenir la fiabilitat i precisió de la xarxa, se’ls recompensa amb els tokens REEF.

Les fitxes REEF assignades als col·leccionistes de la xarxa provenen dels pagaments de gasolina realitzats com a taxes de protocol. Hi ha una sèrie de transaccions que requereixen el pagament de taxes de col·leccionista de xarxa, que inclouen el processament de transaccions, el desplegament de contractes intel·ligents i la presentació de propostes de governança, entre d’altres..

Al setembre de 2020, Reef va realitzar una venda privada, aconseguint 3,9 milions de dòlars. Les fitxes es van vendre per 0,0009 $ i 0,00125 $ en aquell moment. Quan el testimoni REEF va començar a cotitzar a finals de desembre de 2020, es va obrir a 0,02792 dòlars, cosa que va donar als ingressos privats inicials un gran retorn.

Gràfic REEF

Realment, els tokens REEF no comercialitzen des de fa molt de temps. Imatge via Coinmarketcap.com

El preu es va reduir ràpidament a partir d’aquest màxim d’obertura, però va començar a recuperar-se en poques setmanes i, a finals de gener de 2021, el preu es manté per sobre dels 0,02 dòlars per obtenir un retorn de més del 1.600% per als primers inversors. Com a testimoni de DeFi, s’esperen nous guanys mentre DeFi segueixi sent popular.

Rendiment d’aposta a la piscina REEF

Els que participin en fitxes REEF a la piscina Reef són recompensats amb més fitxes REEF. L’APY que genera la piscina Reef prové de les tres fonts d’ingressos de l’ecosistema Reef. Aquests fluxos d’ingressos són:

 • Motor de cistella.
 • Tarifes de protocol.
 • Interessos pagats pels usuaris avançats que presten fitxes REEF per augmentar el poder de vot.

En el futur, hi ha plans per introduir el Tresor de l’escull, que també rebrà aquests fluxos d’ingressos. Aleshores, el DAO pot votar sobre la millor manera d’utilitzar aquests fons, ja siguin recompenses, subvencions o alguna cosa més.

A més d’obtenir rendiments de la piscina Reef, els usuaris també poden generar rendiments mitjançant l’ús del motor agrícola de rendiment intel·ligent que dóna exposició a una gran varietat d’activitats i fitxes DeFi de tots els ecosistemes inclosos a la plataforma Reef Finance.

Governança dels esculls

Els drets de vot a la plataforma Reef s’atorguen a aquells que participin en fitxes REEF. Això permet que els propietaris també puguin opinar en els processos de presa de decisions de la xarxa. Hi ha moltes coses que es podrien votar, però aquí hi ha algunes de les possibilitats més habituals:

 • Canvi de l’estructura de la cistella d’actius, incloses les comissions i les noves propostes;
 • Modificar els límits de reserva, així com ajustar les recompenses de rendibilitat i els tipus d’interès;
 • Esmenes d’atributs de conjunt de liquiditat com la funció de temps de poder de vot i l’interès dinàmic;
 • Revisant l’estructura del DAO.

El poder de vot de qualsevol persona o entitat és proporcional a la quantitat de REEF que ha participat. Per això, és possible que els usuaris tinguin prestats tokens REEF per augmentar el seu poder de vot.

Distribució del rendiment

Tot i que la governança és important, una de les característiques principals que interessaran a la majoria d’usuaris és la possibilitat d’apostar tokens REEF en grups de liquiditat per obtenir rendibilitat. Els usuaris poden rebre les seves recompenses en ETH / USDC o poden rebre recompenses en tokens REEF per obtenir tarifes més altes. Es tracta d’incentivar els usuaris de les plataformes a mantenir més REEF, cosa que permet una participació composta i majors pagaments d’interessos.

Aplicació Reef

Una primera mirada a l’aplicació Reef. Imatge a través del bloc Reef

Hi ha un parell ETH / USDC guardat en contractes intel·ligents. S’acostumen a:

 • Pagueu comissions d’interès per a aquells que participin en fitxes REEF;
 • Funcions de recompra i creació automàtica de mercats;
 • Acumuleu ingressos i doneu suport al flux de caixa de la plataforma.

Tots aquests processos s’automatitzen mitjançant l’ús de contractes intel·ligents i els usuaris no necessiten ser conscients del que passa en segon pla. Això permet a la plataforma mantenir-se el més fàcil d’utilitzar possible, de manera que qualsevol persona pot començar a obtenir rendiments dels actius digitals que posseeix.

Reef Finance & Accés a Binance

Reef Finance té moltes associacions valuoses, i una de les més recents i de les que més es parla és la integració amb Binance Access que permetrà als usuaris de Reef comprar criptomonedes utilitzant moneda fiduciària i negociant de manera no custòdia. L’equip de Reef també ha anunciat que la plataforma aviat podrà oferir suport Binance Smart Chain.

Com que és un dels intercanvis de criptomonedes més grans del món, s’espera que Binance sigui un soci important per a Reef Finance. Reef ha optat per treballar amb Binance Access i Smart Chain per obtenir molts avantatges diferents, inclosa la facilitat d’ús per a l’accés fiat, que inclou una experiència d’usuari perfecta i taxes de transacció baixes i l’accés a la liquiditat que ofereix Binance.

Accés a Reef Binance

La col·laboració amb Binance proporciona molts avantatges a Reef Finance. Imatge via Reddit

A principis del 2020, Binance va llançar la Binance Smart Chain, una cadena de blocs compatible amb màquines virtuals d’Ethereum que permet la creació de contractes intel·ligents per a tokens a la cadena de blocs de Binance. BSC busca crear un ecosistema on els validadors, els titulars de tokens, els desenvolupadors i els usuaris es beneficiïn d’una plataforma blockchain que ofereixi un alt rendiment i oportunitats per a noves innovacions. Per descomptat, això coincideix amb els objectius de Reef Finance.

Com es pot suposar, s’espera que aquesta associació aporti moltes innovacions per als usuaris de Reef. Quan els usuaris vulguin negociar, es pot utilitzar la integració de corretatge Binance i es crearà una passarel·la Access per permetre la compra de criptomonedes amb targeta de crèdit. Com que Binance Access admet moltes opcions de divises diferents, la plataforma Reef podrà abastar tot el món, permetent als usuaris fer transaccions en la seva pròpia moneda. El conseller delegat de Reef Finance, Denko Mancheski, va dir:

 Compartim la visió de Binance d’iniciar l’adopció convencional fent que la experiència d’integració fiat a criptografia sigui perfecta

El full de ruta de l’escull

Full de ruta de l’escull

El primer trimestre del 2021 és crucial per al desenvolupament de Reef Finance. Imatge a través de Reef.finance

O també podeu trobar una versió en viu del full de ruta Notion.so aquí.

Conclusió

Des que DeFi va irrompre en escena, els desenvolupadors han lluitat per trobar maneres de fer que els seus serveis siguin sensibles i entenedors per als usuaris. Malauradament, els seus antecedents tecnològics sovint ho van fer inviable.

Afortunadament, s’ha desenvolupat la plataforma Reef Finance, que permet als nouvinguts entrar a l’ecosistema DeFi sense necessitat d’entendre completament el que està passant en segon pla. Això contribueix a promoure una major adopció d’aplicacions i serveis DeFi en general.

Reef és una plataforma innovadora ja que finalment obre DeFi a tothom qui ho vulgui. L’experiència i el coneixement de blockchain deixaran de ser un obstacle per a aquells que acaben de començar als regnes de DeFi. Mitjançant l’automatització fiable proporcionada pels usuaris de Reef, ara tenen un mètode més senzill per obtenir rendiments i gestionar els actius digitals.

Els inversors institucionals també veuen els immensos beneficis que Reef pot oferir a l’ecosistema DeFi i han donat el seu suport darrere de Reef en nombre creixent. Per descomptat, la seva inversió creixerà si Reef esdevé una plataforma d’èxit.

Més important encara, Reef pot augmentar dràsticament el nombre de nouvinguts que entren a la criptomoneda i a l’espai DeFi si té èxit. Aquest és l’objectiu final del projecte.

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map